Faamamaina ma le toe faaleleia o le TP-Link TL-WR841N router

O le faʻatinoga o soʻo se alalaupapa, faʻapea foʻi le maualuga o le faʻatinoga ma le faʻatulagaga o galuega tauave o loʻo avanoa mo tagata faʻapitoa, ua fuafuaina e le gata i vaega o meafaigaluega, ae o le firmware (firmware) ua fausia i totonu o le masini. I se tulaga maualalo nai lo isi masini, ae o le vaega o masini komepiuta o soo se alalaupapa e manaʻomia ai le tausiga, ma o nisi taimi e toe faʻaleleia pe a uma faʻaletonu. Mafaufau i le auala e tutoatasi ai le firmware o le TP-Link TL-WR841N lauiloa.

E ui i le mea moni o le toe faʻaleleia poʻo le toe faʻaleleia o le firmware i luga o se alalaupapa i se tulaga masani o se faiga faigofie ua saunia ma tusia e le kamupanī, e le mafai ona tuʻuina atu faʻamaoniga mo le faʻafefe o le faagasologa o faagasologa. O lea ia mafaufau:

O mea uma o loʻo taʻua i lalo o manipisi e faia e le tagata faitau i ou lava faʻalavelave ma lamatiaga. O le pulega o le nofoaga ma mea e le mafai ona nafa ma faafitauli e ono tulai mai i le alatele, e mafua mai i le faagasologa pe o se taunuuga o le mulimuli i fautuaga oi lalo!

Sauniuniga

E pei lava o le taunuuga lelei o soʻo se isi lava galuega, e manaʻomia e nisi o aʻoaʻoga le faʻaleleia o le telefoni o le telefoni. Faitau fautuaga fautuaina, aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faʻaogaina manipasi faigofie ma saunia mea uma e te manaʻomia. Faatasi ai ma lenei auala, o taualumaga mo le toe faafou, toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le TL-WR841N firmware e le mafua ai ni faafitauli ma o le a le tele se taimi.

Komiti pule

I le tulaga lautele (pe a fai e galue le alalaupapa), o tulaga o le masini, faapea foi ma le faagaoioia o lona firmware, e pulea e ala i le pulega (o le vaega e taua o le pulega). Ina ia maua lenei itulau seti, ulufale i le IP o loo i lalo i le tuatusi o le upega tafailagi o soʻo se upega tafaʻilagi, ona kiliki ai lea "Ulufale mai" luga o le piano:

192.168.0.1

O le iʻuga, o le pepa faʻatagaina o le a faʻaali atu i le komiti o le pulega, lea e te manaʻomia e ulufale ai i le igoa ole igoa ma le upega tafailautusi i totonu o nofoaga talafeagai (le: admin, admin),

ona kiliki lea "Faʻatasi" ("Faʻatasi").

Faʻamatalaga o masini

Faataitaiga TL-WR841N o se oloa manuia TP-Link, faʻamasino i le tele o le faʻaaogaina o le fofo. O loʻo faʻaleleia atili e le au atinaʻe ia vaega o meafaigaluega ma masini komepiuta o le masini, faʻatuina atu fou fou o le ata.

I le taimi o lenei tusitusiga, e iai le tele o toe fetuunaiga e 14 o le TL-WR841N, ma o le iloa o lenei tulaga taua e taua tele pe a filifilia ma sii mai le firmware mo se taimi faapitoa o le masini. E mafai ona e mauaina le toe iloiloga e ala i le tilotilo i le igoa o loʻo i luga o le masini.

I le faʻaopoopoga i le fasi pepa, o faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o masini e tatau ona faʻaalia i luga o le afifiina o le uila ma faʻaalia i luga o le itulau "Tulaga" ("Setete") i le pule.

Faiga faʻamalosi

Talu ai o le TL-WR841N mai le TP-Link o loʻo faʻatau atu i le lalolagi atoa, o le firmware sa faʻapipiʻiina i le oloa e ese mai i le lomiga (aso tuʻufaʻatasia), ae i totonu foi o le localization lea o le a matauina ai e le tagata faʻaoga le gagana faʻaleaoga pe a uma ona ulufale atu i le vaega o le pulega. Ina ia maua le numera o le fausiaina o le firmware o loʻo faʻapipiʻi nei i le TL-WR841N, e tatau ona e alu i le 'upega tafaʻilagi a le router, kiliki "Tulaga" ("Setete") i le lisi i luga o le agavale ma vaʻai i le tau o le mea "Faʻasinomaga Faʻamaumauga:".

