Faʻailoga sese 0xc000007b ile Windows 7

I totonu o le Windows 7, o loʻo i ai ni gaioiga e le mafai pe faigata ona ausia e ala i se kalafi masani kalafi, ae e mafai ona faatinoina moni e ala i le "Command Line" i le faʻaaogaina o le faaliliuga a le CMD.EXE. Manatunatu i tulafono faʻavae e mafai e tagata faʻaoga ona faʻaaoga pe a faʻaaogaina le meafaigaluega faʻapitoa.

Tagai foi:
Lapataiga Linux i le Terminal
Le tamoeina o le "Poloaiga Poloaiga" i le Windows 7

Lisi o tulafono faavae

Faatasi ai ma le fesoasoani o poloaiga i totonu o le "Poloaiga Laiti", o loʻo faʻalauiloaina ai le tele o faletusi ma o loʻo faʻatinoina nisi o faʻatonuga. E masani lava, o le faʻamatalaga autu o le faʻaaogaina e faʻaaoga faatasi ma le tele o uiga e tusia e ala i se slash (/). O nei uiga e amataina ai le faʻatinoga o faʻamatalaga patino.

Matou te le setiina se sini e faʻamalamalama manino uma tulafono na faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le meafaigaluega CMD.EXE. Mo lenei, e tatau ona sili atu ma le tasi le tusiga e tusi. O le a tatou taumafai e fetaui i luga o le itulau e tasi e uiga i faʻamatalaga sili ona aoga ma lauiloa, vaevaeina i vaega.

Faʻaaogā faʻaaoga eletise

Muamua lava, mafaufau i faʻamatalaga e nafa ma le faʻaaogaina o mea taua.

Chkdsk - lafoaʻi le Siaki Check Disk, lea e siakiina poloka faigata o le komepiuta mo mea sese. O lenei faʻamatalaga pule e mafai ona tusia faatasi ma uiga faʻaopoopo, o le mea lea, e amataina ai le faʻatinoina o nisi faʻatonuga:

  • / f - toe faʻaleleia o le siaki i le tulaga o le iloa o sese sese;
  • / r - toe faʻaleleia o vaega o le avega i le tulaga o le faʻaalia o faʻaleagaga faaletino;
  • / x - tapunia o le disaki faapitoa;
  • / matamata - faʻataʻitaʻi i luma o le taimi;
  • C:, D:, E: ... - faʻamaoniga o taʻaloga talafeagai mo le suʻesuʻeina;
  • /? - Talosaga mo se fesoasoani i le Siaki Vaʻaia o le Disk.

Sfc - Sue le aoga e siaki ai le faʻamaoni o faila faila a le Windows. O lenei faʻamatalaga o le pule e sili ona faʻaaogaina ma le uiga / suʻesuʻe. O se meafaigaluega e siaki ai faila OS mo le tausisia o tulaga faatonuina. I le tulaga o mea leaga, i le i ai o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi o loʻo i ai se avanoa e toe faʻafoisia ai le saʻo o mea faitino.

Galulue ma faila ma faila

O le isi vaega o faʻamatalaga ua fuafua e galulue ma faila ma faila.

FAAOPOOPO - faʻapipiʻi faila i se pusa faʻapitoa e faʻaaogaina e le tagata e pei o loʻo iai i le lisi o manaʻoga. O se mea e manaʻomia muamua o le faʻamaonia le ala i le pusa lea o le a faʻaaoga ai le gaioiga. O le pueina e faia e tusa ai ma le mamanu lenei:

append [;] [[komepiuta komepiuta]] auala [; ...]]

A faʻaaogaina lenei poloaiga, e mafai ona e faʻaaoga uiga nei:

  • / e - tusia se lisi atoa o faila;
  • /? - fesoasoani faʻalauiloa.

ATUA - o le tulafono ua fuafua e sui ai uiga o faila poʻo faila. E pei ona i ai i le mataupu ua mavae, o le tulaga faʻatagaina o le ulufale, faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga, o le auala atoa i le mea o loʻo faʻatinoina. O ki nei e faʻaaoga e seti ai uiga:

  • f - natia;
  • s - faiga;
  • r - faitau naʻo;
  • a - teuina.

Ina ia mafai ona faʻaaoga pe faʻamalo se uiga, o le a tuʻuina atu se faʻailoga i luma o le ki. "+" poʻo "-".

