Faasalalauga i totonu o le masini komepiuta - pe faapefea ona aveese pe nana?

Talofa Faasalalauga i aso nei e mafai ona maua i le toetoe o nofoaga uma (i se tasi pepa pe tasi). Ma e leai se mea leaga i totonu o ia - o nisi taimi e na o le tau lava o le tupe e totogi uma ai le pule o le nofoaga mo lona foafoaga.

Ae o mea uma e lelei i le faʻalelei, e aofia ai faʻasalalauga. A oʻo ina tele naua i luga o le 'upega tafaʻilagi, e matua le talafeagai lava le faʻaaogaina o faʻamatalaga mai lea mea (Ou te le o talanoa e uiga i le mea moni e mafai ona amata e lau suʻesuʻega ona tatala ni afifi ma ni pupuni e aunoa ma lou iloa).

I lenei tusiga ou te fia talanoa e uiga i auala vave ma faigofie ona faatea ese ai faasalalauga i soo se masini komepiuta! Ma o lea ...

O le anotusi

  • Metotia numera 1: aveese faʻamatalaga e faʻaaoga ai faʻamatalaga. polokalame
  • Faʻasologa numera 2: faʻamalo faasalalauga (faʻaaoga le faʻaopoopoga Adblock)
  • Afai e le faʻaumatia le faʻasalalauga pe a uma ona faʻapipiʻi mea faʻapitoa. mea aoga ...

Metotia numera 1: aveese faʻamatalaga e faʻaaoga ai faʻamatalaga. polokalame

E tele ni polokalama mo faasalalauga faʻasalalau, ae mafai ona e faitauina mea lelei i tamatamailima lima e tasi. I loʻu manatu, o se tasi o sili ona lelei o le Pule. O le mea moni, i lenei tusiga sa ou manao e nofo i ai ma fautuaina oe e te taumafai ...

Pule

Sitepu aloaia: //adguard.com/

O se polokalama laitiiti (o le pusa tufatufa e tusa ma le 5-6 MB), lea e mafai ai ona faigofie ma vave poloka le tele o faʻasalalauga faʻalavelave: fenuaʻi paʻepaʻe, tatalaina o taʻai, teasers (pei o le Ata 1). E sili atu le vave galue, o le eseesega i le saoasaoa o itulau o uta faʻatasi ai ma e aunoa ma le toetoe lava tutusa.

O le aoga o loʻo i ai le tele o itu eseese, ae i totonu o le faʻavae o lenei tusiga (ou te manatu), e leai se uiga e faʻamatalaina ai ...

I le ala, i le mati. 1 o loʻo tuʻuina atu ni faʻamatalaga se lua ma le Adguard ua fesuiaʻi - i loʻu manatu, o le eseesega o loʻo i luga o foliga!

araisa 1. Faatusatusaga o le galuega ma faʻatagaina ma le faʻaletonu le malosi.

E mafai e tagata faʻapitoa faʻapitoa ona finau faapea ei ai faʻaopoopoga o suʻesuʻega e faia ai le galuega lava e tasi (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o faʻaaliga sili ona lauiloa Adblock).

O le eseesega i le va o le Adguard ma le masani masani o le faʻalauiloaina o loʻo faʻaalia i le Fig. 2

Fig.2. Faʻatusatusaga o le Puipuiga ma le faʻapipiʻiina o faʻaopoopoga.

Faʻasologa numera 2: faʻamalo faasalalauga (faʻaaoga le faʻaopoopoga Adblock)

Adblock (Adblock Plus, Adblock Pro, ma isi) i le mataupu faavae o se faʻaopoopoga lelei (ese mai nai nai faʻailoga o loʻo lisi atu i luga). Faʻapipiʻi vave ma faigofie (pe a uma le faʻapipiʻiina, o le a iai se igoa faapitoa i luga o se tasi o pito i luga o le masini (vaai i le ata i le agavale), lea o le a setiina ai le faatulagaga mo Adblock). Mafaufau e faʻapipiʻi lenei faʻaopoopoga i nisi o lauiloa iloga.

Google chrome

Lauga: //chrome.google.com/webstore/search/adblock

O le tuatusi o loʻo i luga o le a ave loa oe i le sailiga mo lenei faʻaopoopoga mai le upega tafaʻilagi Google aloaia. E tatau ona e filifili le faʻaopoopoga e faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi.

Fig. 3. Filifiliga o faʻaopoopoga i le Chrome.

