ArchiCAD Hot Keys

I aso nei, o USB o se tasi o tulafono sili ona taatele o fesoʻotaʻiga i le va o se komepiuta ma se masini fesoʻotaʻi. O le mea lea, e matua le fiafia lava pe a le vaaia le masini e fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaʻiga tutusa. Ae maise lava o le tele o faafitauli e tulai mai pe a fesootai le piano poo le kio i luga o se PC e ala i USB. Seʻio tatou vaʻavaʻai po o ā mafuaʻaga na mafua ai lenei faafitauli, ma fuafua ai metotia e faʻaleleia ai.

Vaʻai foi: PC e le o vaaia le HDD i fafo

Auala e toe faʻafoisia ai le faʻaogaina o masini USB

I lenei tusiga o le a tatou le faʻavasegaina faʻafitauli i le vaʻaia o le masini e fesoʻotaʻi ma lona le mafai ona faʻaogaina, aua i lenei tulaga, e tatau ona sui pe toe teuteu nei masini. O le tusiga o le a tagofia mataupu pe a oʻo mai le faʻafitauli ona o le le lelei poʻo le le saʻo o tulaga o le masini poʻo le komepiuta PC. O le mea moni, atonu e tele mafuaʻaga mo se faʻafitauli, ma mo i latou taitoatasi o loʻo i ai lana lava fofo algorithm. I ni auala patino e foia ai lenei faafitauli ma tautala i lalo.

Metotia 1: Microsoft Utility

I le tele o tulaga, e mafai ona foia se faʻafitauli i le faʻaogaina o masini USB e se mea faʻapitoa na fatuina mai Microsoft.

Faʻaaoga mea aoga

  1. Taumafai le mea na sii mai. I le faamalama e tatala, kiliki "Lisi".
  2. O le a amata le siakiina o mea sese e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli tau fesoʻotaʻiga i USB. Afai e maua faafitauli, o le a vave ona faasaʻoina.

Metotia 2: Pule Faʻatonu

O nisi taimi e mafai ona foia le faafitauli i le vaaia o meafaigaluega USB e ala i le toe faafouina o le faatulagaga i "Pule Sili".

  1. Kiliki "Amata". Kiliki "Lisi Pulea".
  2. Sau i totonu "Faigaluega ma le Puipuiga".
  3. O lenei tatala "Pule Sili"e ala i le kiliki i luga o le pepa talafeagai i le poloka "Faiga".
  4. O le a amataina le atinaʻe. "Pule Sili". O faʻafitauli faʻafitauli i le lisi e mafai ona faʻaalia i le poloka "Isi meafaigaluega"pe toesea atoa. I le tulaga muamua, kiliki i le igoa poloka.
  5. O se lisi o masini e tatalaina. Meafaigaluega faʻafitauli e mafai ona faʻaalia iina e tusa ai ma lona igoa moni, o lea e mafai ona faʻaalia e pei "Mea e teu ai le USB". Faʻasani lelei i lona igoa (PKM) ma filifili "Faʻafou le faʻaopoopo ...".
  6. O le a faʻaaogaina le sailiga o le masini.
  7. A uma ona maeʻa ma toe faʻafouina le faʻatulagaga, e ono mafai ona amata faʻafesoʻotaʻi le faiga masani i le masini faʻapitoa.

Afai o meafaigaluega talafeagai e le faʻaalia i totonu "Pule Sili"kiliki i le lisi autu "Gaioiga"ona filifili ai lea "Faʻafou le faʻaopoopo ...". A maea lenei, o le a tupu se faʻatulagaga e tutusa ma le mea o loʻo faamatalaina i luga.

Lesona: Tatala le "Pule Faʻatonu" i le Windows 7

Metotia 3: Faʻafou pe toe faʻaleleia avetaavale

Afai e le o vaaia e le komepiuta se masini komepiuta faapitoa, ona i ai lea o le faʻafitauli ona o le le saʻo o le faʻatulagaga o avetaavale. I lenei tulaga, e manaʻomia ona toe faʻaleleia pe faʻafou.

