Faʻafefea ona aveese se sui mai le kulupu VKontakte

O se kata vitio o se tasi o mea sili ona taua, lea e tele lava ina fuafuaina le faatinoga o se komepiuta. O le galuega o taʻaloga, polokalama ma mea uma e fesoʻotai ma faʻataʻitaʻiga faʻalagolago i ai.

A e faʻatau se komepiuta fou pe na o le suia o le ata fai ata, e le o se mea e sili ona lelei le siakiina o lana taotoga. E taua lenei mea e le gata ina iloilo ai ona gafatia, ae ia iloa foi faailo o sese e mafai ona oo atu ai i le ogaoga o le faaleagaina.

Matou siakiina le kata vitio mo le faatinoga

E mafai ona e faʻamautinoa o mea uma lava o loʻo faʻatulagaina ma le kalama fetuʻunaʻi o lau komepiuta i auala nei:

  • asiasiga vaaia;
  • Faamaoniga o faatinoga;
  • taitaia se suega faigata;
  • siaki e ala ile Windows.

O suʻega faʻapitoa e aofia ai le faia o se suʻega mamafa o se kata vitio, lea e fuaina ai lona faʻatinoina i lalo o tulaga maualuga. A maeʻa ona suʻeina nei faʻamatalaga, e mafai ona e fuafuaina le faʻaititia o le faʻatinoina o le ata vili.

Manatua! E fautuaina le suʻega pe a uma ona sui le kata vitio poʻo le faʻamafanafanaga, faʻapea foi ma le taimi e tuʻu ai taaloga mamafa.

Metotia 1: siaki mata

O le mea moni o le kata vitio amata amata ona sili atu ona leaga le mafai ona vaaia e aunoa ma le faʻaaogaina i le suʻega o masini komepiuta:

  • amata lemu lemu pe le amataina le taʻaloga (o taʻaloga e taʻalo lemu, ma aemaise lava i le mamafa o taʻaloga e masani lava ona liua i se faʻataʻitaʻiga);
  • E i ai faafitauli i le toe foʻi i le vitio;
  • sese na tulai mai;
  • meafaifaʻaili e ono aliali i luga o le lau i foliga o lanu paʻu poʻo pixels;
  • I se tulaga lautele, o le tulaga lelei o ata e pa'ū, e vave lemu le komepiuta.

I le tulaga sili ona leaga, e leai se mea e faʻaalia i luga o le lau.

E masani lava, e tulaʻi faafitauli ona o faafitauli e fesootaʻi: ua faaleagaina le siaki lava ia, ua afaina le uaea poʻo le fesoʻotaʻiga, e le o vaʻaia e avetaavale, ma isi. Afai e te mautinoa o mea uma lava ua ogatasi ma lenei mea, e mafai ona amata amata ona fai e le faila vitio ia lava.

Metotia 2: Faatinoga o Suʻega

Maua faʻamatalaga auiliiliga e uiga i vaega o le kata vitio, e mafai ona e faʻaogaina le polokalame AIDA64. I totonu e te manaʻomia ona tatala se vaega "Faʻaalia" ma filifili "GPU".

I le auala, i le lava lava faamalama e mafai ona e maua se sootaga e ave ai avetaavale talafeagai mo lau masini.

Tatou amata i "Suʻega GPGU":

  1. Tatala le lisi "Auaunaga" ma filifili "Suʻega GPGU".
  2. Tuʻu se pepa i le kata vitio manaʻomia ma kiliki "Amata Benmarkmark".
  3. O suʻega e faia i luga o laina 12 ma atonu e manaʻomia sina taimi. I se tagata e leai se poto masani, o nei faʻataʻitaʻiga o le a fai si mea itiiti, ae mafai ona faʻaolaina ma faʻaalia i tagata malamalama.
  4. A uma siaki mea uma, kiliki "Tali".

Metotia 3: Faʻatino se suʻega faʻalavelave ma le faʻataʻitaʻiga

O lenei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o polokalama faʻataʻitaʻiga e maua ai se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le kata vitio. E sili le fetaui mo le faamoemoe lenei mo le faamoemoe. O lenei masini komepiuta e le mamafa tele ma e aofia ai le mea e tatau ai ole vaega ole suʻega.

Faʻamatalaga aloaia a le SusMark

  1. I le faamalama o polokalama e mafai ona e iloa le igoa o lau kata vitio ma lona vevela o loo i ai nei. O le siaki e amata i le kilikiina o le ki. "Suega faigata o GPU".

