Faʻasalalau pe faʻamalo le faʻaalia o se taula ile Microsoft Word

O se taula i MS Word o se faailoga e atagia ai le nofoaga o se mea i totonu o le tusitusiga. O loʻo faʻaalia ai le mea na suia ai le mea faitino, ma e aʻafia ai foi le amio a nei mea faitino i totonu o le tusitusiga. O le taula i totonu o le Upu e mafai ona faʻatusatusaina i se laumei o loʻo i tua o le faʻavaa mo se ata po o se ata, e mafai ai ona faʻamau i le puipui.

Lesona: Faʻafefea ona liliu le anotusi i le Upu

O se tasi o faʻataʻitaʻiga o mea faitino o le a faʻaalia ai le taula o se faʻafanua tusitusia, ona tuaoi. O le taula o le taula lava lea o le vaega o tagata e le lolomiina, ma o lona faaaliga i totonu o le tusitusiga e mafai ona tape pe tape.

Lesona: Faʻafefea ona aveese faʻamaoniga e le mafai ona faʻaaoga i le Upu

I le le mafai, o le faʻaaliga o se taula i le Upu ua faʻaalia, o lona uiga, afai e te faʻaopopo se mea ua "faatulagaina" i lenei faʻailoga, o le a e vaʻaia e tusa lava pe ua tape le faʻaaliga o le le lolomiina o mataitusi. E le gata i lea, o le filifiliga e faaali pe nana le taula e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le Upu.

Manatua: O le tulaga o le taula i totonu o le pepa aloaia e tumau pea le tumau, e pei ona tele. O lona uiga, afai e te faaopoopo i ai se pito i luga o le itulau, mo se faʻataʻitaʻiga, ona ave lea i le pito i lalo o le itulau, o le taula o le a i luga o le itulau. O le taula lava ia e faʻaalia pe a e galue ma le mea e faʻapipiʻi ai.

1. Kiliki le ki "File" ("MS Office").

2. Tatala se faamalama "Taimi"e ala i le kiliki i luga o le mea tutusa.

3. I le faamalama e aliali mai, tatala le vaega "Mata".

4. Faʻalagolago pe e te manaʻomia e faʻamaonia pe faʻamalo le faʻaalia o le taula, siaki pe tatala le pusa i tafatafa o "Faʻailoa Mea Fai" i le vaega "Faʻaalia i taimi uma faailo o le faatulagaga i luga o le mata".

Lesona: Faʻamatalaina i le Upu

Manatua: Afai e te siakia le atigipusa "Faʻailoa Mea Fai", o le taula o le a le maua i totonu o le pepa seia oʻo lava ina mafai ona e faʻaalia le faʻaalia o tagata le lolomiina e ala i le kilikiina o le ki o le kulupu "Parakalafa" i le lisi "Aiga".

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le faʻapipiʻi poʻo le aveeseina o se taula i le Upu, poʻo le, pe faapefea ona mafai pe faʻamaonia lana faʻaaliga i se pepa. E le gata i lea, mai lenei tala puupuu na e iloa ai le ituaiga uiga o ia ma le mea e tali ai.