Faʻafefea ona faʻaalia le "le vaaia" i VKLife

O se tasi o tulaga sili ona lelei o le teuina o faamaumauga e tusa ai ma le tikeri o le mamafa o le 7z, lea i lenei itu e mafai foi ona tauva ma le RAR. Seʻi o tatou iloa po o fea polokalame e mafai ona e tatalaina ma tatala ai le 7z archives.

Polokalama mo le faʻapipiʻi 7z

E toetoe o mea uma e teu i le taimi nei e mafai, pe afai e le fatuina ni mea faitino, pe a fai e le o le fausiaina o le 7z, ona e vaʻaia lea. Sei o tatou nonofo i le gaoioiga algorithm mo le matamataina o anotusi ma le le tatalaina o le faatulagaga maoti i polokalama sili ona lauiloa o le teuina o faamaumauga.

Metotia 1: 7-Sipeli

E amata la matou faʻamatalaga i le polokalame 7-Sipeli, lea e 7z ua faʻamatalaina ai le "numera" faʻapitoa. O le atinaʻeina o lenei polokalame na fatuina le faatulagaga na suʻesuʻeina i lenei lesona.

Download 7-Zip mo le saoloto

  1. Sue 7-Zip. I le faʻaaogaina o le faila faila i le ogatotonu o le faʻasalalauga faʻapipiʻi, alu i le faʻaiʻuga 7z. Ina ia vaʻai i mea o loʻo i totonu o le mea tuʻufale, kiliki i luga o lona igoa i le 'aufaʻatasi o le kuki (Pepa) faʻalua pe kiliki Ulufale.
  2. O se lisi e faʻaalia ai faila faila. O le matamata i se mea patino e lava foi e kiliki ai. Pepama o le a tatala i totonu o le talosaga lea ua faʻamaonia i totonu o le polokalama e ala i le le mafai ona galue ai.

Afai e faʻapipiʻi le polokalame 7-Zip i luga o le komepiuta ona o le faʻaaogaina o le faatulagaga 7z, ona faigofie lea ona tatala le anotusi aʻo iai i le Windows Explorerfaalua faalua Pepa e ala i le igoa o le archive.

Afai e te manaʻomia le faʻaaoga, o le faasologa o gaioiga i le 7-Zip o le a laʻititi ese.

  1. Faʻasagaʻi ma le faila o le faila i le 7-Zip i le tau 7z, maka ma kiliki i luga o le ata "Aveesea".
  2. O le faʻamaumauga o faʻamaumauga mo le toe maua mai o faʻamaumauga faʻamaumauga ua faʻalauiloaina. I totonu o le fanua "Taofi i totonu" E tatau ona e vaʻai le ala i le faʻailoga lea e manaʻo ai le tagata e faʻalelei. I le lē mafai, o le tasi lava lea o le lisi lea o loʻo i ai le fale teu. Ina ia suia, pe a tatau ai, kiliki le mea i le taumatau o le fanua ua faʻamaonia.
  3. Mea faigaluega "Suʻe Failautusi". Faʻamatala mai le faʻasologa o mea o le ae alu ese.
  4. A maeʻa ona faʻasalalau le ala, e faʻagaoioia le faʻataʻitaʻiga, faʻaauau "Lelei".

O le Object 7z e le faʻapipiʻiina i le faʻailoga ua taʻua i luga.

Afai e manaʻo le tagata e le ofi uma le mea na teuina, ae o faila taʻitasi, o le algorithm of actions changes a little.

  1. E ala i le faʻafesoʻotaʻi le 7-Zip, alu i totonu o le teutusi e te manaʻo e suʻe ai faila. Filifili mea e manaʻomia, ona kiliki lea "Aveesea".
  2. A maeʻa lena mea, e tatalaina se faamalama e tatau ona e setiina ai le auala mo le le faʻaaogaina. Ona o le faaletonu, o loo faasino atu i le pusa lava lea e tasi o loo i ai le mea ua teuina. Afai e te manaʻomia le suia, ona kiliki lea o le mea faitino i le taumatau o le laina tuatusi. O le a tatalaina "Suʻe Failautusi"e uiga i lea sa i ai se talanoaga i le faʻamatalaga o le auala muamua. E tatau foi ona setiina le faletupe le mautonu. Kiliki "Lelei".
  3. O aitema filifilia o le a vave tuʻuina i le pusa na faʻamaonia e le tagata faʻaaoga.

