Lagolago Windows 10

O lenei taʻiala o loʻo faʻamatalaina ai laʻasaga taʻitasi i le laasaga 5 auala e fai ai kopi kopi o le Windows 10 e faʻaaoga ai meafaigaluega uma na fausia ma mea e leai se totogi. Ma le isi, pe faʻafefea i le lumanaʻi, pe a oʻo mai faafitauli, faʻaaoga se faʻamaumauga e toe faʻaleleia ai le Windows 10. Vaʻavaʻai foi: Lagolago o avetaavale o le Windows 10

O le kopi kopi i lenei mataupu o se ata atoa o le Windows 10 ma polokalame uma ua faʻapipiʻiina nei, tagata faʻaoga, tulaga ma isi mea (e pei o nei, e le o ni Windows 10 Faʻaalia Faʻamaumauga o loʻo aofia ai na o faamatalaga e uiga i suiga ile faila). O le mea lea, pe a faʻaaoga se faʻamaumauga e toe faʻafoʻisia ai se komepiuta poʻo se komepiuta, e te mauaina le OS OS ma polokalame na i ai i le taimi o le teuga tupe.

O le a le mea mo? - i luga o mea uma, ia vave ona toe faʻafoʻi le faiga i se faʻamaumauga muamua na faʻasaoina pe a manaʻomia. Toe faʻaleleia mai se faʻamaumauga e itiiti se taimi e alu ai nai lo le toe faʻaofiina o le Windows 10 ma le faʻatulagaina o le tino ma masini. E le gata i lea, e sili atu ona faigofie ile amataga. E fautuaina le faia o foliga o le tino i le taimi lava e uma ai se faʻapipiʻi mama ma le faʻatulagaga muamua (faʻatulagaina o avetaavale masini) - o le mea lea o se kopi e itiiti ifo le avanoa, e vave ona faʻaaoga ma faʻaaogaina pe a manaʻomia. E mafai foi ona e fiafia i: teuina o faila faila e faaaoga ai le talafaasolopito o faila o le Windows 10.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le Windows 10 ma osigafale OS

Windows 10 e aofia ai le tele o filifiliga mo le lagolagoina o lau polokalama. O le faigofie e malamalama ma faʻaoga, aʻo galue atoatoa o le fatuina lea o se ata o le faiga faʻaoga e faʻaaoga ai le toe faʻaleleia ma le toe faʻafoisia o galuega a le komiti e puleaina.

Mo le mauaina o nei galuega tauave, e mafai ona e alu i le Windows 10 Control Panel (Faʻatoʻa amataina le "Panel Manaʻomia" i luga o le 'au suʻesuʻe i luga o le faʻailoga i le pito i luga taumatau). I le tulimanu, filifili "Ata o le Faʻaogaina o le Ata".

O laasaga nei e faigofie.

  1. I le faamalama e tatala, i le itu tauagavale, kiliki "Fausia se foliga vaaia."
  2. Faʻamanino po o fea e te manaʻo e teu ai le ata o le tino. E tatau ona avea ma se puʻupuʻu eseʻese (i fafo, eseʻese o le HDD i luga o le komepiuta), poʻo le DVD disks, poʻo se faila fesoʻotaʻi.
  3. Faʻamaoti po o le a le taʻavale o le a lagolagoina ma se faʻamaumauga. I le le mafai, o le faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o le komipiuta (disk C) e teuina i taimi uma.
  4. Kiliki "Faʻamaumauga" ma faʻatali mo le faʻatinoga e faʻamaeʻa ai. I luga o se masini mama, e le tele se taimi e manaʻomia, i totonu o le 20 minute.
  5. A maeʻa, o le a faʻaosofia oe e fatu se pusa faʻaleleia o le tino. Afai e te le maua se kilivalavalavalavavelese po o se vaʻa ma le Windows 10, faʻapea foi le avanoa i isi komepiuta ma le Windows 10, i le mea e mafai ona e vave faia pe a manaʻomia, ou te fautuaina e fatuina sea ituaiga. E faʻaaogaina ina ia faʻaauau pea ona faʻaaogaina le faʻaogaina o mea e fai.

Pau lava lena. Ua i ai nei sau faʻamaumauga o le Windows 10 mo le toe faʻaleleia o le polokalama.