O le "Rusia" ma le "Igilisi" faʻamalama firmware o lomiga aupito lata mai mo toetoe o toe iloiloga uma o le TL-WR841N o loʻo avanoa mo le sii mai mai le 'upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani gaosi (pe faʻafefea ona faʻapipiʻi pusa polokalame o loʻo faʻamatala mulimuli ane i le tusiga).

Faʻasologa o tua

O se taunuuga o le faia o le firmware, o tau o TL-WR841N faasoasoa ua setiina e le tagata faʻaaoga e mafai ona toe faʻamautu pe leiloa, lea o le a oʻo atu ai i le le mafai ona faʻaogaina fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga ma laina eletise e faʻaogaina i luga o le uila. E le gata i lea, o nisi taimi e manaʻomia ai le faʻamalosi o le masini e toe faʻafoʻi i le setete o falemaʻi, e pei ona faʻamatalaina i le isi vaega o lenei mea.

I soo se tulaga, o le i ai o se kopi o le faʻasologa o faʻamaumauga o le a le faʻateleina ma o le a mafai ai e oe ona vave maua le avanoa i luga o le Initaneti e ala i se alalaupapa i le tele o tulaga. Faʻamaumauga o faʻamaumauga o le TP-Link o masini e fatuina e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻailoga i le 'upega tafaʻilagi o le masini. Ma le isi, tatala le vaega "Meafaigaluega Faigaluega" ("Meafaigaluega Faigaluega") i le lisi i le itu tauagavale ma kiliki "Fafo ma Toe Faʻafoʻisia" ("Lagolago ma Toe Faʻafoisia").

  2. Kiliki "Lagolago" ("Lagolago") ma faʻamaonia le auala e teu ai le faila faila i luga o le komepiuta PC.

  3. E tumau pea ona faʻatali mo sina taimi seʻi vagana ua faasaoina le faila faila i luga o le PC.

    Ua maeʻa le tua.

Afai e talafeagai, ia toe faʻafoʻi ia mea faʻasolo:

  1. Faaaogaina o le ki "Filifili se faila", i luga o le itulau lava e tasi lea na faia ai le faʻamaumauga, faʻamautinoa le nofoaga o le faʻamaumauga.

  2. Kiliki "Toe faʻafoʻisia" ("Toe faʻafoʻisia"), faʻamaonia le talosaga mo le sauniuni e ave faʻasolo mai le faila.

    O se taunuuga, o le TP-Link TL-WR841N o le a otometi lava ona toe faʻaleleia, ma o ona faatulagaga o le a toe faʻaleleia i tau o loʻo teuina i totonu o le teuga tupe.

Toe Seti Tua

Afai e tapunia le faʻaogaina o le initaneti ona o le tuatusi tuatusi o IP o le router, faʻapea foi ma le saini ma / poo le palakalafa o le komiti, o le toefaʻailogaina o le TP-Link TL-WR841N i faʻamaumauga ole fale gaosi e mafai ona fesoasoani. Faatasi ai ma isi mea, o le toe faafoiina o laina o le alalaupapa i le "tulaga le manuia" o le setete, ona setiina lea o tulaga "mai le sasa" e aunoa ma le toe faafouina, e masani ona faatagaina e aveese mea sese e tupu i le taimi o le taotoga.

Le toe faafoiina o le faʻataʻitaʻiga i le setete "mai fafo o le atigipusa" e fesoʻotaʻi atu i le komipiuta tuufaatasia i auala e lua.

Afai o le avanoa i le initaneti o le:

  1. Faʻasoa i le umeni o le router. I le lisi o filifiliga i le itu tauagavale, kiliki "Meafaigaluega Faigaluega" ("Meafaigaluega Faigaluega") ma toe filifilia "Faʻasologa o Faʻasologa o Fale" ("Faʻatulagaina Faʻamaumauga").

  2. I le itulau e tatala, kiliki "Toe faʻafoʻisia" ("Toe faʻafoʻisia"), ona faʻamaonia lea o le sauniuni mo le amataga o le toe faʻavaeina.

  3. Faatali mo le faagasologa e toe faafoi atu le faasologa i tulaga fausaga falemaʻi ma toe faʻaleleia le TP-Link TL-WR841N ao matauina le faʻamalosi o le pa.

  4. A maeʻa se seti, ona faʻatagaina ai lea i le panel, o le a mafai ona faʻapipiʻiina le masini masini poʻo le toe faʻafoʻi mai mai se faʻamaumauga.

Afai e avanoa i "pule" o loʻo misi:

  1. Afai e le mafai ona e ulufale i le 'upega tafaʻilagi o le uila, faʻaaoga le masini faʻapipiʻi e toe foʻi atu i le fale gaosi oloa. "RESET"i luga o le masini.

