Vector drawing in AutoCAD

O ata tusi e aofia ai le faaliliuina o se ata masani i luga o le pepa i le eletise. O le galue faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaʻau e sili ona lauiloa i le taimi nei e fesoʻotaʻi ma le faʻafouina o falefaʻamaumauga o le tele o faʻasologa o faʻasologa, mamanu ma fale suʻesuʻe, lea e manaʻomia se faletusi eletise o la latou galuega.

E le gata i lea, i le faiga o le mamanu e masani lava ona talafeagai le faia o se ata i luga o solasaga ua lolomiina muamua.

I lenei tusiga, o le a matou ofoina atu ni faʻamatalaga pupuu i luga o le tusia o ata tusi e faʻaaoga ai le komepiuta AutoCAD.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se ata tusi i le AutoCAD

1. O le numera, pe i se isi faaupuga, vectorize se ata tusia, o le a tatou manaʻomia ona failaina le faila, pe o le faila foi, o le a avea ma faavae mo se ata tusi i le lumanaʻi.

Fausia se faila fou i le AutoCAD ma tatala le pepa faʻataʻitaʻi i le ata faʻataʻitaʻi i lona laufanua.

Itū Talafeagai: Faʻapefea ona tuʻu se ata i le AutoCAD

2. Mo le faigofie, atonu e manaʻomia le suia o le lanu o le faʻafanua mai le pogisa i le malamalama. Alu i le lisi, filifili "Filifiliga", i luga o le "Mata" matala, kiliki i le "Colours" ma filifili le paʻepaʻe e pei o se laiga laugatasia. Kiliki "Talia" ona "Faaaoga."

3. O le fua o le tupua o le ata atonu e le fetaui ma le fua moni. A o lei amataina le numera, e tatau ona e faʻafetaui le ata ile 1: 1.

Alu i le "Meafaigaluega" o le "Home" tab ma filifili "Fua." Filifili se lapopoa i luga o le ata ma le siaki pe faapefea ona ese mai le mea moni. E manaʻomia lou faʻaitiitia poʻo le faʻateleina o le ata seia oʻo i le 1: 1.

I le lisi o le lisi, filifili Scale. Filifili le ata, kiliki "Ulufale". Ona faʻamaonia lea o le pito i lalo ma ulu i le mea e le mafai ai. O faʻamanuiaga sili atu i le 1 o le a faʻateleina ai le ata. Tau faʻatatau mai le tusa ma le 1 le faʻaititia.

Pe a ulufale atu i se fuataga e itiiti ifo i le 1, faʻaaoga se vaitau e vavae ai numera.

E mafai foʻi ona e suia le fua faʻatasi. Ina ia faia lenei mea, ia toso ese le ata i le tulimanu sikuea lanumoana (lima).

4. A maeʻa le fua o le ata muamua e tuʻuina atu i le atoaga, e mafai ona e faʻaauau le faʻatinoga o le ata tifaga faʻapitoa. E na ona e manaʻomia le liʻoina o laina o loʻo i ai e faʻaaoga ai ata tusi ma mea e faʻaleleia ai, faʻamalamalamaina ma faʻatumu, faʻaopopo auʻau ma faʻamatalaga.

Suʻega Fesoʻotaʻi: Faʻapefea ona fatuina Hatching i le AutoCAD

Manatua e faʻaaoga poloka poloka e fatu ai elemene toe faʻafou.

Vaʻai foi: Faʻaaogaina poloka poloka i le AutoCAD

A maeʻa ata, e mafai ona faʻaumatia le ata muamua.

Isi lesona: Auala e faʻaaoga ai le AutoCAD

O faatonuga uma lava mo le faʻaogaina o numera o ata tusi. Matou te faʻamoemoe o le a aoga i lau galuega.