Faʻafefea ona faʻafeiloaʻi faʻamaumauga mai le iPhone i le iPhone

Ua toetoe lava o komepiuta uma o loʻo faʻapipiʻiina ma se kata faʻataʻitaʻiga. O lenei masini e faia ai se ata vaaia i le mata mata. O le vaega e le faigofie, ae e aofia ai le tele o vaega e fausia ai se polokalama e tasi. I lenei tusiga o le a tatou taumafai e faʻamatala auiliili e uiga i vaega uma o se kata vitio o aso nei.

O le a le kata vitio

O le asō o le a tatou tilotilo i kata o ata vitio eseese, ona o le au fesoʻotaʻiga o loʻo i ai se faʻatulagaga eseʻese ma, o lona uiga, ua fausia i totonu o le faagasologa. Faʻasinomaga faʻataʻitaʻiga fetuʻunaʻi faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i le tulaga o se laupapa eletise ua uma ona lolomiina, lea ua faʻaofiina i totonu o le avanoa faʻalautele talafeagai. O vaega uma o le ata vitio o loʻo i luga o le laupapa lava ia i se faatulagaga patino. Seʻio tatou tilotilo totoa i vaega uma.

Tagai foi:
O le a le kata faʻataʻitaʻi ata
O le a le uiga o le kata vitio faʻatasi

Faigaluega ata

I le amataga lava, e tatau ona e talanoa e uiga i mea sili ona taua i le kata vitio - o le GPU (faʻasologa ata). Mai lenei vaega e faʻatatau i le saoasaoa ma le malosi o le masini atoa. O lona faʻatinoga e aofia ai tulafono faʻatonutonu e fesoʻotai ma ata. O le faʻasologa o ata e faʻaaogaina ai le faatinoga o nisi o gaioiga, ma faʻaitiitia ai le avega i luga ole PPU, faʻasaʻoina ana punaoa mo isi faʻamoemoega. O le tele lava o aso lata mai o le kata vitio, o le sili atu lea o le malosiaga o le GPU faʻapipiʻiina i totonu, e mafai ona sili atu nai lo le gaioiga tutotonu ona o le i ai o le tele o iunite faʻaopoopo.

Pule ata vitio

Mo le fatuina o ata i le manatua e fetaui lelei ma le pule o le vitio. E auina atu le faatonuga i le D / A liliu mai ma faʻagasolo le tulafono ole PPU. O se kata o ona po nei o loʻo i ai ni vaega o loʻo fausia i totonu: o se mea e manatua ai le vitio, o se masini pasi fafo ma totonu ole pasi. O vaega taʻitasi e galulue tutoʻatasi o le tasi i le isi, faʻatagaina le faʻatatau tutusa o mata faʻaalia.

Vitio vitio

Mo le teuina o ata, faʻasologa, ma elemene elemene e le o vaaia i luga o le mata, e manaʻomia se aofaiga o le mafaufau. O le mea lea, o pepa faʻataʻitaʻi taʻitasi e i ai pea se mea e manatua pea. E mafai ona eseese ituaiga, eseese i lo latou saoasaoa ma taimi masani. Tusa GDDR5 o le taimi sili lea ona lauiloa, faʻaaoga i le tele o kata fou.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina i le faaopoopo atu i le manatuaga o loʻo faʻapipiʻiina i le kata vitio, e faʻaogaina foʻi e le masini fou le RAM faʻapipiʻi i totonu o le komepiuta. Mo le mauaina, o se avetaʻavale faapitoa e faʻaaogaina e ala i le PCIE ma le pasi AGP.

D / A liliu

O le pule o le vitio e gaosia se ata, ae manaʻomia ona liua i se faailo tatau i ni tulaga lanu eseese. O lenei faagasologa e faʻatino ai le DAC. O loʻo fausiaina i foliga o poloka e fa, e tolu o latou nafa ma le liua o le RGB (lanu mumu, lanumeamata, ma le lanumoana), ma o le poloka mulimuli na teuina faʻamatalaga e uiga i le lumanaʻi manuia ma le gamma correction. O se tasi o laina o loo galue i le 256 vaega o le malamalama mo lanu taitasi, ma i le aofaiga atoa, o le DAC e faaalia le 16.7 miliona lanu.

Manatua tumau

O loʻo puipuia e le ROM ia elemene talafeagai, faʻamatalaga mai le BIOS ma nisi o laulau. E le o aofia ai le pule o le vitio i soo se auala faatasi ai ma le masini e teu ai, e na o le PPU e maua ai. E faʻafetai i le teuina o faʻamatalaga mai le BIOS e amataina le kata vitio ma faʻatinoina e tusa lava pe leʻi maeʻa ona faʻatonuina le OS.

Fiafia le faiga

E pei ona e iloa, o le gaioiga ma ata faʻatagata o vaega pito sili ona manaia o le komepiuta, o lea latou te manaʻomia ai le mafanafana. Afai i le tulaga o le PPU, e faʻapipiʻiina le tagata e faʻaleleia le pusa, ona tele lea o kata vitio ua faʻapipiʻiina ma se faʻamalama ma nisi tagata, o loʻo mafai ai ona tausia le maualalo o le vevela i lalo o mamafa mamafa. O nisi o kata o aso nei o loʻo vevela tele, o lea ua faʻaaoga ai le vai malosi tele e faʻamafanafana ai.

Vaʻai foi: Faʻaitiitia le overheating o le kata vitio

Faʻafesoʻotaʻiga

O kata o ata lauiloa o loʻo faʻapipiʻiina i le tele o HDMI, DVI ma le Faʻaaliga Faʻaalia. O nei suʻesuʻega e sili ona alualu i luma, vave ma tumau. O nei fesoʻotaʻiga uma ei ai ona lelei ma mea le lelei, lea e mafai ona e faitauina auiliili i tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faʻamatalaga auiliili:
Faatusatusaga o HDMI ma DisplayPort
DVI ma le HDMI Faatusatusaga

I totonu o lenei tusiga, matou te auʻiliʻili auiliili le ata o le kata vitio, ma suʻesuʻeina vaega taitasi i auiliiliga ma maua ai lana matafaioi i le masini. Matou te faʻamoemoe o le faʻamatalaga na tuʻuina atu e aoga ma e mafai ona e aʻoaʻoina se mea fou.

Vaʻai foi: Aisea e te manaʻomia ai se kata vitio