  2. A aunoa ma le tapeina o le mana o le uila, kiliki "WPS / RESET". Uu le ki i sili atu i le 10 sekone, aʻo matamata i le uila. Alu "FUA" i luga o toe teuteuga o le masini ao le i oʻo i le sefulu o mulimuli mai pe a maeʻa le pusa "SYS" ("Gear") o le a amata ona moli vave, ma vave loa. O le mea moni ua maeʻa le seti ma e mafai ona e taofia le aʻafiaga o le ki i le tulaga o loʻo e feagai ai ma se routa V10 ma o le maualuga o le a uunaia e faʻamaufaʻailoga uma i le taimi e tasi.

  3. Faatali mo le TL-WR841N e toe faʻafou. A maeʻa le amataina o masini eletise o le a toe faʻafoʻiina i le fale gaosi meafaigaluega, e mafai ona e alu i le nofoaga e faʻatautaia ma faʻatino le faʻatulagaga.

Fautuaga

O nai faʻataʻitaʻiga, mulimuli ane e toetoe lava a mafai ona puipuia uma le router mai le faʻaleagaina i le faagasologa o le firmware:

  1. O se itu taua tele, lea e tatau ona faʻamautinoa e ala i le faʻaaogaina o le firmware o meafaigaluega tau fesoʻotaiga, o le faʻamautuina lea o le eletise i le uila ma le komepiuta faʻaaoga mo le manipulations. O le mea lelei, e tatau ona fesoʻotaʻi ia masini uma i se eletise e le faʻalavelave faʻafuaseʻi (UPS), e peiseai o le faagasologa o le toe tusia o le manatua o le eletise ua leiloloa, e mafai ona afaina ai le masini, lea e le o tumau i le fale.

    Vaʻai foi: Filifilia o se eletise e aunoa ma se faalavelaveina mo le komepiuta

  2. E ui i le mea moni o le TL-WR841N faʻaleleia faatonuga o loʻo tuʻuina atu i le tusiga o loʻo i lalo e mafai ona faia e aunoa ma se PC, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i se telefoni fesoʻotaʻi ma le telefoni i luga o le Wi-Fi, e matua fautuaina lava e faʻaoga se fesoʻotaiga uʻu mo le firmware.

    Vaʻai foi: Tuʻuina se komepiuta i le uila

  3. Faatapulaaina le faʻaaogaina o masini masini e tagata e faʻaaogaina ma polokalama e ala i le vavaeeseina o le Ipuite i le taulaga "WAN" i le taimi o le firmware.

Faamaumauga

A maeʻa ona faia faʻataʻitaʻiga sauniuni i luga ma ua lelei le latou faʻatinoga, e mafai ona e faʻaauau le toe faʻaleleia (faʻafouina) le firmware TP-Link TL-WR841N. O le filifiliga a le firmware ua faʻamaonia e le setete o le polokalama a le telefoni. Afai o loʻo galue le masini masani, faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga muamua pe a fai o se matūa leaga ua tupu i le firmware ma le mea o loʻo mulimuli mai "Metotia 1" e le mafai ona e alu i le toe faʻaleleia o polokalama "Metotia 2".

Metotia 1: Atinaʻe Faʻasinomaga

O le mea lea, toetoe o taimi uma, ua toe faʻaleleia le uʻamea o le uila, ma ua toe faʻaleleia le firmware e faʻaaoga ai galuega a le vaega faʻafoe.

  1. Aumai le PC i le disk ma saunia le fomaʻi e fetaui ma le toe faʻaleleia o meafaigaluega o le router. Mo lenei:
    • Alu i le itulau lagolago o le TP-Link faʻataʻitaʻiga i le upega tafaʻilagi o le upega tafaʻilagi e le fesoʻotaʻiga:

      Faʻamamago faʻamalosi mo le TP-Link TL-WR841N router mai le nofoaga aloaia

    • Filifili le toe faʻaleleia o meafaigaluega o le uila mai le lisi pa'ū.

    • Kiliki "Faamamaina".

    • I le isi itu, tusi le itulau i lalo e faʻaalia ai se lisi o le falemauta lata mai ua fausia e avanoa mo le uila. Kiliki i luga o le igoa o le firmware ua filifilia, lea o le a taitai atu ai i le amataga o le siiina mai o le teutusi i luga o le komepiuta.

    • A maeʻa le download, alu i le faila o le faila o le faila ma faʻapipiʻi le mea e maua ai archive. O le iuga e tatau ona avea ma se pusa o iai le faila. "wr841nv ... .bin" - o le firmware lea o le a faʻapipiʻiina i le router.

