Faʻasalalau Windows 10

O le Windows 10 o loʻo tuʻuina mai ai se numera tele o meafaigaluega e faʻafoʻiina ai faʻafitauli faʻapitoa, o le tele o ia mea ua uma ona ufiufi i faatonuga i luga o lenei 'upega tafaʻilagi i le faʻavaeina o faʻafitauli faʻaletonu.

O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai se aotelega o mea e faʻailogaina i totonu o le Windows 10 ma nofoaga e mafai ona e mauaina ai (talu ai e sili atu i le tasi le nofoaga). I luga o le autu lava e tasi, o le tusiga Windows Automatic Error Correction Software (e aofia ai meafaigaluega a le Microsoft troubleshooting) e mafai ona aoga.

Faʻasalalau Windows 10 seti

Amata i le Windows 10 version 1703 (Creators Updates), o le amataga o le faʻafitauli ua maua mai e le gata i le komiti o loʻo pulea ai (lea o loʻo faʻamatalaina mulimuli ane i le tusiga), ae faʻapea foʻi i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga.

I le taimi lava e tasi, o mea faʻafitauli e faʻalauteleina ai o loʻo faʻaalia i totonu o laina faʻasolo e tutusa lelei ma le komiti e puleaina ai (pe lua kopi), ae o se seti sili atu o faʻaupuga o loʻo maua i totonu o le laʻau faʻalogo.

Mo le faʻaaogaina o faʻafitauli ile Windows 10 Seti, mulimuli i laasaga nei:

  1. Alu i le Amata - Filifiliga (faʻaaogaina ata, pe na o le lolomiina o le Win + I) - Faʻafou ma le Puipuiga ma filifili le "Faʻafitauli" i le lisi i le agavale.
  2. Filifili le mea e fetaui ma le faafitauli oi ai nei ma le Windows 10 mai le lisi ma kiliki le "Run troubleshooter".
  3. Mulimuli i faatonuga i meafaigaluega faapitoa (atonu e eseese, ae toetoe lava o mea uma lava e faia aunoa.

Faʻafitauli ma mea sese e mafai ona e foia ai le faʻafitauli mai le taʻaloga o le Windows 10 (e ala i le faʻafitauli faʻafitauli, i puipui e vaʻavaʻai faʻamatalaga auiliili mo le faasaʻoina lima o ia ituaiga o faafitauli):

  • Faʻalogoina o le leo (faʻavae ese - E le aoga le leo 10)
  • Fesoʻotaiga Initaneti (silasila i le Initaneti e le galue i le Windows 10). A le maua le Initaneti, e maua le lafoaʻiga o le meafaigaluega e tasi o le faʻafitauli i le "Filifiliga" - "Network and Internet" - "Status" - "Faʻafitauli").
  • Le lolomiina o le lolomiina (E le galue le lomitusi i le Windows 10)
  • Windows Update (Windows 10 faʻafouga e leʻi maua mai)
  • Bluetooth (E le o galue le Bluetooth ile komepiuta)
  • Toe faafoi vitio
  • Puipuiga (E le faʻamaonia le komepiuta, e le tapeina le Windows 10)
  • Talosaga mai le Fale tekonolosi Windows (polokalama 10 e le amataina, Windows 10 talosaga e lei siiina)
  • Blue screen
  • Faʻafitauli fesoʻotaiga faʻamaonia (tulaga o le fesoʻotaiga i le Windows 10)

I se tulaga ese, ou te matauina i le tulaga o faafitauli i le Initaneti ma isi faafitauli tau fesoʻotaiga, i totonu o le Setete 10, ae i se isi nofoaga e mafai ona e faʻaaogaina le mea faigaluega e toefaʻailogaina ai laina fesoʻotaiga ma faʻamaumauga o fesoʻotaiga, sili atu i lena - Faʻafefea ona toe faʻafesoʻotaʻi le faatulagaga o fesoʻotaʻiga Windows 10.

Meafaigaluega faʻafitauli i le Windows 10 Control Panel

O le nofoaga lona lua o mea aoga mo le faʻapipiʻiina o mea sese i le galuega a le Windows 10 ma meafaigaluega o le nofoaga e pulea ai (o loʻo iai foi i latou i lomiga muamua o Windows).

  1. Amata le taina "Panel Mana" i le sailiga o galuega ma tatala le mea na manaʻomia pe a maua.
  2. I le taʻiala o le pito i luga i le pito i luga i le "View" fanua, ia seti ata tetele pe laiti ma tatala le mea "Faʻafitauli".
  3. O le lē mafai, e le o mea uma e faʻalauteleina ai le faʻalauteleina; afai e manaʻomia se lisi atoa, kiliki "Vaʻai uma vasega" i le lisi tauagavale.
  4. O le a mafai ona e avanoa i mea uma e mafai ona faʻaaogaina i le Windows 10.

O le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina e leai se eseesega mai le latou faʻaaogaina i le mataupu muamua (toetoe lava o faʻataʻitaʻiga saʻo uma o loʻo faia aunoa ma le faʻaalia).

Faamatalaga faaopoopo

O loʻo maua foʻi meafaigaluega e faʻasalalau ai mo le siiina i luga o le 'upega tafaʻilagi a Microsoft, faʻapitoa ole aoga i vaega fesoasoani faʻatasi ma se faʻamatalaga o faʻafitauli o loʻo fetaiaʻi ma oe poʻo ni meafaigaluega Microsoft Easy Fix e mafai ona sii mai iinei //support.microsoft.com/ru-ru/help/2970908/how -o-faaaoga-microsoft-faigofie-fix-solutions

E le gata i lea, ua faʻatuina atu e Microsoft se polokalame faʻapitoa mo le faʻapipiʻiina o faafitauli i le polokalame a le Windows 10 ma polokalama faʻatonutonu - Meafaigaluega Toe Faʻafoʻiina mo le Windows 10.