Faʻafefea ona matamata i le faʻatauga o faʻatauga i iTunes

O le DBF o se lauiloa faʻapitoa mo le teuina ma le fesuiaiga o faʻamatalaga i le va o polokalame eseese, aemaise lava, i le va o talosaga e tuʻuina ai faʻamaumauga ma lapatai. E ui ina ua le toe aoga, ae o loo faaauau pea ona manaomia i nisi o vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaauau pea ona galulue faʻatasi ma polokalama faʻavae tusi, ma o pulega faʻaletulafono ma pulega a le malo latou te mauaina se vaega tele o lipoti i lenei faatulagaga.

Ae, o le mea e leaga ai, Excel, e amata i le lomiga o Excel 2007, na taofia le lagolago atoatoa mo le faatulagaga ua faamaotiina. I le taimi nei, i lenei polokalama, faatoa mafai ona e silasila i mea o loʻo i totonu o le faila FFF, ma le faʻasaoina o faʻamaumauga faʻatasi ai ma le faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻaaogaina o meafaigaluega na fausia i totonu o le talosaga ua le toe mafai. O le mea e lelei ai, ei ai isi filifiliga mo le faaliliuina o faʻamatalaga mai Excel i totonu o le faatulagaga tatou te manaʻomia. Mafaufau pe mafai faapefea ona faia lenei mea.

Faʻasaoina o faʻamaumauga i le format DBF

I le Excel 2003 ma lomiga muamua o lenei polokalame, e mafai ona e teuina faʻamaumauga ile DBF (dBase) i le ala masani. Ina ia faia lenei mea, kiliki le mea "File" i le faasologa o tafaʻilagi o le talosaga, ona i ai lea i le lisi e aliali mai, filifili le tulaga "Faasaoina ... ...". I le amataga laveaʻi le faamalama mai le lisi na manaomia ai le filifilia o le igoa o le tulaga manaomia ma kiliki le ki "Faasaoina".

Ae, o le mea e leaga ai, amataina i le version o Excel 2007, ua manatu le aufaʻatupulaia o Microsoft e leʻi faʻaaogaina, ma o fomaʻi faʻaonapo nei o Excel e faigata tele ona faʻaalu se taimi ma ni tupe i le faʻamautinoa le atoatoa o fesoʻotaʻiga. O le mea lea, i Excel, na mafai ona faitau faila Faʻamaumauga a le Faletupe, ae o le lagolago mo le faasaoina o faʻamaumauga i lenei faatulagaga e faʻaaogaina ai meafaigaluega faʻapipiʻi ua faʻaaogaina. Ae ui i lea, ei ai nisi auala e faaliliuina ai faʻamaumauga i le Excel i le DBF e faʻaaoga ai add-ins ma isi polokalama.

Metotia 1: Palama Papatusi WhiteTown

O loʻo i ai le tele o polokalama e mafai ai e oe ona faaliliuina faʻamatalaga mai Excel i le DBF. O se tasi o auala pito sili ona faigofie e faaliliu ai faʻamatalaga mai Excel i le DBF o le faʻaaoga lea o se faʻaoga faʻapipiʻi e liliu ai mea faitino faʻapipiʻi eseese i le WhiteTown Converters Pack.

Tikiake le WhiteTown Converters Papa

E ui lava o le faʻatulagaina o lenei polokalama e faigofie ma e le mafai ona faʻaaogaina, ae o le a tatau ona tatou faʻamalamalama i ai, ma faʻasino atu ni faʻaaliga.

