Faʻapipiʻi le Windows 10 i le Mac

I totonu o lenei tusi lesona, laʻasaga i le laasaga pe faapefea ona faʻapipiʻi le Windows 10 i luga o le Mac (iMac, Macbook, Mac Pro) i ni auala autu se lua - o se faiga lona lua e mafai ona filifilia i le amataga, poʻo le taʻavale polokalama Windows ma faʻaaoga galuega o lenei faiga i totonu ole OS X.

O le fea auala e sili atu? Fautuaga lautele o le a mulimuli mai. Afai e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o le Windows 10 i luga o le komipiuta Mac po o le komepiuta e faʻataʻalo ai taʻaloga ma faʻamautinoa le maualuga o gaioiga ao galue, e sili atu le faʻaogaina o le filifiliga muamua. Afai o lau galuega o le faʻaaogaina lea o nisi polokalama polokalama (ofisa, tusi tala ma isi) e le o maua mo le OS X, ae o le mea lautele e te manaʻo e galue i le Apple's OS, o le filifiliga lona lua atonu o le a sili atu ona faigofie ma talafeagai. Vaʻai foi: Faʻafefea ona aveese le Windows mai Mac.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows 10 i luga o le Mac e avea o se faiga lona lua

O lomiga aupito lata mai o Mac OS X na fausia ni meafaigaluega mo le faʻapipiʻiina o komipiuta i luga o se vaega vavae ese - Boot Camp Assistant. E mafai ona e mauaina le polokalama e faʻaaoga ai le Suʻeina o le Lumanai po o le "Polokalama" - "Meafaigaluega".

O mea uma e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai le Windows 10 i lenei auala o se ata ma le polokalama (silasila i le auala e faʻaaogaina ai le Windows 10, o le auala lona lua ua lisiina i totonu o le tusiga e talafeagai mo Mac), se komepiuta flash USB leai se gafatia e 8 GB pe sili atu (ma atonu 4), SSD poʻo le vaʻavaʻaina le avanoa.

Faʻamauina le faʻaaogaina o le Boot Camp Assistant ma kiliki le Next. I le faʻamalamalamaga lona lua, "Filifili Faʻatinoga", tusi i luga o le mea "Fausia le fale faʻatulagaga Windows 7 poʻo le fou" ma le "Install Windows 7 or newer". O le a faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le komepiuta a le Apple Windows download. Kiliki "Faʻaauau."

I le isi folau, faʻamalamalama le ala i le ata o le Windows 10 ma filifili le kiliva flash USB lea o le a faamaumauina, o le faʻamaumauga o le a faʻaumatia i le faagasologa. Vaʻai faʻamatalaga i luga o le taualumaga: Bootable USB flash drive Windows 10 i le Mac. Kiliki "Faʻaauau."

I le laasaga e sosoo ai, e tatau ona e faatali seiloga e kopi uma faila faila e tatau ai i le USB drive. I le taimi foi lenei, o avetaavale ma polokalama faakomepiuta mo le faagaoioia o masini Mac i le siosiomaga o Windows o le a otometi lava ona siiina mai le Initaneti ma tusi i le USB flash drive.

O le isi laasaga o le fatuina lea o se vaega vaeluaina mo le faʻapipiʻiina o le Windows 10 i luga o SSD poʻo le faila malo. Ou te le fautuaina le tuu ifo o le itiiti ifo i le 40 GB mo lenei vaega - ma o le mea lea pe afai e te le o fai ni polokalama tetele mo Windows i le lumanai.

Kiliki le "Install" button. O lau Mac o le a otometi lava ona toe vave mai ma faʻamalosi oe e filifili se tietiega e tietie mai. Filifili le "Windows" USB drive. Afai, pe a uma ona toe toe faʻaleleia, e le o aliali mai le lisi o mea e filifili ai laupepa, toe amata ma le lima i le lima ae uu le Faʻamasinoga (Alt).