  1. Tatala i luga "Pule Sili". Kiliki i luga o le igoa o le vaega o loʻo i ai le mea faʻafitauli. E tutusa lava ma le mataupu talu ai, atonu o loʻo iai i le poloka "Isi meafaigaluega".
  2. O le a tatalaina se lisi o masini. Filifili le mea sao. E masani lava o le faʻalavelave faʻapitoa e faailogaina i se faailoga faʻaaliga, ae o lenei igoa atonu e le o. Kiliki le igoa PKM. Le isi, filifili "Faʻamaumau taʻavale ...".
  3. I le isi siata, kiliki "Suʻeina avetaʻavale i luga o lenei komepiuta".
  4. A maeʻa lena, o le a taumafai le faiga e filifili ai le avetaavale o loʻo faʻaleleia galuega mo lenei masini mai le seti Windows.

Afai e le fesoasoani lenei filifiliga, ona i ai lea o se isi metotia.

  1. Kiliki i "Pule Sili" e ala i le igoa masini PKM. Filifili "Meatotino".
  2. Alu i le lisi "Avetaavale".
  3. Kiliki le ki Rollback. Afai e le o toaga, tataʻi "Aveesea".
  4. Le isi, e tatau ona e molimau atu i ou faamoemoega e ala i le kiliki "Lelei" i totonu o le faʻamatalaga faʻaalia.
  5. O lenei mea o le a aveesea ai le avetaavale ua filifilia. I le isi, kiliki i le faʻasalalala faʻafaʻasalalala i le tulaga "Gaioiga". Filifili i le lisi "Faʻafou le faʻaopoopo ...".
  6. O lenei o le igoa o le masini e tatau ona toe sau i le faamalama "Pule Sili". E mafai ona e siakiina lana faatinoga.

Afai e le mafai e le polokalama ona suʻe avetaavale talafeagai pe a maeʻa ona faʻapipiʻi, e leʻi foia le faafitauli, ona mafai lea ona e faʻaogaina polokalame o polokalame faʻapitoa e suʻe ai ma faʻapipiʻi avetaavale. E lelei i latou aua o le a latou maua ni matamata i luga o le Initaneti mo masini uma e fesootai i le PC ma o le a faia se masini faapipii.

Lesona: Faʻasologa o le Avetaavale i le PC

Metotia 4: Faʻatulagaina le Pulea o le USB

O le isi filifiliga lea e mafai ona fesoasoani i le foia o le faafitauli i lalo o le suʻesuʻega o le faʻapipiʻiina lea o taʻavale USB. E tutusa uma lava, o lona uiga, i totonu "Pule Sili".

  1. Kiliki le igoa "Pule o le USB".
  2. I le lisi e amataina, vaavaai mo aitema ma mea nei:
    • USB root hub;
    • USB Root Controller;
    • Generic USB Hub.

    Mo i latou taʻitasi, o gaioiga uma o loʻo faʻamatalaina i lalo e tatau ona faia. Muamua, kiliki PKM i le igoa ma filifili "Meatotino".

  3. I le faamalama o loʻo aliali mai, faʻafeiloaʻi i le lisi "Pule Pule".
  4. Le isi, e faʻafeagai ma le parakalafa "Faʻataga le faʻavaivai ..." siaki. Kiliki "Lelei".

Afai e le fesoasoani lenei mea, ona mafai lea ona e toe faʻaleleia avetaavale mo tagata o loʻo i luga. "Pule o le USB"faʻaogaina metotia lava ia e tasi na faʻamatalaina i le faʻaaliga Metotia 3.

Metotia 5: Faʻalavelaveina le taulaga

E ono mafai e lau komepiuta ona vaʻaia se masini komepiuta ona o lona vaʻa tutusa e sese. Ina ia iloa pe o le tulaga lea, afai ei ai ni telefoni USB i luga o se komepiuta komepiuta po o se komepiuta, taumafai e faʻafesoʻotaʻi meafaigaluega e ala i le isi mea fesoʻotaʻi. Afai o le taimi lea e manuia ai le fesoʻotaʻiga, o lona uiga o le faafitauli o loʻo iai i le taulaga.

Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona e tatalaina le iunite ma vaai pe fesoʻotaʻi lenei pusa i le laupapa. Afai e le fesoʻotaʻi, ona fai lea o le fesoʻotaʻiga. Afai e faʻaleagaina faʻanatura poʻo isi faʻaumatiaga o le fesoʻotaʻiga, ona fai lea i lenei tulaga e tatau ai ona suia i se faʻamatalaga aoga.