  2. Ulufale i luga o le laina o le router ma tatala le itulau "Faʻaleleia faʻamalosi" ("Faamaumauga o Faamaumauga") mai le vaega "Meafaigaluega Faigaluega" ("Meafaigaluega Faigaluega") i le lisi o filifiliga i le itu agavale.

  3. Kiliki le ki "Filifili se faila"tu i tafatafa o "Ala o le Faʻamaumauga Faʻamalosi:" ("Ala i le faila faila:"), ma faʻamautinoa le ala o le nofoaga o le upega taʻavale download. Faʻasalalau le faila faila, kiliki "Tatala".

  4. Ina ia amata faʻapipiʻi le firmware, kiliki "Faʻaleleia" ("Toe faafou") ma faʻamaonia le talosaga.

  5. O le isi, faatalitali mo le maeʻa o le faagasologa o le toe tusia o le mafaufauga o le uila, ona toe toe faʻafou lea o le masini.

  6. E maeʻa lenei faʻafouina / faʻafouina o le TP-Link TL-WR841N firmware. Amata le faʻaaogaina o le masini lea o loʻo faʻaaoga nei i lalo o le firmware o le lomiga fou.

Metotia 2: Faʻafoʻisia le firmware aloaia

I le mataupu ao faagasolo le toe faʻaleleia o le firmware i le auala ua taua i luga, faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi na tupu (mo se faʻataʻitaʻiga, na vavaeeseina le eletise, o le mea faʻapipiʻi, ma isi mea mai le PC poʻo le fesoʻotaʻiga), e le mafai e le faila ona tuʻuina ni faʻamaoniga o le gaioiga. I se tulaga faapena, e manaʻomia le toe faʻaleleia o le faʻamalositina e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa faʻapipiʻi ma saunia faʻapitoa faʻamaumauga.

I le faaopoopo atu i le toe faʻafoʻisia o le faʻaaogaina o le telefoni feaveaʻi, o faʻamatalaga o loʻo i lalo e maua ai le avanoa e toe faʻafoʻi ai le masini komepiuta pe a maeʻa ona tuʻuina ni fofo (custom) solutions - OpenWRT, Gargoyle, LEDE, ma isi. ua faamuta le galue lelei o le masini.

  1. I le avea ai o se meafaigaluega e faʻaaogaina e tagata masani, pe a toe faʻafoʻisia le firmware TL-WR841N, e faʻaaoga le TFTPD32 (64) aoga. O fuainumera i le igoa o le meafaigaluega o lona uiga o le loloto o le Windows OS lea o loʻo faʻatulagaina i ai lenei ituaiga o TFTPD. Faʻafeiloaʻi le pusa tufatufaina o mea aoga mo lau lomiga Windows mai le 'auʻaunaga a le fausiaina o le upega tafailagi:

    TTPTP Server mai le ofisa aloaia

    Faʻaaoga meafaigaluega

    taʻavale le faila mai le fesoʻotaʻiga i luga

    ma mulimuli i faatonuga a le faʻapipiuta.

  2. Mo le toe faʻafoʻisia o le vaega telefoni ole telefoni TL-WR841N, o le firmware e sii mai le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupanī e faʻaaogaina, ae na o fonotaga e le o aofia ai upu mo lenei faʻamoemoe e talafeagai. "faila".

    Filifilia o le faila na faʻaaogaina mo le toe faʻaleleia o se mea taua tele! Faʻailogaina le manatuaina o le uila i faʻamatalaga faʻamaonia o loʻo aofia ai le ave uta (boot)), o se taunuuga o laasaga nei, o faatonuga e masani lava ona taʻitaʻia ai le le mafai ona faʻamalosia le masini!

    Mo le mauaina o le faila faila, "saʻo," download mai le itulau lagolago lagolago uma le firmware avanoa mo le toe iloiloga o meafaigaluega o le masini ua toe faʻaleleia, faʻapipiʻi faamaumauga ma maua le ata LE LE FAIA I lou igoa "faila".

    Afai e le mafai ona maua le firmware e aunoa ma se avetaavale i luga o le upega tafaʻilagi a le TP-Link, faʻaaoga le sootaga o loʻo i lalo ma sau i le faila maeʻa e toe faʻafoʻi ai le toe faʻaleleia o lau telefoni.

    Faʻamamago lau komipiuta e aunoa ma se puʻavale (boot) e toe faʻafoʻi ai le telefoni TP-Link TL-WR841N

    Kopi le faʻamaumauga e tupu i le TFTPD faʻaaoga (e ala i le lē mafai -C: Polokalama Polokalama Tftpd32 (64)) ma toe faaigoa le faila-faila i le "wr841nvX_tp_recovery.bin ", o fea X- numera o le toe iloiloga o lau faʻalaina.

