Pule Sili mo Ubuntu

Galulue faatasi ma faila i le polokalama o le Ubuntu o loʻo faʻatinoina e ala i le faila tutusa. O faʻasalalauga uma e atiaʻe i luga o le fatu o Linux e mafai ai e le tagata faʻaaoga ona suia le foliga o le OS i soo se auala e ala i le faʻatauina o ni siaki eseese. E taua le filifilia o le filifiliga talafeagai e faia ai fegalegaleaiga ma mea faitino e pei ona mafai ai. Ma le isi, o le a matou talanoaina faila faila sili mo Ubuntu, o le a matou talanoa e uiga io latou malosiaga ma vaivaiga, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o tulafono mo le faʻatulagaga.

Nautilus

Nautilus ua faʻapipiʻiina i le Ubuntu, ma o lea ou te fia amata muamua. O lenei pule na mamanuina ma le taulaʻi i tagata faʻapitoa, o le faʻatautaia i totonu o lea mea e faigofie lava, o le laulau ma vaega uma o loʻo i le itu tauagavale, lea e faʻapipiʻi vave ai alalaupapa. Ou te fia faailogaina le lagolago o nisi tafaoga, o le fetuunaiga i le va o le mea e faia i le pito i luga. Na mafai e Nautilus ona galue i le muaʻi faʻatinoga, e faatatau i tusitusiga, ata, leo ma vitio.

I le faʻaopoopoga, e avanoa le tagata faʻaogaina suiga uma o le atinaʻe - faʻaopoopoina tusi tusi, faʻataʻitaʻiga, faʻamatalaga, faʻatuina o talaaga mo faamalama ma tusitusi taʻitoʻatasi. Mai 'upega tafaʻilagi, o lenei pule na ave le galuega o le teuina o le tala faʻasolopito o directories ma mea taʻitasi. E taua le maitauina o Nautilus e faʻafeiloaʻi suiga i faila i le taimi lava e faia ai e aunoa ma le manaʻoga e faafou le lau, lea o loʻo maua i isi laumei.

Krusader

Krusader, e ese mai ia Nautilus, ua i ai se foliga sili atu ona faigata ona o le lua-pane faatinoga. O loʻo lagolagoina ai galuega faʻatino mo le galulue faʻatasi ma ituaiga eseese o faʻamaumauga, synchronizes directories, e faʻatagaina ai oe e galue ma faʻatautaia faila ma FTP. E le gata i lea, o Krusader ei ai se sailiga o sailiga lelei, o se tagata matamata ma le tusitala o tusiga, e mafai ona seti alapu ma faatusatusa faila e ala i le anotusi.

I faʻamaufaʻailoga taʻitasi, o le ata maimoa faʻapitoa e faʻapipiʻiina, o lea e mafai ai ona e faʻavasega le siosiomaga faigaluega mo oe taʻitoʻatasi. O vaega taʻitasi e lagolagoina le tatalaina faʻatasi o le tele o laupepa i le taimi e tasi. Matou te fautua atu foi ia te oe e teʻi totoʻa i le vaega pito i lalo, o loʻo i ai le kulutū autu, faʻapea foʻi ma le vevela o ki mo le lafoaia. Faʻatulagaga o le Krusader e faia i se faʻataʻitaʻiga "Terminal" e ala i le ulufale atu i le poloaigasuga apt-maua ai le krusader.

Pule o le vaeluapo

I la tatou lisi o aso nei, e tatau ona e aofia ai le pule o faila i se atinaʻeina o tusitusiga. O sea fofo o le a sili ona aoga pe afai e le mafai ona faʻailo le atigi falesa poʻo oe manaʻomia e galue e ala i le faʻamafanafana poʻo le tele o emulators. "Terminal". O se tasi o tulaga taua o le Midnight Commander e manatu o se faila tusitala i totonu o le tusiga ma le syntax o loo faailoa mai ai, faapea foi ma se lisi masani a tagata e faʻalauiloa e se faʻailoga masani. F2.

Afai e te gauai i le faʻamalamalamaga o loʻo i luga, o le ae iloa ai o le Midnight Commander o loʻo galue e ala i ni faʻailoga se lua e faʻaalia ai mea o loʻo i totonu o laupepa. I le pito i luga o le tusi o loʻo i ai nei. O le faʻasalalau i totonu o faila ma le lalagaina o faila e mafai ona faʻaaogaina i luga o le komepiuta. O lenei faila faila ua faʻapipiʻiina i le poloaigasudo apt-faʻapipiʻi mc, ma tamoe i le faʻamafanafanaga e ala i le tainamc.

Faʻamalo

O le Konqueror o le vaega autu lea o le KDE GUI, e avea o se faʻatautaia ma le faila faila i le taimi lava e tasi. O lea ua vaevaeina lenei meafaigaluega i ni mea eseese se lua. E mafai e le pule ona faʻatagaina oe e pulea faila ma faʻamaumauga e ala i le faʻatinoina o ata, ma tosoina, kopiina ma faʻaumatia ua faia i le masani masani. O le pule o loʻo fesiligia e manino atoatoa, e mafai ai e oe ona galue ma faʻamaumauga, faila FTP, punaoa a le SMB (Windows) ma faila vaʻaia.

E le gata i lea, o loʻo i ai se vaeluaga o ni tafaʻi, lea e mafai ai ona e fegalegaleai ma ni lisi faʻamaufaʻatasi lua pe sili atu i le taimi e tasi. Ua faaopoopoina se vaega faʻasolo mo le vave ona oʻo atu i le faʻamafanafanaga, ma o loʻo i ai foi se meafaigaluega mo le failaina o faila tele. O le faaletonu o le le lava o le lavea faʻafuaseʻi pe a suia le faʻaalia o nusipepa taʻitasi. Faʻatonu le Konqueror i le faʻamafanafanaga e faʻaaoga ai le poloaigasuga apt-faʻapipiʻi konqueror.