COPY - faʻaaogaina e kopi faila ma faʻamaumauga mai le tasi faʻasalalauga i le isi. A faʻaaogaina le poloaiga, e tatau ona faʻaalia le ala atoa o le kopi kopi ma le faʻailoga o le a faia ai. O uiga nei e mafai ona faʻaaogaina i lenei faʻamatalaga o le pule:

  • / v - faamaoniga o le kopiina;
  • / z - kopi o mea mai le upega tafailagi;
  • / y - toe tusia le mea mulimuli pe afai e fetaui ia igoa e aunoa ma se faʻamaoniga;
  • /? - fesoasoani e faʻasaga ai.

TUA - tape faila mai le tusi faʻamaumauga. O le faʻatonuga o le tuʻuina atu o le gafatia e faʻaaoga ai le tele o uiga:

  • / p - o le aofia ai o se talosaga e faʻamaonia le aveeseina ao le i taitaia mea taitasi;
  • / q - taofia le fesiligia i le taimi o le soloia;
  • / s - aveeseina o mea faitino i totonu o api ma api tusitala;
  • / a: - aveeseina o mea faitino ma uiga patino ua tofia e faʻaaogaina ia kī tutusa pei o le faʻaaogaina o le poloaiga ATUA.

RD - e tutusa ma faʻamatalaga o poloaiga talu ai, ae e le o faila faila, ae o faila i totonu o le tusi faʻamaufaʻailoga. A faʻaaoga, e mafai ona e faʻaaogaina uiga tutusa.

DIR - faʻaalia se lisi o laupepa uma ma faila o loʻo i totonu o le tusi faʻamaumauga. Faatasi ai ma le autu autu, o uiga nei e faaaoga:

  • / q - mauaina o faʻamatalaga e uiga i lē e ona le faila;
  • / s - faʻaalia le lisi o faila mai le tusi faʻamaumauga;
  • / w - lisiina galuega i nisi o koluma;
  • / o - Faʻasese le lisi o mea faʻaalia (u - faʻaopoopoga; n - i le igoa; o - i le aso; s - i le tele);
  • / d - faʻaalia le lisi ile tele o koluma ma faʻavasegaina e nei koluma;
  • / b - faʻaalia na o faila o igoa;
  • / a - faʻatulagaina o mea faitino ma ni uiga faapitoa, mo le faʻaaogaina o ia lava kī e faʻaaoga e pei o le faʻaaogaina o le ATTRIB command.

REN - faʻaaogaina e toe faʻailogaina tusi ma faila. O finauga i lenei tulafono o loʻo faʻaalia ai le auala i le mea faitino ma lona igoa fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, toe faʻaigoa le faila file.txt, o loʻo i totonu o le faila "Faila"i totonu o le aʻa o le pu D, i le faila file2.txt, faʻaoga le faʻamatalaga lea:

REN D: folder file.txt file2.txt

MD - fuafuaina e fatufatu se faletusi fou. I le faʻasologa o le faʻatonuga, e tatau ona e faʻamaonia le disk lea o le a maua ai le tusi fou, ma le lisi o le a tuʻu ai pe afai e faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia fatuina se lisi folderNlea o loʻo i le lisi faila luga o le disk E, ulufale i le faaupuga lea:

md E: folder folderN

Galue ma faila faila

O le isi poloka o poloaiga ua mamanuina ina ia galue ma tusitusiga.

TYPE - faʻaalia le anotusi o faila i luga o le mata. O le finauga e manaʻomia i lenei poloaiga o le ala atoa lea i le mea e tatau ona vaʻai ai le tusiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e matamata i mea o le file file.txt, o loʻo i totonu o le faʻailoga "Faila" luga o le disk D, o le faʻasalalauga o loʻo taua i lalo e manaʻomia:

TYPE D: folder file.txt

Tusi - lolomiina mea o loʻo i totonu o se faila faila. O le syntax o lenei poloaiga e talitutusa ma le muamua, ae nai lo le faʻaalia o tusitusiga i luga o le lau, ua lomia.

Suʻe - suʻeina le laina faʻamau i faila. Faʻatasi ai ma lenei poloaiga, e tatau ona e faʻamaonia le auala i le mea na faatino ai le sailiga, faʻapea foi ma le igoa o le sailiga saili, o loʻo i totonu o upusii. E le gata i lea, o uiga nei e talafeagai ma lenei faaupuga:

  • / i - faʻaalia le numera atoa o laina o loʻo aofia ai faʻamatalaga saili;
  • / v - laina o laina e le oi ai le faʻamatalaga saili;
  • / I - suʻesuʻe e aunoa ma se tusi resitala.

