O le aafiaga o le aofaʻi o pusa i luga o le faʻatinoga o gaioiga


O le gaioiga tutotonu o le vaega autū lea o se komepiuta e maua ai le leona a le faʻatau, ma o le saoasaoa o le tino atoa e faalagolago i lona mana. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga ile auala e aafia ai le numera o kesi i le CPU.

Pusa UPU

O le fatu o le vaega taua o le PPU. O le mea lea e faʻatinoina ai galuega uma ma faʻatusatusaga. Afai ei ai ni nai falai, latou te "fesootai" le tasi ma le isi ma isi vaega o le polokalama e ala i le pasi o faʻamaumauga. O le numera o ia "piliki", e fuafua i le galuega, e aafia ai le tulaga atoa o le gaioiga. O le mea lautele, o le tele oi latou, o le maualuga o le saoasaoa o faʻamatalaga faʻamatalaga, ae o le mea moni o loʻo i ai ni tulaga e sili atu nai lo le tele o pitonuʻu o le PPU i le itiiti ifo o latou "afifi".

Vaʻavaʻai foʻi: masini komepiuta faʻaonaponei

Malosiaga faaletino ma talafeagai

E tele Intel processors, ma talu ai nei, AMD, e mafai ona faia faʻataʻitaʻiga i se auala e galue ai le tasi tino faaletino i ni filo se lua o le faʻatusatusaga. O nei filo ua taua o ni mea talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tatou iloa nei uiga i le CPU-Z:

O le faʻaaogaina o le Hyper Threading (HT) mai le Intel poʻo le Simultaneous Multithreading (SMT) mai le AMD e nafa ma lenei mea. E taua tele le malamalama iinei o le a faʻateteleina le sosoʻo o le faʻalauteleina o le tino, o lona uiga, e sili atu le malosi o le PPU faʻapitoa ile malosi ole malosi ile PPU ma le HT poo le SMT ile lava talosaga.

Taaloga

Talosaga o taʻavale e fausia i se auala e galue ai le masini komepiuta ma le kata vitio e faʻatatau ai le lalolagi. O le sili atu ona faigata o le fisiki o mea faitino, o le tele lava oi latou, o le maualuga o le avega, ma le sili atu ona malosi "maa" o le a sili atu ona lelei le taulimaina o le galuega. Ae aua le faanatinati e faʻatau se tele-core monster, talu ai e eseese taaloga.

Vaʻai foi: O le a le mea e fai i le taaloga

O galuega tuai, na atiae seia oo i le 2015, e masani lava e le mafai ona sili atu i le 1 - 2 tupe e mafai ona utaina ona o le tulaga o le tulafono na tusia e le au atinaʻe. I lenei tulaga, e sili ona lelei le i ai o se masini e lua-core ma se maualuga tele atu nai lo le valu-core processor ma le maualalo o le megahertz. Ua naʻo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻatinoga, o PPU faʻapipiʻi faʻaonapo nei o loʻo i ai le maualuga o le faatinoga i le autu ma lelei le lelei i taʻaloga e leʻi leva.

Vaʻai foi: O le a le mea e aafia ai le taimi o le faagasologa

O se tasi o uluai taaloga, o le numera lea e mafai ona tamoe i luga o le tele (4 po o le sili atu), ma ave i ai, o le GTA 5, na tuʻuina atu i le PC i le 2015. Talu mai lena taimi, o le tele o poloketi e mafai ona mafaufauina o le tele-pulumu. O lona uiga o le tele-core processor o loʻo i ai se avanoa e tausisia ai lona maualuga tele taimi.

E faʻalagolago i le lelei o le taʻaloga e mafai ona faʻaaogaina ai vaitafe faʻatautaia, tele-core e mafai ona faʻaopoopo ma faaopoopo. I le taimi o le tusiaina o lenei mea, "taaloga" e mafai ona mafaufauina o PPU o loʻo i ai mai i le 4 ivi, e sili atu ma le faʻasalalauga (silasila i luga). Ae ui i lea, o le tulaga o loʻo faʻateleina e le au atinaʻe le faʻamautuina o tulafono mo le faʻatusatusaga tutusa, ma o le a le pine ae leai se faʻataunuʻuina o mamanu.

Polokalama

O mea uma e sili atu ona faigofie iinei nai lo taaloga, talu ai e mafai ona tatou filifilia se "maa" e galue ai i se polokalama faapitoa po o se afifi. O tusi talosaga e faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻapipiʻi. Muamua e manaomia le maualuga o le faatinoga i le autu, ma le lona lua o se numera tele o filosofia fuafuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o le "pasene" o le a taulimaina le sili atu o le ata vitio po o ata 3D, ae o le Photoshop e manaʻomia 1 i le 2 'aotele malosi.

Faiga faʻavae

O le aofaʻiga o pusa e aafia ai le saoasaoa o le OS pe afai e tutusa 1. I nisi tulaga, e le faʻapipiʻiina e le faiga o le polokalama le faʻaogaina o mea uma e aofia ai. Tatou te le o talanoa e uiga i siama poʻo le toilalo e mafai ona "faʻaofuofu" soʻo se "maa", ae o galuega masani. Ae ui i lea, e tele polokalama faʻataʻatiaga e mafai ona faʻatautaia ma le faiga, lea e faʻaaogaina ai le CPU taimi faaopoopo ma isi faʻaopoopoga o mea o le a le sili atu.

Fofo lautele

I le taimi lava lea, matou te maitauina e leai ni faʻalapotopotoga faʻapitoa. E na o ni faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaalia ai le lelei o taunuʻuga i talosaga uma. O se faʻataʻitaʻiga, e ono ono o le CPUs i le maualuga o le i7 8700, Ryzen R5 2600 (1600) poʻo le sili atu foi o matua "tutusa" tutusa, ae e le mafai ona latou taʻua le lautele pe afai oe galue malosi ma le vitio ma le 3D poʻo le taʻavale taʻavale .

Faaiuga

O le otootoina o mea uma o loʻo tusia i luga, e mafai ona tatou maua le faʻasalaga lea: o le aofaʻi o pusa o faʻataʻitaʻiga o se uiga e faʻaalia ai le aofaʻi o le faʻaaogaina o malosiaga, ae o le a faʻaaogaina e faalagolago ile talosaga. Mo taʻaloga, o le faʻataʻitaʻiga o le quad-core o le a fetaui lelei, ma mo polokalama maualuga-sili atu e lelei le filifilia o se "maa" ma se tele o filo.