Samsung Dex - loʻu aafiaga o le faʻaaogaina

O Samsung DeX o le igoa o tekonolosi faʻaaogaina lea e mafai ai ona e faʻaogaina le Samsung Galaxy S8 (S8 +), Galaxy S9 (S9 +), Note 8 ma le Note 9, faʻapea foi le tab S4 o le komepiuta, faʻafesoʻotaʻi i le mataʻituina -Station DeX Station poʻo DeX Pad, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o se cable USB-C-HDMI faigofie (na o le Galaxy Note 9 ma le Table Tab Tab S4).

Talu ai, talu ai nei, sa ou faʻaaogaina le Faaaliga 9 o le telefoni tele, semanu ou te le o aʻu lava pe ana ou le tofotofoina le ono mafai ona faamatalaina ma ou te lei tusia lenei iloiloga puupuu e uiga i le Samsung DeX. E sili atu foʻi le fiafia: faʻatautaia Ububtu i le Note 9 ma le Tab S4 e faʻaaoga Linux i Dex.

Eseesega fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, fetaui

I luga, e tolu filifiliga mo le faʻaogaina o se telefoni e faʻaaoga ai le Samsung DeX, e foliga mai ua e vaʻaia ni iloiloga o nei foliga. Ae ui i lea, e toalaiti nofoaga e faʻaalia ai eseesega i ituaiga o fesoʻotaʻiga (sei vagana ai le tele o nofoaga e fai ai faʻamaumauga), lea e mafai ona taua mo ni faʻamatalaga:

  1. Dex station - o le uluai kopi o le nofoaga e teu ai le fale, o le mea aupito sili ona mafua ona o ona foliga atoa. Na o le tasi lea o loʻo i ai se fesoʻotaʻi Ethernet (ma le USB e lua, pei o le isi filifiliga). Pe a faʻafesoʻotaʻi, e poloka le uʻamea ma le failauga (muffles le leo pe afai e te le faia i luga o le mata). Ae leai se mea na tapunia ai le sikikini sikolima. Lagolago maualuga le lagolagoina - Full HD. E aofia ai le leai o le cable HDMI. Loloa avanoa.
  2. Dex pad - O se pepa sili atu ona faʻatusatusa, faʻatusatusa i le tele i smartphones Faʻaaliga, sei vagana ai ua sili atu ona mamafa. Fesoʻotaʻiga: HDMI, 2 USB ma le USB Type-C mo le molimauina (telefoni HDMI ma le uta na aofia ai). O le failauga ma le pu o le mini-jack e le taofia, ua poloka le fuʻa tamatamailima. O le maualuga aupito maualuga o le 2560 × 1440.
  3. USB-C-HDMI cable - o le filifiliga aupito sili ona lelei, i le taimi o le tusiaina o le toe iloiloga, ua na o le Samsung Galaxy Note 9 e lagolagoina. Afai e te manaʻomia se kiore ma le keyboard, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻiina i latou e ala i le Bluetooth (e mafai foi ona e faʻaaoga le telefoni atamai e avea ma touchpad mo auala uma fesoʻotaʻiga), ae le mai USB, filifiliga. E le gata i lea, pe a faʻafesoʻotaʻi, e le tauina e le masini (e ui lava e mafai ona e tuʻuina i luga o le eletise tasi). O le maualuga o le faaiuga o le 1920 × 1080.

E le gata i lea, e tusa ai ma nisi o iloiloga, o loʻo i ai i le au faʻamaufaʻailoga 9 le tele o faʻapipiʻi faʻapipiʻi USB-type C ma le HDMI ma se seti o isi fesoʻotaʻiga na faʻasalalauina mo komepiuta ma komepiuta (e iai nisi mai Samsung, mo se faʻataʻitaʻiga, EE-P5000).