  1. A uma ona e sii mai ma faʻalauiloa le faʻapipiuta, ona tatala loa lea o le faamalama. Faʻamatalaga Faʻamatalagalea e fautuaina ai e filifili se gagana mo le toe faʻaopoopoina o le faʻatulagaga. I le le mafai, o le gagana e faʻapipiʻi i luga o lau faataitaiga i Windows e tatau ona i ai iina, ae e mafai ona e suia pe ae manaʻo ai. Matou te le faia lenei mea ma na o le kiliki i luga o le ki. "Lelei".
  2. I le isi itu, ua faʻatautaia se faamalama lea e faʻaalia ai le nofoaga i luga o le masini komepiuta po o fea o le a faʻapipiʻi ai le aoga. E le mafai ona avea lenei mea ma se faʻailoga. "Polokalama Polokalama" luga o le disk "C". E sili atu le le suia o se mea iinei ma lolomi se ki "Lisi".
  3. Ona matala ai lea o se faamalama lea e mafai ai ona e filifilia tonu po o le fea itu o le liua oe e te manaʻo iai. I le le mafai, o vaega uma o liua avanoa e filifilia. Ae masalo atonu o le a le mananao nisi tagata e faʻapipiʻi uma, aua o mea taʻitasi e faʻaoga avanoa i luga o le komepiuta. I soo se tulaga, e taua mo i tatou ei ai se mea e latalata i le pito "XLS (Excel) i le DBF Converter". Faʻatulagaina o vaega o loʻo totoe o le pusa aoga, e mafai e le tagata faʻaaoga ona filifili i la latou faitalia. A maeʻa loa le seti, aua nei galo e kiliki le ki "Lisi".
  4. A maeʻa lena mea, e tatalaina se faamalama lea e faʻapipiʻi ai le alava i totonu o le pusa. "Amata". O le igoa le faʻaaoga e valaʻauina "WhiteTown", ae e mafai ona e suia lona igoa pe ae manaʻo ai. Matou te fetaomi atu i le ki "Lisi".
  5. Ona faʻalauiloa ai lea o se faamalama ma fesili pe fai se alalaupapa i luga o le komepiuta. Afai e te manaʻo e faaopoopoina, tuʻu se pepa i tafatafa o le parakalafa fetaui, pe afai e te le manaʻo, ona aveese lea. Ona, pei o taimi uma, ia kiliki le ki "Lisi".
  6. A maeʻa lena, ona tatala lea o se isi faamalama. O loʻo lisiina ai le mea autu o loʻo faʻatulagaina. Afai e le faamalieina le tagata faʻaaoga i se mea, ma e manaʻo o ia e teuteu ia laina, ona tatau loa lea ona e taomi le ki "Toe foi". Afai e saʻo mea uma, ona kiliki lea o le ki. "Faʻamau".
  7. O le faʻatulagaga o le faʻatulagaina, amataina, o le alualu i luma o le a faʻaalia e ala i se faailo malosi.
  8. Ona faʻaalia lea o le faʻamatalaga faʻamatalaga i le Igilisi e faʻaalia ai le faʻafetai mo le faʻapipiʻiina o lenei afifi. Matou te fetaomi atu i le ki "Lisi".
  9. I le faamalama mulimuli Faʻamatalaga Faʻamatalaga Ua lipotia mai o le polokalame WhiteTown Converters Pack na faʻapipiʻiina lelei. E mafai ona tatou taomi le faamau "Faauma".
  10. A maeʻa lena mea, ona fai mai lea o se faletupe "WhiteTown". O loʻo aofia ai igoa taua mo vaega patino o le liua. Tatala lenei faila. O loʻo tatou feagai ma se tele o faʻaaogaina o loʻo aofia ai i le pusa WhiteTown i vaega eseese o le liua. E le gata i lea, o itu taʻitasi o loʻo i ai se faʻaaogaina ese mo le 32-bit ma le 64-bit Windows operating system. Tatala le tusi talosaga i le igoa "XLS i le DBF Converter"e tutusa ma le bit o lau OS.
  11. O le polokalame e amata XLS i le DBF Converter. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le atigilima o le Igilisi, ae, e ui lava i lea, e le faʻaogaina.

    Faʻaauau ona tatala le lisi "Ulufale mai" ("Ulufale mai"). E faʻamoemoe e faʻamaonia le mea e tatau ona liua. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Faaopoopo" ("Faaopoopo").

