Faaaogaina o le CLICK galuega i Microsoft Excel

O se tasi o uiga matagofie o Microsoft Excel o le galuega Le filifili. O lana galuega autū o le tuʻufaʻatasia lea o mea e lua pe sili atu i le tasi. O lenei tagata fesoasoani e fesoasoani e foia nisi o faafitauli e le mafai ona faia i le fesoasoani a isi meafaigaluega. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma lana fesoasoani e faigofie ai ona faia le faʻatinoga o le tuufaatasia o sel e aunoa ma se gau. Mafaufau i le gafatia o lenei galuega ma faʻaaliga o lona faʻaaogaina.

Le talosaga a le tagata faʻapitoa CLUTCH

Faʻamasinoga Le filifili e aʻafia i le kulupu o tusitala o Excel. O lana galuega autū o le tuʻufaʻatasia o mea o loʻo iai i le tele o siaki faʻapea foʻi ma tagata taʻitasi i le tasi lela. Amata i le Excel 2016, nai lo lenei faʻalapotopotoga, ua faʻaaogaina le galuega. Laasaga. Ae ia mafai ona tausia le fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga i tua Le filifili e faʻapea foʻi ona tuʻu, ma e mafai ona faʻaaogaina Laasaga.

O le syntax mo lenei faʻamatalaga e faapenei:

= CLUTCH (text1; text2; ...)

O finauga e mafai ona avea o se mau poʻo ni mau i sene o loʻo aofia ai. Ole numera o finauga e mafai ona ese mai le 1 i le 255 e aofia ai.

Metotia 1: Faʻatasi le Faʻamaumauga o le Cell

E pei ona e iloa, o le mafutaga masani o sela i Excel e taʻitaʻia ai le gau o faʻamaumauga. Naʻo faamatalaga o loʻo i le pito i luga tauagavale ua faʻaolaina. Ina ia mafai ona tuufaatasia mea o loʻo i totonu o le lua pe sili atu sene i Excel e aunoa ma se gau, e mafai ona e faʻaaogaina le galuega Le filifili.

  1. Filifili le sela lea matou te fuafua e tuʻu ai faʻamaumauga tuʻufaʻatasia. Kiliki le ki "Insert function". O loʻo i ai se vaaiga faʻamaonia ma o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. Tatala Wizard Function. I le vaega "Upu" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" saili mo se tagata faʻatautaia "CLICK". Filifili lenei igoa ma kiliki le ki. "Lelei".
  3. O le matagaluega o faʻatalanoaga o loʻo faʻavaeina. Feteenaʻiga e mafai ona avea ma faʻamaufaʻailoga faʻamau e aofia ai faʻamaumauga poʻo ni tusitusiga. Afai o le galuega o le tuʻufaʻatasia o mea o loo i totonu o siaki, ona o lea tulaga o le a tatou galulue ai na o sootaga.

    Seti le fetuu i le pito muamua o le faamalama. Ona filifili lea o le sootaga i luga o le pepa o loʻo i ai faʻamatalaga e manaʻomia mo le faʻatasiga. A maeʻa faʻamaumauga i le faamalama, matou te agai i luma i le auala tutusa ma le avanoa lona lua. O le mea lea, filifili se isi cell. Matou te faia se faʻamalositino faapena seia oʻo ina tuʻuina atu faʻasalalauga o selu uma e manaʻomia ona fusia, i le faʻatalanoaga o le faʻatalanoaga. A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".

  4. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o mea o loʻo filifilia i vaega ua filifilia o loʻo atagia i totonu o se tasi ua faʻamalamalamaina muamua. Ae o lenei metotia ei ai se suiga taua. Pe a faʻaaogaina, o le mea e taʻua o le "gutu gutu" e tupu. O lona uiga, e leai se avanoa i le va o upu ma ua faapipii faʻatasi i se mea e tasi. I lenei tulaga, faʻaopoopo ma le lima lima se avanoa e le galue, ae na o le teuteuina o le fua.

Lesona: Excel Function Wizard

Metotia 2: faʻaaoga le gaioiga ma se avanoa

E i ai avanoa e faʻasaʻo ai lenei faaletonu i le faʻaofiina o avanoa i le va o finauga.

  1. Fai le galuega e tusa ai ma le algorithm tutusa e pei ona faamatalaina i luga.
  2. Faʻasilulua-lua i le itu taumatau o le kuki i luga o le suʻalaʻau ma faʻagaoioia mo le toe teuteu.
  3. I le va o finauga taitasi tatou te tusia ai le faaupuga i le tulaga o se avanoa, ua fusia i itu uma e ala i upusii. A maeʻa ona faʻaopopoina ia tau taʻitasi, matou te tuʻu se semicolon. O le manatu aoao o faʻamatalaga faaopoopo e tatau ona faapenei:

    " ";

  4. Ina ia mafai ona faʻaalia le iuga i luga o le mata, kiliki i luga o le ki. Ulufale.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le nofoaga o le faʻaofiina o avanoa i upusii i totonu o le masini, na faʻaalia ai fevaevaeaiga i le va o upu.

Metotia 3: faʻaopopo se avanoa i luga o le faitioga o finauga

O le mea moni, afai e le tele ni tau e mafai ona liua, ona saʻo lea o le avanoa o le faʻaogaina. Ae o le a faigata ona faʻaliliu vave pe afai e tele ni siaki e manaʻomia ona fusia. Aemaise lava, pe afai o nei siaki e le i totonu o se laina e tasi. E mafai ona faʻafaigofie faʻafaigofie le tuʻuina atu o se avanoa e ala i le faʻaaogaina o le filifiliga e faʻaofi i totonu o le faʻatalanoaga.