Metotia 6: Aveesea o le volic voltage

E le gata i lea, e mafai ona e taumafai e aveese le eletise mai le tinaboard ma isi vaega o le PC, lea e mafai foi ona mafua ai le faafitauli o loo matou faamatalaina.

  1. Ave ese le faafitauli mai le PC ma tape le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, kiliki "Amata" ma lolomiina "Taofi".
  2. A maeʻa ona tape le PC, tata le pusa faʻapitoa mai le pusa poʻo le mana e le faʻalavelaveina. Faʻamalo ma le faʻaeteete le tua o le alofilima i le itu o le mataupu o le iunite.
  3. Toe amata le PC. A maeʻa faʻatoagaina le polokalama, faʻafesoʻotaʻi le masini faʻapitoa. E i ai se avanoa pe a maeʻa ona vaʻai le komepiuta i le masini.

E i ai foi se avanoa e le mafai e le komepiuta ona iloa meafaigaluega ona o le tele o le USB ua uma ona fesootai i ai. O le faiga faigofie e le mafai ona feagai ma sea avega. I lenei tulaga, matou te fautuaina le vavaeina o isi masini uma, ma faʻafesoʻotaʻi mea faʻafitauli i le pito i tua o le iunite pe afai ei ai se fesoʻotaʻiga tutusa. Atonu o lenei fautuaga o le a fesoasoani e foia le faafitauli.

Metotia 7: "Pulega o Disk"

O le faʻafitauli i le vaʻaia o se masini fesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga, i lenei tulaga na o se moliuila afi poʻo se puʻupuʻu i fafo, e mafai ona foia ma le fesoasoani a le meafaigaluega ua fausia. "Pulega o Disk".

  1. Kiliki Manumalo + R. Ulufale i totonu o le pusa e aliali mai:

    diskmgmt.msc

    Talosaga e ala i le faʻaulu "Lelei".

  2. Ua amata le meafaigaluega. "Pulega o Disk". E tatau ona e iloa pe o faʻaalia le igoa o le uila ma e mou atu i le faamalama pe a fesoʻotaʻi i le komepiuta ma momotu. Afai e leai se mea e tupu i lenei mea, o le a le aoga lenei metotia mo oe ma e manaʻomia le foia o le faʻafitauli e faʻaaoga ai isi metotia. Afai ei ai suiga i le lisi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi pe ae faʻapipiʻi se ala fou faasalalauga, ona mafai lea ona e taumafai e foia le faafitauli i le vaʻaia ma lenei meafaigaluega. Afai o le igoa o le masini masini e faʻafeagai "E le Tufaina"ona kiliki lea PKM. Le isi, filifili "Fausia se voluma faigofie ...".
  3. O le a amata "Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faigofie ...". Kiliki "Lisi".
  4. Ona tatalaina ai lea o se faamalama i mea e te manaʻomia e faʻamaʻoti ai le tele o le voluma. Talu ai i la tatou tulaga, e tatau ai ona tutusa le lapoa ma le tele o le disk atoa, ona tiliva lea "Lisi"e aunoa ma le faia o suiga.
  5. I le isi laasaga e tatau ona e atofa atu se tusi i le aufaasālalau. I le matata talafeagai, filifili se uiga e ese mai na mataitusi ua uma ona tofia i isi masini i totonu o le polokalama. Kiliki "Lisi".
  6. O loʻo tatalaina le faamalama o loʻo i lalo. I totonu o le fanua "Faasologa Taua" E mafai ona e ulufale i le igoa o le a tofia i le voluma o loʻo i ai nei. E ui lava e le tatau ona faia lenei mea, ae e mafai ona e tuua le igoa le aoga. Kiliki "Lisi".
  7. O le isi faʻamalama o le a tuʻuina atu ai se aotelega o faʻamatalaga uma na tusia i laasaga muamua. Ina ia faamaea le faiga, kiliki le faamau. "Fai".
  8. A maeʻa lena, o le igoa o le voluma ma le tulaga o le a faʻafeagai ma le igoa o le aufaasālalau. "Faʻamau". Ona kiliki ai lea PKM ma filifili "Fai le vaeluaga o galue".
  9. O lea la e tatau i le komepiuta ona vaʻavaʻai i se kilipalalala USB poʻo se kiliva i fafo Afai e le tupu lenei mea, ona toe amata lea o le PC.

