E faʻapefea ona filifili se tifaga malo i fafo?

Talofa, au pele faitau o le blog pcpro100.info! O le asõ o le a ou taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona filifili se kiliva malosi i fafo mo lau komepiuta, komepiuta po o le papalama. Ma filifili le mea sao, e tusa ai ma ou manaʻoga, ma o le faʻatau e aoga mo le tele o tausaga.

I totonu o lenei tusiga, o le a ou taʻuina atu uma faʻaaliga o le filifilia o le malosi o fafo, mafaufau auiliili i mea e tatau ona taulaʻi i ai muamua aʻo leʻi faʻatau, ma, ioe, o le a ou faʻapipiʻiina se faʻatautaiga mautinoa mo oe.

O le anotusi

  • 1. Faʻasalaga eletise malosi fafo
    • 1.1. Faʻasologa pepa
    • 1.2. Faʻamatalaga
    • 1.3. Masilo ituaiga
    • 1.4. Vaavalava malosi
    • 1.5. Isi taʻiala mo le filifilia o se masini malosi fafo
  • 2. Maea tele mea e gaosia ai eletise fafo
    • 2.1. Seagate
    • 2.2. Western digital numera
    • 2.3. Transcend
    • 2.4. Isi tufuga
  • 3. Faʻasalaga faigata fafo - faʻamoemoega 2016

1. Faʻasalaga eletise malosi fafo

Ina ia malamalama lelei pe o le a le mea e sili atu le malosi o fafo ma pe aisea, e tatau ona e filifili i se lisi o faʻamaumauga mo faʻatusatusaga. E masani ona taulai atu i uiga autu nei:

  • faʻailoga mea;
  • atinaʻe;
  • ituaiga o manatua;
  • malosi gaʻo.

E le gata i lea, e mafai ona e malamalama i le saoasaoa o le suiga o le disk, o le saoasaoa o faʻamatalaga faʻamatalaga, o le maualuga o le puleaina o le eletise, o mea e mafai ona faʻaaogaina, o le i ai o galuega faaopoopo (susu ma le pefu, puipuiga o masini USB, ma isi). Aua nei galo e uiga i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, e pei o le lanu po o le i ai o se puipui puipui. E sili atu lenei tulaga pe afai e avea o se meaalofa.

1.1. Faʻasologa pepa

Faʻasologa o le mea e fuafua ai le tele o le pu. I le taimi e tasi, e leai ni masini faʻapitoa faʻapitoa, i le mea moni, na faʻaaogaina faʻaletonu masani. Sa faʻapipiʻiina i totonu o se atigipusa ei ai le malosiaga i fafo - o le auala lea na faʻaaogaina ai masini feaveaʻi. O le mea lea, o igoa o mea na mafua ai ona faʻanofo mai le tekinolosi faʻatekonolosi: 2.5 "/ 3.5". I se taimi mulimuli ane, na faaopoopoina ai se kopi sili atu ona manino o le 1.8. "

3,5”. O le tele lea o mea e fai. Ona o le manaia o le tele o papatusi ei ai le tele gafatia, o le tala o loʻo alu i luga o terabytes ma le fiasefulu o terabytes. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le iunite o faʻamatalaga e uiga ia i latou o le taugofie. Faʻateleina le mamafa ma le manaʻomia e ave se pusa e iai le eletise. O lea ituaiga o le a tau mai le 5,000 rubles mo le faʻataʻitaʻiga sili ona taugata. Western Digital WDBAAU0020HBK o le pito sili ona lauiloa o fafo o se ituaiga tulaga mo ni nai masina. O lona tau o le 17 300 rubles.

Western Digital WDBAAU0020HBK

2,5”. Le ituaiga pito masani masani ma taugofie. Ma o le mafuaaga lenei: • malamalama lelei faʻatusatusa i le 3.5 "; • o loʻo i ai le tele o le eletise mai le USB (o nisi taimi o le kele e lua vaʻaia); • lava gafatia - e oo atu i le 500 gaiota. E toetoe lava a leai ni faʻafitauli, vagana ai o le tau mo le 1 gigabyte o le a sili atu le maualuga nai lo le lomiga muamua. O le tau maualalo o se disk o lenei faatulagaga e tusa ma le 3000 rubles. O le HDD sili ona lauiloa o lenei faʻailoga -Transcend TS1TSJ25M3. O le tau faʻatatau i le taimi o laʻu iloiloga e 4700 rubles.