  12. A maeʻa lena, o le faʻailoga faaopoopo faʻamalama mata tatala. I totonu, e tatau ona e alu i le faʻailoga pe a fai e manaʻomia le tusi faigaluega Excel manaʻomia i le xls poʻo le xlsx faʻaopoopoga. A maua le mea faitino, filifili lona igoa ma kiliki le ki "Tatala".
  13. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa ona faʻaalia le ala i le mea faitino i totonu o le lisi "Ulufale mai". Matou te fetaomi atu i le ki "Lisi" ("Lisi").
  14. A maeʻa lena, matou te otometi lava e alu i le faʻailoga lona lua. "Galuega Faatino" ("Faaiuga"). Lenei e tatau ona e faʻamaʻoti mai po o le a le lisi o le mea ua maeʻa faʻatasi ma le faʻaopoopoga DBF o le a faʻaalia. Ina ia mafai ona filifili le faila e teu ai le faila FFF ua maeʻa, kiliki le ki "Suʻesuʻe ..." ("Vaʻai"). O se lisi laitiiti o mea e lua e tatalaina. "Filifili File" ("Filifili se faila") ma "Filifili le Faila" ("Filifili le faila"). O le mea moni, o nei mea e taʻu mai ai le filifiliga o ituaiga eseese o matala navigation e faʻamaonia ai le pusa o le faila. Faia o se filifiliga.
  15. I le tulaga muamua, o le a avea ma se faamalama e masani ai. "Faasaoina ... ...". O le a faʻaalia uma ia laupepa ma o loʻo i ai ni mea e faʻaaogaina. Alu i le faʻailoga lea tatou te mananao e teu ai. Le isi i le fanua "Igoa ole igoa" faʻamaonia le igoa i lalo o le mea tatou te mananaʻo ia faʻaalia le mea na tupu pe a uma ona liua. A maeʻa lena, kiliki le ki "Faasaoina".

    Afai e te filifilia "Filifili le Faila", ona tatala loa lea o le matala faʻapitoa filifilia o le lisi. Na o faila o le a faʻaalia i totonu. Filifili se pusa e teu ai ma kiliki le ki. "Lelei".

  16. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa soʻo se tasi o nei gaioiga, o le a faʻaalia le ala i le faila mo le faasaoina o le mea i le lisi "Galuega Faatino". Ina ia alu i le isi lisi, kiliki "Lisi" ("Lisi").
  17. I le faʻamau mulimuli "Filifiliga" ("Filifiliga") le tele o tulaga, ae sili atu ona tatou fiafia i ai "Itū o faʻalelega o togalaau" ("Ituaiga o le igoa"). Kiliki i luga o le fanua lea o le tulaga e le mafai ai "Aunoa" ("Aunoa"). O se lisi o ituaiga o pusa e faʻasaoina le mea tatala. O lenei parameta e taua tele, talu ai e le o polokalama uma e galulue ma dBase e mafai ona taulimaina ituaiga uma o mea faitino ma lenei faʻaopoopoga. O le mea lea, e tatau ona e iloa muamua po o fea ituaiga e filifili. E i ai se filifiliga o ituaiga eseese e ono:
    • dBASE III;
    • Foxpro;
    • dBASE IV;
    • Faʻaaliga foxpro;
    • > SMT;
    • dBASE Level 7.

    Matou te faia le filifiliga o le ituaiga o loʻo manaʻomia mo le faʻaaoga i se polokalama faapitoa.

  18. A uma ona faia le filifiliga, e mafai ona e agai atu i le tuusaʻo tuusaʻo. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Amata" ("Amata").
  19. Ua amata le suiga. Afai ei ai ni pepa o faʻamaumauga i totonu o le tusi Excel, o le a faia se faila DBF eseese mo i latou taitoatasi. O le faʻaaliga o le alualu i luma o le a faʻaalia ai le maeʻa o le faagasologa o le liua. A maeʻa ona oʻo i le pito o le fanua, kiliki le ki "Faauma" ("Faauma").

