Faʻatuina o tagata e faʻaaogaina D-Link

D-Link kamupani o loʻo auai i le gaosiga o meafaigaluega fesoʻotaiga. I totonu o le lisi oa latou oloa, o loʻo i ai se numera tele o tagata e faʻaogaina ituaiga eseese. E pei lava o isi masini tutusa, o ia tagata e faʻaleleia auala e faʻaogaina e ala i se initaneti faapitoa ae e te leʻi amata galue faʻatasi ma i latou. O fetuunaiga autu e faia e uiga i le WAN fesoʻotaʻiga ma le mea e faʻaogaina ai le lela. O nei mea uma e mafai ona faia i se tasi o auala e lua. O le isi, o le a tatou talanoa e uiga i le auala e faia ai se tulaga tutusa i luga o masini D-Link.

Galuega sauniuni

A maeʻa le tapenaina o le uila, faʻapipiʻi i soʻo se nofoaga talafeagai, ona suʻe lea o le pito i tua. E masani lava o loʻo iai uma fesoʻotaʻiga ma kī. O se uaea mai le mea e tuʻuina atu e fesoʻotaʻi atu i le atinaʻe WAN, ma laina fesoʻotaʻi mai komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le Ethernet 1-4. Faʻafesoʻotaʻi uma le telefoni talafeagai ma faʻaaoga le mana o le uila.

Aʻo leʻi ulufale atu i le firmware, ia tilotilo i totonu o fesoʻotaiga o le polokalama faʻaoga Windows. O le mauaina o le IP ma le DNS e tatau ona seti i le aunoa, a leai o le ai ai se feeseeseaiga i le va o Windows ma le router. O la matou isi tusiga i luga o le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama pe faapefea ona siaki ma faasaʻo nei galuega.

Faitau atili: Windows 7 Network Network

Matou te faʻapipiʻiina auala o le D-Link

O loʻo i ai ni faʻagasologa faʻamalama o tagata taʻavale o loʻo fesiligia. O la latou eseesega autu o loʻo taoto i le fetuutuunaiga fetuutuunai, ae o tulaga faavae ma tulaga maualuga e le mou atu i soo se mea, alu i ai i sina mea itiiti. O le a tatou vaʻai i le faʻaogaina o le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o se atinaʻe fou i luga o le initaneti, ma afai e ese lau faʻasologa, ia vaʻai i mea o matou faʻatonuga. O lenei o le a tatou taulaʻi atu i le ala e ulufale ai i le faʻaogaina o le fesoʻotaʻiga D-Link:

  1. Taʻu lau tuatusi imeli i lau sailiga192.168.0.1poʻo192.168.1.1ma pasia.
  2. O se faamalama o le a foliga mai e ulufale ai i lau initoneti ma le upega tafailagi I luga o laina taitasi tusi ai iineipulema faʻamaonia le ulufale.
  3. Ia vave fautuaina e fuafua le gagana atinaʻe lelei. E sui i luga o le faamalama.

Faʻamatalaga vave

Matou te amataina i se faʻavave vave poʻo se mea faigaluega. Click'n'Connect. O lenei faʻatulagaga faʻatulagaga e faʻamoemoe mo tagata e le o iai ni poto masani poʻo ni tagata e le faʻalauiloaina oe e manaʻomia ona seti na o laina autu o le WAN ma le laina leʻo.