Faatasi ai ma faʻaopoopoga faaopoopo:

  • O le DeX Station ma DeX Pad ua faʻamafanafanaina.
  • E tusa ai ma nisi faʻamatalaga (ou te leʻi mauaina faʻamatalaga aloaia i lenei mataupu), pe a faʻaaoga le nofoaga e teu ai, e mafai ona faʻaaogaina le 20 talosaga i le telefoni, e faʻaaoga ai na o le uaea - 9-10 (atonu e fesootaʻi ma le mana poʻo le faʻamafanafanaina).
  • I le ata faigofie o le kopi o le ata, mo auala mulimuli e lua, ua faailoa mai ai le 4k le lagolagoina o iugafono.
  • O le mataʻituina e fesoʻotaʻi ai lau smartphone e faigaluega e tatau ona lagolagoina le faʻamatalaga HDCP. O le tele o siaki faʻaonapo nei e lagolagoina, ae o le matua pe fesoʻotaʻi atu i se tagata faifaʻatonu atonu e le mafai ona vaʻai i le nofoaga e teu ai.
  • A faʻaaogaina se tau e le faʻavaeina muamua (mai se isi atamai) mo nofoaga e teu ai DeX, atonu e le lava le mana (e le faigofie ona "amata").
  • DeX Station ma DeX Pad e fetaui ma le Galaxy Note 9 (a itiiti mai i luga o Exynos), e ui lava e le o faʻaalia i totonu o faleoloa ma luga o le afifiina.
  • O se tasi o fesili e masani ona fesiligia - pe mafai ona faʻaaoga le DeX pe a fai le atamai i se mataupu? I le kopi ma se uaea, o le mea moni, e tatau ona galue. Ae i totonu o le nofoaga e teu ai - e le o se mea moni, e tusa lava pe foliga mai o se mea e faigofie ona fai: e le "oʻo" i le mea e tatau ai, ma e tatau ona aveese le ufiufi (ae ou te le vaʻaia o loʻo i ai ni pusa e aoga ai lenei mea).

E foliga mai ua uma ona taua mea taua uma. O le fesoʻotaʻiga lava ia e le tatau ona mafua ai ni faʻafitauli: faʻafesoʻotaʻi laina, maso ma kilipa (e ala i le Bluetooth poʻo le USB i luga o le nofoaga faʻapipiʻi), faʻafesoʻotaʻi lau Samsung Galaxy: e tatau ona fuafuaina mea uma, ma i luga o le mata o le a e vaʻai ai i se valaaulia e faʻaaoga le DeX (pe a leai, faʻamatalaga i luga o le telefoni lava ia - i lea mea e mafai ona e fesuiaʻi le mode faʻatulagaga o le DeX).

Galulue ma Samsung DeX

Afai na e galue faʻatasi ma le '' upega tafaʻilagi 'o le Android, o le faʻaaogaina o le DeX o le a sili ona e masani i ai: o le mataʻitusi e tasi, faʻamatalaga mata, ata i luga o le komepiuta. E sologa lelei mea uma, i soo se tulaga e le tatau ona ou feagai ma taofi.

Ae ui i lea, e le o talosaga uma e fetaui lelei ma le Samsung DeX ma e mafai ona galue i le tulaga atoa (galuega le fetaui, ae i le tulaga o le "rectangle" ma le fesuiaiga o le tele). Faatasi ai ma mafutaga e iai:

  • Microsoft Word, Excel ma isi mai le Microsoft Office suite.
  • Microsoft Remote Desktop, pe afai e te manaʻomia le fesoʻotaʻi i se komepiuta ma Windows.
  • Le tele o polokalama masani a le Android mai Adobe.
  • Google Chrome, Gmail, YouTube ma isi Google.
  • Le aufaasālalau VLC, MX Player.
  • Autocad mobile
  • Faʻatinoina talosaga a Samsung.

E le o se lisi atoa lenei: pe a fesoʻotaʻi, afai e te alu i le lisi o tusi talosaga i luga o le Samsung DeX desktop, o le a e vaʻaia se sootaga i le faleoloa lea e aoina ai polokalama e lagolagoina ai tekinolosi ma e mafai ona e filifilia mea e te manaʻo ai.

E le gata i lea, afai e mafai ona e faʻaalia le Taalo Laʻasaga i le Avanoa Lautele - Taaloga Taaloga i lau telefoni, o le tele o taaloga o le a galulue i le foliga atoa-foliga, e ui lava o le pulea oi latou atonu e le faigofie tele pe a latou le lagolagoina le keyboard.

Afai i le taimi o le galuega e te maua ai se SMS, savali i le avefeau poʻo se valaau, e mafai ona e tali, ioe, tuusao mai le "laulau". O le telefoni feaveai o le telefoni feaveaʻi o le a faʻaaogaina e avea ma tulaga masani, ma o le mataʻituina poʻo le failauga o le telefoni o le a faʻaaogaina mo le gaioiga lelei.