Metotia 2: WinRAR

O le WinRAR e sili ona lauiloa e galue foi ma le 7z, e ui o lenei faatulagaga e le masani ai.

Talia WinRAR

  1. Susuga VinRar. Ina ia matamata i le 7z, alu i le lisi o mea o loʻo i ai. Kiliki lona igoa faalua Pepa.
  2. O le lisi o mea i totonu o le fale teu oloa o le a faʻaalia i WinRAR. Ina ia faia se faila patino, kiliki i luga. O le a faʻaaogaina e le talosaga le totogiina mo lenei faʻaopoopoga.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le algorithm o gaioiga mo le matamataina o le anotusi e talitutusa lava ma le tasi na faʻaaogaina pe a galue ma le 7-Zip.

O lea, seʻi o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona tatala le 7z i le VINRAR. E tele metotia mo le faʻatinoina o lenei faʻatinoga.

  1. Ina ia le tatalaina le 7z, ia maka maeʻa ma kiliki "Aveesea" pe taina se tuufaatasiga Alt + e.

    E mafai ona e suia nei manipuni e ala i le kilikiina saʻo (PKM) i le igoa igoa 7z, ma filifili mai le lisi "Tuʻu atu i le pusa tuusaʻo".

  2. Ua amata le faamalama. "Auala ma auala e aveese ai". I le le mafai, o le le faʻaaogaina e faia i se isi vaʻaiga i le tusi lava lea e tasi o loʻo i ai le 7z, e pei ona mafai ona iloa mai le tuatusi o loʻo faʻamaoti mai i le "Auala e aveese". Ae afai e manaʻomia, e mafai ona e suia le faʻamaumauga mulimuli mo le le faʻasalaina. Mo lenei faamoemoe, i le itu taumatau o le faamalama e faʻaaoga ai le pule o faila faila i le ituaiga o laau, faʻamaonia le tusi faʻasologa lea e te manaʻo e aveese le 7z.

    I totonu o le faamalama lava e tasi, pe afai e tatau ai, e mafai ona e seti le tusitusi ma toe faafou tulaga e ala i le faʻagaoioia o le leitio i tafatafa o le parakalafa tutusa. A maea uma ona faia, kiliki "Lelei".

  3. O le a faʻaaogaina.

E mafai foʻi ona faʻavave i le taimi nei e aunoa ma le faʻamautuina o nisi faʻaopoopo faʻaopoopo, e aofia ai le auala. I lenei tulaga, o le a faʻaaogaina le faʻasalaga i le tusi lava lea e tasi o loʻo i ai le mea o lo o teuina. Ina ia faia lenei mea, kiliki i le 7z PKM ma filifili "Aveese e aunoa ma se faʻamaoniaga". E mafai ona e suia lenei togafiti i se tuufaatasiga Alt + w pe a uma ona filifilia le mea faitino. O aitema uma o le a vave faʻafuaseʻi.

Afai e te manaʻo e le faʻamaonia le archive atoa, ae o nisi faila, o le algorithm of actions is almost exactly the same as for unarchiving the object as a whole. Ina ia faia lenei mea, ia e alu i totonu o le mea 7z e ala i le VINRAR ma filifili elemene talafeagai. Ma, e tusa ai ma le auala tonu e te manaʻo e vavae, fai se tasi o mea nei:

  • Kiliki "Faʻasaʻo ...";
  • Filifili "Tuʻu atu i le pusa tuusaʻo" i le lisi o mea;
  • Talosaga Alt + e;
  • I totonu o le lisi, filifili "Aveese e aunoa ma se faʻamaoniaga";
  • Talosaga Alt + w.

O isi faʻataʻitaʻiga e mulimuli i le mea e tasi o le algorithm e pei o le le faapipiiina o le archive atoa. O faila faʻamaufaʻailogaina o le a aveesea mai i le tusi o loʻo i ai nei poʻo i le tasi e te faʻamaonia.

Metotia 3: IZArc

7z e mafai foi ona faʻaaogaina faila i se mea laitiiti ma le aoga IZArc.

Download IZArc

  1. Folau IZArc. Mo le 7z, kiliki "Tatala" poʻo le ituaiga Ctrl + O.

    Afai e te manaʻo e galue i le lisi, ona e lolomiina lea "File"ona sosoo ai lea "Tatala faʻamaumauga ...".

