E mafai ona ou molia laʻu iPhone i se paʻi eletise mai iPad

O le tele o taimi, o faʻamatalaga e uiga i au meafaigaluega e manaʻomia mo tagata sili atu ona faʻalauteleina oe mananao e iloa moni mea uma e uiga i la latou komepiuta. O faʻamatalaga auiliiliga e uiga i elemene taʻitasi o le komepiuta e fesoasoani e fuafua ai latou gaosi oloa ma faʻataʻitaʻiga. O le faʻamatalaga lava e tasi e mafai ona tuʻuina atu i tagata tomai faapitoa o loʻo faʻaogaina le faʻaleleia o komepiuta poʻo le tausiga

O se tasi o vaega sili ona taua o le uʻamea o le kata vitio. E le afaina pe tuusaʻo pe tuʻufaʻatasia, e tofu i latou uma ma numera o taʻiala e fuafua ai a latou faʻatinoga ma tausisia manaoga o tusi talosaga ma taʻaloga. O le polokalame e sili ona lauiloa o faʻamatalaga faʻapipiʻi polokalame GPU-Z mai le atinaʻe TeckPowerUp.

O le polokalame e matua fia iloa lava i le faʻatulagaina o faʻamatalaga ua tuʻuina atu. Ua fatuina e le faufautua se fofo faigofie ma faigofie, lea e matua sese lava ona maua ai ituaiga uma o faamatalaga e uiga i le vitio a le tagata faaaoga. O lenei tusiga o le a faia se auiliiliga auʻiliʻili i elemene o le polokalama ma faʻamatalaina mea o loʻo faʻaalia. I le le mafai ona fatuina se tusiga umi ma le tele o mataʻitusi, o le faʻamatalaga o le a vaevaeina i ni poloka poloka e sili ona maualuga.

Lui le tasi

1. Faataʻitaʻiga Igoa faʻaali le igoa ole masini i le faiga faʻaoga. O le igoa o le kata vitio e fuafuaina e le avetaavale. E manatu e leʻo le auala sili ona saʻo e faʻamaonia ai, ona o le igoa e mafai ona suia. Ae peitai, e leai isi auala e iloa ai le igoa o le tagata faufautua mai lalo o le faiga faʻaogaina.

2. Faataʻitaʻiga GPU Faʻaalia le igoa faʻapitonuʻu o le GPU o loʻo faʻaaogaina e le kamupanī.

3. Faitau Toe iloiloga o loʻo faʻaalia ai le numera o le toe teuteuina o le gaosiga. Afai e le faʻaalia e le kalafi soʻo se faʻamatalaga, ona faʻapipiʻiina lea o le komepiuta ATI.

4. Uiga Technology faʻaalia le gaosiga o gaioiga o le faʻasologa ata.

5. Faataʻitaʻiga GPU Tele Tele o loʻo faʻaalia ai le vaega o le gaioiga autu. I luga o kata vitio faʻatasi, o lenei tulaga taua e masani ona le maua.

6. I laina Aso faʻasaʻo O le aso malolo aloaia mo lenei fusi ata sikola ua lisiina.

7. O le numera atoa o transistors o loʻo i ai nei i le gaioiga o loʻo faʻaalia i laina Ua faitauina e le transistors.

Lua poloka

8. BIOS Version Faʻaalia le version BIOS o le ata vitiō. O lenei faʻamatalaga e mafai ona faʻatau atu e ala i le faʻaaogaina o se masini faapitoa i se faila faila poʻo le vave faʻafouina o le faʻauluuluga o le 'aufaʻamatalaga i luga o le upega tafailagi

9. Faʻailoga UEFI logoina le tagata faʻaoga e uiga i le i ai o UEFI i lenei komepiuta.

10. Faataʻitaʻiga Faʻasologa id Faʻaalia ID faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga GPU.

11. Faʻailoga Lagolago Faʻaalia le ID gaosi oloa o le faʻaoga. O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e le PCI-SIG faʻapotopotoga ma faʻaalia ai se tasi o gaosi oloa patino.

12. Uiga ROPs / TMUs e faʻaalia ai le numera o poloka o raster operations i luga o lenei kata vitio, o lona uiga, e faʻaalia manino ai lona faatinoga.