I se tulaga lautele, e le tatau ona e maitauina nisi faigata pe a faʻaaogaina le telefoni o se komepiuta: o mea uma e faʻatinoina faigofie, ma o loʻo e masani lelei i talosaga.

O mea e tatau ona e gauai i:

  1. I le faʻatulagaga Seti, o Samsung Dex o loʻo aliali mai. Vaʻavaʻai i ai, atonu e maua se mea manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga mo le faʻatinoga o soʻo se mea, e tusa lava pe le o faʻatagaina talosaga i le tulaga atoa o le foliga (e leʻi aoga mo aʻu).
  2. Iloilo ia togi, mo se faataitaiga, gagana fesuisuiaʻi - Sue + Space. Lalo o se faʻamalamalamaga, o le uiga Meta o lona uiga o le Windows po o le Poloaiga (pe ae faʻaogaina le piano Apple). Faiga o mea e pei o le Lolomiina o le Mataitusi.
  3. O nisi tusi talosaga e mafai ona ofoina atu nisi faʻalapotopotoga pe a faʻafesoʻotaʻi i DeX. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Adobe Sketch o loʻo i ai le galuega a le Dual Canvas, pe a faʻaaogaina le telefoni atamai e pei o se ata faʻataʻitaʻi, matou te tosoina i luga se penisini, ma o le faʻateleina o le ata o loʻo vaaia i le mata.
  4. E pei ona ou taʻua, e mafai ona faʻaaoga le telefoni atamai e avea o se touchpad (e mafai ona e mafai ai le mode i le nofoaga faʻalauiloa i luga o le telefoni, pe a fesoʻotaʻi atu i le DeX). Sa ou malamalama mo se taimi umi pe faapefea ona toso faamalama i lenei tulaga, o lea o le a ou vave logoina oe: faatasi ai ma tamatamailima e lua.
  5. E lagolagoina le fesoʻotaʻiga uila afi, e oo lava i le NTFS (Ou te leʻi taumafai i masini fafo), e oʻo lava i se masini komepiuta o fafo e galue. Atonu e talafeagai le faʻataʻitaʻiina o isi masini USB.
  6. Mo le taimi muamua, e tatau ona faʻaopopo se faʻasologa o le keyboard i totonu o le faʻaogaina o le komepiuta meafaigaluega, ina ia mafai ona ulufale i ni gagana se lua.

Masalo na galo ia te au se mea, ae aua nei faatuai e fesili atu i manatu - O le a ou taumafai e tali, pe a tatau ai, o le a ou faia se suesuega.

I le faaiuga

O kamupanī eseese na faʻataʻitaʻii le faʻaaogaina o le Samsung DeX i taimi eseese: Microsoft (i le Lumia 950 XL), o le HP Elite x3, o se mea tutusa na faʻamoemoeina mai le Ubuntu Phone. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina le polokalama Sentio Desktop e faʻaaogaina ai ia galuega i luga o smartphones e tusa lava pe o le a le gaosiga (ae o le Android 7 ma le fou, ma le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ia pepese). Atonu, mo se mea e pei o le lumanai, ae atonu e leai.

O le mea moni, e leai se tasi o filifiliga ua "faamatuu", ae i se tulaga loloto, mo nisi tagata faaaoga ma le faaaogaina o ata, Samsung DeX ma analogs e mafai ona avea ma se filifiliga sili ona lelei: i le mea moni, o se komepiuta e puipuia lelei i taimi uma i lau taga, e talafeagai mo le tele o galuega galue ( pe afai tatou te le o talanoa e uiga i le faʻaaogaina o tomai faʻapitoa) ma mo le toetoe lava o soo se "galulolo i luga o le Initaneti", "i luga o ata ma vitio", "matamata ata tifaga".

O le tagata lava ia mo aʻu lava ia, ou te ioe atoatoa e mafai ona ou faatapulaaina aʻu lava i se telefoni feaveaʻi a Samsung faatasi ma le DeX Pad, pe a le o le fanua o le gaioiga, faapea ma nisi masani na atiae i le 10-15 tausaga o le faaaogaina o polokalama lava e tasi: mo mea uma na Ou te faia i le komepiuta i fafo atu o le galuega faapolofesa, o le a sili atu nai lo aʻu. Ioe, e le tatau ona tatou faagaloina o le tau o le smartphones e le o se mea itiiti, ae o le toatele o tagata e faatauina i latou, e aunoa ma le iloa e uiga i le avanoa e faalauteleina ai galuega.