    Faamolemole ia matau o tulaga le lelei e talafeagai lelei mo suega saʻo.
  2. Ma le isi, o se lapataiga e oso aʻe, lea e fai mai o le polokalame o le a tuʻuina atu se uta tele i luga o le vili ata, ma o loʻo i ai se lamatiaga o le vevela. Kiliki "Alu".
  3. O le faamalama o le suega atonu e le vave amata. O le uta i luga o le kata vitio na faia e ala i le faʻaaliaina o se ata ola ma le tele o lauulu lauulu. E tatau ona e vaʻai i luga o le lau.
  4. I lalo e mafai ona e iloa le siata o le vevela. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le a amata ona tulaʻi le vevela, ae e tatau ona maualuga le taimi. Afai e sili atu i le 80 tikeri ma vave ona tupu, e le masani ma e sili atu le faʻalavelave i le suʻega e ala i le ufiufi o le satauro poʻo le ki "ESC".


O le lelei o le toe faafoi e mafai ona faʻamasinoina i luga o le faatinoga o le kata vitio. O taotoga tetele ma le faʻaalia o faaletonu o se faailoilo manino lea o loʻo galue le saʻo pe na o le taimi e le i ai. Afai o le suʻega e pasia e aunoa ma ni ogaoga ogaoga - o se faailoga lea o le soifua maloloina o le fusi ata.

O lea suʻega e masani ona faia i le 10-20 minute.

I le auala, o le mana o lau kata vitio e mafai ona faʻatusatusa i isi. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o se tasi o faamau i le poloka "Faʻailoga GPU". I luga o kulini taitasi, o le iugafono ua faailogaina lea o le a faia ai le suega, ae e mafai ona e faʻaaogaina "Faʻasologa faʻasologa" ma o le a amata le suʻega e tusa ai ma au faatulagaga.

O le suʻega e tumau mo se minute. I le faaiuga, o le a oʻo mai se ripoti, pe a faʻaalia e le mumu le aofaʻi o lau togi vailaau. E mafai ona e mulimuli i le fesoʻotaʻiga "Faatusatusa lau sikoa" ma i luga o le uepisaite a le polokalama see pe fia ni isi mea o loʻo maua e isi masini.

Metotia 4: Siaki le kata vitio e faʻaaoga ai le Windows

A iai ni faʻafitauli manino e tusa lava pe leai se faʻafitauli faigata, e mafai ona e siaki le tulaga o le kata vitio e ala i DxDiag.

  1. Faʻaaoga le gaogao pipi "MUAMUA" + "R" ia valaau le faamalama Taumafai.
  2. I totonu o le pusa o tusi, ulu dxdiag ma kiliki "Lelei".
  3. Kiliki le lisi "Mata". O iina o le ae iloa ai faʻamatalaga e uiga i le masini ma avetaavale. Faʻalogo lelei i le fanua "Faamatalaga". O le mea lea e mafai ona faʻaalia ai le lisi o sese o le kata vitio.

E mafai ona ou siakiina le kata vitio i luga ole laiga

O nisi o gaosi oloa i le taimi e tasi na ofoina mai i luga o le initaneti le faʻamaonia o tagata fai ata vitio, mo se faataitaiga, suega o le NVIDIA. O le mea moni, e le o se gaioiga lea na tofotofoina, ae o le usitaia o mea uʻamea uʻamea i se taʻaloga faapitoa. O lona uiga, e te siakiina pe o galue le masini i le amataga, mo se faataitaiga, Fifa poʻo NFS. Ae o le kata vitio e faʻaaogaina e le gata i taʻaloga.

I le taimi nei, e leai ni auaunaga faʻapitoa mo le siakiina o le vitio vitio i luga o le Initaneti, o le mea lea e lelei ai le faʻaaogaina o mea taua o loʻo taʻua i luga.

Lags in games and changes in graphics may well be a sign of a decrease in the performance of a video card. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia se suʻega faigata. Afai o faʻataʻitaʻiga, ata faʻataʻitaʻi e faʻaalia lelei ma aua nei togi, ma o le vevela e tumau pea i totonu o le 80-90 tikeri, e mafai ona e mafaufau i lau fusi ata e faʻaaoga atoatoa.

Vaʻai foi: O loʻo tatou suʻeina le gaioiga mo le vevela