  1. I le lisi i le itu tauagavale, filifili se vaega. "Click'n'Connect", faitau le faʻamatalaga e tatalaina ma faʻalauiloa le Wizard, kiliki "Lisi".
  2. O nisi o le aufaigaluega o le lagolago a le kamupani i ni modems 3G / 4G, o lea la o le laasaga muamua atonu o le filifiliga o le atunuu ma le tagata e tuuina atu auaunaga. Afai e te le faʻaaogaina le telefoni feaveai o le Initaneti ma e manaʻo e te nofo i luga o le WAN fesoʻotaʻiga, tuʻu le taʻavale i luga "Tusi" ma agai i le laasaga e sosoo ai.
  3. O se lisi o tulafono uma e maua. I lenei laasaga, e tatau ona e faʻasino i tusitusiga na tuʻuina atu ia te oe pe a e ulu atu i se konekarate ma se 'auʻaunaga ile Initaneti. O loʻo aofia ai faʻamatalaga e uiga i le faiga e filifili ai. Faailoga i se maka ma kiliki "Lisi".
  4. O le igoa ole igoa ma le upega tafailagi i ituaiga o sootaga WAN e faʻasaga e le tagata e tuʻuina atu, o lea naʻo oe e manaʻomia le faʻamaonia o nei faʻamaumauga i laina tutusa.
  5. Ia mautinoa ua saʻo le filifilia o taʻavale ma kiliki le ki. "Faaaoga". Afai e tatau ai, e mafai ona e toe foʻi i tua i se tasi poʻo ni laasaga ma suia se parakalafa le saʻo.

O le a faʻaaogaina le masini i le faʻaaogaina o le aoga. E tatau ona fuafua le maua o le Initaneti. E mafai ona e suia ma le lima le tuatusi faʻamaoniga ma toe faʻaaogaina le auʻiliʻiliga. Afai e le manaʻomia lenei mea, ia e alu i le laasaga e sosoo ai.

O nisi o faʻataʻitaʻiga o le au-ala-fesoʻotaʻiga D-Link e fesoasoani e galulue faʻatasi ma le DNS i le Yandex. E mafai ai e oe ona puipuia lau fesoʻotaiga mai faʻamaʻi ma tagata taufaasese. O faʻamatalaga auiliiliga o le a e vaʻaia i le lisi o taʻaloga, faʻapea foʻi ma mafai ona e filifilia le ala talafeagai poʻo le matua teena le faʻagaoioia o lenei auaunaga.

E le gata i lea, i le faʻavaveina o le faʻatulagaga, ua faʻapipiʻi ai mata o le faʻafesoʻotaʻi, e pei o lenei:

  1. Muamua seti le faailoga i autafa o le mea. "Point Fesoasoani" ma kiliki "Lisi".
  2. Faʻamatala le igoa o le fesoʻotaʻiga o le a faʻaalia i le lisi o fesoʻotaʻiga.
  3. E fautuaina e filifili le ituaiga o faʻamaoniga o fesootaiga. "Sosaiete Puipuiga" ma sau mai lau lava upega tafailagi malosi.
  4. O nisi o faʻataʻitaʻiga e lagolagoina le galuega o le tele o laina eletise i ala eseese i le taimi e tasi, o le mafuaʻaga lea ua faʻasoʻo faʻatasi ai. Aua taʻitasi o se igoa tulaga ese.
  5. A maeʻa lenei faʻaupuga.
  6. Faailoga mai le pito "Aua le faʻasalalau fesootaiga faʻafefe" E te le tau manaʻomia ni ata, aua o laasaga muamua na mafua ai ona fausia uma laina avanoa i le taimi e tasi, o lea e leai ni avanoa avanoa.
  7. E pei o le laasaga muamua, ia mautinoa e saʻo mea uma ma kiliki "Faaaoga".

O le laasaga mulimuli o le galue lea i le IPTV. Filifili le taulaga lea o le a faʻafesoʻotaʻi ai le atigipusa seti. Afai e le o maua lenei mea, kiliki i luga "Skip step".

I lenei faagasologa o le fetuunaiga o le alalaupapa Click'n'Connect maeʻa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faagasologa atoa e maua ai sina taimi itiiti ma e le manaʻomia ai le tagata faʻaaoga ia maua se malamalamaʻaga faaopoopo poʻo ni tomai e faʻamaopoopo lelei ai.