Transcend TS1TSJ25M3

1,8”. Le sili ona faʻapipiʻi, ae leʻi maua le faʻataʻitaʻiga o le maketi. Ona o le laʻititi ma le faʻaaogaina o SSD-manatua e mafai ona sili atu i le 2.5 "masini e mafai ona sili atu nai lo le 2.5," e le maualalo ifo i latou i le voluma. O le ata sili ona lauiloa o le Transcend TS128GESD400K, lea e tau e tusa ma le 4,000 rubles, ae o iloiloga e uiga i ai e tele mea e manaʻomia.

1.2. Faʻamatalaga

O le atunuʻu e fuafua le auala e faʻafesoʻotaʻi ai le pulou i le komepiuta, o lona uiga, lea e fesoʻotaʻi ai le fesootaiga. Seʻio tatou tilotilo i filifiliga sili ona lauiloa.

USB - o le sili ona taatele ma sili atu ona faʻaogaina filifiliga filifiliga. E masani lava i luga o soʻo se masini ei ai se gaosiga USB poʻo se fetaui talafeagai. I le taimi nei, USB 3.0 o le tulaga o loʻo i ai nei - e maua ai vitio faitau e oʻo atu i le 5 GB i le lua, aʻo le 2.0 version e naʻo le 480 MB.

Faʻalogo! Version 3.1 faatasi ai ma saoasaoa e oo i le 10 Gb / s galuega ma se fesoʻotaʻi Type-C: e mafai ona tuʻuina i soʻo se itu, ae e le fetaui ma mea tuai. A o le i aveina sea ituaiga o siaki, ia mautinoa o loʻo i ai le slot talafeagai ma o loʻo lagolagoina e le masini faʻaogaina.

O vaʻavaʻaʻiga ma le USB 2.0 ma le 3.0 faʻafesoʻotaʻi e eseese lava i le tau, e mafai ona faʻatauina uma ia filifiliga mai 3,000 rubles. O le faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa ua uma ona taʻua i luga.Transcend TS1TSJ25M3. Ae o nai ata 3.1 USB e sili atu ona taugata - mo latou e manaʻomia ona e totogia mai le 8 afe. O nei, o le a ou nofofuaADATA SE730 250GB, faatasi ai ma se tau e tusa ma le 9,200 ru. Ma i le ala, e foliga manaia lava.

ADATA SE730 250GB

SATA.O le tulaga SATA ua toetoe lava a mou atu mai le vaaiga o avega i fafo, e leai ni faʻataʻitaʻiga mo le faʻatau. E mafai ona saoasaoa i le 1.5 / 3/6 GB i le lua, i le faasologa - o lona uiga, e leiloa le USB i le saoasaoa ma le masani. O le mea moni, o loʻo faʻaaogaina SATA mo na o masini faʻaleleia.

eSATA - faʻapitoa mai le aiga o SATA-fesoʻotaʻiga. E i ai se foliga faʻafesoʻotaʻi ese. E tupu foi i se taimi e le masani ai, mo se avega i fafo ma se tulaga maualuga e tatau ona totogi mai le 5,000 rubles.

Fale afi.Ole televave o fesoʻotaiga e mafai ona oʻo atu i le 400 Mbps. Ae ui i lea, o se fesoʻotaʻiga faapena e seasea maua. E mafai ona e maua se faʻataʻitaʻiga mo le 5400 ru, ae o se faʻasesega, mo isi faʻataʻitaʻiga o le tau e amata mai le 12-13 afe.

Tutu Galue e ala i se fesoʻotaʻiga faapitoa mo komepiuta Apple. O le saoasaoa o le fesiitaiga, o le mea moni, e lelei - e oo i le 10 Gb / s, ae o le le fesoʻotaʻi ma isi ituaiga masani o fesoʻotaʻiga e tuʻuina ai se koluse i le atigilima. Afai e te fuafua e faʻaaoga ma naʻo pomaʻi komepiuta mai Apple, e mafai ona e aveina.

