Faʻafefea ona faʻaalu tupe mai Sberbank i QIWI

O nisi taimi pe'ā e galue i laulau, e manaʻomia ona e faʻapipiʻi upu i totonu o se televave, ae le o le taamilosaga, e masani ona masani. O lenei avanoa e maua ai le polokalama Excel. Ae le o tagata uma e iloa le auala e faʻaaoga ai. Seʻi o tatou vaʻavaʻai i auala e mafai ai e Excel ona tusitusi tusiga i luga.

Lesona: Faʻapefea ona tusitusi i totonu i le Microsoft Word

Faʻamau tusitusia se faamaumauga

O le fesili e mafai ai ona faʻasalalau faʻamau i Excel e foia ma le fesoasoani o meafaigaluega e fai ai le faʻatulagaga. Ae e ui i lea, e tele auala e faʻaaoga ai.

Metotia 1: faʻatulagaina e ala i le lisi autu

O le tele lava o taimi, e sili atu i le aufaitau le aofia ai o le tusiga i luga o le matala i tusitusiga. "Faʻatonu ia sela"lea e mafai ona e alu ai i le lisi autu.

  1. Tatou kiliki-i luga o le cell o lo oi ai faamaumauga, lea e tatau ona tatou faaliliuina i se tulaga i luga. I totonu o le mea e tatala ai tala, filifili le mea "Faʻatonu ia sela".
  2. Tatala matala "Faʻatonu ia sela". Alu i le lisi "Faauigaga". I le vaega saʻo o le faamalama matala o loo i ai se poloka o faatulagaga "Faʻatulagaga". I totonu o le fanua "Togi" o le tau le aoga o le "0". O lona uiga o le faasinoala o le tusitusiga i totonu o siama. Matou te tietie atu i lenei fanua e faʻaaoga ai le piano le tau "90".

    E mafai foi ona e faia se mea ese. I le "Text" poloka ei ai se upu "Saini". Kiliki i luga, taofi le pito i lalo o le kusi ma toso i luga seia oʻo ina i ai le upu i se tulaga i luga. Ona tatala lea o le faamau o le kio.

  3. Faatasi i le faamalama o tulaga o loo taʻua i luga, kiliki i le faamau "Lelei".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa nei gaioiga, o le ulufale atu i le filifili ua filifilia na avea ma laina.

Metotia 2: faʻamaufaʻailoga taga

E sili atu foi le faigofie ile faia o le mea e faʻaaoga ai le lipine, o le tele o tagata faaaoga e sili atu le taua nai lo le faamalama o le faatulagaina.

  1. Filifili le televise poʻo le vāega o loʻo tatou fuafua ai e tuʻuina faʻamatalaga.
  2. Alu i le lisi "Aiga", pe afai o le taimi nei tatou te i ai i se isi faʻamau. I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Faauigaga" kiliki le faamau "Faʻatulagaga". I le lisi e amata, filifili le aitema "Faʻasolo i luga le upusii".

A maeʻa nei gaioiga, o le anotusi i totonu o le filifili filifilia po o le laina o le a faʻaalia i luga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei metotia e sili atu ona talafeagai nai lo le taimi muamua, ae, e ui i lea, e masani ona faʻaaogaina le tele. O ai e fiafia e faia lenei faʻatinoga e ala i le faamalama o le faatulagaga, ona mafai lea ona e alu i lana lisi talafeagai mai le lipine. Mo lenei, o loʻo iai i le lisi "Aiga", na o le kiliki i luga o le ata i le foliga o se arrow pa'ū, lea o loʻo i le tulimanu pito i lalo o le vaega o meafaigaluega "Faauigaga".

A maeʻa lena, o le a tatalaina se faamalama. "Faʻatonu ia sela" ma isi gaoioiga uma a le tagata e tatau ona tutusa ma le auala muamua. O lona uiga, o le a tatau ona faʻaaogaina meafaigaluega i le poloka "Faʻatulagaga" i le lisi "Faauigaga".

Afai e te manaʻo i le faʻatulagaga saʻo o le tusitusiga lava ia ma mataitusi ia i ai i le tulaga masani, e faia foi lenei mea i le faʻaaogaina o le ki "Faʻatulagaga" luga o le pepa. Kiliki i luga o lenei ki ma i le lisi e aliali mai, filifili le mea Vertical Text.

A maeʻa nei gaioiga, o le a maua e le tusitusiga le tulaga talafeagai.

Lesona: Faʻamatalaina o le laulau Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lua ni auala autu e faʻafetaui ai le faʻatulagaina o mataupu: e ala i le faamalama "Faʻatonu ia sela" ma ala i le faamau "Faauigaga" luga o le pepa. E le gata i lea, o nei metotia uma e faʻaaogaina le masini faatulagaina o le faatulagaga. E le gata i lea, e tatau ona e iloa e lua ni filifiliga mo le faatulagaina saʻo o elemene i totonu o le masini: o le faatulagaina saʻo o mataitusi ma se nofoaga tutusa o upu i le lautele. I le mataupu mulimuli, o tusi na tusia i lo latou tulaga masani, ae i totonu o se koluma.