E vave faʻavave le alatele: matou te foia le faafitauli


Masalo, o le toatele oi matou na tetee i se tasi o faafitauli le lelei. Pe a faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti e ala i le telefoni, o le fuainumera o fesuiaiga o faamatalaga e pa'ū ma le faʻaeteete, ma e ala atu i le initaneti ma le cable RJ-45. I le taimi lava lea e tatau ona maitauina o le televave o le saoasaoa na taʻu mai e le mea e gaosia ai le uila e maualuga tele mo faamoemoega tau faasalalauga ma i tulaga moni, ioe, o le a maualalo. O le mea lea, aua le tele ni mea e te mafaufauina mai le kamupanī. O le a la se mea e mafai e se tagata faigofie ona fai pe afai e toso e le rota le saoasaoa o le fesoʻotaʻiga?

Foʻia le faafitauli i le saoasaoa o le uila

O mafuaʻaga mo le fesoʻotaʻi lemu o le Initaneti pe a fesoʻotaʻi atu i se alalaupapa e mafai ona tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mamao mamao mai se masini fesoʻotaiga, faʻalavelave leitio, le numera o le aufaipese e fesoʻotaʻi faʻatasi, le faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi, tulaga le saʻo. O le mea lea, taumafai e aua nei alu mamao ese mai le uila ma faʻatapulaʻa le numera o masini i totonu o le fesoʻotaʻiga i totonu o tapulaa talafeagai. Seʻi o tatou taumafai faʻatasi e foia le faʻafitauli o le faʻateleina o le saoasaoa o le Initaneti e ala i le uila.

Metotia 1: Faʻaliliu le faʻatulagaina o le alalaupapa

Mo le lelei ma le mausali o le faʻaogaina o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona faʻapipiʻi lelei le faʻatulagaina o le alalaupapa, e faʻalagolago i tulaga ma galuega i le lotoifale. O le saoasaoa o le mauaina ma le faʻaliliuina o faʻamatalaga o se tasi lea o mataupu sili ona taua mo tagata taʻitasi. Sei o tatou vaʻai pe o fea tonu i le 'upega tafaʻilagi o le uila e mafai ona e faʻaosofia ai le faʻaleleia atili o lenei faailoilo.

  1. I luga o soʻo se komepiuta poʻo se mea komepiuta faʻafesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga i luga o le ea poʻo le uaea, tatala ai le initaneti. I le tuatusi o le saini, ulufale i le tuatusi IP lata mai o le uila. O le faaletonu e masani lava192.168.0.1poʻo192.168.1.1, o isi filifiliga e mafai. Faasolo le ki Ulufale.
  2. I totonu o le pusa faʻamaoni, faʻatumu laina talafeagai faʻatasi ma se saini e ulufale ai ma se faʻamatalaga avanoa. Afai e te leʻi suia, e tutusa lava:pule. Matou te agai pea i luma "Lelei".
  3. I le tatalaina o le 'upega tafailagi o le' upega tafaʻilagi, alu ile tab "Faʻatonu Autu".
  4. I luga o le tulaga maualuga tulaga, filifili se vaega. "Ala Lelei"lea o le a tatou maua ai le tele o aoga mo le manuia manuia o le sini.
  5. I totonu o le submenu matou te oi totonu o le poloka "Faʻasalalauga Lelei".
  6. I le kalafi "Puipuiga" seti le ala fautuaina saogalemu "WPA / WPA2 Personal". E sili atu le faʻatuatuaina mo le tagata faʻaaoga masani.
  7. Ona seti lea o le faʻamaonia o le faʻailoga o le Wi-Fi i le AES. Pe a faʻaaogaina isi ituaiga o faʻamatalaga, o le a otometi lava ona tataina le saoasaoa e le rota i le 54 Mbps.
  8. Afai e le o fesoʻotaʻi mea masini faʻapitoa i lau 'upega tafaʻilagi, e fautuaina i le laina "Faiga" filifili le tulaga "802.11n naʻo le".
  9. Sosoo, filifili le laina telefoni e sili ona mamafa. I Rusia, e mafai ona e filifili mai le sefulutolu avanoa. O laina 1, 6 ma le 11 e mafua mai i le leai o se totogi pe a otometi ona faʻaogaina masini fesoʻotaʻiga. Matou te tofia se tasi oi latou i la matou router pe faʻaaoga le polokalama tʻatolu e suʻe ai laina avanoa.
  10. I le parakalafa "Faateleina le Ala" seti faʻamaonia ma "Aunoa" i le 20 pe 40 MHz. Malamalama i le faʻaogaina o auaunaga i le initaneti poʻo polokalama faʻapitoa mo le fuaina o le saoasaoa o le initaneti, matou te fuafuaina le sili ona aoga mo ou tulaga faʻapitoa.
  11. I le faaiuga, matou te fetuunai le malosi o le eletise e faalagolago i le mamao i masini fesootai. O le mamao mamao, o le maualuga e tatau ona i ai le malosiaga o le leitio. Matou te taumafai i le faʻatinoga ma tuʻu le tulaga sili ona lelei. Aua nei galo e teu le faatulagaga.
  12. Alu i le masini muamua ma ulufale "Faʻatonu Autu" ala e leai se laina. Liliu "Multimedia Wi-Fi"e ala i le siakiina o le pusa "WMM". Aua nei galo le faʻaaogaina o lenei ata i meatotino o le faʻalaulelaina o le masini faʻaogaina o masini fesoʻotai. Ina ia faamaea le faatulagaga o le uila, kiliki le faamau "Faasaoina". O le alatele e toe faʻaaogaina i ni mea fou.

Metotia 2: Faʻamamaina le alatele

Faʻaleleia le faʻaogaina o le alatele, e aofia ai le faateleina o le saoasaoa o faʻamatalaga o faʻamatalaga, e mafai ona faʻafouina le firmware o le router, le mea e taʻua o le firmware. O tufuga iloga o masini komepiuta e faʻaleleia taimi ma faʻaleleia mea sese i lenei vaega. Taumafai e faafou le firmware o le uila i le taimi lata mai i le taimi. Mo faʻamatalaga i le auala e mafai ai ona fai lenei mea, faitau i se isi mea e uiga i la matou punaoa. O le a leai ni eseesega faavae i le algorithm o gaioiga e faʻalagolago i le ituaiga.

Faitau atili: Alalaupapa TP-Link

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e mafai ona taumafai e faʻatele le saoasaoa o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e ala i se uila ia oe lava. Ae ia manatua, mo mafuaʻaga faʻamoemoe, o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o le a sili atu ona vave nai lo se lela uila. O tulafono o le fisiki e le mafai ona faaseseina. O le saoasaoa o le faʻamalositino ia te oe ma le faʻasalalau le initaneti fesoʻotaʻi!

Vaʻai foi: Fofoina o le faafitauli i le leai o se alalaupapa i le tino