1.3. Masilo ituaiga

O taʻavale i fafo e mafai ona galulue faʻatasi ma mafaufauga faʻapitoa i luga o fesuiaiga o masini (HDD), poʻo se pulupulu malo faʻaonaponei fou (SSD). I luga foi o le maketi o loʻo i ai ni faiga faʻaopoopo lea e faʻaaogaina ai se anapogi SSD mo le faʻaogaina, ma le vaega HDD mo le teuina umi o faʻamatalaga.

HDD - faʻasalalauga masani lea o lo o taamilo ai papatusi. Talu ai ona o tekinolosi ua maua, o se tali talafeagai lea taugofie. O se filifiliga lelei mo le teuina o taimi uumi, talu ai e le taugata tele le tele o faʻafitauli lapisi. Le lelei o le HDD - moli leo, e fuafua i le saoasaoa o le suiga o le pu. Faataitaiga i le 5400 tpm e sili atu ona malie nai lo le 7200 rpm. O le tau o le fafo atu o le HDD e amata mai le tusa ma le 2800 ru. Ma o le ata sili ona lauiloa o leTranscend TS1TSJ25M3.

SSD - o le avega malo-malo, lea e leai ni vaega faimalaga, e matua faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toilalo pe a faʻafuaseʻi ona luluina le masini. Faʻailoa i le faʻalauteleina o le saoasaoa o faʻamaumauga ma le tele o le faʻatusatusaga. I le taimi nei, e itiiti ifo i le tau gafatia ma le tau: mo le taugofieina le 128 GB, o tagata faatau e talosaga mo 4000-4500 rubles. E masani ona faatau maiTranscend TS128GESD400K ma le tau e tusa ma le 4100 tausaga, ae o taimi uma e faitio ai e uiga ia te ia ma feanu. O lea e sili ai le faʻaalu ma faʻatau se ssn-schnick masani fafo, mo se faʻataʻitaʻigaSamsung T1 Portable 500GB USB 3.0 SSD mai fafo (MU-PS500B / AM), ae o le tau o le a tusa ma le 18,000 rubles.

Samsung T1 Portable 500GB USB 3.0 SSD mai fafo (MU-PS500B / AM

Hybrid HDD + SSDe seasea lava. O le mamanu mamanu ua mamanuina e tuufaatasia ai le lelei o le lisi ua lisiina i luga i le masini e tasi. O le mea moni, o le manaʻomia mo ia ituaiga masalosalo e le masalosalo: afai e te manaʻomia le vave faʻatupulaia o le galuega, e tatau ona e ave SSD i totonu, ma o se HDD masani e lelei mo le teuina.

1.4. Vaavalava malosi

Ae mo le voluma, ona tatau ai lea ona amata mai iloiloga nei. Muamua, faatasi ai ma le tuputupu ae o le voluma, o le tau i le gigabyte ua faaitiitia. Lona lua, o faila faila (faʻaaogaina a itiiti mai o ata tifaga) o loʻo faʻaauau pea ona tupu. O lea ou te fautua atu e vaʻavaʻai atu i le tele o volumes, mo se faʻataʻitaʻiga, filifilia o fafo fafo o le TB hard drive, aemaise lava talu ai o le tau o ia ituaiga amata e amata mai le 3,400 rubles. I le taimi lava e tasi, i luga o le disks fafo 2 TB tau amata i le 5000. O le manuia e manino.

Vili fafo fafo 1 TB - fua faʻatatau

  1. Transcend TS1TSJ25M3. Tau mai le 4000 rubles;
  2. Seagate STBU1000200 - mai le 4500 rubles;
  3. ADATA DashDrive Mausali HD650 1TB - mai le 3800 ru
  4. Western Digital WDBUZG0010BBK-EESN - mai le 3800 ru.
  5. Seagate STDR1000200 - mai le 3850 ru.

ADATA DashDrive Mausali HD650 1TB

Faigata i fafo 2 TB - fua faʻatatau

  1. Western Digital WDBAAU0020HBK - mai le 17300 rubles;
  2. Seagate STDR2000200 - mai 5500 rubles;
  3. Western Digital WDBU6Y0020BBK-EESN - mai 5500 rubles;
  4. Western Digital My Passport Ultra 2 TB (WDBBUZ0020B-EEUE) 0 mai 6490 rubles;
  5. Seagate STBX2000401 - mai le 8340 rubles.

