Faailoaina o tusiga i luga o le ata i le initaneti


O tulaga e iai faafitauli i luga ole komipiuta e masani lava ona tupu. O nei tulaga e mafai ona avea ma toilalo i le tulaga o vavaega, sese i le galuega o vaega o fesoʻotaiga o Windows, o se faʻaletonu poʻo le le saʻo o le faʻaogaina o masini. I totonu o lenei tusiga o le a tatou faʻamaonia se tasi o faafitauli - le le mafaia o le faiga e fuafua ai le alalaupapa e fesootai ma le PC.

E le i ai le alalaupapa i le faiga

O le isi, tatou te tilotilo i mafuaʻaga e ono e mafua ai ona tupu lenei toilalo. E pei foi o isi faafitauli, atonu e mafua mai i mea sese i le masini komepiuta po o mea leaga o le router, taulaga poʻo le uaea.

Mafuaʻaga 1: Faʻaletonu le saʻo

A fesoʻotaʻi se router i se PC, e faigata tele ona fai se mea sese, ae leai se tasi e puipuia mai ai. Siaki pe a fesoʻotaʻi lelei le uaea i ports o le uila ma le kata o le komepiuta PC. E faigofie ona faʻaalia iinei: o le uaea mai le mea e tuʻuina atu e tuʻuina i se isi vaʻalele e taʻua o le WAN poʻo le Initaneti, e masani ona faʻaalia i se lanu eseese nai lo isi fesootaʻiga. Ua fesoʻotaʻi le uaea fesoʻotaʻi i le pito i tua, faʻaliliuina le faailo mai le alalaupapa i le komepiuta.

Mafuaʻaga 2: Faʻaiʻuga o le Router

O le router o se masini faʻapitoa telefoni, faʻatautaia e polokalama faʻapitoa. O lenei mea e mafua ai faʻafitauli eseese e fesoʻotaʻi ma le galuega o meafaigaluega ma / poʻo le polokalama. O avetaavale a le komiti e aofia i le fegalegaleaiga a le OS ma le masini e afaina foi i le toilalo. Ina ia faʻaitiitia lenei mea, e tatau ona toe toe amataina le alalaupapa.

E le faigata lenei faiga. Ua lava le tapeina o le masini, ma, a maeʻa le 30 - 60 sekone, ona toe faʻaali lea. E faia lenei mea e ala i se masini faapitoa i le mataupu, ma i lona toesea e ala i le vavae ese mai le laina eletise.

Mafuaaga 3: Faʻasalaga poʻo le uaea eletise

E le o se mea faalilolilo o lona uiga o le tekinolosi e le mafai ona faʻaaogaina ile taimi. O laina uma ma ports i itu uma e lua e mafai ona le mafai. Siaki le soifua maloloina o nei vaega e pei ona taua i lalo:

  • Sui le uaea i se isi lauiloa lelei.
  • Faʻafesoʻotaʻi le uaea i se isi atunuʻu i luga o le uila ma le keli kesi.

Faitau atili: E le iloa e le komepiuta le fesoʻotaiga fesoʻotaʻi

Mafuaaga 4: Faʻasologa o le Faʻaleleia

O le isi mafuaaga mo le amio a le uila na talanoaina i le asō o le fesuiaiga i le faigamalo o le toe faaleleia o fomaʻi (firmware). E mafai ona tupu lenei mea ona o le faaleagaina o le komipiuta faʻapipiʻi ua maeʻa ona faʻatonu poʻo le faila faʻamaumau lea na faʻapipiʻiina e le tagata faʻapipiʻi. E le gata i lea, o lenei faiga e mafai ona faʻaaogaina ma le lima, lea na galo faʻafefe.

Ina ia iloa o loʻo taumafai le kamupanī e toe faʻaleleia, e mafai ona i ai ni mafuaaga. O moli malamalama nei ma isi amioga le masani ai. I ia tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu o le tautua e faʻapipiʻi le firmware saʻo poʻo le faʻaaogaina o faatonuga i la tatou 'upega tafaʻilagi. E mafai ona e faia lenei mea e ala i le taina o le fuaitau "alalaupapa firmware" i le pusa saili i luga o le itulau autu.

Mafuaaga 5: Faʻaletonu le faʻaogaina o vaega fesoʻotaiga i le Windows

O le a tatou le faamatalaina mea uma e mafai ona aafia ai le "leaga" galuega o le fesootaiga i le "Windows". Ua lava le iloa o loʻo i ai se meafaigaluega i totonu o le polokalama e mafai ai e oe ona iloa ma, pe a mafai, faaleleia faafitauli faaletupe.

  1. Faʻasua-saʻo i luga o le 'upega tafailagi i le nofoaga faʻasalalau (latalata i le uati) ma filifili le mea "Faʻafitauli".

  2. O loʻo matou faʻatali mo lenei meafaigaluega e faʻatautaia le polokalama ma tuʻuina atu le iuga. Faʻalagolago i le tulaga, o le a matou maua se faʻamatalaga e uiga i le fofo manuia o le faafitauli, poʻo se faʻamatalaga o le mea sese.

Afai e leʻi fesoasoani le suʻesuʻe, ona e agai lea i luma.

Mafuaaga 6: O le Natura Natia

O lenei mafuaaga e aofia ai le galuega a Wi-Fi. E le mafai e se komepiuta ona vaʻai i le 'upega tafailagi pe a natia. O nei fesoʻotaiga e le faʻaalia o latou igoa, ma e mafai ona fesoʻotaʻi atu ia i latou i le na o le ulufale atu i le igoa ma le faatagaga pasi.

E mafai ona e foia le faafitauli e ala i le alu i le atinaega i luga o le initaneti o le uila i le masini. O le tuatusi ma faʻamaumauga mo le fesoʻotaʻiga o loʻo resitalaina i le tusi a le tagata faʻaaoga poo luga o se mea faapipii i le masini masini.

Faatasi ai ma mea uma o le router, e tatau ona e maua le parakalafa i le igoa (mo eseese masini o le a eseese) "Fai le Faalilolilo Lelei," "Hide SSID", "Ufi Igoa o le Fesootaiga" poʻo "Enable SSID Faasalalauga". O le siakiina o le a filifilia i tafatafa o le filifiliga, lea e tatau ona aveeseina.

Faaiuga

Faʻasalalauga i luga o fesoʻotaʻiga e mafai ona avea o se galuega e leai se taua, aemaise lava i le leai o se malamalama ma se poto masani. O mafuaʻaga ua tuʻuina mai i lenei tusiga o loʻo iai i le faasologa o lo latou faʻamaoniga, o lona uiga, tatou te fuafua muamua pe i ai ni faaletonu faaletino ma ni mea sese e fesootaʻi, ona faʻagasolo lea i le foia o faafitauli tau komipiuta. I le tulaga e leai se fautuaga, faʻafesoʻotaʻi lau router i se aʻoga faʻapitoa.