O le faʻagasolo faigofie o le faʻapipiʻiina o le Windows 10 i luga o se komepiuta, amata atoatoa (sei vagana ai le tasi laasaga) e tatau ona e mulimuli i laasaga o loʻo faʻamatalaina i le Taialaina o le Windows 10 faatonuga mai le kiliva flash USB mo le "faʻatulagaina atoatoa" filifiliga.

O le isi laasaga o le filifilia lea o se vaega mo le faʻapipiʻiina o le Windows 10 i luga o le Mac, o le a logoina oe o le faʻapipiʻiina o se vaega o BOOTCAMP e le mafai. E mafai ona e kiliki le sootaga o le "Customize" i lalo o le lisi o vaega, ona faatulaga lea o lenei vaega. A maeʻa le faatulagaina, o le a maua le faʻapipiʻi, kiliki "Next." E mafai foi ona e tapeina, filifili le vaega e leʻoʻoʻo e aliali mai ma kiliki "Next."

Ole faʻaopoopoina o laasaga e leai se eseesega mai faatonuga o loʻo i luga. Afai o nisi mafuaʻaga e te alu ai i le OS X i le taimi e toe faʻaleleia ai, e mafai ona e toe foʻi atu i totonu o le faʻapipiʻi e ala i le toe faʻaaogaina o le filifiliga (Alt), naʻo le taimi nei e filifili ai se disasi mālosi ma le saini "Windows" ae le oso afi.

A maeʻa ona faʻapipiʻi le polokalama, o le faʻapipiʻiina o vaega o le Boot Camp mo le Windows 10 e tatau ona otometi lava ona amata mai i le kiliva flash flash, ia mulimuli i faatonuga faʻapipiʻi. O le iʻuga, o le a faʻapipiʻiina uma lava avetaavale e manaʻomia ma fesoʻotaʻiga faʻapitoa.

Afai e leʻi tupu le faʻasalaga aunoa, ona tatala lea o mea o loʻo i luga o le taavale faʻamalosi i le Windows 10, tatala le pusa BootCamp i luga ma faʻatautaia le faila setup.exe.

A maeʻa le faʻapipiʻi, o le Boot Camp icon (atonu o loʻo natia i tua o le arrow arrow arrow) o loʻo faʻaalia i le pito i lalo (i le nofoaga faʻalauiloa o le Windows 10), lea e mafai ai ona e faʻavasega le amio o le paʻi lima i luga o lau MacBook (e ala i le faaletonu, e galue i Windows talu ai e le faigofie tele i le OS X), suia le faʻaaogaina o le polokalama faʻaletonu ma faatoa toe foʻi atu ile OS X.

A maeʻa ona toe foʻi atu i le OS X, toe faʻaulu i totonu o le Windows 10 faʻapipiʻi, faʻaoga le komepiuta poʻo le komepiuta toe faʻaleleia i le filifiliga Filifili poʻo le Alt.

Faʻamatalaga: o le faʻaosoina o le Windows 10 i luga o le Mac e faʻapitoa i tulafono tutusa pei o le PC, i nisi auiliiliga - Faʻatoagaina o le Windows 10. I le taimi lava e tasi, faʻamaonia numera o se laisene na mauaina e ala i le faafouina o le lomiga muamua o le OS poʻo le faʻaogaina o le Vaaiga Muamua Muamua aʻo leʻi faʻasaʻoina galuega a le Windows 10 i le Boot Camp, e aofia ai le toe faʻafouina o se vaeluaga poʻo le maeʻa ona toe faʻaogaina o se Mac. Ie Afai o oe muamua sa i ai se laisene laiseneina a le Windows 10 i le Boot Camp, e mafai ona e filifili "E leai sau ki" pe a uma ona e toe faapipiiina le ki oloa, ma a uma ona fesootai atu i le Initaneti, o le a amataina lava le gaoioiga.