O le pepa maeʻa o le a maua i totonu o le tusi faʻasino lea na faʻamaonia i totonu o le lisi "Galuega Faatino".

Naʻo le pau le tupe maua o le faʻaaogaina o le Pusa Uili o WhiteTown Converters Pack e naʻo le 30 suiga o taualumaga e mafai ona faia mo le saoloto, ona e faʻatau mai lea o se laisene.

Metotia 2: XlsToDBF Faaopoopoga

E mafai ona e faaliliuina le Excel tusi e faʻafesoʻotaʻi tuusao i luga o le faʻaoga o le atinaʻe e ala i le faʻapipiʻiina o faʻaopoopoga lona tolu. O se tasi o mea aupito sili ma sili ona talafeagai mo i latou o le XlsToDBF faaopoopo-in. Mafaufau i le algorithm o lona faaaogaina.

Faʻapipiʻi Add-on XlsToDBF

  1. A uma ona sii mai le archives o le XlsToDBF.7z ma le add-in, ona tuʻu lea o se mea faitino e taʻua o XlsToDBF.xla. Talu ai o loʻo i ai le faʻalauteleina o le 7z, e mafai ona faʻatulaga le tapenaina e ala i le polokalama faʻapitoa mo lenei faʻaopoopoga 7-Zip, poʻo le fesoasoani a soʻo se isi lava fale teu faamaumauga e lagolagoina ai.
  2. Download 7-Zip mo le saoloto

  3. A maeʻa lena, taʻavale le polokalama Excel ma alu i le lisi "File". Le isi, agai i le vaega "Filifiliga" e ala i le lisi i le itu tauagavale o le faamalama.
  4. I le faʻamaufaʻailoga matala e tatala ai, kiliki le mea Faʻaopoopoga. Alu i le itu taumatau o le faamalama. I lona pito i lalo o se fanua. "Pulega". Faʻafoʻi le fesuiaiga i le tulaga Excel Add-ins ma kiliki le ki "Alu ...".
  5. Tatalaina se tamai faʻalapotopotoga faʻataʻitaʻiga. Matou te taʻalo i luga o le ki "Iloilo ...".
  6. O le faamalama mata tatala. E tatau ona matou o atu i le lisi lea o loʻo i ai le archives XlsToDBF. Alu i le pusa i lalo o le igoa e tasi ma filifili le mea faitino ma le igoa "XlsToDBF.xla". A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".
  7. Ona matou toe foi atu lea i le faamalama o mea faaopoopo-faaopoopo. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le igoa o loʻo i totonu o le lisi. "XLS -> DBF". O la matou faʻaopoopoga lea. E tatau ona i ai se mea e latalata i ai. Afai e leai se siaki, ona tuu lea, ona kiliki lea o le ki "Lelei".
  8. O lea la, ua faʻaopoopo le faʻaopoopoga. O lenei tatala le Excel pepa, o faʻamaumauga e te manaʻo e liliu i le papa, pe na o le faʻasolo i luga o se pepa peʻafai e leʻi faia le pepa.
  9. O le taimi nei o le a tatou manaʻomia le faʻatinoga o faʻamatalaga faʻamatalaga ina ia saunia ai i latou mo le liua. Muamua lava, tatou te faaopoopo laina e lua i luga ae o le ulutala laulau. E tatau ona muamua i luga o le pepa ma ia i ai igoa i luga o le vaega faʻasolosolo faʻamau "1" ma "2".

    I le pito i luga pito i luga, ulufale i le igoa matou te mananao e atofa i faila faila DBF. E aofia ai vaega e lua: le igoa moni ma le faʻaopoopoga. Na o Latina igoa e faatagaina. O se faʻataʻitaʻiga o sea igoa "UCHASTOK.DBF".

