O le a le mea e fai pe afai e tele le pisa o le komepiuta

Afai o loʻo e feagai ma le mea moni o le tagata e le lelei le komepiuta e sui i le saoasaoa pe a galue ma ona o lenei mea e paʻu ai ina ia le lelei le galue, i lenei tusi lesona o le a tatou taumafai e mafaufau pe o le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le vaʻaia poʻo le pei o le taimi muamua, sa le mafai ona lagona le komepiuta.

Aisea e manaia ai le komepiuta

O mafuaʻaga e amata ai ona pisapisao le komepiuta e manino lava:

  • Faʻavave mea komepiuta;
  • Lafu i luga o le pito o le tagata, ma puipuia ai lona saolotoga saoloto.

Ae, e ui i le mea moni o mea uma o le a foliga faigofie, ei ai ni nuances.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e amata ona pisapisao le komepiuta i le taimi o le taʻaloga, pe a faʻaaogaina se vitio liliu mai po o isi tusi talosaga e faʻaaogaina ai se komepiuta komepiuta, e masani lava ma e le tatau ona e faia se gaioiga, aemaise le faatapulaaina o le saoasaoa o le sao i le faʻaaogaina o polokalame avanoa. lea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o masini. Puipuiga puipuia mai lea taimi i lea taimi (i le ono masina), o mea uma e te manaʻomia. O le isi mea: afai oe teu lau komepiuta i luga o ou vae po o le manava, ae le o luga o se papa mafolafola, pe sili atu foi le leaga, tuʻu i luga o se moega poʻo se kapeta i luga o le fola - o le leo faʻalogo e na o le komepiuta e tau mo lou ola, e vevela.

Afai o le komepiuta e pisapisao ma le leai se aoga (na o Windows, Skype ma isi polokalama e le mamafa tele i luga o le komepiuta o lo o tamoe), ona mafai loa lea ona e taumafai e fai se mea.

O a taga e tatau ona fai pe afai o le komepiuta e manaia ma vevela

O laasaga muamua e tolu e ave pe afai e faia e le komepiuta se isi leo e pei ona taʻua i lalo:

  1. Lafu mama. E mafai e aunoa ma le faʻalavelaveina o le komepiuta ma e le liliu atu i matai - o le mea lea o se tagata e faʻaaogaina le mea fou. E faʻapefea ona e faia lenei mea, e mafai ona e faitauina faʻamatalaga i le tusitusiga Fufulu lau komepiuta mai le pefu - o se auala mo tagata e le o ni tagata tomai faapitoa.
  2. Toe faafou POSI POSI, silasila i le BIOS pe afai ei ai se filifiliga e sui ai le saoasaoa o le sui (e masani lava, ae atonu). E uiga i le mafuaaga e aoga ai le faʻafouina o le BIOS ma se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le a ou tusia atili.
  3. Faaaoga le polokalame e sui ai le saoasaoa o le suiga o le komepiuta (ma le faʻaeteete).

Lafu i luga o le pito i luga o se komepiuta komepiuta

E tusa ai ma le mea muamua, o le fufuluina o le komepiuta mai le pefu na faʻapipiʻiina i totonu - silasila i le fesoʻotaʻiga o loʻo tuʻuina atu i ni mataupu se lua e uiga i lenei autu, sa ou taumafai e talanoa e uiga i auala e faamama ai le komepiuta oe lava i auiliiliga.

I le itu lona lua. Mo le komepiuta, e masani ona latou faʻasalalau le faʻafouina o le BIOS e faʻasaʻo ai ni mea sese. E tatau ona maitauina o fesoʻotaʻiga o le saoasaoa o le sui rotation i fua eseese o luga o le masini ua faʻamaonia i le BIOS. E le gata i lea, o le tele o komepiuta e faʻaaogaina le Insyde H20 BIOS ma e le o iai ni faʻafitauli i le uiga o le faʻatautaia vave o le saoasaoa, aemaise lava i ona uluai lomiga. Faʻaleleia e mafai ona foia lenei faafitauli.

O se faʻataʻitaʻiga manino o loʻo taʻua i luga o laʻu lava komepiuta Toshiba U840W. Faatasi ai ma le amataga o le taumafanafana, na amata ona ia leotele, e tusa lava po o le a le auala e faaaoga ai. I lena taimi e 2 masina lona matua. O le faʻamalosia o tapulaa i luga ole taimi o le gaosiga ma isi faʻailoga e leʻi maua ai se mea. Polokalama e pulea ai le saoasaoa o le tagata vave na te leʻi tuʻuina mai se mea - latou te "le iloa" tagata e toʻafilemu i Toshiba. O le vevela i luga o le gaosiga e 47 tikeri, lea e masani lava. O le tele o fonotaga, o le tele o le Igilisi, sa faitauina, lea na feagai ai le toatele ma se faʻafitauli talitutusa. Na pau lava le fofo ua fuafuaina o le BIOS na suia e se tufuga mo nisi tusi tusi (e le mo aʻu), lea na foia ai le faafitauli. O lenei taumafanafana na i ai se lomiga fou a le BIOS mo laʻu komepiuta, lea na vave lava ona foia lenei faafitauli - nai lo ni nai leo leotele, le leoa mo le tele o galuega. O le lomiga fou na suia ai le malamalamaga a le au failotu: muamua, na latou sui i le saoasaoa atoa seia oo ina oʻo i le vevela 45 tikeri, ma i le manatu ua latou (i loʻu tulaga) e leʻi oʻo i ai, o le komepiuta e pisapisao i taimi uma.

I se tulaga lautele, o se faʻafouga BIOS e tatau ona faia. E mafai ona e siakiina le maua o ona lomiga fou i le Vaega lagolago i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosiga o lau komepiuta.

Polokalame mo le suia o le saoasaoa o le sui o le tagata (mama)

O le polokalame sili ona lauiloa e mafai ai e oe ona sui le saoasaoa o le sui o le komepiuta ma, o le mea lea, o le leo e leai se sao i le SpeedFan, lea e mafai ona sii mai i luga o le upega tafaʻilagi a le developer //www.almico.com/speedfan.php.

SpeedFan faamalama autu

SpeedFan e maua mai faʻamatalaga mai nisi masini eletise i luga o se mea komepiuta po o le komepiuta ma mafai ai e le tagata faʻaaoga ona fetuunai le saoasaoa o le tagata e toʻafilemu, e fuafua i lenei faʻamatalaga. I le fetuunaiga, e mafai ona faʻaitiitia le vavalalata e ala i le faatapulaaina o le saoasaoa o le rotation i le televave o meaʻai komepiuta. Afai o le vevela e tulaʻi i tulaga matautia, o le polokalama o le a faʻaalia le tagata i le saoasaoa atoa, e tusa lava po oa au faatulagaga, ina ia aloese ai mai le le faia o komepiuta. O le mea e leaga ai, i luga o nisi o faʻataʻitaʻiga o le komepiuta e faʻafetaui le saoasaoa ma le pisapisao, o le a le aoga lava, pe a silasila i le tulaga patino o meafaigaluega.

Ou te faʻamoemoe o le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu iinei o le a fesoasoani ia te oe e fai le komepiuta e le o le pisapisao. O le isi foi, pe a fai e pisapisao i taimi o taʻaloga poʻo isi galuega faigata, e masani lava, e tatau ona i ai.