E le mafai ona ou vaai i ni finauga e lagolagoina ai se mea itiiti. Sei vagana ua e manaʻo e faamaumauina se tele o faʻamaumauga ma tuʻufaʻatasia i latou i se atigi fafo i se isi tagata. Pe o le a faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i se televise e lagolagoina ai na o se aofaiga patino. Ona leai lea o se lagona e sili atu i luga o le kalone.

1.5. Isi taʻiala mo le filifilia o se masini malosi fafo

Faletupe poʻo feaveaʻi.Afai e te manaʻomia le faʻaleleia o le avanoa avanoa, e aunoa ma le manaʻomia e ave se disk i soo se mea, e mafai ona e faʻaaogā pusa mo taʻavale malosi. E mafai ona latou fesoʻotaʻi atu i luga o USB, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le lavalava i le pusa - e ala i le SATA. E fesuisuiaʻi, ae sili atu ona faʻaaogaina. O le tele o masini feaveaʻi e matua faʻatusatusa. Afai e te filifilia se faʻataʻitaʻiga i luga o le SSD ma se tamai voluma, e mafai ona e filifilia ni faʻatusa e tusa ma le 100 kalama. O se fiafiaga le faʻaaogaina - o le mea autu e le o le alu faʻafuasei i luga o se isi laulau.

Faʻaleleia atili o le mafanafana ma le tino.O lenei parakalafa e taua mo faʻataʻitaʻiga faʻatulagaina. I le uma, o le disiki malo, aemaise lava le 3.5 "faʻavae faʻailoga, e vevela ma le faʻaeteete i le taimi o le taotoga. Ae maise lava pe afai o le faitauina poʻo le tusiaina o faʻamatalaga o loʻo faʻatinoina lelei. I lenei tulaga, e sili atu le filifilia o se faʻataʻitaʻiga ma se mea e fausia ai totonu. O le mea moni, o le a leai se pisa, ae o le a faʻamafanafanaina le taʻavale ma faaumiumi le taimi o lona taotoga. Ae o mea o le mataupu, o le uamea e aveeseina le vevela sili atu ma, e tusa ai, o le filifiliga sili lea. E sili atu ona leaga le vevela i le vevela, ma o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mafuaʻaga o le faʻaalu ma le le lelei o le disko.

Immunity mai le susu ma le efuefu, taufaasese.O le masani o le maua lea o le malosi e faia ai ni nai faʻataʻitaʻiga i le laina puipuia mai i aʻafiaga o mea faʻaleagaina. Mo se faataitaiga, mai le susu ma le pefu. O ia faʻamau e mafai ona faʻaaoga e tusa lava pe le o ni tulaga sili ona lelei, ma o le a latou galulue lelei. O le mea moni, o le taele faaumiumi e le fautuaina, ae e le mafai ona e fefefe i vai susu. Tu toʻatasi ia uili ma puipui puipui. E faʻatatau i le mamafa o le tulaga, e mafai ona latou paʻu'ū saogalemu mai le mita poʻo le lafoina saoloto i le faamalama mai le 3-4 fola. O le a ou le lamatiaina le faʻamatalaga, ae e manaia le iloa o le mea e tasi o faʻataʻitaʻiga masani a le "pau i lalo" o le a ola le disiki.

Faʻavavevavevavevavevavevavevave vave.Ole tele o vaega e faalagolago i le saoasaoa o le fesuiaiga ole CD (fuaina i ni taamilosaga i le lua po o le tpm): fuainumera o le fesiitaiga, tulaga pisapisao, o le a le tele o le disk e manaomia ai le malosi e faagaoioia ma le tele o le vevela, ma isi.

  • 5400 osofaiga - faila lemu, filemu - o nisi taimi e faasino i le vaega o "laumei" masini. Lelei mo le teuina o faʻamaumauga.
  • 7200 osofaiga - O le averesi o le saoasaoa o le faasoasoa e maua ai le paleni faʻatinoga. Afai e leai ni mea faʻapitoa, o le filifiliga sili lenei.
  • 10,000 liliu - o le vave (i le HDD), le telefoni sili ona tele ma le televave. O le saoasaoa e itiiti ifo i le SSD, o lea o le mea e sili atu ona taugofie.

