Faʻapipiʻiina o fonuka mūmū i le Windows 10

O se tasi o faafitauli sili ona taatele e fesootaʻi ma le vaega vaaia a le Windows 10 o le faʻaalia mai o le tele o fonuka i le tele o le polokalama poʻo isi polokalama. O le tele lava o taimi, e leai se mea ogaoga i lenei faafitauli, ma o le tulaga o foliga mai o le tusiga e masani lava i ni nai kiliki. O le isi, tatou te iloiloina auala autu e foia ai lenei faafitauli.

Faʻasolo fonuka lemu i le Windows 10

I le tele o tulaga, o le mea sese e mafua mai i tulaga le saʻo mo le faʻalauteleina, faʻamaloiloina o le vevela poʻo le faʻaaogaina o mea laiti. O metotia taʻitasi e pei ona faamatalaina i lalo e le faigata, o le mea lea, o le a le faigata le faʻatinoga o faatonuga faʻamatalaina mo se tagata e leai se poto masani.

Metotia 1: Fetuunai le Sailia

I le faʻasaʻolotoga o le 1803 faʻalauiloa i le Windows 10, ua faʻaalia ai nisi o meafaigaluega ma galuega faʻaopoopo, o loʻo i totonu ia i latou le faʻasaʻoina vave o le pala. O le faatagaina o lenei filifiliga e faigofie lava:

  1. Tatala i luga "Amata" ma alu i "Filifiliga"e ala i le kiliki i luga o le afi.
  2. Filifili se vaega "Faiga".
  3. I le lisi "Faʻaalia" manaʻomia e tatala le lisi "Filifiliga sili atu e filifili ai".
  4. I le pito i luga o le faamalama, o le a e vaʻai i se ki e tatau ona faʻatinoina le galuega. "Faʻatagaina Windows e faʻapipiʻi le faʻaaogaina o talosaga". Faʻatinoina ia taugata "I luga" ma e mafai ona e tapunia le faamalama "Filifiliga".

Ma le isi, o le faʻaaogaina o lenei metotia e maua naʻo le taimi e faʻapipiʻi ai le faʻafou 1803 poʻo le maualuga i luga o le komepiuta. Afai e te leʻi faʻapipiʻiina, matou te fautuaina malosi oe ia faia lenei mea, ma o le a fesoasoani lau isi tusiga i lenei galuega i le fesoʻotoga i lalo.

Vaʻai foi: Faʻamau le version update version 1803 i le Windows 10

Faʻailoga faaleaganuu

I le lisi "Filifiliga sili atu e filifili ai" o loʻo i ai foi se meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻatulaga lelei le fua. Ina ia iloa le auala e alu ai i le lisi o loʻo i luga, faitau le uluaʻi faatonuga. I lenei faamalama, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻaitiitia ai laʻititi ma faʻatulaga le tau tutusa ma le 100%.

I le mataupu pe a le maua mai se suiga i lenei suiga, matou te fautua atu ia te oe e faʻamalosi lenei filifiliga e ala i le aveeseina o le fuataga o loʻo faʻamatalaina i le laina.

Vaʻai foi: Suʻe le lau i luga o le komepiuta

Faʻateʻa le faʻamalamalamaina atoa o lauulu

Afai o le faafitauli i le faʻaaogaina o upu e na o le faʻaaogaina o nisi o talosaga, atonu o le a le aumaia e le auiliiliga le mea e manaʻomia, o lea e te manaʻomia ai le faʻasaʻoina o faʻamaumauga o se polokalame faapitoa, pe a iai ni faaletonu. E faia lenei mea i laasaga e lua:

  1. Faʻasani-saʻo i luga o le faila faila o le masini faʻapitoa ma filifili "Meatotino".
  2. Kiliki le lisi "Fesootaiga" ma tusi le pusa "Faʻateʻa le mataʻituina o le mataʻitusi atoa". Ae e te leʻi alu, aua neʻi galo e faʻaaoga suiga.

I le tele o tulaga, o le faʻafouina o lenei parakalafa e foia ai le faafitauli, ae i le tulaga o le faʻaaogaina o se mataʻitu ma se maualuga maualuga, o le a mafai ona laʻititi laʻititi le anotusi.

Metotia 2: Faʻafesoʻotaʻi ma le galuega ClearType

O le ClearType faʻasologa mai Microsoft na mamanuina faapitoa ina ia faʻamalamalama le tusiga i luga o le mata ma sili atu le toʻa e faitau ai. Matou te fautuaina le taumafai e faʻamalosi pe mafai ona gafatia lenei meafaigaluega ma vaai pe a mou atu le fulufulu o fonuka:

  1. Tatala le faamalama ma le setete ClearType i "Amata". Amata le taina o le igoa ma le kiliki-kiliki i luga o le faailoilo ua faaalia.
  2. Ona faʻagaoioia pe leai "Enable ClearType" ma matamata i suiga.

Metotia 3: Seti le faʻamaoniga saʻo o le screen

O mataʻitasi taʻitasi e iai lana lava faʻafitauli faʻapitoa, lea e tatau ona fetaui ma mea o loʻo faʻamaonia mai i le faiga lava ia. Afai e saʻo le seti o lenei parakalafa, e aliali mai le tele o faaletonu vaaia, e aofia ai fonuka e mafai ona fenumiai. O le aloese mai i lenei mea o le a fesoasoani i le saʻo lelei. Ina ia amata, faitau uiga o lau mata i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa poʻo i le tusiga ma saili poo le a le faʻafitauli faaletino o ia te ia. O lenei uiga e taua, mo se faataitaiga, pei o lenei: 1920 x 1080, 1366 x 768.

O loʻo totoe nei mo le faʻatulagaina tutusa o le tau i totonu o le Windows 10. Mo faʻamatalaga auiliili i lenei autu, tagaʻi i le mea mai le isi tusitala i le fesoʻotaʻiga lea:

Faitau atili: Suiga o le fofo o le screen i le Windows 10

Ua matou tuʻuina atu ni auala sili ona faigofie ma lelei e faʻafetaia ai le tele o fonuka i le Windows operating system. Taumafai e faia ia filifiliga taitasi, a itiiti ifo o le tasi e tatau ona lelei i lou tulaga. Matou te faʻamoemoe oa matou faʻatonuga na fesoasoani ia te oe e taulima ai le faafitauli.

Vaʻai foi: Suia o le vai papatisoga i le Windows 10