  2. O le a tatala le faamalama o le fale tatala. Faʻafesoʻotaʻi i le tusi o loʻo i ai le archiva 7z ma maka. Kiliki "Tatala".
  3. O mea o loʻo i totonu o lenei mea o le a tatalaina i luga o le interface IZArc. A maeʻa ona kiliki i luga o soʻo se mea Pepa o le a faʻalauiloaina i totonu o le talosaga ua faʻamaonia i totonu o le system e ala i le le mafai ona tatalaina mea faitino ma le faʻaopoopoga o lenei elemene.

Ina ia aveesea le anotusi, e manaʻomia le togafitiga nei.

  1. I totonu i le 7z, kiliki "Aveesea".
  2. Ua faʻaaogaina le faamalama o le faʻamalosi. I totonu o le fanua "Tuʻu i" e manaʻomia le seti o le faʻamaumauga e le ofi. I le le mafai, e fetaui ma le pusa lea o loʻo i ai le mea lava ia. Afai e te manaʻo e sui lenei nofoaga, ona kiliki lea o le ata i foliga o se ata o le pusa tatala i le taumatau o le tuatusi.
  3. Amata "Suʻe Failautusi". Faatasi ai, e tatau ona e toe sii i le pusa lea e te manaʻo e teu. Kiliki "Lelei".
  4. E toe foʻi mai i le faʻailoga o faʻamaumauga o faila. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le tuatusi filifilia ua maeʻa ona tuʻuina atu i le mea talafeagai. I totonu o le faamalama lava e tasi, e mafai ona e faʻamaonia isi isi mea e faʻaaogaina, e aofia ai le faatulagaga mo le suia o faila pe a fetaui ia igoa. A uma ona faʻamaonia uma vaega, kiliki "Aveesea".
  5. A maeʻa lena, o le a le tuʻuina atu le faʻamaumauga i le tusi faʻamaumauga.

I le IZArc o loʻo i ai foi le avanoa e faʻaaogaina ai elemene taʻitasi o se mea e teuina.

  1. I luga o le interface i le IZArc, tatala mea o loʻo i totonu o le 'upega tafaʻilagi, o se vaega o ia mea e tatau ona aveesea. Filifili mea e te manaʻo e teu. Kiliki "Aveesea".
  2. E saʻo lava le tatalaina o le tatalaina o le tatalaina o le faamalama, e pei o le le atoatoa, lea na matou mafaufauina i luga. O isi gaioiga e tutusa lava. O lona uiga, e tatau ona e faʻamaonia le auala i le faʻailoga pe o fea o le a faʻaaogaina ai ma isi nofoaga pe a fai e le fetaui ia tafaoga lata mai mo nisi mafuaaga. Kiliki "Aveesea".
  3. O le le faʻaaogaina o aitema filifilia o le a faia i totonu o le pusa faʻamaufaʻailogaina.

Metotia 4: Hamster Free ZIP Archiver

O le isi auala e tatala ai 7z o le faʻaaoga lea o le Hamster Free ZIP Archiver.

Download Hamster Free ZIP Archiver

  1. Tatala le Hamster Free ZIP Archiver. Ina ia iloa mea o loo i le 7z, alu i le vaega "Tatala" e ala i le lisi i le itu tauagavale o le faamalama. Fagogo mai Faʻafoe faʻamaumauga i totonu o le faʻamalama. O le taua taua o le taimi o le toso ma le faʻavaeina o taualumaga e tatau ona pipiʻi Pepa.
  2. O le faamalama o le talosaga o le a vaevaeina i ni vaega se lua: "Tatala faʻamaumauga ..." ma "Tatala lata ane ...". Faʻamau le mea faitino i le muamua o nei vaega.

E mafai ona e faia ese.

  1. Kiliki i luga o soʻo se nofoaga i le ogatotonu o le atinaʻe o le polokalame lea o loʻo i ai le faʻamau i le ituaiga o le faitofa amata.
  2. Ua tatalaina le faamalama matala. Faʻasaga i le tusi o loʻo i ai le 7z. A uma ona filifili lenei mea, faʻaauau "Tatala".
  3. A faʻaaogaina se tasi o filifiliga e lua i luga, o le anotusi o le mea faʻamaumau 7z o le a faʻaalia i totonu o le Hamster Free ZIP Archiver window.
  4. Ina ia tatalaina le faila manaʻomia, filifili i le lisi. Afai ei ai ni elemene e tatau ona faʻaaogaina, i lenei tulaga, fai le filifiliga ma le faamau o loʻo faʻapipiʻi Ctrl. I lenei auala e liliu ai e maka uma elemene talafeagai. A uma ona faailoga, kiliki Tuʻu.
  5. O se faamalama ua tatalaina i le mea e mafai ona e faamaʻotiina ai le auala e ave ai. Alu i le mea e te manaʻomia e teʻa ese ai. A uma ona filifilia le tusi, kiliki "Filifili le Faila".