Laupapa laupapa.Palani laupapa - o se vaega itiiti o le manatua vave lea e vave faʻatele ai le disk. I le tele o faʻataʻitaʻiga, o lona tau e mai le 8 i le 64 mekapiite. O le maualuga o le tau, o le saoasaoa lea o le galuega i le disk. O lea ou te fautuaina le taulai atu i se ata o le itiiti ifo i le 32 megapiiti.

Faʻatonu meafaigāluega.O nisi o gaosi oloa e tuʻuina atu puʻu ma polokalama faʻapitoa. O ia ituaiga masini e mafai ona faʻaalia ai le kopiina o laupepa filifilia e tusa ai ma se faʻatulagaga ua atofaina. Pe mafai foi ona e faia se paʻu ufiufi mai se vaega o le pulou, o le avanoa lea o le a puipuia e se upu faila. I soo se tulaga, ia manatua o le tele o galuega talitutusa tutusa e mafai ona foia ma isi polokalama tumaoti.

Isi fesoʻotaʻiga ma ituaiga o fesoʻotaʻiga.O le tele o faʻataʻitaʻiga eo mai ma se faʻatautaia fesoʻotaʻiga a Ethernet. O nei faʻaaliga e mafai ona faʻaaogaina e avea o se 'auʻaunaga fesoʻotaʻiga e maua mai i komepiuta eseese. O se filifiliga sili ona lauiloa o le faʻasaoina lea o faila na siiina i latou. O nisi taʻavale i fafo ua tuʻuina atu i ai le fesoʻotaiga Wi-Fi mo le faʻafesoʻotaʻi i fesoʻotaiga faʻatelei. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina o se faila faila faila ma teu ai faila multimedia luga. O isi faʻamau i luga o le mataupu e mafai ona i ai se mea faʻaopoopo USB. Ia vave, pe afai e te manaʻomia le vave faʻatupeina o lau telefoni, ma alu i fafo o le pusa ma le paie.

Faʻaaliga.Ioe, o mafaufauga matagofie e tatau foi ona amanaia. Afai e filifilia le disiti o se meaalofa, e lelei le iloa o mea e fiafia i ai le tagata o lumanaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, sinasina lanu uliuli po o le masiuli, e leʻo sinasina poʻo le lauulu aoga, ma isi). Mo le faigofie o le avega, ou te fautuaina e faʻatau se mataupu i luga o le 'ie - e leaga le palapala, e faigofie atu ona uu.

Cool e pipiʻi ai masini faʻaauau fafo

2. Maea tele mea e gaosia ai eletise fafo

E tele kamupani o loʻo faʻapitoa i le gaosiga o taʻavale malosi. Lalo o le a ou mafaufau i le sili ona lauiloa oi latou ma le fuataga oa latou ituaiga sili ona lelei i fafo atu o disks.

2.1. Seagate

O se tasi o mea aupito sili ona televave o mea e ave i fafo o le motu o Seagate (Amerika). O le tau le mautinoa o ana oloa e taugofie le tau. E tusa ai ma faʻamatalaga eseese, o le kamupani o loʻo nofo pe a ma le 40% i le maketi i totonu o le atunuʻu. Ae peitai, afai e te tilotilo i le numera o vaevaega, e aliali mai ua tuʻuina atu Seagate masini i kamupani eseese o PC ma nofoaga tutotonu i totonu o le silia ma le 50% o mataupu. I se isi faaupuga, o avanoa e feagai ai ma faigata mo tagata o lenei aulotu e sili atu ona maualuga. O le tau e amata mai i le taua o le 2800 rubles mo le faʻata.

Top Seagate External Hard Drives

  1. Seagate STDR2000200 (2 TB) - mai le 5490 rubles;
  2. Seagate STDT3000200 (3 TB) - mai le 6,100 rubles;
  3. Seagate STCD500202 (500 GB) - mai 3,500 rubles.

