Aveese faila lē tumau i le Windows 10

I aso nei, toetoe lava o le komepiuta a le fale e faʻaaogaina se puʻupuʻu malosi o se avega muamua. O loʻo faʻapipiʻi ai foi le faiga faʻaogaina. Ae ina ia mafai e le PC ona maua le tomai e sii mai ai, e tatau ona iloa po o fea masini ma pe o le a le faasologa e tatau ai mo le sailia o le Master Boot Record. O lenei tusiga o le a maua ai le taʻiala lea o le a fesoasoani ia te oe e faʻamalosi ai lau puʻupuʻu malulu.

Faʻapipiʻiina o se puʻupuʻu pei o se seevae

Ina ia faimalaga mai le faʻaaogaina o le HDD po ​​o se mea, e tatau ona e faia nisi togafiti i le BIOS. E mafai ona e faia le komepiuta i taimi uma e tuʻuina ai i luga o le komepiuta le mea pito i sili ona maualuga o le kuluma. E mafai foi ona e siiina le polokalama e te manaʻomia mai le HDD naʻo le tasi. O faatonuga i le mea o loʻo i lalo o le a fesoasoani ia te oe e taulima ai lenei galuega.

Metotia 1: Faʻatonu le tulaga faamuamua i le BIOS

O lenei mea i totonu o le BIOS e mafai ai e oe ona faʻavasega le faasologa o le faʻasologa o le OS mai masini teu oloa na faʻapipiʻiina i luga o le komepiuta. O lona uiga, e tatau ona e tuʻuina le kiliva i le mea muamua i totonu o le lisi, ma o le polokalama o le a amata i taimi uma e le mafai ona tupu. Ina ia iloa auala e ulufale ai i le BIOS, faitau le tusiga lenei.

Faitau atili: Faʻafefea ona e ulu atu i le BIOS i luga o se komepiuta

I totonu o lenei tusi lesona, o le BIOS mai Amerika Megatrends kamupani o loʻo faʻaaogaina e fai ma faʻataʻitaʻiga. I le tulaga aoao, o foliga mai o lenei seti o firmware mo tagata uma e gaosia, e tutusa, ae o suiga i igoa o mea ma isi elemene ua faatagaina.

Alu i le autu autu / mea e fai ai polokalama. Kiliki le lisi "Papa". O le ai ai se lisi o avega lea e mafai ai e le komepiuta ona faia le download. O le masini, o lona igoa e maualuga atu i isi mea uma, o le a avea o le pulou autu. Ina ia aveese le masini, filifili i ai le ki ma tape le ki o le piano «+».

O lea e tatau ona e teuina suiga. Kiliki le lisi "Tuʻua"ona filifili lea o le aitema "Save Changes and Exit".

I le faamalama e aliali, filifili le filifiliga "Lelei" ma kiliki "Ulufale mai". O lenei o lau komepiuta o le a ave muamua mai le HDD, ae le o se isi masini.

Metotia 2: "Autu o le Pusa"

A o faagasolo le komepiuta, e mafai ona e alu i le mea e taʻua o le taʻavale muamua. O loʻo i ai le malosi e filifili ai se masini lea o le a faʻaaogaina ai le faiga faʻaaogā nei. O lenei auala e fai ai se puʻupuʻu malulu e talafeagai pe a fai o lenei gaioiga e manaʻomia ona faia i le taimi e tasi, ma o le isi taimi, o le mea autu mo le OS OS o se isi lava mea.

A amata loa le PC, kiliki i luga le kī e aumai ai le faʻailoga-faʻailoga. E masani lava o lenei mea "F11", "U12" poʻo "Esc" (E masani lava, o ki uma e faʻatagaina oe e fegalegaleai ai ma le komepiuta i le taimi o le OS boot phase o loʻo faʻaalia faatasi ma le logo o le motherboard). O filifili e filifili le disk malo ma kiliki "Ulufale mai". Voila, o le polokalama o le a amata ona sii mai mai le HDD.

Faaiuga

I lenei tusiga na taʻuina atu pe faʻapefea ona e faia se puʻupuʻu puʻe. O se tasi o metotia ua taua i luga ua mamanuina e faʻapipiʻi le HDD e fai ma le le manuia o le ato, ae o le isi ua mamanuina mo se taimi e tasi mai le taʻavale. Matou te faʻamoemoe o lenei mea na fesoasoani ia te oe i le foia o le faafitauli o loʻo fesiligia.