13. Faitau Busi faʻasologa o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le faʻatulagaga fesoʻotaʻiga pasi interface ma ona faʻamaufaʻailoga.

14. Faataʻitaʻiga Laʻau o loʻo faʻaalia ai le numera o faila i luga o lenei kata vitio ma o latou ituaiga.

15. DirectX Support Faʻaalia le version DirectX ma le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiina e lagolagoina e lenei fusi ata. E tatau ona maitauina o le faʻamatalaga iinei e le o uiga i le siata o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le polokalama, ae e uiga i le lagolagoina.

16. Uiga Faʻasologa o pixel e faʻaalia ai le numera o pixels e mafai ona tuʻuina atu e se kata vitio i le tasi le lua (1 GPixel = 1 piliona pika).

17. Faʻamāsiga o le texture o loʻo faʻaalia ai le numera o textiles e mafai ona gaosia e le kata i le tasi le lua.

Tolu le poloka

18. Uiga Masilo ituaiga Faʻaalia le faʻavae ma le ituaiga o mafaufauga i luga o le laupapa o le mea faʻapipiʻi. O lenei tau aogā e le tatau ona fenumiai ma le ituaiga RAM e faʻapipiʻiina i luga o le tagata faʻaaoga.

19. I totonu o le module Faʻasalaga pasi O le lautele i le va o le GPU ma le ata vitio o loʻo faʻaalia. O se maualuga maualuga e taua ai le maualuga o le faatinoga.

20. O le seti atoa o mafaufauga i luga o le laupapa i le mea faʻapipiʻi o loʻo faʻaalia i le laina Tele le mafaufau. Afai e toesea le tau, ona faʻapipiʻiina lea o se polokalama tele-tele poʻo se kata vitiō vitiō i luga o le komepiuta.

21. Faʻailoga - lelei lelei le pasi o pasi i le va o le ata faʻataʻitaʻi ma le ata vitio.

22. I le kalafi Avetaavale version E mafai e le tagata faʻaoga ona maua le faʻamatalaga o le avetaavale faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina ma le faiga faʻaogaina o loʻo galue ai nei.

23. I laina GPU Clock Suʻe faʻamatalaga e uiga i le telefoni o le gaosiga o loʻo filifilia i le taimi nei mo se gaioiga lelei o le faʻaogaina o lenei fusi ata.

24. Manatua e faʻaalia ai le tele o taimi e filifili ai vitio mo le faʻatinoga o faʻatinoga o lenei kata.

25. Faʻailoga Shader o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i faʻafesoʻotaʻiga e filifilia i le taimi nei mo le faʻatinoga o le faʻatinoga o lenei ata vitiō. Afai e leai se faʻamatalaga iinei, o le mea e foliga mai o le tagata faʻaaogaina o se ATI poʻo se kāpili tuʻufaʻatasia ua faʻapipiʻiina, e faʻaogaina o latou masini faʻapipiʻi i le taimi autu.

Fa fa poloka

26. I totonu o le module Uati le sao e mafai e le tagata faʻapitoa ona vaʻavaʻai i le taimi muamua o le faʻasologa ata faʻataʻitaʻi o lenei vitiō vitiō, e aunoa ma le amanaia o lona lofia.

27. I laina Manatua o loʻo taʻu mai ai le taimi muamua e manatuaina ai lenei kata vitio, e aunoa ma le amanaiaina o lona lofia.

28. Faitau Shader o loʻo faʻaalia mai ai le taimi muamua o faʻatautau o lenei mea faʻapipiʻi, e aunoa ma le amanaia o lona saoasaoa.

29. I laina Tele-GPU O faʻamatalaga e uiga i le lagolago ma le gaioiga o le telefoni tekonolosi NVIDIA SLI ma ATI CrossfireX ua faʻaalia. Afai e mafai ona faʻaaogaina tekinolosi, e faʻaalia ai GPU faʻatasi.

O le vaega pito i lalo o le polokalama o loʻo faaalia ai ata o le ata vitio nei:
- o le tekonolosi e maua? Tatala
- o le tekonolosi e maua? NVIDIA CUDA
- pe o maua le saoasaoa o meafaigaluega NVIDIA PhysX i lenei faiga
- o le tekonolosi e maua? Taʻiala faʻatatau.