O faila e makaina e maua mai i le tusi filifilia.

E mafai foi ona e faʻaumatia le falefaʻamaumauga atoa.

  1. Ina ia faia lenei mea, tatala le fale teu faamaumauga e ala i le Hamster Free ZIP Archiver i soo se auala o loʻo faamatalaina i luga. A aunoa ma le faailogaina o se mea, kiliki "Taofi uma" i le pito i luga o le atinaʻe.
  2. O se faamalama mo le filifilia o le ala e le fesoʻotaʻi, e matala ai, o fea e te manaʻomia e faʻamaonia ai le pusa e le ofi. Kiliki "Filifili le Faila" ma o le a tuʻuina atoa le faʻamaumauga.

O loʻo i ai se filifiliga vave atu e faʻavave atoa le 7z.

  1. Tatala le Hamster Free ZIP Archiver ma tatala Windows Explorer pe o fea 7z o iai. Tusia le mea faitino mai le Faʻafoe i le faamalama o le fale teu.
  2. A uma ona vaelua le faamalama i ni vaega se lua, toso le faila i le vaega "Tatala lata ane ...".
  3. E le o aofia i totonu o le faʻailoga mea e maua ai le punavai.

Metotia 5: Aofaʻi Taʻavale

I le faaopoopo atu i tusitala, maimoa ma le le mafai ona faʻaaogaina 7z anotusi e mafai ona faia e faʻaaoga ai nisi o faila faila. O se tasi o nei polokalame o le Total Commander.

Faʻasolo le aofaiga o le Faʻatonu

  1. Tatala le Aofaʻi o le Faʻatonu. I se tasi o faʻalapotopotoga alu i le nofoaga 7z. Faalua-kiliki e tatala ai anotusi. Pepa i luga atu.
  2. O le a faʻaalia i totonu o le faʻatonuga o le faʻatonu vaega.

Ina ia faʻaumatia le faʻamaumauga atoa, e tatau ona e faia taga nei.

  1. Alu i se tasi o faʻalapotopotoga i le tusi faʻasolosolo lea e te manaʻo e teu ese. I le vaega lona lua, faʻafeiloaʻi i le lisi o le lisi 7z ma filifili lenei mea faitino.

    Pe mafai foi ona e alu saʻo i totonu o le fale teu.

  2. A maeʻa le tasi o nei mea e lua, kiliki i luga o le lisi panel "Aveese faila". I lenei tulaga, e tatau i le kulupu galue ona avea ma nofoaga e faʻaalia ai le faʻamaumauga.
  3. Taumafai i se tamai faamalama le faʻaaogaina faatulagaga. E taʻu mai ai le auala o le a faʻaumatia ai. E fetaui lelei ma le tusi o loʻo tatala i le vaega lona lua. I totonu o lenei faamalama o loʻo i ai isi faʻataʻitaʻiga: Iloiloina o laupepa laiti i le taimi o le suʻega, suia o faila fetaui ma isi. Ae o le mea sili lava, e leai se mea i nei tulaga e tatau ona suia. Kiliki "Lelei".
  4. O le tapeina o faila o le a fasiotia. O le a latou faʻaalia i le vaega lona lua o le aofaʻiga o le Faʻatonu.

Afai e te manaʻo e aveese na o faila faila, ona fai lea ese.

  1. Tatala se tasi o vaega o loʻo i ai le 'upega tafaʻilagi, ma le isi i le lisi o le faʻailoga. Alu i totonu o le mea tuʻufale. Filifili faila e te manaʻo e suʻeina. Afai ei ai ni nai mea, ona fai lea o le filifiliga ma oomi le ki Ctrl. Faasolo le faamau "Kopi" poʻo le ki U5.
  2. O le a amata le faamalama e aveese ai, lea e tatau ona e kiliki "Lelei".
  3. O faila ua filifilia o le a aumaia ma faʻaalia i totonu o le vaega lona lua.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, matamata ma le teuina o archives 7z lagolagoina se lisi tele o archives o aso nei. Na matou faʻaalia le sili ona lauiloa o nei tusi talosaga. O le faafitauli lava lea e tasi e mafai ona foia ma le fesoasoani a nisi o faila faila, aemaise le Total Commander.