Faʻafouina Update Update 10 Faʻafouina

I le aso 2 o Aokuso, i le 21 o le taeao o Moscow, o le faʻamatalaga lona lua "tele" o le Windows 10 Anniversary Update (Faʻafouina Anniversary), o le 1607 fausiaina 14393.10, na faʻasaolotoina, lea o le a faʻapipiʻiina i luga o komepiuta ma komepiuta ma le sefulu.

E tele auala e maua ai lenei faʻafouga, e faʻatatau i galuega, e mafai ona e filifilia se tasi pe filifili foi, pe na o le faatali seiloga e fai mai le Windows 10 Update ua oo i le taimi e faʻapipiʻi ai se faʻafouga fou o le polokalama. Lalo o se lisi o auala faapena.

  • E ala i le Windows 10 Update Centre (Faʻamaumauga - Update ma Saogalemu - Windows Update). Afai e te filifili e maua le faʻamatalaga e ala i le Update Center, faʻamolemole atonu e le o iai i totonu o aso e sosoo ai, aʻo faʻapipiʻi i luga o komepiuta uma i le Windows 10, ma e ono umi se taimi.
  • Afai e logoina oe e le falefaʻamatalaga fou e leai ni faʻamatalaga fou, e mafai ona e kiliki i luga o le "Faʻamatalaga" i le pito i lalo o le faamalama e alu i le itulau Microsoft, lea o le a talosagaina ai oe e sii mai le aoga mo le faʻapipiʻiina o le aso faamanatu. Ae ui i lea, i loʻu tulaga, ina ua maeʻa le tuʻuina atu o le faʻamaumauga, o lenei aoga na lipotia mai ua uma ona ou faʻaaogaina le lomiga lata mai o Windows.
  • Aumai le meafaigaluega faʻafouina mai le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Microsoft (Mea Faʻavae Faʻasalalauga, kiliki "Download Tool Now"), faʻalauiloaina, ma kiliki "Faʻafouina lenei Komepiuta i le Taimi Nei."

A maeʻa ona faʻaleleia i soʻo se tolu metotia o loʻo i luga, e mafai ona e faʻaogaina le tele o le avanoa (10 GB pe sili atu) i luga o le pulou e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le Windows Disk Cleanup (i le Faila o faila o vaega), tagaʻi i le auala e vaʻai ai le Windows.old folder (o le a le toe le mafai ona toe foʻi i tua i le lomiga muamua o le polokalama).

E mafai foi ona e siiina se ata ISO mai le Windows 10 1607 (faʻaaogaina le meafaigaluega fou poʻo isi metotia, o lea ua tufatufa atu le ata fou i luga o le upega tafaʻilagi aloaia) ma le faʻapipiʻi mama mulimuli mai se masini komepiuta USB poʻo le komepiuta i se komepiuta (afai e te taoto setup.exe mai se ata o loʻo faapipiiina i le masini, faʻapipiʻiina o le faʻamaumauga o le a tutusa ma le faʻapipiʻiina faʻaaogaina le mea faʻafouina).

O le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le Windows 10 version 1607 (Faʻafouina o le Anniversary)

I le taimi lea, sa ou siakiaina le faʻatulagaga o le faʻamatalaga i luga o komipiuta e lua ma i ni auala eseese se lua:

  1. O le masini komepiuta laʻititi (Sony Vaio, Core i3 Ivy Bridge), faʻatasi ai ma avetaavale faapitoa, e le o faʻamoemoe mo le 10-ki, lea e tatau ona mafatia i le uluai faʻaogaina o le Windows 10. Na faia le faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le Microsoft (Media Creation Tool) faʻatasi ma le faʻasaoina o faʻamaumauga.
  2. Naʻo se komepiuta (faʻatasi ai ma le tino na maua muamua o se vaega o le faʻafouina saoloto). Faʻataʻitaʻi: faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le Windows 10 1607 mai se lelalama flash flash (ata na faʻatulagaina ISO, ona faia lea ma le lima) le faʻavaeina o le polokalama, e aunoa ma le uluina o le ki o le faʻatoaga.

I tulaga uma e lua, o le faagasologa, o lona umi ma le faʻasalalauga o mea o loʻo tutupu e le ese mai le faagasologa o le toe faʻafouina ma le faʻapipiʻiina i le lomiga muamua o le Windows 10, faʻamatalaga tutusa, filifiliga, filifiliga.

