LOG faigaluega i Microsoft Excel

O se tasi o galuega e sili ona lauiloa i le matematika i le foia o mataupu tau aʻoaʻoga ma le aoga o le sailia lea o le logarithm o se numera ua tuʻuina i lalo. I Excel, e faia lenei galuega, o loʻo i ai se galuega faapitoa e taʻua LOG. Sei o tatou aoao i nisi auiliiliga pe mafai faapefea ona faaaoga i le faatinoga.

Faaaogaina o le faʻamatalaga LOG

Pule LOG e aofia i le vaega o matāʻupu matatiki. O lana galuega o le faʻatulagaina lea o le lisi o le numera faʻamaonia mo se faʻavae tuʻufaʻatasia. O le syntax o le tagata faʻamaonia faʻamaonia e matua faigofie lava:

= LOG (numera; [faavae])

E pei ona mafai ona e iloa, o le galuega e na o le lua ni finauga.

Feteenaʻiga "Numera" o le fuainumera lea e fuafua ai le logarithm. E mafai ona ave le foliga o se numera numera ma avea o se faasinomaga i le sela o loʻo aofia ai.

Feteenaʻiga "Faavae" e fai ma sui o le faavae e fuafua ai le logarithm. E mafai foi, e pei o se fuainumera numera, ma galue e avea o se faʻataʻitaʻiga. O lenei finauga e filifili. Afai e le o iai, o lona uiga o le faavae e manatu e leai se mea.

I le faʻaopoopoga, i Excel o loʻo i ai se isi galuega e mafai ai e oe ona faʻatatau logarithms - LOG10. O lona eseesega autu mai le taimi talu ai o le mafai lea ona faʻaaogaina logarithms i luga o le faavae o 10, o lona uiga, e na o le pau o le logarithms. O lona faʻailoga e sili atu ona faigofie nai lo le faʻamatalaga na tuʻuina atu muamua:

= LOG10 (numera)

E pei ona mafai ona e vaʻaia, na o le pau le finauga i lenei galuega o le "Numera", o lona uiga, o se numera numera poʻo se faasinomaga i le sela o loʻo i ai. E le pei o le faʻapipiʻi LOG o lenei galuega e iai se finauga "Faavae" toesea uma lava, talu ai ona ua manatu o le faavae o tulaga faatauaina o ia 10.

Metotia 1: faʻaaoga le LOG galuega

Ia tatou mafaufau nei i le faʻaaogaina e le tagata faʻatautaia LOG i luga o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. E i ai la matou koluma numera numera. E tatau ona tatou iloiloina le logarithm o le faavae o latou. 5.

  1. Matou te faia le filifilia o le muamua masini gaogao i luga o le pepa i le koluma lea matou te fuafua ai e faʻaalia le iuga mulimuli. Ma le isi, kiliki le ata "Insert function"lea e tu latalata i le faʻasologa o le pa.
  2. Ua amata le faamalama. Pule sili. Alu i le vaega "Matematika". Fai le filifiliga o le igoa "LOG" i le lisi o tagata faʻatautaia, ona kiliki lea o le ki "Lelei".
  3. O le mataʻupu o le faʻatalanoaga o faʻamatalaga amata LOG. E pei ona mafai ona e vaʻai, e lua ona laufanua e fetaui ma finauga a lenei tagata faʻapipiʻi.

    I totonu o le fanua "Numera" i la tatou tulaga, ulufale i le tuatusi o le potu muamua o le koluma lea o loo i ai le faamatalaga autu. E mafai ona faia lenei mea e ala i le taina i le lima ma le lima. Ae o loʻo i ai se auala sili atu ona faigofie. Seti le fetuu i le fanua ua faʻamaonia, ona kiliki ai lea o le kuluma o le komi i luga o le laulau 'oloʻo aofia ai le numera numera tatou te manaʻomia. O faʻamaumauga o lenei cell o le a vave ona i ai i totonu o le fanua "Numera".

    I totonu o le fanua "Faavae" naʻo le ulufale i le tau "5", talu ai o le a tutusa ma le faasologa o numera numera o loo faagasolo.

    A maeʻa le faʻaogaina o nei manipuni kiliki i le ki. "Lelei".

  4. O le taunuuga o le gaioiga o galuega LOG vave faʻaalia i totonu o le cell lea na faʻamaonia i le laasaga muamua o lenei faʻatonuga.
  5. Ae na matou naʻo le uluaʻi potu o le koluma na matou faʻatumu ai. Ina ia mafai ona faʻatumu le malologa, e tatau ona e kopiina le fua faʻatatau. Seti le fetuu i le pito i lalo taumatau o le potu o loʻo i ai. O se mea e faʻatumu ai le taga, faʻaalia o se koluse. Faʻamau le faamaumatau i le agavale ma toso le satauro i le pito o le koluma.
  6. O le taualumaga o loʻo i luga na mafua ai ona maua uma sela i se koluma "Logarithm" tumu i le taunuuga o le fuafuaina. O le mea moni o le sootaga lea ua faʻamaonia i totonu o le fanua "Numera"e aiga. A e alu i totonu o sela ma e sui.

Lesona: Excel function magic

Metotia 2: faʻaaoga le LOG10 galuega

O lenei, seʻio tatou tilotilo i se faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le tagata faʻatonutonu LOG10. Mo se faʻataʻitaʻiga, ave se laulau faʻatasi ma le faʻamaumauga lava e tasi. Ae o lenei, ioe, o le galuega e tumau pea le fuafuaina o le logarithm o numera o loʻo i totonu o le koluma "Baseline" i luga o le faavae 10 (fua o le logarithm).

  1. Filifili le muamua masini avanoa i totonu o le koluma. "Logarithm" ma kiliki le ata "Insert function".
  2. I le faamalama e tatala Pule sili toe faia le suiga i le vaega "Matematika"ae o le taimi lenei matou te taofi i le igoa "LOG10". Kiliki i le pito i lalo o le faamalama i luga o le ki. "Lelei".
  3. Faʻatoagaina le mataʻitusi mataʻupu tautua LOG10. E pei ona mafai ona e vaʻai, e na o le tasi le fanua - "Numera". Matou te ulufale i totonu o le tuatusi o le potu muamua o le koluma "Baseline", i le auala lava lea na tatou faʻaaoga ai i le faataitaiga muamua. Ona kiliki ai lea o le ki. "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  4. O le taunuuga o le gaioiga o faʻamaumauga, e taʻua o le numera o le numera o le numera ua tuʻuina atu, o loʻo faʻaalia i totonu o le masini ua faʻamautuina muamua.
  5. Ina ia mafai ona faia faʻataʻitaʻiga mo isi fuainumera uma o loʻo tuʻuina atu i le laulau, matou te faia se kopi o le fua faʻatatau e ala i le faʻaaogaina o le faailoga, i le auala tutusa e pei o le taimi muamua. E pei ona mafai ona e vaʻai, o taunuʻuga o faʻatusatusaga o logarithms o fuainumera o loʻo faʻaalia i totonu o siama, o lona uiga ua maeʻa le galuega.

Lesona: Isi galuega math i Excel

Talosaga faʻatino LOG e mafai ai e Excel ona faigofie ma vave ona faʻatusatusaina le logarithm o le numera faʻamaonia mo se faʻamaumauga. E mafai foʻi e le tagata faʻapipiʻi tutusa ona faʻatusatusa le elebadithm decimal, ae mo nei faʻamoemoe e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le galuega LOG10.