Faʻatulagaina o le L2TP i le ASUS RT-N10 telefoni (Initaneti Faʻamatalaga)

O Routers mai le ASUS ua manatu o se tasi o le sili: e faigofie ona faʻapipiʻi ma latou galulue malosi. I le auala, i le itu mulimuli, sa ou mautinoa patino pe a galue loʻu ASUS i le 3 tausaga i le vevela ma i le malulu, o taoto i se mea i luga o le laulau i luga o le fola. E le gata i lea, semanu ou te galue atili pe ana ou le suia le tagata e saunia, ma o ia foi le router, ae o se isi tala ...

I lenei tusiga ou te fia taʻuina atu ia te oe sina mea e uiga i le setiina o le Initaneti L2TP i le uila o le ASUS RT-N10 (i le auala, o le faatuina o se fesootaiga faapena e aoga pe afai ei ai sau Initaneti mai Billline (a itiiti mai, ao le i ai iina ...)).

Ma o lea ...

O le anotusi

  • 1. Faʻafesoʻotaʻi le router i le komepiuta
  • 2. Ulufale atu i le laina o Asus RT-N10
  • 3. Faʻatulaga le Sootaga L2TP mo le Faʻatinoga
  • 4. Seti Wi-Fi: password mo le mauaina o fesoʻotaiga
  • 5. Faatuina o se komepiuta e faʻafesoʻotaʻi i se 'upega tafailagi Wi-Fi

1. Faʻafesoʻotaʻi le router i le komepiuta

E masani lava e seasea tupu mai lenei faafitauli, e faigofie lava mea uma.

I tua o le alalaupapa e tele ni mea e alu ese mai ai (mai le agavale i le taumatau, ata i lalo):

1) Vaʻaia o anetena: leai se faʻamatalaga. Ae peitai, sei vagana ai ia te ia e le mafai ona faapipii soo se mea.

2) LAN1-LAN4: o nei galuega faatino ua fuafuaina e faʻafesoʻotaʻi i komepiuta. I le taimi lava e tasi, e 4 komepiuta e mafai ona fesoʻotaʻi atu i se uaea (paipa uʻamea). O se maea mo le faʻaogaina o se tasi komepiuta e aofia ai.

3) WAN: faʻafesoʻotaʻi mo le faʻaogaina o le telefoni Ipu mai lau ISP.

4) Gaoioiga mo le tuʻuina atu o malosiaga.

O le ata fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo: o mea uma i totonu o le fale (komipiuta e ala ile Wi-Fi, komepiuta faʻapipiʻiina) e fesoʻotaʻi atu i le uila, ma o le a faʻafesoʻotaʻi le telefoni i le Initaneti.

I le auala, e ese mai i le mea moni e faapea o masini uma ona o sea fesoʻotaʻiga o le a maua le Initaneti, o le a latou i ai i totonu o le lautele lautele o fesoʻotaiga. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona e faʻafefe faʻafefeina faila i le va o masini, fatuina se server DLNA, ma isi. I se tulaga lautele, o se mea lelei.

A fesoʻotaʻi mea uma i soʻo se mea, ua oʻo i le taimi e alu ai i tulaga o le ASUS RT-N10 router ...

2. Ulufale atu i le laina o Asus RT-N10

E sili atu ona faia lenei mea mai se komipiuta tuʻufaʻatasia e fesoʻotaʻi atu i le uila e ala i se uaea.

Tatala le masini, sili atu Internet Explorer.

Alu i le tuatusi o loʻo i lalo: //192.168.1.1 (i ni tulaga e le masani ai atonu o le //192.168.0.1, pe a ou malamalama i ai, e faalagolago i le firmware (software) o le uila).

Ma le isi, e tatau ona fai mai le router ia i matou e ulufale i se upu faila. Le faʻamaonia ma le faʻasalalalau o loʻo i lalo: admin (i ni tusi Latina laiti, e aunoa ma avanoa).

Afai e sao uma mea uma, e tatau ona e lafoina le itulau i luga o laina ole ala. Tatou o atu ia i latou ...

3. Faʻatulaga le Sootaga L2TP mo le Faʻatinoga

I le faʻamuamua, e mafai loa ona e alu i le vaega o le "WAN" (e pei o le ataata i lalo).

I la tatou faʻataʻitaʻiga, o le a faʻaalia pe faʻapefea ona faʻapipiʻi se ituaiga o fesoʻotaʻiga e pei o le L2TP (i le lautele ma le tele, o tulaga faavae e le ese mai, mo se faataitaiga, PPoE.) Ma o iina, e te manaʻomia lau ulufale atu ma lau upega tafaivale, tuatusi MAC).

E le gata i lea, o le a ou tusia ma se koluma, e tusa ai ma le ataata i lalo:

- WAN ituaiga fesoʻotaʻiga: filifili le L2TP (e tatau ona e filifilia le ituaiga e faʻavae i le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga a lau kamupanī);

- filifilia o le IPTV port STB: e tatau ona e faʻamaonia le taulaga LAN lea o le a faʻafesoʻotaʻi ai lau Pusa TV (pe afai e tasi);

- faʻafesoʻotaʻi UPnP: filifili "ioe", o lenei 'auʻaunaga e mafai ai ona e suʻeina aunoa ma faʻafesoʻotaʻi soʻo se masini i luga o le' upega tafaʻilagi;

- maua vave le IP IP WAN: filifili "ioe".