2.2. Western digital numera

O le isi kamupani tele o Western Digital (USA). O loʻo iai foi se vaega taua o le maketi. O le tele o faipule, e aofia ai "lanu meamata" filemu ma le malulu i le maualalo o le saoasaoa o le faasologa, na amata ona alofa i tagata faatau. E maitauina o faafitauli i le WD disks e lipotia mai le itiiti ifo o le tele o taimi. O le tau o le Western Digital mamanu e amata mai le toeitiiti 3000 rubles.

Best Western Digital External Hard Drives

  1. Western Digital WDBAAU0020HBK (2 TB) - mai le 17300 rubles;
  2. Western Digital WDBUZG0010BBK-EESN (1 TB) - mai 3,600 rubles;
  3. Western Digital My Passport Ultra 1 TB (WDBJNZ0010B-EEUE) - mai le 6800 rubles.

2.3. Transcend

O le Taiwanese kamupani o loʻo faʻaaogaina ituaiga uma o meafaigaluega - mai le manatuaina o mamoe i le aufaasālalau o le aufaasālalau. E aofia ai le taʻavale malosi. E pei ona ou tusia i luga, Transcend TS1TSJ25M3 o le taʻalo malosi sili ona lauiloa i fafo atu o matou tagata faʻaaloalo. E le taugata, faʻatauina i le toetoe o faleoloa uma, tagata e fiafia i ai. Ae o manatu le lelei e uiga i ai ua atoatoa. Ou te le faaaogaina lava, e le mafai ona ou finau, ae latou te faitio i ai i le tele o taimi. I le fua faʻatatau o le faʻamaoni, ou te le tuʻuina i le pito i luga e sefulu mo le mautinoa.

2.4. Isi tufuga

O loʻo mulimuli i le faʻavasegaga o kamupani e pei o Hitachi ma Toshiba. O Hitachi o se taimi sili ona lelei i le toilalo: o le avefeʻau o le auaunaga ao lumanaʻi foliga o ni faʻafitauli e sili atu ma le 5 tausaga. I se isi faaupuga, e tusa lava pe faʻaaogaina, o nei disks e sili atu ona faʻatuatuaina. Toshiba e tapunia le pito i luga. O faʻafitauli o lenei kamupani ei ai uiga lelei. O tau e le ese foi mai le tauvaga.

E mafai foi ona e tusia le Samsung, lea e faʻaleleia atili ai le faʻatinoga. O le feaveaʻi feaveaʻi o lenei kamupani o le a tau e le itiiti ifo ma le 2850 ru.

Kamupani e pei o ADATA ma Silicon Power e ofoina atu ituaiga eseese e tau e tusa ma le 3,000-3,500 rubles. I le isi itu, o faʻamalosi afi o nei kamupani e tele lava ina uiga lelei, pe ona o faʻailoga, pe ona o faafitauli i vaega. I le isi itu, o le aafiaga o le faʻaaogaina o se mea faateʻa, susu ma le pefu mai le Silicon Power mo aʻu ma le tele o aʻu uo e lelei tele.

3. Faʻasalaga faigata fafo - faʻamoemoega 2016

E tumau pea e fuafua ai le tino sili ona lelei fafo fafo. E pei lava ona masani ai, e le mafai ona tuʻuina mai se tasi tali saʻo iinei - e tele naua mea e mafai ona aʻafia ai le filifiliga a faamasino. Afai e manaʻomia lou faanatinatiina o le galuega i faʻamaumauga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaauau ona faʻaogaina vitio mamafa - ave le SSD drive. E te manaʻo e fai se talafaʻasolopito o ata o le aiga mo le tele o tausaga - filifilia se room HDD mai le Western Digital. Mo se faila faila, e te manaʻomia se mea mai le faasologa o le "lanumeamata", filemu ma lē mafaamatalaina, aua o sea disk o le a galue i le tulaga masani. Mo aʻu lava ia, ou te vaʻavaʻavaʻavaʻa i nei faʻataʻitaʻiga i fafo atu o le faʻamalosi malosi i fafo fafo:

  1. Toshiba Canvio Ready 1TB
  2. ADATA HV100 1TB
  3. ADATA HD720 1TB
  4. Western Digital My Passport Ultra 1 TB (WDBDDE0010B)
  5. Transcend TS500GSJ25A3K

O le fea lipine e te manaʻo e faʻatau? Faasoa atu lou manatu i faamatalaga. Stable galue au taʻavale!