Windows 10 poʻo le 7: o le fea e sili atu

O le tuʻuina atu o faʻataʻitaʻiga taʻitasi o le faiga o le faʻaogaina o le Windows e tuʻuina ai le tagata i luma o se filifiliga faigata: faʻaauau pea ona galue ma le masani, masani masani poʻo le fesuiaiga i se mea fou. O le tele o taimi, i le va o tagata o lenei OS, o loʻo i ai se felafolafoaiga e uiga i mea e sili ona lelei - Windows 10 poʻo le 7, aua o tulaga taʻitasi e iai ona lelei.

O le anotusi

  • O le a sili atu: Windows 10 poʻo le 7
    • Laulau: Windows 10 ma le 7 faʻatusatusaga
      • O le a OS o loʻo e faʻaauau?

O le a sili atu: Windows 10 poʻo le 7

O le masani ma aupito sili ona manuia i faʻaliliuga uma o Windows 7 ma le latest Windows 10 e tele mea tutusa (mo se faʻataʻitaʻiga, o manaoga masani lava ia), ae e tele naua eseesega i le mamanu ma i galuega.

E le pei o le Windows 10, o le G-7 e leai ni laulau manino.

Laulau: Windows 10 ma le 7 faʻatusatusaga

ParakalafaWindows 7Windows 10
FaʻamatalagaVasega Faʻamatalaga WindowsLafoaia fou fou ma ata volumetric, e mafai ona e filifilia tulaga masani poʻo le faʻaaogaina
Puleaina o failaExplorerFaʻamatalaga ma isi faʻalapotopotoga (Microsoft Office ma isi)
SuʻeSuʻe le Tagaʻi ma Amata le Menu i le Komipiuta FaʻalotoifaleSuʻe mai le laulau i luga o le Initaneti ma le faleoloa Windows, sailiga leo "Cortana" (ile Igilisi)
Puleaina o galuegaMea faʻaogaina meaʻai, fesoasoani tele-mataʻituLaptops mama, faʻaleleia le faʻaogaina o Snap
FaasilasilagaPop-ups ma le nofoaga o faʻasalalauga i le pito i lalo o le lauFaʻamaumauga taimi faʻasalalau faʻapitoa i se "Fale Faʻamatalaga" faapitoa.
LagolagoFesoasoani "Fesoasoani Windows"Leo Fesoasoani "Cortana"
Galuega a tagataLe mafai ona fatuina se tala i le lotoifale e aunoa ma le faatapulaaina o galuegaLe manaʻoga e fatuina se faʻamatalaga a Microsoft (a leai e le mafai ona e faʻaaogaina le kalena, sailiga leo ma isi galuega)
Initaneti fausiaInternet Explorer 8Mata o Microsoft
Puipuia o siamaFaiga Faʻavae Windows DefenderMalie ua fausiaina "Mea Taua mo le saogalemu o le Microsoft"
Tikia le saoasaoaMaualugaMaualuga
Galuega FaatinoMaualugaMaualuga, ae atonu e laʻititi i luga o mea matua ma vaivai.
Faʻatasiga ma masini feaveaʻi ma papaLeaiE i ai
Taaloga taʻavaleSili atu i le 10 lomiga mo nisi taaloga tuai (faʻasao atu i luma o le Windows 7)Maualuga. O loʻo i ai se faletusi fou DirectX12 ma se "faapitoa taaloga"

I totonu o le Windows 10, o faʻamatalaga uma e aoina i se lipine se tasi, aʻo iai i le Windows 7, o faʻasalalauga taʻitasi e tuʻuina atu ma se faʻasalalauga e ese.

O le tele o polokalama komepiuta ma tagata taaalo taaloga e mumusu e lagolagoina lomiga matutua o Windows. Filifilia po o le fea lomiga e faʻapipiʻi - Windows 7 poʻo le Windows 10, e sili atu le faʻaleleia mai uiga o lau PC ma manaʻoga patino.

O le a OS o loʻo e faʻaauau?