  10. I totonu o le potu muamua i le taumatau o le igoa e te manaʻomia e faʻamaonia le fodiga. E lua filifiliga mo le fesuiaiga e faʻaaoga ai lenei faʻaopoopoga: CP866 ma CP1251. Afai o le masini B2 leai se mea pe ua faʻatulagaina i soʻo se tau e ese ai "CP866", o le fesuiaiga o le fesuiaiga o le a faʻaaogaina CP1251. Matou te tuʻuina le fodulaliga matou te manatu e tatau ai pe tuua le fanua avanoa.
  11. Ma le isi, alu i le isi laina. O le mea moni e faapea i totonu o le fausaga o le dBase, o koluma taʻitasi, ua taʻua o se fanua, ei ai lana lava ituaiga o faamatalaga. E i ai igoa faapena:
    • N (Numera) - numera;
    • L (Faʻatonu) - talafeagai;
    • D (Aso) - aso;
    • F (Uiga) - manoa.

    I luga foi o le manoa (Cnnn) ma numera numera (Nnn) pe a uma le igoa ile foliga o se tusi e tatau ona faailoa ai le numera pito i maualuga o mataitusi i totonu o le fanua. Afai e faʻaaoga fua numera i numera numera, o le numera e tatau ona faʻaalia pe a maeʻa (Nnn.n).

    E iai isi ituaiga faʻamatalaga i le dBase format (Memo, General, ma isi), ae o lenei faʻaopoopoga e le mafai ona galulue faatasi ma i latou. Ae ui i lea, o le Excel 2003 na le iloa pe faapefea ona galulue faatasi ma i latou, pe a ia lagolagoina pea le liua i le DBF.

    I la tatou mataupu faapitoa, o le uluai fanua o le a avea ma se manoa 100 fausaga lautele (C100), ma o le isi vaega o le a 10 numera numera lautele (N10).

  12. O le isi laina e aofia ai igoa o le fanua. Ae o le mea moni e tatau ona tusia i le Latina, ae le o Cyrillic, e pei ona tatou faia. E le gata i lea, e leai avanoa avanoa i igoa o le fanua. Faaigoa i latou e tusa ai ma nei tulafono.
  13. A maeʻa, e mafai ona mafaufauina le maeʻa o sauniuniga faʻamatalaga. Filifili le fetuu i luga o le pepa ma le faamaufaʻatasi o le kulupu o loʻo i lalo o le laulau. Ona alu lea i le lisi "Faʻapupula". E le atoatoa le faaletonu, o le mea lea ao le i toe faʻamalosiina oe e te manaʻomia e faʻagaoioia ma mafai ai e macros. Le isi i luga o le lipine i totonu o le pusa faʻapipiʻi "Tulafono" kiliki le ata Macros.

    E mafai ona e faia se mea e sili atu ona faigofie e ala i le taina o se tuufaatasiga o ki vevela Alt + F8.

  14. E tamoe i se matalala macro. I totonu o le fanua "Igoa o le Macro" matou te ulufale i le igoa o lo matou tupuaga "XlsToDBF" e aunoa ma ni upusii. E le taua le tusi resitala. Le isi, kiliki le ki Taumafai.
  15. O se macro i tua o loʻo faia le gaosiga. A maeʻa, i le lava pusa e tasi lea o loʻo i ai le punavai o le faila file Excel, o le a faia se mea faʻapitoa i le DBF i le igoa ua faʻamaonia i le cell A1.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei metotia e sili atu ona faigata nai lo le muamua. E le gata i lea, e matua faatapulaa i le numera o faʻafanua faʻaaogaina ma fatuina mea faʻataʻitaʻi ma le faʻaopoopoga DBF. O le isi mea le lelei o le lisiina o mea e fai i le dBase e mafai ona atofaina naʻo le taimi o le liua, e ala i le agai saʻo atu i le pusa o faʻamatalaga o le faila o le Excel file. Faatasi ai ma le lelei o lenei metotia, e mafai ona maitauina, e le pei o le lomiga muamua, e matuai saoloto lava ma toetoe lava o manipulation uma e faia tuusao e ala i le Excel interface.