- faʻafesoʻotaʻi saʻo le DNS - ma kiliki le mea "ioe," pei o le ata oi lalo.

I le seti seti seti, e tatau ona e ulufale i le upega tafailagi a le tagata faaaoga ma le igoa ole igoa ua saunia e lau ISP i luga o le fesoʻotaʻiga. E masani lava ona faʻamaonia i le konekarate (e mafai ona e faʻamaonia i le lagolago faʻapitoa).

O mea o totoe i lenei faafuaiupu e le mafai ona suia, tuu le faaletonu.

I le pito i lalo o le faamalama, aua nei galo e faamaoti mai le "Heart-Best server or PPPTP / L2TP (VPN)" - tp.internet.beeline.ru (o lenei faamatalaga e mafai foi ona faamanino i le maliega ma le kamupani e tuuina atu le Initaneti).

E taua! O nisi kamupani e tuʻuina atu tuatusi a le MAC o tagata latou te faʻaogaina (mo puipuiga faaopoopo). Afai o loʻo i ai sau tagata e tuʻuina atu le tausiga - ona e manaʻomia lea i le koluma "Tuatusi MAC" (ata o loʻo i luga) - ulufale i le tuatusi MAC o le kiliva fesoʻotaʻiga lea na fesoʻotaʻi i ai le telefoni ISP muamua (pe faapefea ona maua le tuatusi MAC).

A maeʻa lena, kiliki i le "faʻaoga" ma faʻasaʻo tulaga.

4. Seti Wi-Fi: password mo le mauaina o fesoʻotaiga

A maeʻa ona faia uma - i luga o se komipiuta faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi atu i se uaea - o le Initaneti e tatau ona aliali mai. E tumau pea le setiina o le Initaneti mo masini o le a fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi (lelei, seti se faʻaupuga, ioe, ina ia le faʻaaogaina lau Initaneti).

Alu i tulaga o le uila - "faʻaogaina le 'upega tafailagi' taatele. O iinei tatou te fiafia ai i ni laina taua:

- SSID: faʻafesoʻotaʻi soʻo se igoa o lau fesoʻotaiga (o le a e vaʻaia pe ae manaʻo e faʻafesoʻotaʻi mai se masini feaveaʻi). I loʻu tulaga, o le igoa e faigofie: "Autoto";

- Natia le SSID: filifili, tuu "leai";

- Faʻafesoʻotaʻiga le faʻafesoʻotaʻi eletise: taofiofi le faaletonu "Auto

- Faʻasalalau o le lautele: e leai foi se lagona e sui, tuu le faaletonu o le "20 MHz";

- Laina: tuʻu le "Auto";

- Talosaga lautele: aua le suia (e foliga mai ma e le mafai ona suia);

- Metotia faʻamaoni: iinei talafeagai tuʻu le "WPA2-Personal". O lenei metotia o le a mafai ai e oe ona tapunia lau fesoʻotaiga ma se upega tafaivale ina ia leai se tasi e mafai ona auai i ai (ioe, sei vagana ai oe);

- Muamua WIP: ulufale i le upu faila mo le avanoa. I loʻu tulaga, o le isi - "mmm".

O isi koluma e le mafai ona paʻi atu, ma tuʻuina i latou e ala i le faaletonu. Aua neʻi galo e kiliki i le "faʻaoga" le faamau e faʻapolopolo ai tulaga na faia.

5. Faatuina o se komepiuta e faʻafesoʻotaʻi i se 'upega tafailagi Wi-Fi

O le a ou faamatalaina mea uma i laasaga ...

1) Muamua alu i le laulau o loʻo i lalo i le tuatusi o loʻo taua i lalo: Paefaʻatasi Faʻatonu Network ma Internet Network Connections. E tatau ona e vaʻaia ni ituaiga o fesoʻotaʻiga, matou te fiafia nei i le "fesoʻotaiga vavalalata". Afai e sinasina, ona faʻaali lea ina ia lanu, e pei o le ata o loʻo i lalo.

2) A maeʻa lena, faʻalogo i le 'upega tafailagi i le fata. Afai e te faʻafefe i luga, e tatau ona taʻu atu ia te oe o loʻo i ai fesoʻotaʻiga, ae o le mea nei e le fesoʻotaʻi le komepiuta i soʻo se mea.

3) Kiliki le ata i le itu tauagavale ma filifili le igoa o le Wi-Fi fesoʻotaiga vavalalata ua matou faʻamaonia i totonu o le eletise (SSID).

4) I le isi itu, faʻapipiʻi le upega tafailautusi mo le avanoa (faʻapipiʻi foʻi i luga o laina ole laina eletise i le uila).

5) A maeʻa, e tatau i lau komepiuta ona logoina oe o loʻo i ai le Initaneti.

I lenei, ua maeʻa le Initaneti mai le Billine i le ASUS RT-N10. Ou te faʻamoemoe o le a fesoa- soani i tagata e faʻaogaina le vaʻaiga o loʻo i ai le faitau selau o fesili. E le gata i lea, o auaunaga a tagata tomai faapitoa i le faʻatulagaina o le Wi-Fi e le taugofie i aso nei, ma ou te manatu e sili atu le muamua ona e faia se fesoʻotaʻiga mo oe lava nai lo le totogiina.

O mea lelei uma lava.

PS

Atonu e te fiafia i se tusiga e uiga i mea e mafai ona fai pe afai e le fesoʻotaʻi le komepiuta i le Wi-Fi.