E i ai tulaga e tatala ai se mea faigaluega "Pulega o Disk"Ole maualuga lea e aʻafia ai le ave taavale eletise ua i ai nei le tulaga "Soifua Maloloina". I lenei tulaga, e le talafeagai le fatuina o se fou fou, ae e tatau ona faia naʻo na maniputi, lea o loʻo faʻamatalaina mai i le vaega 8.

Afai, peitaʻi, pe a tatalaina le meafaigaluega "Pulega o Disk" e te vaʻaia e le o amataina le disk ma ei ai le tasi le voluma e le tufatufaina, o lona uiga, atonu o le a faʻaleagaina le tino lenei.

Metotia 8: Setiina o le Mana

Ina ia foia le faafitauli i le faʻaogaina o mea e gaosi ai USB, e mafai ona e faia nisi manipulations i le mana. E masani lava ona fesoasoani lenei auala i le faʻaaogaina o komepiuta e fesoʻotaʻi ma meafaigaluega faʻapipiʻi e ala i le USB 3.0 protocol.

  1. Alu i "Lisi Pulea"ona sosoo ai lea ma le vaega "Faigaluega ma le Puipuiga". E faʻapefea ona faia lenei mea, matou te talanoaina i le faʻamalosi Metotia 2. Ona alu lea i le tulaga "Tuuina atu o malosiaga".
  2. I le faamalama e tatala, saili le fuafuaga o le eletise oi ai nei. E sosoo ma lona igoa e tatau ona avea ma se leitio ola malosi. Kiliki i le tulaga "Faatulagaina o se Fuafuaga Mana" lata ane i le tulaga igoa.
  3. I totonu o le atigipusa, kiliki "Suia filifiliga sili atu ...".
  4. I le faamalama e aliali, kiliki "Filifiliga o le USB".
  5. Kiliki le igoa "Taunuuga le tumau faʻavalea ...".
  6. O lenei filifiliga e amata. Afai oi ai se tau "Faʻamaonia"ona e sui ai lea. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le faʻamatalaga maoti.
  7. Mai le lisi pa'ū, filifili "Faasaina"ona kiliki lea "Faaaoga" ma "Lelei".

I le taimi nei, e mafai ona e siakiina pe o le a galulue le masini USB i lenei PC pe e te manaʻomia le fesuiaiga i isi auala e foia ai le faafitauli.

Metotia 9: Faʻaitiitia le siama

Aua le faʻaseseina le ono mafai ona tulai mai le faʻafitauli i le faʻaaliga o mea-USB e mafua mai i le siama siama o le komepiuta. O le mea moni o nisi faʻamaʻi e poloka faapitoa poloka o le USB ina ia le mafai ona latou iloa le faʻaaogaina o le komepiuta pipi. Ae o le a le mea e fai i lenei tulaga, aua afai e misia e le antivirus masani le tulafono leaga, ona itiiti lea o le faʻaaogaina, ma faʻafesoʻotaʻi se scanner i fafo mo le mafuaaga o loʻo i luga e le aoga?

I lenei tulaga, e mafai ona e siaki le puʻupuʻu o le faʻaaogaina o le antivirus mai se isi komepiuta pe faʻaaoga le LiveCD. E tele ni polokalame na fuafuaina mo nei faʻamoemoega, ma e tofu i latou ma ona lava faʻavae o le faʻatinoina ma le pulea. Ae e leai se lagona e nofo ai i luga oi latou taʻitoʻatasi, talu ai o le tele o vaega latou te i ai se atinaʻe faʻaoga. O le mea autu pe a maua se siama e tatau ona taʻitaʻia e faʻamatalaga e faʻaalia ai le faʻaoga. E le gata i lea, o loʻo i ai se isi tusitusiga i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi faʻasoa i na polokalame.

Lesona: Iloiloina o lau polokalame mo siama e aunoa ma le faapipiiina o se polokalama antivirus

E i ai ni nai auala e toe faʻafoisia ai le faʻaogaina o masini USB i le Windows 7, ae le o lona uiga o nei mea uma o le a aoga i lau mataupu faapitoa. E masani ona e taumafai i le tele o filifiliga aʻo leʻi maua se auala talafeagai e foia ai le faafitauli.