Aveese le piano mai le komepiuta ASUS


I mataupu i luga o le sosooina o le pito i luma ma liliu le laupapa e aunoa ma se faamau, matou te paʻi atu i le lomiga o fesoʻotaʻiga lautele. O le asō tatou te fia talanoa e uiga i se tasi, lea ua sainia e pei o le PWR_FAN.

O a ituaiga o fesootaiga ma mea e faʻafesoʻotaʻi iai

O fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le igoa PWR_FAN e mafai ona maua ile toeitiiti lava motherboard. Lalo o se tasi o fesuiaiga o lenei fesoʻotaʻiga.

Ina ia malamalama i mea e manaʻomia ona fesoʻotai i ai, seʻi o tatou suʻesuʻe igoa o faʻafesoʻotaʻi i auiliiliga. "PWR" o se faapuupuuga mo le Mana, i lenei tulaga "mana." "FAN" o lona uiga o le "fan". O le mea lea, matou te faia se faʻamaoniga talafeagai - ua fuafuaina lenei faʻatulagaga e faʻafesoʻotaʻi ai le malosiaga o le eletise. I aso tuai ma nisi PSU faʻaonapo nei o loʻo i ai se tagata faʻamaonia. E mafai ona fesoʻotaʻi i le motherboard, mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ai ona mataʻituina pe fetuunai le saoasaoa.

Ae ui i lea, o le tele o le eletise e le maua ai lenei gafatia. I lenei tulaga, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi se mea faʻaleleia atili ile tino o le PWR_FAN. O isi faʻamafanafanaga e manaʻomia mo masini komepiuta ma ni mamanu mamana po o kata vitio: o le sili atu ona aoga o nei meafaigaluega, o le malosi e vevela.

I le avea ai o se tulafono, o le PWR_FAN fesoʻotaʻiga e aofia ai le 3 pin points: eleele, tuʻuina atu o le eletise ma le fesoʻotaʻiga o leo.

Faamolemole ia maitauina e leai se PIN lona fa, lea e nafa ma le pulea o le saoasaoa o le rotation. O lona uiga o le fetuutuunai o le saoasaoa o le tagata o loʻo fesoʻotaʻi atu i nei faʻafesoʻotaʻiga o le a le galue pe ala mai i le BIOS poʻo mai lalo o le faiga faʻaoga. Ae ui i lea, i luga o nisi tagata e faʻaleleia le tausiga, o loʻo iai lenei uiga, ae faʻatino e ala i fesoʻotaʻiga faaopoopo.

E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu ma meaʻai. 12V ua tuʻuina atu i le fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia i le PWR_FAN, ae i nisi faʻataʻitaʻiga ua na o le 5V. O le saoasaoa o le fesuiaiga o le tino e faalagolago lea i lenei tau: i le mataupu muamua o le a televave le vevela, lea ei ai lona aafiaga lelei i le manaia o le manaia ma le lelei i le taimi o le taimi e faagaoioi ai. I le lona lua - o le tulaga e naʻo le faʻafeagai.

I le faaiuga, matou te mananaʻo e matau le mea mulimuli - e ui e le mafai ona fesoʻotaʻi le tagata mai le gaosiga i le PWR_FAN, e le o fautuaina: ole BIOS ma le polokalama faʻaogaina o le a le mafai ona pulea lenei fan, lea e mafai ona oʻo atu ai i mea sese.