Galulue ma tala

I le faʻaaogaina o le laina o le tulafono, e mafai ona e vaʻai i faʻamatalaga e uiga i tagata faʻaogaina le polokalama ma pulea lelei.

Tamatamai lima - faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i tagata faʻapipiʻi ua resitalaina i le faiga faʻaogaina O le finauga e manaʻomia i lenei poloaiga o le igoa lea o le tagata e te manaʻo e maua faʻamaumauga. E mafai foi ona e faʻaaogaina le uiga / i. I lenei tulaga, o le a faʻaalia le faʻamatalaga i le lisi lisi.

Tscon - faʻatinoina le tuʻufaʻatasia o se tagata faʻaaogāina i se sauniga faʻatonu. Pe a faʻaaoga lenei poloaiga, e tatau ona faʻamaonia le ID ID poʻo lona igoa, faʻapea foʻi ma le upega tafailalau a lē e faʻaaogaina i ai. E tatau ona faʻamaonia le upu faʻamaonia pe a uma le uiga / PASSWORD.

Galulue ma gaioiga

O le poloka o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻatulagaina mo le puleaina o faiga i luga o se komepiuta.

QPROCESS - tuʻuina atu o faʻamatalaga i luga o faiga faʻagasolo i luga o le PC. O nisi o faʻamatalaga o faʻamatalaga o le a tuʻuina atu le igoa o le faagasologa, le igoa o le tagata na faʻaaogaina, le igoa o le vasega, ID ma le PID.

TASKKILL - faʻaaogaina e faʻatautaia ai gaioiga. O le finauga manaomia o le igoa ole elemene e taofi. E taʻu mai pe a uma le uiga / Im. E mafai foi ona e le maeʻa i le igoa, ae e ala ile faagasologa ID. I lenei tulaga, o le uiga e faʻaaoga. / Pid.

Networking

I le faʻaaogaina o le laina o le poloaiga, e mafai ona pulea le tele o taga i luga o le fesoʻotaiga.

GETMAC - amata faʻaalia le tuatusi MAC o le keli kesi na fesoʻotaʻi i le komepiuta. Afai e tele ni fetuunaiga, o latou tuatusi uma e faʻaalia.

NETSH - amataina le faʻalauiloaina o le aoga o le igoa lava e tasi, lea e faʻaaogaina e faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i laina fesoʻotaiga ma o latou suiga. O lenei poloaiga, ona o lona lautele lautele, e tele naua uiga, o ia mea uma e nafa ma le faia o se galuega patino. Mo nisi faʻamatalaga e uiga ia i latou, e mafai ona e faʻaaogaina le fesoasoani i le faʻaaogaina o le faʻamatalaga o le faʻasologa o loʻo i lalo

netsh /?

NETSTAT - faʻaalia o faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga.

Isi poloaiga

E iai foʻi isi faʻamatalaga o faʻamatalaga na faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le CMD.EXE, lea e le mafai ona vaevaeina i ni vaega eseese.

TAIMI - Vaʻai ma seti le taimi ole polokalama PC. A e ulufale i lenei faʻamatalaga o le poloaiga, o le taimi nei o loʻo faʻaalia i luga o le lau, lea e mafai ona suia i soʻo se isi i le pito i lalo.

Aso - o le poloaiga i luga o le faʻasalaga e tutusa lelei ma le muamua, ae faʻaaogaina e le faʻaalia ma suia le taimi, ae ia faʻatino nei taualumaga mo le aso.

FAAMAONI - liliu ese le komepiuta. O lenei faʻamatalaga e mafai ona faʻaaogaina i le lotoifale ma mamao.

BREAK - faʻalavelave poʻo le amataina o le gaioiga o le faʻasologa o kulupu Ctrl + C.

Faʻalogo - faʻaalia ai feʻau tusitusia ma faʻaaogaina e sui a latou faʻaaliga faʻaali.

E leʻo se lisi atoa o tulafono uma e faʻaaoga pe a faʻaaoga le interface CMD.EXE. Ae ui i lea, sa matou taumafai e faailoa igoa, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga otooto le faʻasalalauga ma galuega autu a tagata sili ona taʻutaʻua, mo le faigofie, vaevaeina i vaega e ala i le faʻamoemoe.