Mozilla firefox

Faaopoopoga i le tuatusi faʻapipiʻi: //addons.mozilla.org/ru/firefox/addon/adblock-plus/

A maeʻa ona e alu i lenei itulau (faʻafesoʻotaʻi i luga), e na ona e kiliki tasi le "Faʻatasi i Firefox". O se faʻafanua o mea e aliali mai i luga o le faʻailoga o le masini komepiuta se ki fou: ad blocking.

Fig. 4. Mozilla Firefox

Opera

Lauga e faʻapipiʻi le faʻaopoopoga: //addons.opera.com/en/extensions/details/opera-adblock/

O le faʻatulagaga e tutusa lelei - alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le' upega tafaʻilagi (fesoʻotaʻiga i luga) ma kiliki se ki - "Faʻaopoopo i le Opera" (tagai i le Fig.5).

Fig. 5. Adblock Plus mo le Opera browser

Adblock o se faʻaopoopoga mo faʻamaumauga taʻutaʻua uma. O le faʻatulagaga e tutusa lelei i soo se mea, e masani lava e le sili atu i le 1-2 kiliki kiliki.

A maeʻa faʻapipiʻi le faʻaopoopoga, o le moli mumu e faʻaalia i le pito i luga o le 'upega tafaʻilagi, lea e mafai ona e filifili vave pe vavave faʻasalalauga i luga o se' upega tafaʻilagi. E faigofie tele, ou te taʻu atu ia te oe (o se faʻataʻitaʻiga o le galuega i le masini Mazilla Firefox ile Ata 6).

Fig. 6. Galuega faʻataʻitaʻia ...

Afai e le faʻaumatia le faʻasalalauga pe a uma ona faʻapipiʻi mea faʻapitoa. mea aoga ...

O se tulaga e masani ai: ua amata ona e maitauina le tele o faasalalauga i luga o nofoaga eseese ma filifili ai e faʻapipiʻi se polokalama e vaʻaia aunoa. Faʻatulagaina, faʻapipiʻiina. O faʻalauiloa ua faʻaitiitia, ae o loʻo i ai pea, ma i luga o na saite i le mea, i le teori, e le tatau ona i ai! E te fesili i uo - latou te faʻamaonia o le faasalalauga i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e le o faʻaalia i lenei' upega tafaʻilagi i luga o latou PC O le le mautonu, ma le fesili: "O le a le isi mea e fai, e tusa lava pe le o le polokalame mo le poloka o faasalalauga ma le faʻaopoopoga Adblock e le fesoasoani?".

Sei o tatou taumafai e faʻataʻitaʻiina ...

Fig. 7. Faataitaiga: faasalalauga e leʻo luga o le upega tafaʻilagi "Vkontakte" - o faʻamatalaga faʻaalia i luga o lau PC

E taua! I le avea ai o se tulafono, o nei faʻasalalauga e foliga mai ona o le faʻamaʻiina o le 'upega tafailagi i ni mea leaga ma faʻaaogaina tusitusiga. E sili atu nai lo le leai, e le maua e le siaki se mea e afaina ai ma e le mafai ona fesoasoani e faaleleia le faafitauli. O le siaki e afaina, i le silia ma le afa o mataupu, i le taimi o le faapipiiina o le tele o polokalama, pe a lolomiina e le tagata faaaoga "atili ma atili" e ala i le inisiia ma e le tilotilo i le siakiina ...

Soaina faavaomalo faamama le fua

(e faʻatagaina oe e faʻateʻa ese le tele o siama e teu ai siaki)

Laasaga 1 - siaki komipiuta atoatoa i le antivirus

E le o le siakiina i se masini masani e puipuia ai oe mai le faasalalauga i le masini, ae o le mea muamua lenei ou te fautuaina. O le mea moni e masani lava o nei faʻalapotopotoga faʻalauiloa i Windows o lo o utaina atu faila sili ona leaga e sili ona manaʻomia e faʻamalo.

E le gata i lea, afai ei ai se tasi siama i luga o le PC, e ono mafai ona leai ni selau faʻaselau (fesoʻotaʻi i le tusiga ma le polokalama sili ona lelei antivirus i lalo) ...