Dolphin

O le Dolphin o se tasi lea o poloketi na fausia e le KDE tagata lautele o loʻo iloa e le tele o tagata faʻaoga ona o lona laiga tulaga ese. O lenei faila faila e pei lava o le mea o loʻo talanoaina i luga, ae o loʻo i ai ni vala faapitoa. O le faʻaleleia atili o foliga vaaia e vave ona maua ai le mata, ae e tusa ai ma le tulaga na o le tasi le laulau e tatalaina, o le mea lona lua e manaʻomia ona faia i ona lava lima. E te maua le avanoa e faʻamuamua ai faila aʻo leʻi tatalaina, fetuunai le vaaiga (vaai i ata, vaega poʻo koluma). E taua le taʻuina o le 'olo o le faʻataʻavalega i le pito i luga - e mafai ai ona e faʻasalalau i totonu o api tusitusi faʻamafanafana.

E i ai le lagolago mo le tele o nusipepa, ae a maeʻa le faʻamalama o le faʻamalama e le tupu, o lea e tatau ai ona toe amataina i le isi taimi e te maua ai le Dolphin. Fausia ma isi paneli - faʻamatalaga e uiga i directories, mea faitino ma le faʻamafanafanaga. O le faʻapipiʻiina o le siosiomaga fuafuaina e faia foi i se laina se tasi, ma e pei o lenei:Suo le talafeagai-faʻapipiʻi le dolphin.

Faalua taʻitaʻi

O le Faauluuluga Lua o se mea e pei o le Midnight Commander na tuufaatasia ma Krusader, ae e le o faavae i luga o KDE, lea e mafai ona avea ma se tulaga taua pe a filifilia se pule mo tagata patino. O le mafuaʻaga o talosaga na faʻatinoina mo KDE faʻaopoopo i ai le tele o vaega faaopoopo-tolu pe a faʻapipiʻi i Gnome, ma e le talafeagai i taimi uma ma tagata faʻapitoa e faʻaogaina. I le Pule Faalua, o le GTK + GUI element element library ua avea ma faavae. O lenei pule e lagolagoina le Unicode (tulaga faʻamaonia fodiga), ei ai se mea faigaluega mo le faʻamautuina o api directories, faila faila faila, o se tusitala o faʻamaumauga tusitusia ma se aoga mo le fegalegaleai ma faʻamaumauga.

Fesoʻotaiga i totonu o fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga, e pei o FTP poʻo Samba. E vaevaeina le faʻaoga i ni fausaga se lua, lea e faʻaleleia ai le faʻaaogaina. A o le faʻaopoopoina o le Pule Faʻatonu i le Ubuntu, e tupu i le faasolosolo ona ulufale atu i ni tulafono eseese se tolu ma le faʻatauina o faletusi e ala atu i fale e teu ai tagata:

supa faaopoopo-pusa-repository ppa: alexx2000 / doublecmd
Suo le talafeagai-maua le faʻafouina
sudo apt-get install doublecmd-gtk
.

XFE

O failautusi a le pule o le faila o le XFE e fai mai e tele mea e faʻaaogaina e faʻatusatusa i ana tagata tauva, ao ofoina atu le faʻaleleia o le faʻatulagaga ma le tele o galuega faatino. E mafai ona e faʻafetaui lelei le mamanu o le lanu, o le sui o ata ma faʻaaoga autu autu. Faʻataʻitaʻi ma pa'ū faila o loʻo lagolagoina, ae peitaʻi o la latou faʻasalalauga faʻasalalau faʻapitoa e manaʻomia, lea e faʻapogai ai faigata mo tagata e leai ni tomai.

I se tasi o lomiga aupito lata mai o le XFE, ua faʻaleleia le faaliliuga a Rusia, ua mafai ona faʻaopoopoina le tomai e fetuʻunaʻi ai le palaʻai taʻavale, ma o le mauga faʻapitoa ma tulafono e le mafaatusalia ua sili ona lelei e ala i se tautalaga. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le XFE o loʻo fesuisuiaʻi pea lava pea - o mea sese e tumau ma e tele mea fou e faʻaopoopo. Ma le mea mulimuli, o le a matou tuʻuina le poloaiga e faʻapipiʻi lenei faila faila mai le fale faʻamaumauga aloaia:sudo apt-get install xfe.

A uma ona e siiina le pule fou o le faila, e mafai ona e faʻaaogaina e ala i le fesuiaiga o faila o faila, ma tatala faʻatasi e ala i tulafono:

sudo nano /usr/share/applications/nautilus-home.desktop
sudo nano /usr/share/applications/nautilus-computer.desktop

Sui laina i luga iina TryExec = nautilus ma Exec = leutilus i lugaTryExec = name_namemaExec = igoa o le pule. Mulimuli i laasaga lava e tasi i le faila/usr/share/applications/nautilus-folder-handler.desktope ala i le faʻaaogainasudo nano. O iina e foliga tutusa ai suiga:TryExec = name_namemaAve = Suafa Pule% U

O lea ua e masani e le gata i faila o faila faila, ae faʻapea foʻi ma le faʻatulagaina o le polokalama i totonu ole polokalama ole Ubuntu. E tatau ona amanaia e iai taimi e le maua ai faleoloa aloaia, o lea o le a faʻaalia ai se faʻamatalaga talafeagai i le faʻamafanafanaga. Ina ia foia, mulimuli i faatonuga faʻaalia poʻo le alu i le itulau autu o le pule o le nofoaga ina ia aʻoaʻo ai e uiga i faʻalavelave faʻafuaseʻi.