E faʻapefea ona e ulufale atu i le BIOS (UEFI) i le Windows 10

O se tasi o fesili masani e faatatau i lomiga aupito lata mai o le polokalama faagaoioia mai Microsoft, e aofia ai le Windows 10 - auala e ulufale ai i le BIOS. I lenei tulaga, e tele lava ina iai le UEFI (e masani ona faʻaalia le i ai o se ata faʻataʻitaʻi o tulaga), o se kopi fou o le polokalama faakomepiuta, lea na sau e suitulaga i le BIOS faʻapitoa, ma ua mamanuina mo le tulaga tutusa - faatulagaina o meafaigaluega, auala e tuʻuina atu ma maua ai faʻamatalaga e uiga i le faiga .

Ona o le mea moni, i le Windows 10 (e pei ona i le 8) o le a faʻaaogaina le faʻatatauina o le faʻaaogaina o le laulaʻa (lea o se mea e tuʻuina atu ai le falemaʻi), pe ae liliu lau komepiuta poʻo lau komepiuta, atonu e te le vaaia se valaaulia e pei o le Press Del (F2) e ulufale ai Setup, e mafai ai ona e alu i le BIOS i le kilikiina o le Del key (mo PC) poʻo le F2 (mo le tele o komepiuta). Ae ui i lea, e faigofie le ulufale i totonu o le saʻo.

Ulufale i totonu o le Setete UEFI mai le Windows 10

Mo le faʻaogaina o lenei metotia, e tatau ona faʻapipiʻi le Windows 10 i le mode UEFI (e pei o le tulafono, o le), ma e tatau ona e ulufale i totonu o le OS lava ia, pe e te alu i luga o le mataʻitusi faʻatasi ma se upu faʻamaonia.

I le faʻasalaga muamua, faatoa e kiliki i le faʻamatalaga icon ma filifili le aitema "O filifiliga uma". A maeʻa lena, i totonu o tulaga, tatala le "Faʻafou ma le Puipuiga" ma alu i le "Toe faʻafoi" mea.

I le toe faʻaleleia, kiliki i le "Toe Toe Tonu" i le vaega "Filifiliga Faapitoa". A maeʻa le komipiuta, o le ae vaʻai i se laupepa tutusa ma (pe tutusa) i le mea o loʻo faʻaalia i lalo.

Filifili le "Diagnostics", ona - "Setete Avanoa", i tulaga sili ona lelei - "Upega Taofiga UPU a UEFI" ma, mulimuli ane, faʻamaonia lou faʻamoemoe e ala i le uomiina o le "Toe Maua".

A maeʻa ona toe faʻafouina, o le ae ulufale atu i le BIOS poʻo, sili atu, UEFI (e masani ona tatou masani i le faʻaaogaina o le BIOS e masani ona valaau, atonu o le a faaauau i le lumanaʻi).

I le tulaga e le mafai ona e ulufale i le Windows 10 mo soʻo se mafuaʻaga, ae mafai ona e alu i le mata o le inisiua, e mafai foi ona e alu i le setete UEFI. Ina ia faia lenei mea, i le mata o le inisiua, kiliki le "mana" button, ona uu lea o le ki Suri ma kiliki i le "Toe amata" filifiliga ma o le a aveina oe i filifiliga faapitoa mo le fausiaina o le polokalama. O isi laasaga ua uma ona faamatalaina i luga.

Ulufale i le BIOS pe ae liliuina le komepiuta

O loʻo i ai se auala faʻapitoa, masani lauiloa e ulufale ai i le BIOS (talafeagai mo UEFI) - lolomiina le Faʻateʻaina autu (mo le tele o PC) poʻo le F2 (mo le tele o komepiuta) i le taimi lava e te liliuina ai le komepiuta, aʻo leʻi amataina le OS. I le avea ai o se tulafono, i luga o le pusa o le seevae o loʻo i lalo o loʻo i ai le tusi: Press Igoa_Key e ulufale ai i le setup. Afai e leai se faʻamaumauga faapena, e mafai ona e faitauina faʻamaumauga mo le komiti laupapa poʻo le komepiuta, e tatau ona i ai sea faʻamatalaga.

Mo le Windows 10, o le ulufale atu i le BIOS i lenei auala e faigata tele i le mea moni e amata vave le komepiuta, ma e le mafai ona e maua se taimi e taomi ai lenei ki (pe vaʻai foi i se savali e uiga i fea).

Ina ia foia lenei faafitauli, e mafai ona e: faʻamalo le uiga vave o le taʻavale. Ina ia faia lenei mea, i le Windows 10, kiliki-i luga o le "Amata," filifili le "Panel Mana" mai le lisi, ma filifili le mana o le eletise i le vaega e puleaina.

I le itu tauagavale, kiliki "Gaoioiga mo kulini malosi", ma luga o le isi ata - "Suiga tulaga e le o maua."

I le pito i lalo, i le vaega o "Suʻea Filifiliga", faʻamalo le pouaka "Enable Quick Start" ma teu ai suiga. A maeʻa lena, tape pe toe faʻafouina le komepiuta ma taumafai e ulufale i le BIOS e faʻaaoga ai le ki manaʻomia.

Faʻaaliga: i nisi tulaga, pe a faʻapipiʻi le mataʻituina i se kata eseese o ata vitio, atonu e te le vaʻai i le mata o le BIOS, faʻapea foʻi faʻamatalaga e uiga i ki e ulufale ai. I lenei tulaga, e mafai ona fesoasoani i le toe fesoʻotaʻi atu i le faʻavasegaina fetuʻunaʻi fetuʻunaʻi (HDMI, DVI, VGA i luga o le laupapa).