Pasia le ata i totonu o se pepa Microsoft Word.

E masani lava, o le galue i pepa i totonu o le Upu a le Upu a Iesu Keriso e le faʻamapulaʻa i na o le tusitusiga. O le mea lea, afai o loʻo e tapenaina se pepa, se tusi aʻoaʻoga, se polosiua, se ituaiga o lipoti, aʻoaʻoga, pepa suʻesuʻe poʻo se suʻesuʻega, atonu e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o se ata i se tasi nofoaga po o se isi.

Lesona: Faʻafefea ona fai se tamaitusi ile Upu

E mafai ona e faʻaofi se ata po o se ata i totonu o se pepa Upu i ni auala se lua - faigofie (e le o le sili ona saʻo) ma sili atu ona faigata, ae saʻo ma faigofie tele mo le galuega. O le metotia muamua e aofia ai le kopiina o pepa / tapenaina poʻo le tosoina o se faila faila i totonu o se pepa, o le lona lua o loʻo faʻaaogaina meafaigaluega na fausia ile polokalama mai Microsoft. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e faʻapipiʻi saʻo ai se ata poʻo se ata i totonu o le upu.

Lesona: E faʻapefea ona fai se ata i le Upu

1. Tatala le pepa o faʻamaumauga lea e te manaʻo e faʻaopopo i ai se ata ma kiliki i le nofoaga o le itulau e tatau ona i ai.

2. Alu i le lisi "Faaofi" ma taomi le faamau "Ata tusi"lea o loʻo i totonu o le vaega "Ata tusi".

3. O le matala o le Windows Explorer ma se faʻailoga laugatasia o le a tatalaina. "Ata". tatala le pusa o loʻo i ai le faila faila tatau e faʻaaoga ai lenei faamalama ma kiliki.

4. Filifili se faila (ata po o ata), kiliki "Pasita".

5. O le faletupe o le a faaopoopoina i le pepa, a maeʻa ona tatala loa lea o le faʻailoga. "Faatulaga"o loʻo aofia ai meafaigaluega mo le galue ma ata.

Meafaigaluega autu mo le galue i faila kalafi

Faʻamatalaga faʻamuamua: Afai e tatau ai, e mafai ona e aveeseina le ata o le ata, sili atu saʻo, aveese elemene e le manaʻomia.

Faʻasalaga, suiga o lanu, faʻataunuuga o ata: Faatasi ai ma nei meafaigaluega e mafai ona e suia le lanu lanu o le ata. O mea e mafai ona suia e aofia ai le susulu, faʻatusatusaga, saturation, hue, isi lanu ma sili atu.

Ata o ata tusi: Faʻaaogaina meafaigāluega "Faʻaali Fale", e mafai ona suia le foliga vaaia o le ata ua faaopoopo i le pepa, e aofia ai le faʻaaliga o le mea faitino.

Tulaga: O lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona suia le tulaga o le ata i luga o le itulau, "momoe" i totonu o le anotusi o mataupu.

Faʻapipiʻi upu: O lenei meafaigaluega e faʻatagaina ai oe e le gata ina ia faʻatulaga saʻo le ata i luga o le pepa, ae ia ulufale tonu i totonu o le tusitusiga.

Toa: O se vaega lenei o mea faigaluega e mafai ona e totoina ai se ata, ma faatulaga ai foi faʻamaumauga tonu mo le fanua, i totonu lea ei ai se ata po o se ata.

Manatua: O le vaega i totonu o le ata o loʻo i ai i taimi uma e tutusa lona foliga, e tusa lava pe o le mea lava ia e ese lona foliga.

Faʻafouina: afai e te manaʻo e faatulaga le tele tonu mo se ata poʻo se ata, faʻaaoga le meafaigaluega "Tele". Afai o lau gaioiga o le faʻalauteleina lea o le ata faʻamaonia, ia ave se tasi o liʻo e faʻapipiʻi le ata ma toso.

Feosofi: ina ia mafai ona faʻaaogaina le ata faaopoopo, kiliki i luga i le itu taumatau o le kuki ma toso i le nofoaga o loʻo manaʻomia ai le pepa. Ina ia kopi / tipi / faapipii le faʻaaogaina o togi - Ctrl + C / Ctrl + X / Ctrl + V, faasologa.

Liliu: Ina ia suia le ata, kiliki i luga le aū o loʻo i le pito i luga o le vaega o loʻo i ai le faila o le ata, ma sui i le faatonuga e manaʻomia.

    Motugaafa: Ina ia alu ese mai le ata o foliga, ia na o le kiliki i le itu taumatau o le kuki i fafo atu o le vaega o siomia ai.

Lesona: E faʻapefea ona tusi se laina ile MS Word

O le mea moni, o mea uma ia, o lenei ua e iloa le faʻapipiʻiina o se ata po o se ata i totonu o le Upu, ma iloa foi le auala e suia ai. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o lenei polokalama e le o se kalafi, ae o se tusitala o tala. Matou te moomoo ia e manuia i lona atinaʻe atili.