Lisi tusi

Afai e te le oʻo i le faʻavaveina o le faʻatulagaga faʻatulagaina ona o ona tapulaa, o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻapipiʻiina lea o laina uma i le lima e faʻaaogaina ai le atinaʻe tasi. Seʻi o tatou amataina lenei faiga faʻatasi ma se sootaga WAN:

  1. Alu i le vaega "Fesootaiga" ma filifili "WAN". Siaki faʻamatalaga o loʻo i ai nei, tape ese ma vave amata ona faʻaopopo se mea fou.
  2. Faʻamatala mai lau 'auʻaunaga ma le ituaiga o fesoʻotaʻiga, pe'ā uma ona faʻaalia mea uma.
  3. E mafai ona suia le igoa fesoʻotaʻiga ma le atinaʻe. Lalo o le vaega lea e ulufale ai le igoa ole igoa ma le upega tafailautusi, pe a manaʻomia e le 'auʻaunaga. O isi faʻataʻitaʻiga e faʻavae foi e tusa ai ma le faʻamaumauga.
  4. A maeʻa, kiliki "Faaaoga" i le pito i lalo o le lisi e faʻaoga ai suiga uma.

O lenei o le a matou faʻalautele LAN. Talu ai ona o fesoʻotaʻiga komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le uila e ala i se uaea fesoʻotaʻi, e tatau ona e talanoa e uiga i le setiina o lenei faiga, ma ua faia e pei o lenei: agai i le vaega "LAN"lea e mafai ai ona e suia le tuatusi IP ma le mask otaota o lau atunuʻu, ae i le tele o tulaga e te le manaʻomia le suia o soʻo se mea. E tāua le faʻamautinoa o loʻo galue le DHCP tūmau, talu ai ona o se mea tāua tele i le lafoina faʻasetope o paʻu i totonu o le fesoʻotaiga.

Ua maeʻa lenei faʻatulagaina o le WAN ma le LAN, ona tatau loa lea ona e faʻamalamalamaina le galuega faʻatasi ma auiliiliga i auiliiliga:

  1. I le vaega "Wi-Fi" tatala i luga "Faʻaliliuga Faʻamatalaga" ma filifili se fesoʻotaiga e leai se fesoʻotaʻiga, pe afai ei ai nisi oi latou, ioe. Siaki le pusa "Faʻatonu le Fesootaiga Lelei". Afai e talafeagai, fetuunai le faasalalauga, ona faʻamaonia le igoa igoa, le atunuu o le nofoaga, ma e mafai ona e seti se tapulaa i luga o le saoasaoa po o le numera o tagata faʻatau.
  2. Alu i le vaega "Polokalama Puipuiga". Lenei filifili le ituaiga o faʻamaoni. Fautuaina mo le faʻaaoga "WPA2-PSK", aua o le mea e sili ona faʻatuatuaina, ona faʻapipiʻi ai lea o se faʻamalotu e puipui ai le manatu mai fesoʻotaʻiga e leʻi faʻatagaina. Ae e te leʻi alu, ia mautinoa ia kiliki "Faaaoga"o lea o suiga o le a faasaoina saʻo.
  3. I le lisi "WPS" galue ma lenei galuega. E mafai ona faʻaaogaina pe faʻaaogaina, toe faʻaleleia pe faʻaleleia lona faʻatulagaga ma amata le fesoʻotaʻiga. Afai e te le iloa le mea o loo i ai le WPS, matou te fautua atu ia e faitau a matou isi tusiga i le sootaga o loʻo i lalo.
  4. Vaʻai foi: O le a le WPS i luga o se alatele ma aisea?

Ua maeʻa le faʻatulagaga o le 'eleʻele eletise, ma ao leʻi faʻamaeʻaina le faʻatulagaina o le telefoni faʻatulagaina, ou te fia faʻasino atu nisi meafaigaluega faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le DDNS 'auʻaunaga ua faʻaaogaina e ala i le lisi talafeagai. Kiliki i se mamanu ua leva ona fatuina e tatala ai lona faamalama teuteu.

I lenei faamalama, e te tusia uma faamatalaga na e maua pe ae faia lenei auaunaga ma lau kamupanī. Manatua o DNS malosi e masani ona le manaʻomia e se tagata faʻaaogaina masani, ae faʻapipiʻiina pe afai ei ai ni tagata faigaluega i luga o le PC.