Metotia 3: Microsoft Access

E ui o le lomiga fou o Excel e leai se fausiaina e puipui ai faʻamaumauga i le DBF, ae ui i lea, o le filifiliga e faʻaaoga ai Microsoft Access o le mea sili lea ona latalata i le valaʻauina o le tulaga. O le mea moni, o lenei polokalama e faʻatuina mai e le kamupanī e tasi o Excel, ma o loʻo aofia ai foʻi i le Microsoft Office package. E le gata i lea, o le filifiliga pito sili lea ona saogalemu, aua e le manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi faʻamatalaga tʻatolu. O Microsoft Access ua mamanuina faapitoa e galue ai ma faʻamaumauga.

Tikiake Microsoft Access

  1. A maeʻa uma faʻamatalaga talafeagai i luga o le pepa i Excel, e mafai ona e faʻatagaina muamua i le formats DBF, e tatau ona e teu muamua i se tasi o mamanu Excel. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le ata i foliga o se fulufulu i le pito i luga agavale o le faamalama o le polokalama.
  2. A vagana ai matala matala. Alu i le faʻailoga i le mea tatou te mananaʻo ia faʻaolaina le faila. Mai lenei pusa e te manaʻomia e tatala ai mulimuli ane i le Microsoft Access. O le faʻavae o le tusi e mafai ona tuʻuina i le sese xlsx, ma e mafai ona suia i xls. I lenei tulaga, e le taua lenei mea, talu ai o loʻo tatou teuina le faila naʻo le liliu mai i le DBF. A maeʻa uma tulaga, kiliki le ki. "Faasaoina" ma tapuni le faamalama Excel.
  3. Taʻosaʻo le polokalame Microsoft Access. Alu i le lisi "File"pe afai e tatalaina i se isi laupepa. Kiliki i le mea autu "Tatala"i le itu tauagavale o le faamalama.
  4. O le matala matala matala. Alu i le faʻailoga lea na matou faasaoina ai le faila i se tasi o mamanu Excel. Ina ia faʻaalia i le faamalama, ia toe fetuunai le fesuiaiga o faila i "Lafoga Excel (* .xlsx)" poʻo "Microsoft Excel (* .xls)", i luga o le fea oi latou na faʻasaoina le tusi. A maeʻa le igoa o le faila matou te manaʻomia, filifili ma kiliki le ki "Tatala".
  5. Tatala matala "Soʻotaga i le Spreadsheet". E faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu faʻamatalaga mai se faletusi Excel i le Microsoft Access i le sao e mafai ai. E tatau ona tatou filifilia le pepa Excel, o le faʻamaumauga o le a tatou faʻaulufale mai. O le mea moni, e tusa lava pe i ai i le Excel faila le faʻamatalaga i luga o ni pepa, ona mafai lea ona e faʻasili atu i totonu Access only separately ma, e tusa ai, ona ia liua i ni faila DBF eseese.

    E mafai foi ona faʻapipiʻi faʻamatalaga mai vaega taʻitasi i luga o laupepa. Ae i la tatou tulaga e le talafeagai. Seti le ki i le tulaga "Pepa", ona filifili lea o le laupepa o le a matou ave ai faamatalaga. O le sao o le faʻaaliga o faʻamatalaga e mafai ona vaʻaia i le pito i lalo o le faamalama. Afai e faamalieina mea uma, kiliki le ki. "Lisi".