Faʻaaogaina le Windows 10 i le Mac i Paleni Papamaa

O le Windows 10 e mafai ona faʻatautaia le Mac ma le OS X "i totonu" faʻaaogaina se masini feaveaʻi. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai se vaifofo freeBox saoloto, o loʻo i ai foi ni totogi, o le sili ona talafeagai ma sili atu ona faʻapipiʻi faʻatasi ma Apple OS o le Parallels Desktop. I le taimi lava e tasi, e le gata o le mea e sili ona talafeagai, ae tusa ai ma suʻega, e sili atu ona aoga ma agamalu i le fesoʻotaʻiga i masini MacBook.

Afai o oe o se tagata e masani ona faʻaaoga e faigofie ona faʻatautaia polokalama a Windows i luga o le Mac ma galulue lelei ma i latou e aunoa ma le malamalama i mea faʻapitoa o tulaga, o le filifiliga lea e tasi e mafai ona ou fautua atu ma le tatau, e ui lava i lona totogiina.

Faʻasalaga le free trial o le pito lata mai o Parallels Desktop, poʻo oe mafai ona faʻatau vave i luga o le site aloaia a le gagana Rusia //www.parallels.com/ru/. O iina o le ae maua ai le fesoasoani moni i luga o galuega uma a le polokalama. O le a ou faʻapuupuu ona faʻaali atu ia te oe le ala e faʻapipiʻi ai le Windows 10 i Faʻatusatusaga ma pe faʻapefea ona fesoʻotaʻi le tino ma OS X.

A maeʻa ona tuʻuina Parallels Desktop, amata le polokalama ma filifili e fatu se masini komepiuta fou (e mafai ona e faia e ala i le lisi o mea "File").

E mafai ona e sau saʻo mai le Windows 10 mai le 'upega tafaʻilagi a le Microsoft e faʻaaoga ai le polokalama, poʻo le filifiliina o le "Install Windows or another OS from DVD or image", i lenei tulaga e mafai ona e faʻaaoga lau lava ata ISO (faʻaopopoina filifiliga, e pei o le fesiitaiga o Windows mai Boot Camp pe mai se PC, faʻapipiʻiina o isi faiga, i lenei tusiga o le a ou le faamatalaina).

A uma ona filifili le ata, o le a uunaia oe e filifili le taʻavale faʻapipiʻi mo le faiga faʻapipiʻiina i lona lautele - mo polokalama a le ofisa poʻo mo taaloga.

Ona fai atu lea ia te oe e tuʻuina atu se 'oloa faʻapipiʻi (Windows 10 o le a faʻapipiʻi tusa lava pe e te filifilia le mea e le manaomia ai le ki mo lenei lomiga o le polokalama, ae o le ae manaomia le toe faʻamalosia mulimuli ane), ona amataina lea o nisi o laasaga o loʻo faia ma le lima i le taimi o le faʻapipiʻi faigofie o Windows 10 e le mafai ona tupu, latou te tupu i le faiga faʻapitoa (fatuina o se tagata e faʻaaogaina, faʻapipiʻi avetaavale, filifilia o vaega, ma isi).

O le iʻuga, e te maua le Windows 10 faigaluega atoatoa i totonu o lau OS OS, lea o le a le aoga i le Coherence mode - o lona uiga, O polokalame Windows o le a lafoaia e pei o ni OS OS faigofie, ma a e kiliki le icon machine machine i totonu o le Dock, o le a tatalaina le lisi o le Windows 10 Start, e oʻo lava i le nofoaga faʻalauiloa o le a faʻapipiʻi.

I le lumanaʻi, e mafai ona e suia tulaga o le faʻatautaia o masini komepiuta, e aofia ai le faʻavaeina o le Windows 10 i le ata atoa, fetuutuunai tulaga o le keyboard, faʻasaʻo le OS X ma le faʻasalalauga o le foliga a le Windows (mafai ona le mafai) ma sili atu. Afai o se mea i le faagasologa o le a le manino, o le a fesoasoani se fesoasoani auiliiliga o le polokalama.