Windows 10 on-screen keyboard

I totonu o lenei taʻiala mo le amataga, e tele auala e tatala ai le laupepa i luga o le lauulu i le Windows 10 (e oʻo lava ile lua kesi i luga o lau-screen). e le galue pe vice versa - o le a le mea e fai pe afai e le toe faʻaalia.

O le a se mea e ono manaʻomia ai se keyboard? Muamua, mo le tuʻuina atu i masini faʻafesoʻotaʻi, o le filifiliga lua lona lua o le mea lea e le o toe faʻaaogaina le keyboard o se komepiuta po o le komepiuta ma, mulimuli ane, ua manatu o le ulufale atu i upu tatala ma faamatalaga taua mai luga o le keyboard e saogalemu nai lo le masani, sili atu le faigata ona vavave keyloggers (polokalama e faamaumau ai keystrokes). Mo lomiga o OS muamua: Windows 8 ma le Windows 7 Ono Screen.

Faʻasalaga faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i luga o le mata ma faʻaopopo lana faʻamaonia i le faletusi o le Windows 10

Muamua, o nisi o auala pito sili ona faigofie e faʻaoga ai luga o le komepiuta o le Windows 10. O le mea muamua o le kiliki i luga o lona faʻamalama i le nofoaga o faʻasalalauga, ma afai e leai se faʻamaonia, kiliki-i luga o le faʻailoga ma filifili Faaali le patipati piano i le lisi autu.

Afai e leai ni faafitauli i le faiga o loʻo faʻamatalaina i le vaega mulimuli o lenei tusi lesona, o le a faʻaalia le faʻamalo mo le tatalaina o luga o le keyboard i luga o le faʻailoga ma e faigofie ona e lauiloa e ala i le kiliki i luga.

O le auala lona lua o le alu lea i le "Amata" - "Faʻamaumauga" (pe lolomi i le Windows key + I), filifili le filifiliga "Accessibility", ma i le "Keyboard" vaega, ia mafai ai ona filifili le "Enable on-screen keyboard".

O le numera numera 3 - faʻapea foʻi ma le faʻagasoloina o isi polokalama a le Windows 10, e faʻafesoʻotaʻi le keyboard, e mafai ona e amata amataina le "Papa-mata" i totonu o le sailiga suʻesuʻe i le faletusi. O le mea e manaia ai, o le komepiuta e maua i lenei auala e le tutusa ma le vaega e aofia i le auala muamua, ae o se isi mea na i ai i lomiga muamua o le OS.

E mafai ona e faʻatuina le isi lava auala i luga o le keyboard i le kilikiina o le Win + R i luga o le piano (poʻo le kiliki-i luga o le Start - Run) ma le taina osk i le fanua "Sue".

Ma seisi auala - alu i le faʻaauau o le lisi (i le "vaaiga" i le pito i luga taumatau, tuʻu "ata" ae le "vasega") ma filifili "Center Center". E sili atu foʻi le faigofie ona oʻo i le ogatotonu o mea faapitoa - lolomi le ki o Win + U i luga o le komepiuta. O iina e te maua ai le aitema o le "Faʻatonu i luga o le keyboard keyboard."

E le gata i lea, e mafai lava ona e faʻaogaina i luga o le laufofoga keyboard le lau loka ma ulufale ai i le upega tafailagi mo le Windows 10 - na o le kiliki i luga o le avanoa e maua ai le icon ma filifili le mea o loʻo manaʻomia i le lisi e faʻaalia.

Faʻafitauli i le faaaofiaina ma le faʻaogaina o le komepiuta i luga o le lau

Ma o nei faafitauli e ono fesoʻotaʻi ma le galuega a le keyboard i le Windows 10, toetoe lava o mea uma e faigofie ona foia, ae e le mafai ona vave malamalama i le mataupu:

  • O le "on-keyboard keyboard" e le o faaalia i le laupapa papa. O le mea moni, o le faʻapipiʻiina o le faʻaali o lenei button i le fale o galuega e eseese lava mo le masani masani ma le laulau. Faʻasalaga i luga o le laupapa, kiliki i luga o le faletalimalo ma faʻafesoʻotaʻi le komi mo le faʻatulagaga papa.
  • O le luga o le papalagi e aliali i taimi uma lava. Alu i le Nofoaga Faʻatonu - Nofoaga Faʻamasino. Saili le meataitasi "Faaaogaina o se komepiuta e aunoa ma se kiona po o se piano". Faʻamalo le "Faʻaaoga le keyboard keyboard".
  • O le komepiuta luga-keyboard e le toe i ai i soo se auala. Faasolo i luga o le Win + R (pe kiliki-i luga i le "Amata" - "Taofi") ma ulufale i auaunaga.msc. I le lisi o tautua, maua le Touch Keyboard ma le Tusi Tausi Tusi Tusitusi. Faalua ona kiliki i luga, tamoe, ma seti le ituaiga o le amata i le "Aunoa" (pe afai e sili atu ma le tasi ona e manaomia).

E foliga mai ua amanaia uma faafitauli taatele i luga o le keyboard keyboard, ae afai e faafuasei lava ona e le tuuina atu nisi lava filifiliga, fai ni fesili, taumafai e tali.