Adblock Plus: o se auala faigofie e aveese ai faʻasalalauga i le Google Chrome browser

Faatasi ai ma le fesoasoani o se fesoʻotaʻiga HDMI, o fesoʻotaʻiga faʻasalalau e tuʻuina atu i le lelei ma le saoasaoa maualuga. Faʻamatalaga o faʻamatalaga e faʻatinoina e ala i laʻau faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le lua poʻo le sili atu mea manaʻomia. HDMI o le atinaʻe telefoni feaveaʻi sili ona lauiloa ma sui le mea tuai analog. I lenei tusiga o le a tatou faʻamatalaina auiliili mea uma e uiga i lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga ma iloilo pe faʻapefea ona mafai i se komepiuta.

O le matafaioi autu a le HDMI

O le faʻaaliaina o fesoʻotaiga fou faʻatekinolosi e pei o le HDMI ua fesoasoani i le le mautonu o le VGA sa masani ona faʻaaogaina. Na le gata na ia faʻaaogaina le ata i se tulaga maualalo, ae na faʻasese foi, lea e mafua ai ona faigata ona galue. O le fesoʻotaʻiga o loʻo fesiligia e sili atu le bandwidth ma lagolagoina le faʻaliliu leo.

I le faaopoopo atu i le HDMI, o isi faʻafesoʻotaʻiga faʻamatalaga faʻamatalaga - DVI ma DisplayPort - e lauiloa. O i latou uma e eseese fesootaʻiga ma nisi uiga e mafai ai e oe ona faʻaaoga le fesoʻotaʻiga talafeagai mo tulaga eseese. Faitau atili e uiga i le faʻatusatusaina o nei fesoʻotaʻiga i totonu oa tatou tusiga i laina o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
DVI ma le HDMI Faatusatusaga
Faatusatusaga o HDMI ma DisplayPort

HDMI Cable Types

E pei ona taʻua muamua, o le fesoʻotaʻiga o masini e lua e faia e faʻaaoga ai laina faʻapitoa. Latou te oʻo mai i ni laasaga eseese, tulaga faʻataʻatitia ma na o le lagolagoina o galuega ma nisi meafaigaluega. E le gata i lea, e eseese a latou fesoʻotaʻiga ma faʻamatalaga. E mafai ona e faitau atili e uiga i lenei mea i isi mea.

Faʻamatalaga auiliili:
O a laupega HDMI
Filifili se cable HDMI

Faʻatonu le HDMI

I luga o masini uma e lagolagoina le fesoʻotaʻiga e ala i le HDMI, e otometi lava ona faʻaalia. E na o tagata faaaoga lava e tatau ona faia ni nai faʻaoga faigofie ina ia manuia le fesoʻotaʻiga o masini e lua, ma o le ata manino ma le leo o loʻo i luga o le mata.

E masani lava e lava le suia i nai numera o le faiga faʻaogaina ma e mafai loa ona e amata galue i luga o meafaigaluega. O faʻamatalaga auʻiliʻili mo le fesoʻotaʻiina o komepiuta ma le komepiuta i le mataʻituina e ala i le HDMI e mafai ona maua i totonu oa tatou tusiga i laina o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le TV e ala i le HDMI
Matou te faʻaogaina se komepiuta e avea o se mataʻitu mo se komepiuta

Faʻamaumauga o le faaletonu o le HDMI

O nisi taimi ei ai faafitauli i masini, e mafai ona fesootai ma le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga. A faʻaaogaina le HDMI, o lua faafitauli e masani ona matauina - le leai o se ata ma se leo. O mafuaʻaga autū o faʻailoga e le saʻo le faʻatulagaina o masini, avetaavale ua le toe faʻaleleia, poʻo le faʻaletonu o le tino. I ia tulaga, e fautuaina e faʻaaoga i se tasi o auala e foia ai faafitauli na feagai. Faitau atili e uiga ia latou i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Ae faapefea pe afai e le galue le HDMI i se komepiuta
TV e le iloa le komepiuta e ala i le HDMI

I luga, na matou iloiloina auiliiliga le galuega autu o le interface HDMI, faamasani i ituaiga o uaea, ma fuafua pe faapefea ona liliu lenei fesootaiga i le komepiuta ma talanoa e uiga i faafitauli e mafai. Matou te faʻamoemoe na aoga le matou tusiga ma ua e aʻoaʻoina mea uma e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi ai masini e ala i le fesootaiga HDMI.