Toe faʻafoʻi le Windows 10 mai saulaiga

O le toe faʻaleleia o loʻo faia i le siosiomaga o le Toefuataiga o le Windows 10, lea e mafai ona maua mai le OS faʻapipiʻi galue (i lenei tulaga, e tatau ona avea oe ma faʻafoega faʻapitoa), ma mai le puʻe toe faʻaleleia (muamua na fatuina e meafaigaluega, faʻaleleia le puʻeina o le Windows 10) disk) ma le Windows 10. O le a ou faamatalaina ia filifiliga taʻitasi.

  • Mai le OS faigaluega - alu i le Amata - Tautuʻuga. Filifili le "Faʻafouina ma le Puipuiga" - "Faʻaleleia ma le Puipuiga." I totonu o le "Special download options" vaega, kiliki i le "Toe Toe Amata" button. Afai e leai se vaega (o le mea e mafai), o loʻo i ai se filifiliga lona lua: alu ese le polokalama ma luga o le loka, kiliki le ki o le mana i le pito i lalo. Ma, aoe uuina le Sii, kiliki "Toe Toe".
  • Mai le faʻapipiʻiina o le disk poʻo le Windows 10 USB flash drive - faʻavae mai lenei puʻe, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga le Boot Menu. I le isi aisi pe a uma ona filifilia le faamalama o le gagana i le pito i lalo tauagavale "Faʻamālōlōina o Mea".
  • A e faʻanofo lau komepiuta poʻo lau komepiuta mai le toe faʻaleleia o le disk, o le a toe tatalaina le siosiomaga toe faʻaleleia.

I le siosiomaga o le toe faʻaleleia o le tulafono, filifili filifili nei "Faʻafitauli" - "Tulaga faʻaopoopo" - "Toe faʻaleleia ata o ata".

Afai e maua e le tino se ata o le tino i luga o se puʻupuʻu fesoʻotaʻiga poʻo se DVD, o le a vave ona e faʻamalosi e toe faʻafoʻi mai. E mafai foi ona e faʻamaonia patino se foliga o le faʻatulagaga.

I le laasaga lona lua, e faalagolago i le faʻatulagaga o disks ma vaega, o le a ofoina atu pe leai foi e filifili ni vaega i luga o le disk lea o le a solo i faʻamaumauga mai le kopi kopi o le Windows 10. I le taimi lava e tasi, pe afai na e faia se ata o na o le drive C ma e leʻi suia le faʻailoga amata , aua e te popole i le faʻamaoni o faʻamaumauga i luga o D ma isi disks.

A maeʻa ona faʻamaonia le toe faʻaleleia o le faiga mai le ata, o le a toe amata le faagasologa o le toe faʻaleleia. I le faaiuga, pe a lelei mea uma, tuʻu i le BIOS faʻataʻavale mai le komepiuta komipiuta (pe'ā suia), ma faʻanofo i totonu o le Windows 10 i le setete na faʻasaoina ai i le teuga tupe.

Fausia se Windows 10 Ata ma DISM.exe

O lau 'eleʻele o loʻo i ai se faʻaaogaina o le laina ole tulafono o le DISM, lea e mafai ai e oe uma ona fausia se ata o le Windows 10 ma faia se toe faʻaleleia mai se faʻamaumauga. E le gata i lea, e pei ona i ai i le mataupu talu ai, o le taunuuga o laʻasaga o loʻo i lalo o le a avea ma se kopi atoa o le OS ma mea o loʻo i ai i le faʻavaeina o le polokalama i lona tulaga oi ai nei.

Muamua lava, ina ia mafai ona fai se faʻamaumauga e faʻaaoga ai le DISM.exe, e tatau ona e faʻamalosi i totonu o le siosiomaga faʻafouina o le Windows 10 (e pei ona faʻamatalaina i le vaega muamua, i le faʻamatalaga o le toe faʻaleleia), ae aua le faʻataʻitaʻiina le "System Image Recovery", ae "Laina o poloaiga".