  6. I le isi laasaga, afai o lau laulau e iai ulutala, e tatau ona e togi le pusa "O le laina muamua o loʻo iai ulutala o laina". Ona kiliki ai lea o le ki "Lisi".
  7. I le fesoʻotaʻiga fou i le faamalama o le lapisi, e mafai ona e suia le igoa o le mea e fesoʻotai ai. Ona kiliki ai lea o le ki "Fai".
  8. A maeʻa lena, o le a tatala le lautusi o talatalanoaga lea o le ai ai se feau o le fesoʻotaʻiga o le laulau faʻatasi ma le faila Excel e maeʻa. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  9. O le igoa o le laulau, lea na ma tofia i ai i le faamalama mulimuli, o le a faʻaalia i le itu tauagavale o le faʻasologa o le polokalame. Faalua i luga ma le faamaumatau o le kuki.
  10. A maeʻa lena, o le laulau e faʻaalia i le faamalama. Alu i le lisi "Faamatalaga mai fafo".
  11. I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Fafo atu" kiliki le igoa "Avanoa". I le lisi e amata, filifili le aitema "Faila faila".
  12. O le faʻatau atu i le faletupe o le format DBF e tatala. I totonu o le fanua "Igoa ole igoa" E mafai ona e faʻamaonia le nofoaga e teu ai faila ma lona igoa, pe afai oi latou ua faʻamaonia e le mafai ona talafeagai mo nisi mafuaaga.

    I totonu o le fanua "Faʻamaumauga o Faiga" Filifili se tasi o ituaiga faʻatulagaga o le DBF:

    • dBASE III (lē mafai);
    • dBASE IV;
    • dBASE 5.

    E tatau ona manatua o le sili atu ona faʻaonaponei le faatulagaga (o le maualuga o le numera o le faasologa), o le tele o avanoa e maua mo le gaosia o faʻamatalaga i totonu. O lona uiga, o loʻo i ai se tulaga maualuga maualuga o faʻamaumauga i luga o le laulau o le a faʻaolaina i le faila. Ae i le taimi lava lena, o le polokalama o le ae faʻasili atu ai le faila DBF i le lumanai o le a fetaui ma lenei ituaiga e maualalo.

    A maeʻa ona faʻatulagaina uma, kiliki le ki "Lelei".

  13. Afai o se faʻamatalaga sese e aliali mai pe a uma lena, taumafai e faʻatau atu faʻamatalaga e faʻaaoga ai se isi ituaiga o le DBF. Afai e lelei mea uma, o le a faʻaalia se faamalama, ma taʻu atu ia te oe o le auina atu i fafo na manuia. Matou te taomi le faamau "Katia".

O le faila faila i le dBase format o le a tuʻuina i totonu o le faʻamaumauga lea na faʻamaotiina i le faamalama o le auina ese atu.Ona mafai lea ona e faia soʻo se faʻamalosi, e aofia ai le faʻauluina atu i totonu o isi polokalama.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui lava i le mea moni e faʻapea, i lomiga faʻaonapo nei o Excel e leai se avanoa e teu ai faila i le faʻailoga DBF i meafaigaluega, ae peitai, e mafai ona faʻatino lenei faiga i le faʻaaogaina o isi polokalame ma faʻaopoopoga. E tatau ona maitauina o le auala sili ona aoga i tagata liliu mai, o le faʻaaogaina lea o le pepa tapena WhiteTown Converters Pack. Ae, o le mea e leaga ai, o le numera o le liua saoloto i totonu o lea mea e gata mai. O le XlsToDBF faaopoopo e faʻatagaina oe e faia le liua e matuai saoloto, ae o le faiga e sili atu ona faigata. E le gata i lea, o galuega tauave o lenei filifiliga e matua faatapulaaina.

O le "uiga auro" o se metotia e faʻaaoga ai le polokalame Access. E pei o le Excel, o se atinaʻe lea a Microsoft, ma o le mea lea e le mafai ona e taʻua o se tusi lona tolu. E le gata i lea, o lenei filifiliga e mafai ai e oe ona liliu se faila i le tele o ituaiga o le dBase format. E ui o lenei fuataga O le Access e sili atu ona itiiti i le polokalama WhiteTown.