Faʻalogo lelei i "Taʻitaʻia" - i le kilikiina o le ki "Faaopoopo", o le a siitia oe i se isi lisi, lea e taʻu mai ai le tuatusi e te manaʻomia e faʻatulagaina ai se ala tele, aloese mai tunnels ma isi faʻasologa.

A faʻaaogaina se modem 3G, vaʻai i le vaega "Modem 3G / LTE". O iinei i "Filifiliga" E mafai ona e faʻagaoioia le gaioiga faʻapipiʻiina fesoʻotaʻiga pe a manaʻomia.

I le faaopoopo atu, i le vaega "PIN" Ua faʻatulagaina le maualuga o le puipuiga o masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le faʻamalosia o le faʻamaoniga a le PIN, e te le faia ni fesoʻotaʻiga e le faʻatagaina.

O nisi faʻataʻitaʻiga o meafaigaluega fesoʻotaʻiga D-Link e tasi pe lua fesoʻotaʻi USB i luga o le laupapa. E faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi ia modems ma aveese faʻamalosi. I le vaega "USB-drive" E tele vaega e mafai ai e oe ona galue i le faila o le faila ma le tele o le puipuiga o le ave taavale.

Polokalama saogalemu

A maeʻa ona e tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga faʻasinomaga maumaututu, ua oʻo i le taimi e tausi ai le faʻamaoni o le polokalama. Ina ia puipuia mai fesoʻotaʻiga faʻasolu poʻo le avanoa i nisi masini, o le a fesoasoani tulafono e puipuia ai:

  1. Muamua tatala "Filiga a le URL". E mafai ai e oe ona poloka pe faʻatagaina tuatusi faʻamaonia. Filifili se tulafono ma alu i luga.
  2. I totonu o le faafuaiupu "URL" o loʻo pulea i latou. Kiliki le ki "Faaopoopo"e faʻaopopo se fesoʻotaʻiga fou i le lisi.
  3. Alu i le vaega "Palola" ma toe teuteu galuega "IP-filiga" ma "Matagofie MAC".
  4. E faʻatautaia i luga o le mataupu faavae lava lea, ae i le mataupu muamua na o tuatusi o loʻo faailoaina, ma i le lona lua, o le lokaina poʻo le fofo e tupu mo masini. O faʻamatalaga e uiga i masini ma le tuatusi ua tuʻuina i laina talafeagai.
  5. Aʻo i totonu "Palola", e aoga le faamasani ma le vaega "Servers Mataʻutia". Faʻaopoopo i latou e tatala ports mo le faʻatinoga o nisi polokalama. O lenei faagasologa o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i la tatou isi tusiga i le fesoʻotoga i lalo.
  6. Faitau atili: Tatalaina o ports i luga o le uila D-Link

Faʻatonu le seti

I lenei tulaga, ua toeititi lava maeʻa le faʻatulagaina o faʻatulagaga, o loʻo tumau pea naʻo le setiina o le tele o laina o le polokalama ma e mafai ona e amata galue atoatoa i meafaigaluega o fesoʻotaʻiga:

  1. Alu i le vaega "Motugaafa Pulega". O loʻo iai se suiga autu e ulufale ai i le firmware. A maeʻa le suiga ia aua nei galo e kiliki le ki. "Faaaoga".
  2. I le vaega "Fetuunaiga" O tulaga o loʻo i ai nei e faʻasaoina i se faila, lea e faia ai se faʻamaumauga, ma ua toe faʻafoisia le fale faʻanatura ma ua toe faʻaleleia ai le uila.

I aso nei ua matou toe iloiloina le faagasologa o le faatulagaga o le au-ala-fesoʻotaʻiga D-Link. O le mea moni, e tatau ona e amanaʻia foliga o nisi faʻataʻitaʻiga, ae o le mataupu autu o le fetuunaiga e tumau lava e le suia, o lea e le tatau ona e iai ni faʻafitauli pe a faʻaaoga soʻo se alalaupapa mai lenei gaosiga.