I le poloaiga faʻasolosolo, ia faʻapipiʻi tonu ia poloaiga nei (ma mulimuli i laasaga nei):

  1. vavae ese
  2. lisi lisi (o se taunuuga o lenei poloaiga, ia manatua le mataitusi o le disk system, i le siosiomaga o le toe faaleleia, atonu e le o le C, e mafai ona e fuafuaina le sao saʻo i le tele poo le igoa o le disk). O iina foi e gauai atu ai i le tusi ave taavale lea o le ae faasaoina ai le ata.
  3. alu ese
  4. ma / Capture-Image /ImageFile:D:Win10Image.wim / CaptureDir: E: / Igoa: "Windows 10"

I le poloaiga o loʻo i luga, o le D: drive o le tasi lea o le kopi kopi o le polokalama e igoa ia Win10Image.wim ua faʻaolaina, ma o le faiga lava ia o loʻo i luga o le eletise E. I le maeʻaina o le poloaiga, e tatau ona faʻatali mo sina taimi seia maeʻa kopi kopi, o se taunuuga o le a e vaʻai i se savali e uiga o le taʻaloga na maeʻa manuia. O lenei e mafai ona e alu ese mai le siosiomaga toe faʻaleleia ma faʻaauau pea ona faʻaaoga le OS.

Toe faʻafoʻi mai se ata na faia i DISM.exe

O le faʻamaumauga na faia i le DISM.exe o loʻo faʻaaogaina foi i le siosiomaga faʻafouina o le Windows 10 (luga o le laina o le laina). I lenei tulaga, faʻalagolago i le tulaga pe a feagai oe ma le manaʻoga e toe faʻafoʻisia le faiga, atonu o le a ese le eseesega o taga. I tulaga uma lava, o le faʻavaeina o le disk o le a muamua faʻapipiʻiina (o lea ia tausia le faʻamatalaga i ai).

O le faʻaaliga muamua lava, pe afai o le faʻailoga o le vaeluaga o loʻo teuina i luga o le puʻupuʻu (o loʻo i ai se taʻavale C, o se vaeluaga na teuina e le masini, ma atonu o isi vaega). Faʻatoʻa ia tulafono nei i le laina o le poloaiga:

  1. vavae ese
  2. lisi lisi - a maeʻa le faʻatinoga o lenei poloaiga, faʻalogo i mataitusi o vaega o loʻo faʻamau ai le ata toe faʻaleleia, o le vaega "faʻapolopolo" ma lona faila (NTFS poʻo le FAT32), le tusi o le vaeluaga o mea.
  3. filifili le numera N - i lenei poloaiga, N o le numera o le voluma e fetaui ma le vaeluaina o mea.
  4. faatulagaga fs = vave vave (vaega ua faatulagaina).
  5. Afai ei ai le mafuaaga e talitonu ai ua faaleagaina le sailiga o le Windows 10, ona faʻamoemoe lea i lalo ole laasaga 6-8. Afai e te manao e toe foʻi i tua le OS ua leaga mai le faʻamaumauga, e mafai ona e lafoaia nei laasaga.
  6. filifili le numera M - pe a o M o le numera numera "faʻaagaga".
  7. fs = FS vave - pe o fea FS o le faiga o faila faila i le taimi nei (FAT32 poʻo le NTFS).
  8. atofa le mataitusi = Z (Tofi le mataitusi Z i le vaega, o le a manaomia mulimuli ane).
  9. alu ese
  10. foliga / ata-foliga / mapfile:D:Win10Image.wim / index: 1 / ApplyDir: E: - i lenei poloaiga, o le ata o le polokalama Win10Image.wim o loo i luga o le vaevaega D, ma o le vaega o le vaega (o fea tatou te toe faʻafoisia le OS) o E.

A maea le maeʻaina o le faʻatulagaina o le faʻapitoa i luga o le poloka o le disk, ae leai se mea e afaina ai ma leai se suiga i le uta (tagai i le fuaiupu 5), e mafai ona e alu ese mai le siosiomaga toe faʻaleleia ma le taʻavale i le OS toe faʻaleleia. Afai e te faia laasaga 6 i le 8, ona faʻataʻitaʻiina lea o tulafono nei:

  1. Bcdboot E: Windows / s Z: - iinei E o le vaeluaga o mea, ma o Z o le vaega "Reserved".
  2. vavae ese
  3. filifili le numera M (o le numera numera o loʻo faʻaagaga, lea na matou aʻoaʻoina muamua).
  4. aveese le tusi = Z (tape le tusi o le vaega faʻapitoa).
  5. alu ese

