E faʻapefea ona siaki le kata vitio mo le faʻatinoga?

Le aso lelei.

O le faʻatauina o se kata vitio fou (ma atonu o se komepiuta fou poʻo se komepiuta) e le o se mea sili ona le lelei le faia o se suʻega o le mamafa (siaki le kata vitio mo le gaioiga i lalo ole avega umi). O le a aoga foi le tulieseina o le "tuai" vitio vitio (aemaise lava pe a e ave mai lima o se tagata e le masani ai).

I lenei tusiga laitiiti, ou te fia laasaga i lea laasaga e siaki pe faapefea ona siaki le kata vitio mo le faatinoga, ia tali tutusa i fesili e sili ona taatele e tulaʻi mai i le taimi o lenei suʻega. Ma o lea, ia tatou amata ...

1. Filifilia se polokalama mo le suʻega, o le a le mea sili?

I le fesootaiga i le taimi nei o loʻo i ai le tele o polokalama eseese mo le suʻeina o kata vitio. Faatasi ai ma nei mea e lua e lauiloa ma faalauaiteleina, mo se faataitaiga: FurMark, OCCT, 3 Mareko. I laʻu faataitaiga i lalo, na ou filifili e taofi i FurMark ...

Faailoga

Upega tafaʻilagi: //www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

O se tasi o auupega sili ona lelei (i loʻu manatu) mo le suʻeina ma le suʻeina o kata vitio. E le gata i lea, e mafai ona suʻe uma ata vitio AMD (ATI RADEON) ma le NVIDIA; ma komepiuta masani ma komepiuta.

I le auala, toetoe lava o tusi laupepa uma e lagolagoina (a le itiiti ifo, ou te lei feiloai i se tasi e le aoga le aoga). E galue foi FurMark i lomiga talafeagai uma o Windows: XP, 7, 8.

2. E mafai ona iloilo le faatinoga o se kata vitio e aunoa ma ni suʻega?

Vaega Ioe ioe. Faʻalogo lelei i le faʻaogaina o le komepiuta pe a liliu i luga: e le tatau ona i ai ni "ufiufi" (o le mea e taʻua o squeals).

Tau lava ina tilotilo i le lelei o ata i le mata. Afai ei ai se mea e sese i le kata vitio, o le a mautinoa lava e te iloa nisi o faaletonu: noataga, afaina, faʻalavelave. Ina ia faamanino atili lenei: tagaʻi i ni nai faataitaiga o loʻo i lalo.

HP Notebook - afaina i luga o le lau.

Normal PC - laina laina i luga o le afaina ...

E taua! E tusa lava pe o le ata i luga o le lauulu e maualuga lona maualuga ma e leai ni faaletonu, e le mafai ona e faaiʻuina o mea uma lava ua faatulagaina lelei ma le kata vitio. Seiloga o le "moni" download i le maualuga (taʻaloga, suega faigata, ata vitio, ma isi), o le a mafai ona faia se tali tutusa.

3. E faʻapefea ona faia se faʻataʻitaʻiga o vili ata vitio e iloilo ai le faatinoga?

E pei ona ou fai atu i luga, i laʻu faataitaiga o le a ou faaaogaina FurMark. A maeʻa ona faʻapipiʻi ma faʻaaogaina le aoga, e tatau ona faʻaalia se faamalama i luma o oe, pei o le ata sikeri i lalo.

I le ala, taulaʻi pe faʻapitoa ona iloa le faʻataʻitaʻiga o lau kata vitio (i le ata sikola i lalo - NVIDIA GeForce GT440).

O le a faia le suʻega mo le kata vitio NVIDIA GeForce GT440

Ona mafai loa loa lea ona e suʻeina (o tulaga le lelei e saʻo atoatoa ma e leai se manaʻoga e suia soʻo se mea). Kiliki i le "Burn-in test" button.

FuMark o le a lapatai atu ia te oe o se suega e matua faigata lava mo le kata vitio ma e mafai ona vevela tele (i le ala, pe afai e maualuga le vevela i luga aʻe o le 80-85 i le leitiga - e faigofie lava ona toe faʻaleleia le komepiuta, po o faʻalavelave o le ata i luga o le mata).

I le auala, o nisi tagata e igoa ia FuMark o le fasioti i pepa vitio "le lelei". Afai e le saʻo lau kata vitio - ona mafai loa lea pe a uma ia suʻega atonu e le manuia!

A uma ona kiliki le "Alu!" o le a tamoe i le suʻega. O se "bagel" o le a aliali mai i luga o le lau, lea o le a vili i itu eseese. O sea ituaiga suʻega e sili atu le sili atu nai lo soo se mea taalo fou!

I le taimi o le suʻega, 'aua nei e tamoe i ni polokalama faʻapitoa. Na o le matamata i le vevela, lea o le a amata ona tulaʻi mai i le muamua lona lua o le faʻalauiloa ... Taimi o le suʻega 10-20 minute.

4. E faʻapefea ona iloilo taunuʻuga o suʻega?

I le faʻamuamua, pe afai ei ai se mea sese i le kata vitio - o le a e matauina i minute muamua o le suʻega: pe o le ata o loʻo i luga o le mata o le a alu ma ni faaletonu, pe o le a vevela le vevela, e le matauina soʻo se tapulaa ...

A maeʻa le 10-20 minute, e mafai ona e tusia ni faʻamatalaga:

  1. O le vevela o le kata vitio e le tatau ona sili atu i le 80 kalama. C. (faalagolago, ioe, i luga o le ata o le kata vitio ma ... O le vevela vevela o le tele o kata vitio Nvidia e 95+ gr. C.). Mo le komepiuta, sa ou faia fautuaga mo le vevela i lenei tusiga:
  2. Lelei pe a fai o le kalafi o le vevela o le a alu i totonu o se afifi: o lona uiga. muamua, o se osofaʻi malosi, ma oʻo atu i lona maualuga - na o se laina sao.
  3. O le maualuga o le vevela o le kata vitio e mafai ona tautala e le gata i le le lelei o le tino malulu, ae e uiga foi i le tele o le pefu ma le manaomia ona faamama. I le maualuga o le vevela, e manaʻomia le taofi o le suʻega ma siaki le iunite, pe a manaʻomia, fufulu mai le pefu (mea e uiga i le faʻamamā:
  4. I le taimi o le suʻega, e le tatau i le ata i luga o le matapiuta ona moli, faʻasese, ma isi.
  5. E le tatau ona folasia ni sese e pei o le: "Na taofia e le avetaavale le tali ma ua taofia ...".

O le mea moni, afai e te leʻi iai ni faʻafitauli i laasaga nei, ona mafai lea ona manatu le ata vitio o le faagaoioiga!

PS

I le auala, o le auala sili ona faigofie e siaki ai se kata vitio o le amataina lea o se taaloga (sili atu fou, sili atu ona po nei) ma taʻalo i ni nai itula i totonu. Afai o le ata o loʻo i luga o le mata e masani, e leai ni mea sese ma toilalo, ona faʻatuatuaina lea o le kata vitio.

I lenei mea ua i ai mea uma, o se suʻega lelei ...