Faʻapipiʻi le mea sese i le faletusi Mfc140u.dll

I le taimi o faʻatusatusaga, o nisi taimi e tatau ai ona faʻaopoopo pasene i se numera patino. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia maua le aofaʻi o tupe maua, lea ua faʻatupulaʻia e se isi pasene faʻatusatusa i le masina talu ai, e tatau ona e faaopoopo i ai le pasene lenei i le aofaʻiga o tupe mama o le masina talu ai. E tele isi faʻataʻitaʻiga e te manaʻomia e faia ai se gaioiga faapena. Sei o tatou mafaufau i le auala e faʻaopoopo ai le pasene i le numera i le Microsoft Excel.

Gaioiga faʻatautaia i totonu o le masini

O le mea lea, afai e te manaʻomia le suʻeina o le numera o le a tutusa, pe a uma ona tuʻuina atu i ai se pasene, ona mafai lea ona e ulufale i se faʻaaliga e faʻaaoga ai le mamanu lea: "= (numera) + (numera) * )% ".

Faapea ua tatau ona tatou fuafua po o le a le numera o le a aliaʻe mai, pe a tatou faaopoopo i le 140 luasefulu pasene. Matou te tusia le faʻasologa lenei i totonu o soʻo se masini, pe i totonu o le faʻasologa: "= 140 + 140 * 20%".

I le isi itu, kiliki le faamau o le ENTER i luga o le komepiuta, ma vaai i le iuga.

Faʻaaogaina se fua faʻatatau i taga i totonu o le laulau

Ia, seʻi o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaopoopo se vaega patino i faʻamatalaga ua uma ona i ai i le laulau.

Muamua lava, filifili le suauʻu lea o le a faʻaalia ai le iuga. Matou te tuuina i ai le faailoga "=". I le isi, kiliki i luga o le cell o loʻo aofia ai faʻamaumauga e te manaʻo e faʻaopopo i ai le pasene. Tuu le faailoga "+". Toe fai, kiliki i luga o le cell o loʻo aofia ai le numera, tuʻu le faailoga "*". E le gata i lea, tatou te pipiʻi i luga o le komepiuta o le aofaʻiga o le pasene e tatau ona faʻateleina le numera. Aua nei galo pe a uma ona e ulufale atu i lenei tau, tuu le faailoga "%".

Matou te kiliki i luga o le ONET button i luga o le komepiuta, pe a maeʻa ona faʻaalia le iuga o le faʻatusatusaga.

Afai e te manaʻo e tuʻuina atu lenei taʻiala i mea taua uma o se koluma i luga o se laulau, ona e tu tonu lea i le pito i lalo taumatau ole suauʻu lea e faʻaalia ai le iuga. E tatau ona avea le fetuu ma se satauro. Kiliki i le koni i le itu taumatau, ma faʻatasi ai ma le ki "toso" le faiga i lalo i le pito i luga o le laulau.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taunuuga o le faʻateleina o numera e se tasi pasene o loʻo faʻaalia foi mo isi siama i le koluma.

Na matou iloa o le faaopoopoina o le pasene i se numera i le Microsoft Excel e le faigata. Ae peitai, o le tele o tagata faaaoga e le iloa pe faapefea ona faia lenei mea ma faia ni mea sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea sese sili ona masani o le tusia lea o se fua faatatau e faʻaaoga ai le algorithm "= (numera) + (pasene pasene)%", ae le o le "= (numera) + (numera) * (tau o le pasene)%". O lenei taʻiala e tatau ona fesoasoani e puipuia na mea sese.