  3. Faʻasaʻo le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga faʻaaoga e faʻafoʻi ai le PC e pei ona taua i lalo:
    • Tatala i luga "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga" o le "Lisi Pulea" Windows.

    • Kiliki i le sooga "Suiga o mea fetuunai"i le itu taumatau o le faamalama "Nofoaga Tutotonu".

    • Valaʻau i le lisi o faʻasologa o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi ai le alalaupapa, e ala i le tuʻuina o le kiona i luga o lana faʻamaufaʻailoga ma taomi le ki o le kuki saʻo. Filifili "Meatotino".

    • I le isi siata, kiliki i le mea "Initaneti Faʻasalalauga Faʻamaumauga 4 (TCP / IPv4)"ona kiliki lea "Meatotino".

    • I totonu o le faamalama o mataitusi, lafo le ki i "Faaaoga le tuatusi IP nei:" ma ulufale i nei tulaga faatauaina:

      192.168.0.66- i totonu o le fanua "Tuatusi IP:";

      255.255.255.0- "Masini Subnet:".

  4. Talo mo sina taimi le galuega a le fuimu ma le palama o loʻo faʻaaogaina i le polokalama.

    Faʻamatalaga auiliili:
    E faʻafefea ona faʻamalo le virus
    Lafoaʻiina o le telefoni i le Windows

  5. Faʻasolo le aoga Tftpd o le Pule.

    O le isi, faʻafesoʻotaʻi le meafaigaluega:

    • Lisi i lalo "Fesoʻotaʻiga Faʻatonu" filifili le fetaulaiga o fesoʻotaiga lea ua seti ai le tuatusi IP192.168.0.66.

    • Kiliki "Faʻaalia le" ma filifili le faila faila "wr841nvX_tp_recovery.bin "tuʻuina i totonu o le tusi faʻatasi ma le TFTPD e mafua mai i le Laasaga 2 o lenei tusi lesona. Ona tapuni lea o le faamalama "Tftpd32 (64): lisi"

  6. Ave le TL-WR841N ile alu i le tulaga talafeagai. "Mana" i le masini masini. Faʻafesoʻotaʻi soʻo se taulaga LAN o le uila (lanu samasama) ma le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o fesoʻotaiga a le komipiuta ma se mea faapipii.

    Ia saunia e matamata i le TL-WR841N LED. Kiliki "WPS / RESET" luga o le uila ma, ao uuina lenei faamau, liliu le mana. O le taimi lava e na o le faailoga e moli i luga, ua faailoa mai e le ata o le loka ("QSS"), tatala "UPU / RESET".

  7. O le iʻuga o parakalafa o loʻo muamua atu o faatonuga, e tatau ona amata le kopiina o le firmware i le uila, aua le faia se mea, na o le faatali. O le faagasologa o le fesiitaiga o faila e faia vave - o le tulaga o le alualu i luma e aliali mai mo sina taimi puupuu ona mou atu ai lea.

    O le TL-WR841N o le a faʻafuaseʻi lava ona toe faʻafouina ona o se taunuuga - e mafai ona malamalama lenei mea mai faailo o le LED, lea o le a moli e pei o taimi masani o le masini.

  8. Faatali 2-3 minute ma tape le ala uila e ala i le kilikiina o le ki. "Mana" i luga o lona tino.
  9. Toe faʻafoʻi tulaga o le keli kesi o le komepiuta na suia, faʻatino le laasaga 3 o nei faatonuga, i le uluai setete.
  10. Liliu le alalaupapa, faʻatali e uta ma alu i le vaega o le pulega o le masini. O lenei mea ua maeʻa ai le toe faʻaleleia o le firmware, o lea e mafai ona e faʻafouina le polokalama i le lomiga lata mai e faʻaaoga ai le auala muamua o loʻo faamatalaina i luga i le tusiga.

O faʻasalalauga e lua o loʻo i luga o loʻo faʻamatalaina ai auala masani o fegalegaleaiga ma le masini komepiuta o le TP-Link TL-WR841N le telefoni, lea e avanoa mo faʻatinoga e tagata masani. O le mea moni, e mafai ona faʻamalamalamaina le ata faataitai ma toe faʻafoʻisia lona tulaga gafatia i le tele o tulaga i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa faʻapitoa (programmer), ae o ia gaioiga e na o tulaga o nofoaga autu e tautua ai ma o loʻo faʻatinoina e tagata poto faapitoa, e tatau ona faʻatalanoa i le tulaga o ni faʻalavelave matuia ma faʻaletonu i le galuega a le masini.