  1. Faalua le kiliki i le itu tauagavale e filifili ai soʻo se masini avanoa i le pepa. O le faʻaaogaina o le komepiuta na faatulagaina ai le avanoa i totonu. E manaʻomia le aluese o ia mai le ofisa autu. E taua tele le le mafai ona tumu lenei cell i nisi faʻamatalaga pe a uma.
  2. Fai laasaga e tasi i le auala muamua e faʻaaoga ai le galuega. Le filifili, seia oʻo ina tatalaina le matala o le faitotoʻa. Faʻaopopo le tau o le muamua masini ma faʻamatalaga i le fanua o le faamalama, e pei ona faʻamatala muamua. Ona seti lea o le pepese i le fanua lona lua, ma filifili le potu e leai se avanoa i se avanoa, lea na talanoaina muamua. O se fesoʻotaʻiga faʻaalia i le atigipusa o le pusa. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e mafai ona e kopiina e ala i le filifilia ma le lolomiina o le autu autu Ctrl + C.
  3. Ona faaopoopo lea o se sootaga i le isi aitema e faaopoopo. I le isi vaega, toe faaopoopo se sootaga i se fale le maua. Talu ai matou te kopiina lona tuatusi, e mafai ona e setiina le pala i totonu o le fanua ma taomi le autū autu Ctrl + V. O le a faʻapipiʻiina le aufaigaluega. I lenei auala tatou te suia ai le fanua i tuatusi o elemene ma veli avanoa. A maeʻa uma faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei mea, o se faʻamaumauga tuʻufaʻatasiga na faia i totonu o le cellular target, lea e aofia ai mea o loʻo i totonu o elemene uma, ae iai avanoa i le va o upu taʻitasi.

Faʻalogo! E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le metotia o loʻo i luga e faʻateleina ai le faagasologa o le tuufaatasia lelei o faʻamaumauga i totonu o siama. Ae e tatau ona maitauina o lenei filifiliga e mafua mai i "paʻu". E taua tele i totonu o le elemene e aofia ai se avanoa, i le aluga o taimi, e le oʻo mai nisi faʻamaumauga pe leai foi.

Metotia 4: Faʻatasiga Faʻatasi

Faaaogaina o le galuega Le filifili E mafai ona e faʻapipiʻi vave faʻamatalaga mai le tele o koluma i le tasi.

  1. Faatasi ai ma sela o le laina muamua o koluma ua tuufaatasia, matou te faia se filifiliga o gaioiga o loʻo faʻamaonia mai i le lona lua ma le tolu auala o le faʻaaogaina o le finauga. E moni, afai e te filifili e faʻaoga le metotia i se masini e leai se mea, o le a tatau ona faia le sootaga i luga o le mea saʻo. Ina ia faia lenei mea, matou te tuʻuina se faʻailoga i luma o faʻatalanoaga taʻitasi faʻatasi faʻatasi ma le lautele o lenei cell. ($). E masani lava, e sili ona lelei le faia o lenei mea i le amataga, ina ia mafai ai e le tagata faʻaaoga ona kopiina i isi matāʻupu o loʻo i ai lenei tuatusi, aua o loʻo aofia ai sootaga tumau tumau. I nofoaga o loʻo totoe o loʻo tuʻuina sootaga. E pei lava o taimi uma, a maeʻa le faʻatinoina o le faʻatinoga, kiliki le ki. "Lelei".
  2. Seti le fetuu i le tulimanu pito i lalo o le elemene ma le fua. O se ata e foliga mai i luga o se satauro, e taʻua o se faʻailoga faʻatumu. Uu le faamaumatau i le itu tauagavale ma toso i lalo e tutusa ma le faatulagaga o elemene ina ia tuufaatasia.
  3. A maeʻa le faʻatinoga o lenei faʻatinoga, o faʻamatalaga i koluma faʻamaonia o le a fusia i le tasi koluma.

Lesona: Faʻafefea ona fusia koluma i Excel

Metotia 5: faʻaopoopo nisi faʻamatalaga

Faʻamasinoga Le filifili e mafai foi ona faʻaaoga e faʻaopopo ai faʻamatalaga faaopoopo ma faʻamatalaga e leʻi i totonu o le vaʻaiga muamua. E le gata i lea, ae faʻaaogaina lenei galuega, e mafai ona e faʻaaogaina isi 'auʻaunaga.

  1. Fai ni taga e faʻaopopo ai faʻamaumauga i le faʻatalanoaga o le faʻatalanoaga o loʻo faʻaaogaina soʻo se auala o loʻo faamatalaina i luga. I totonu o se tasi o fanua (pe a talafeagai, atonu o le a iai nisi oi latou) tatou te faaopoopoina soʻo se mea tusitusia e manatu le tagata manatu e tatau ai e faʻaopopo. O lenei tusiga e tatau ona aofia i upusii. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  2. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, e faʻapipiʻi faʻamatalaga tusitusia i le fusion data.

Pule Le filifili - na o le tasi le ala e faʻafefiloi ai ni sene e aunoa ma se gau i Excel. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi koluma atoa, faaopoopo faʻamaonia tusitusiga, faia isi manipulation. O le malamalama i le algorithm mo le galulue faatasi ma lenei galuega o le a faigofie ai ona foia le tele o fesili mo le tagata e faaaogaina le polokalama.