E le gata i lea, i vaega e lua ua faamaotiina o le faafouga, na lelei mea uma: i le tulaga muamua, e le lele le avetaavale, ma o le tagata e faaaogaina le faamatalaga sa tumau pea i le nofoaga (o le faagasologa lava ia e 1.5-2 itula mai le amataga i le faaiuga), ma le lona lua, na lelei mea uma i le faatoaagaina.

Faʻamatalaga masani pe a faʻaleleia le Windows 10

Mafaufau i le mea moni o le faʻaeʻeina o lenei faʻamatalaga o, i le mea moni, toe faʻaleleia le OS i poʻo le aunoa foi ma le faasaoina o faila i le filifiliga a le tagata, o faafitauli o le a feagai ai o le a tutusa ma le uluai faʻaleleiga mai le polokalama muamua i Windows 10, faʻatasi ai ma le taatele: le faʻaaogaina le faʻaogaina o le eletise i luga o se komepiuta, faʻafitauli i le Initaneti ma le faagaoioiga o masini.

O le fofo o le tele o ia faafitauli ua uma ona faʻamatalaina i le upega tafaʻilagi, o loʻo maua faatonuga i lenei itulau i le vaega "Faʻasaʻo sese ma foia faafitauli".

Ae peitai, ina ia aloese mai ia faafitauli pe afai e mafai, pe faatelevave le faagasologa o le foiaina oi latou, e mafai ona ou fautuaina nisi o mea muamua (aemaise lava pe a iai ni faafitauli i le taimi o le uluai faafouga i le Windows 10)

  • Toe faʻaleleia lau taʻavale Windows 10.
  • Aveese faʻamalosi le isi vaega o le antivirus ao le i faʻaleleia (ma toe faʻapipiʻi pe'ā uma).
  • Pe a faʻaaogaina fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga vavalalata, isi masini komepiuta, aveese pe faʻasaʻo (pe a e iloa le mea o loʻo i ai ma pe faapefea ona toe maua).
  • Afai ei ai sau faʻamatalaga matuia, faʻasao i masini taʻitasi, i le ao, poʻo le itiiti ifo i se vaega e le o se faigamalo puʻe puʻe.

E mafai foʻi pe a uma ona tuʻuina le faʻamatalaga, o le ae iloa ai o nisi faatulagaga o le polokalama, aemaise lava i latou e fesoʻotaʻi ma le fesuiaiga o laina faʻaletonu o le polokalama, o le a toe foi atu ia i latou e fautuaina e Microsoft.

Faʻasalaga fou i le Faʻamanatuga o le Faamanatuga

I le taimi nei, e le o tele faʻamatalaga e uiga i tapulaa mo tagata e faaaogaina le Windows 10 version 1607, ae o le mea e aliali mai e te mataala ai, aemaise lava pe afai o loʻo e faʻaaogaina le Tomai Faʻapitoa ma iloa le mea o loʻo i ai le faatonu o le faigamalo a le lotoifale.

  • O le filifiliga e faʻaumatia ai le Windows 10 Consumer Opportunities o le a mou ese atu (vaai Faʻafefea ona faʻaaogaina polokalama o le Windows 10 e faʻaaogaina i le lisi Amata, talu ai o le autu lenei)
  • O le a le mafai ona aveese le Faleoloa o le Windows 10 ma faʻamalo le lau loka (i le ala, e mafai foi ona faʻaalia i luga o le initaneti pe a iai le filifiliga mai le mea muamua).
  • O tulafono mo faailo faaeletonika o avetaavale o suiga. Afai e tatau ona e mafaufau i le auala e faʻamaonia ai le faʻamaonia o le saini a le avetaʻavale i le Windows 10, i le 1607 atonu e sili atu ona faigata. O faʻamatalaga aloaia e faʻapea o lenei suiga o le a le aʻafia ai na komepiuta i le mea o le a faʻafouina ai le faʻafouina o le Anniversary e ala i le faʻafouina, nai lo se faʻapipiʻiga mama.

O a isi faiga faʻavae ma auala o le a suia, o le a suia a latou suiga e ala i le teuteuina o le resitala, o le a le mea o le a poloka, ma o le a le mea e faaopoopo, sei o tatou vaʻai i se taimi lata mai.

A maeʻa le tuʻuina atu o le faʻamatalaga, o lenei tusiga o le a faasaʻoina ma faʻaopoopo i le faʻamatalaga o le faʻafouina o le faagasologa ma faʻamatalaga faaopoopo e mafai ona aliali i le faagasologa.