Lima poloka

I tafatafa o le tab i le taimi moni o loʻo faʻaalia ai nisi o vaega o le ata vitiō i le tulaga o kalafa faʻamatalaga.

- GPU Core Clock Faʻaalia le suiga i le taimi o le faagasologa o le faagasologa o le faagasologa o le faagasologa o le faatinoga o lenei kata vitio.

- GPU Clock Clock e faʻaalia ai le taimi o le amati i le taimi moni.

- GPU Temperature faailoa mai le vevela o le GPU faitau e lona masini totonu.

- GPU Load maua ai faʻamatalaga e uiga i le galuega o loʻo i ai nei o le mea faʻapipiʻi i le pasene.

- Faʻaaogaina o le mafaufau e faʻaalia ai le kalama vitio i megabytes.

O faʻamatalaga mai le lima o poloka e mafai ona faʻasaoina i se faila log, mo lenei mea e te manaʻomia e faʻaagaoioia le galuega i le pito i lalo ole laulau Faʻasala i le faila.

Nofoaga ono

Afai e manaʻomia e le tagata faʻapipiʻi ona faʻafesoʻotaʻi saʻo le tagata na te faia le faʻamatalaga ia te ia i se mea sese, lipoti atu fou fou o firmware ma avetaavale, pe naʻo le fai atu o se fesili, ona tuua loa lea o le avanoa e le polokalama.

Afai ei ai ni kata vitio se lua e faʻaogaina i totonu o le komepiuta poʻo le komepiuta (faʻapipiʻi ma vaʻaia), ma e manaʻomia le maua o faʻamatalaga e uiga ia i latou taitoatasi, ona mafai lea e le faʻapupula ona e fesuiai i le va oi latou i le faʻaaogaina o le lisi i lalo o le faamalama.

Tulaga lelei

E ui lava i le i ai o le faʻasinomaga Lusia i totonu o tulaga, e le o faʻamatalaina le faʻamatalaga o le fanua. Ae peitai, o le iloiloga o loʻo i luga o le a leai ni faʻafitauli i le faʻaaogaina o le polokalama. E le tele se avanoa e maua i luga o le malo malo po o le potu faigaluega. Mo lona tele ma le leai, e maua ai faʻamatalaga sili ona auiliili i luga o fesuiaiga ata uma o loʻo faʻapipiʻiina i le tagata faʻaoga.

Itu leaga

O isi vaega e le mafai ona fuafuaina tonu, talu ai O le kamupanī i le gaosiga o oloa e leʻi faʻamaonia saʻo le masini. O le faʻamavaega (faʻamafanafana, le igoa o le vili ata i totonu o le tino) e faʻatonuina e ala i masini fausia ma avetaavale, ma afai e faʻamaʻi pe le maua, atonu e sese le faʻamatalaga pe leai foi.

O le na te faia le mea na ia tausia lelei mea uma - ma le tele o le talosaga, e uiga i lona le mautonu ma i le taimi e tasi e uiga i le maualuga o le faʻamatalaga. GPU-Z o loʻo taʻu mai e uiga i le ata vitio mea uma e te manaʻomia e iloa ai le tagata e sili ona popoto ma poto masani. O nei polokalama e masani ona mafaufauina o le tagavai mo le fuafuaina o tulaga faatapulaa.

Tikiai le GPU-Z mo le leai o se totogi

Faʻalogo i le lomiga lata mai o le polokalama mai le nofoaga aloaia

Everest Unigine Heaven Mataitu le vevela o le kata vitio Faailoga

Faasoa atu le tusiga i fesoʻotaʻiga faʻasalalauga:
GPU-Z o se aoga aoga mo tagata e fia iloa faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le fetuʻunaʻi ata ma le gaosiga ua faʻapipiʻiina i totonu o latou komepiuta.
Faigaluega: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Category: Iloiloga Polokalame
Faʻapupula: TechPowerUp
Tau: Faʻatau
Toa: 2 MB
Gagana: Rusia
Version: 2.8.0