Tuʻua le siosiomaga e toe faʻaleleia ai ma toe faʻaleleia le komepiuta - Windows 10 e tatau ona faʻataʻavale i totonu o le tulaga na faʻasaoina muamua. O loʻo i ai se isi filifiliga: e leai sau vavaega ma se ave uta i luga o le pu, i lenei tulaga, muamua ona fatuina e ala i le faʻaaogaina o le masini (pe tusa ma le 300 MB i le tele, i le FAT32 mo UEFI ma le GPT, i le NTFS mo MBR ma le BIOS).

Faʻaaogā Dism ++ e fatu ai se faʻamaumauga ma toe faʻafoʻi mai ai

O laasaga o loʻo i luga mo le faia o se faʻamaumauga e mafai ona sili atu ona faigofie: faʻaaogaina le ata faʻataʻitaʻi i le polokalame free Dism ++.

Laasaga o le a faapenei:

  1. I totonu o le faamalama autu o le polokalama, filifili Meafaigaluega - Avanoa - Toe faʻafesoʻotaʻi.
  2. Faʻamanino po o fea e teu ai le ata. O isi mea e le talafeagai e sui.
  3. Faatali seia oʻo ina faʻaola le ata (atonu e umi se taimi).

O le iʻuga, e te maua se ata .wim o lau 'eleʻele faʻatasi ai ma mea uma, tagata faʻaoga, polokalame faʻapipiʻiina.

I le lumanaʻi, e mafai ona e toe maua mai i le laina o le laina, pei ona faamatalaina i luga pe faʻaaoga pea le Dism ++, ae e tatau ona e siiina mai i le USB flash drive (poʻo le toe faʻaleleia o siosiomaga, i soʻo se tulaga, e le tatau ona i ai le polokalama i luga o le lava lava disk lea e toe faʻaleleia) . E mafai ona faia lenei mea e pei o lenei:

  1. Faʻatupulaia se masini komepiuta USB faʻatautaia ma Windows ma kopi le faila i le faʻatulagaina o le ata ma le faila ma Dism ++.
  2. Faʻamasani mai lenei taavale afi ma lolomi le Shift + F10, o le laina tatala o le a tatalaina. I le poloaiga vave, ulu atu i le faila Dism ++.
  3. A e tafe Dism ++ mai le toe faʻaleleia o le siosiomaga, o le a faʻalauiloaina se faʻapitoa faigofie o le faamalama o le polokalame, lea e na ona e kiliki lava i le "Toe faʻafoisia" ma faʻamaonia le ala i le faila o le faʻatulagaga.
  4. Manatua pe a toe faʻafoʻisia, o le a faʻaumatia mea o loʻo i totonu o le vaega.

Faʻamatalaga e uiga i le polokalama, lona gafatia ma le mea e sii mai ai: Faʻasalalau, faʻamamaina ma toe faʻaleleia le Windows 10 i Dism ++

Malamalama Tusitusi Faasalalau - se isi polokalama saoloto e fatuina kopi kopi o le polokalama

Ua ou tusia e uiga i le Macrium Mafaufau i le tusiga e uiga i le ala e faʻafeiloaʻi ai le Windows i le SSD - o se polokalama sili ona lelei, saoloto ma le faigofie mo faʻamaumauga, fatuina ata o faʻalavelave faigata ma galuega tutusa. Faʻalagolago i le fatuina o faʻaopoopoga faʻaopoopoga ma eseese, e aofia ai le otometi i luga o se faʻatulagaga.

E mafai ona e toe faʻaleleia mai le ata e faʻaogaina ai le polokalama lava ia poʻo le pulou flash USB puʻeina na fatuina i totonu, poʻo le disk lea na fatuina i le lisi autu "Isi Tasks" - "Create Rescue Media". I le le mafai, o le avega na faia e faavae i luga o le Windows 10, ma o faila mo lea kopi e sii mai i le Initaneti (pe a ma le 500 MB, ao tuuina atu faamatalaga e sii mai i le taimi o le faʻapipiʻiina, ma faia se taʻaloga i le faʻaaliga muamua).

