Auala e faʻaaoga ai le lanu i le 3ds max

Faʻasalalauga o se faʻagasologa lea e tele naua (ae le gata! Ae peitaʻi, afai e te malamalama i mataupu faavae o le suʻeina ma faʻaaogaina saʻo, e mafai ona e faʻaogaina ma faʻataʻitaʻiga uiga faʻapitoa i le maualuga ma le vave. I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo i ni auala se lua i le suʻega: o se faʻataʻitaʻiga o se mea faitino faʻatasi ma se foliga faʻataʻitaʻi faigofie ma se faʻataʻitaʻiga o se mea faʻalavelave faʻapitoa ma se mea e ese ai.

Faʻaaogaga Faʻamatalaga: Maʻa Ui i 3ds Max

Faʻalogo i le lomiga fou o le 3ds Max

Faʻamatalaina le faʻaogaina i le 3ds max

Faapea ua uma ona e 3 x Max ma ua e sauni e amata le suʻeina o se mea faitino. Afai e leai, faʻaaoga le sootaga i lalo.

Walkthrough: Faʻafefea ona faʻaaoga 3ds Max

Faʻamatala faigofie

1. Tatala 3ds Max ma fatu ni nai mea amata: atigipusa, polo ma le paʻu.

2. Tatala le faatonu o mea e ala i le kiliki i le "M" ma fai se mea fou. E le afaina pe afai o le V-Ray poʻo se faʻamaumauga masani, tatou te faia naʻo le faʻamoemoega o le faʻaalia saʻo o le fua. Tofi le pepa "Checker" i le "Faʻasalalauga" faʻapitoa e ala i le filifilia i le "standart" o le lisi o kata.

3. Tofi le mea faitino i mea uma i le kiliki i le "Faatu mea e fai i le filifiliga" button. Aʻo leʻi faia lenei mea, faʻagaoioi le kene "Faʻaalia ata lafoia i le matafaga" ina ia faʻaalia le mea i totonu o se faamalama tolu.

4. Filifili se pusa. Faaaoga le "UVW Map" ia suia i le filifilia mai le lisi.

5. Faʻagasolo saʻo i le faʻatinoga.

- I le vaega "Faʻafanua" tatou te tuʻuina se pito i tafatafa o le "Pusa" - o le mea saʻo o loʻo i luga o le fogaeleele.

- O loʻo i lalo le fua o le uʻamea poʻo le laasaga o toe fai lana mamanu. I la tatou mataupu, o le toe faia o le mamanu e faʻatulafonoina, talu ai o le Checker card o le taualumaga, ae le o le fausiaina.

- O le taamilosaga lanu samasama o loʻo fausiaina a tatou mea faitino o le "gizmo", le vaega o loʻo faʻaaogaina ai e le failautusi. E mafai ona faʻanoanoa, feliuaʻi, faʻafeiloaʻi, faʻatotonugaina, faʻamau i le togi. I le faʻaaogaina o le gizmo, e tuʻuina ai le mea i le mea saʻo.

6. Filifili se vaega ma vaʻai i ai se suiga o le "UVW Map".

- I totonu o le vaega "Faasologa o Ata" o loʻo seti ai se itu e faʻafeagai ma le "Sperical". O le uʻamea na avea ma foliga o le polo. Ina ia sili atu ona faʻaalia, faʻatupulaia le paʻu tele. O vaega o le gizmo e le ese mai le pusa, sei vagana ai o le ata o le polo o le ai ai foliga foliga tutusa.

7. O se tulaga talitutusa mo le tane. Tuuina atu mo ia le faʻaliliuga "UVW Map", faatulaga le ituaiga o tusitusiga "Cylindrical".

O le auala pito sili lea ona faigofie i mea faitino. Mafaufau i se filifiliga sili ona faigata.

Faʻasalalau le ufiufi

1. Tatala se vaaiga i se mea faigata ile 3ds Max.

2. I se faʻatusatusaga ma le faʻataʻitaʻiga muamua, ia fatuina se mea faitino ma se pepa "Checker" ma tuʻuina atu i se mea faitino. O le a e maitauina e le saʻo le fua, ma o le faʻaaogaina o le "UVW Map" suiga e le maua ai le mea e manaʻomia. Le mea e fai

3. Faʻaaoga le faʻamalamalamaga "Malosiaga o le UVW Clear" i le mea, ona "Lafoaʻi UVW". O le faila mulimuli e fesoasoani ia i matou e fatuina se sikola e faʻaoga mo le faʻaaogaina o se fua.

4. Alu i le polygon level ma filifili uma polygons o le mea e te manaʻo e fai.

5. Sue le ata o le "Pelt map" ma le ata o se pine paʻu i luga o le toolbar scan ma kiliki i luga.

6. O le a tatala se faatonu tele ma faigata, ae o le taimi nei tatou te fiafia i le galuega o le faalauteleina ma le malolo polygons. Talosaga soo se tasi "Pelt" ma le "Malu" - o le saluina o le a sulu. O le sili atu ona faʻamaeʻa, o le sili atu foi lea o le a faʻaalia le ata.

O lenei faiga e otometi. O le komepiuta lava ia e fuafua pe faapefea ona sili ona lelei le lamolemole.

7. A maeʻa ona faʻaaoga le "Unwrap UVW" o le taunuuga e sili atu.

Matou te fautua atu ia te oe e faitau: Polokalama mo le faʻataʻitaʻiga 3D-faʻalelei.

O lea na matou masani ai i le faigofie ma le faigata o le faʻamatalaina. Faataitai i taimi uma e mafai ai ma o le a avea oe ma se mea aoga moni e faʻatusatusa i le tolu-tolu!