I le Tusitalafaʻatasi Mafaufau i ai o loʻo i ai se aofaiga tele o faatulagaga ma filifiliga, ae mo faʻamaumauga faavae autu o le Windows 10 e se tagata fou, o mea e le faʻaaogaina e fetaui lelei. Faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le Tusitala Faʻamanatu ma le mea e sii mai ai le polokalama i se isi faʻasologa. Toe faʻaleleia le Windows 10 i le Tusitala.

Laupepa Windows 10 i le Aomei Backupper Standard

O le isi filifiliga e fatufatu ai se siakiina o polokalama o se polokalama faigofie faigofie Aomei Backupper Standard. O lona faaaogaina, atonu, mo le tele o tagata faaaoga o le a sili ona faigofie. Afai e te fiafia i se faʻalavelave faʻalavelave, ae sili atu foi le alualu i luma, saoloto, Ou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i faatonuga: Lagolago e faʻaaoga Veeam Agent Mo Microsoft Windows Free.

A maeʻa le polokalama, alu i le laupepa o le "Backup" ma filifili pe o le a le ituaiga faʻasologa e te manaʻo e fai. I le avea ai o se vaega o lenei faʻatonuga, o le a avea lenei ma se ata o le faʻatulagaina - Toe faʻaleleia o le System (o le a faia ai se ata vaeluaina ma se avetaavale ma se ata puʻe).

Faʻamatala mai le igoa o le tuatusi, faʻapea foʻi ma le nofoaga e faʻasaoina ai le ata (i le Laasaga 2) - e mafai ona avea ma soʻo se faletusi, taʻavale, poʻo se nofoaga o fesoʻotaiga. E le gata i lea, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e setiina ia filifiliga i le "Backup Options" item, ae o tulaga le lelei e talafeagai lelei mo le amataga. Kiliki "Start Backup" ma faatalitali seia maeʻa le faagasologa o le fatuina o le ata o le tino.

E mafai ona e toe faʻafoʻisia vave le komepiuta i le faʻaputu faʻapolopolo mai le atinaʻeina o le polokalame, ae sili atu le muamua o le fatuina o se pulou poʻo le flash flash drive ma Aomei Backupper, ina ia iai ni faafitauli i le faʻalauiloaina o le OS e mafai ona e taʻavale mai ia i latou ma toe faʻafoʻisia le faiga mai le ata o iai. O le foafoaina o sea taʻavale o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le polokalame "Meafaigaluega" - "Fausia Bootable Media" (i lenei tulaga, e mafai ona fausia le drive i luga o WinPE ma Linux).

Pe a tulaʻi mai le CD taʻavale poʻo le Aomei Backupper Standard CD, o le a e vaʻaia le matala masani o le polokalama. I luga o le "Faʻamālōlōina" i le "Ala" mea, faʻamaonia le ala i le faʻapolopoloina (pe afai e le o fuafuaina le taʻavale), filifili i le lisi ma kiliki "Next".

Ia mautinoa o loʻo toe faʻafoʻiina le Windows 10 i nofoaga tonu ma kiliki i le "Start Restore" button e amata ai le faʻaaogaina o le polokalama faʻaoleo.

E mafai ona e siiina le Aomei Backupper Standard mai le itulau aloaia o le http://www.backup-utility.com/ (O le SmartScreen Filter i Microsoft Edge mo nisi mafuaaga e poloka ai le polokalama pe a utaina.) E le faaalia e Virustotal.com le iloa o se mea leaga.)

Fausia se ata atoatoa o le Windows 10 - vitio

Faamatalaga faaopoopo

E le o auala uma nei e fatuina ai ata ma faʻamaumauga ole polokalama. E tele polokalame e mafai ai ona e faia lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o Acronis e lauiloa. O loʻo i ai mea faigaluega laina laina, e pei o imagex.exe (ma ua leiloloa le recimg i le Windows 10), ae ou te manatu ua lava mea ua faamatalaina i lenei mataupu i luga.

I luga o le auala, aua nei galo o le Windows 10 o loo i ai se ata o le toe faaleleia o le ata lea e mafai ai ona e toe faatuina le polokalama (i le Options - Update ma le Puipuiga - Toe faafoi poo le toe foi mai), e uiga i lenei mea ae le gata i le Resitala Windows 10.