Best Antivirus 2016 -

(E ala i le auala, e mafai foi ona faia le suʻega anti-virus i le laasaga lona lua o lenei tusiga, faʻaaoga le AVZ)

Laasaga 2 - siaki ma toe faʻaleleia le faila faila

Faatasi ai ma le fesoasoani a le faila o le 'au, e tele fomaʻi e sui ai le tasi' upega tafaʻilagi i le isi, poʻo le poloka avanoa i se 'upega tafaʻilagi atoa. E le gata i lea, pe a faʻaalia le faasalalauga i totonu o le masini - i le silia ma le afa o mataupu, o le faila faila e taʻutaʻu, o le faʻamamaina ma le toe faʻaleleia o se tasi o uluai fautuaga.

E mafai ona e toe faʻafoʻi i auala eseese. Ou te fautua atu o se tasi o mea sili ona faigofie o le faʻaaogaina lea o le aoga AVZ. Muamua, e leai se totogi, lona lua, o le a toe faʻafoʻi le faila, tusa lava pe o loʻo poloka i se siama, lona tolu, e oʻo lava i se tagata faʻapitoa e mafai ona ia faʻaaogaina ...

AVZ

Falemaʻi Upega Tafaʻilagi: //z-oleg.com/secur/avz/download.php

O se tasi o polokalame aupito sili ona lelei e toe faʻafoʻi ai le komepiuta pe'ā uma soʻo se siama siama. Ou te fautuaina e tuʻuina i luga o lau komepiuta e aunoa ma le toilalo, sili atu i le tasi o le a fesoasoani ia te oe i le tulaga o soo se faafitauli.

I totonu o lenei tusiga, o lenei aoga e tasi le galuega - o le toe faʻaleleia o le faila faila (e te manaʻomia e na o le tasi le fuʻa: Faʻamaumauga / Faiga Faʻaleleia / faʻamaonia le faila o faila - vaai Ata 8).

Fig. 9. AVZ: toe faʻaleleia tulaga faʻapipiʻi.

A maeʻa ona toe faʻaleleia le faila o le 'au, e mafai foi ona e faia se suʻesuʻega komepiuta komepiuta mo siama (pe afai e te leʻi faia i le laasaga muamua) ma lenei aoga.

Laasaga 3 - siaki alalaupu o le initaneti

E le gata i lea, aʻo leʻi tatalaina le masini, ou te fautuaina vave le siakiina o le alalaupapa o le auala, lea e tu i luga o le komepiuta po o le faletusi. O le mea moni, e masani lava, e faaopoopo i le lalagaina o le faila lava ia, latou te faaopoopoina se laina mo le tatalaina o faasalalauga "viral" (mo se faataitaiga).

O le siakiina o le alalaupapa e te kiliki ina ua e lafoaia le faigofie o le masini: faʻaoga-saʻo i luga, ma filifili "Āiga" i le lisi autu (pei o le Ata 9).

Fig. 10. Siaki le pepa.

O le isi, ia faʻalogo i le laina "Sini" (tagai i le Ata 11 - o mea uma o loʻo faʻatulagaina i lenei ata ma lenei laina).

Faataitaiga o le virus: "C: Documents and Settings User User Data Browsers exe.emorhc.bat" "//2knl.org/?src=hp4&subid1=feb"

Fig. 11. Sini e aunoa ma ni auala masalosalo.

Mo soʻo se masalosaloga (ae le o le a le maua ni faasalalauga i le masini), Ou te fautuaina pea le aveeseina o alalaupapa mai le laulau ma toe faia (ia fatuina se alalaupapa fou: alu i le pusa lea ua faapipiiina ai lau polokalama, ona sue lea o le "exe" faila I lea mea, kiliki i luga-saʻo ma i le lisi autu o le tagata sailiili filifili le filifiliga "Auina atu i le teuga (fai se gapu)").

Laasaga 4 - siaki mea faaopoopo ma faʻaopoopoga i le masini

O le tele o faʻasalalauga faʻasalalauga e le natia mai le tagata faʻaaoga ma e mafai ona maua i le lisi o faʻaopoopoga poʻo faʻaopoopoga o le masini.

O nisi taimi e tuuina atu ai ia i latou se igoa e talitutusa lava ma soʻo se faʻalautelega faʻalauiloaina. O le mea lea, o se fautuaga faigofie: aveese mai lau sailiga ia faʻaopoopoga e le masani ai ma faʻaopoopoga, ma faʻaopoopoga e te le faʻaaoga (tagai i le Ata 12).

Chrome: alu i chrome: // faʻaopoopoga /

Firefox: Faasolo i luga le Ctrl + Shift + A faʻapotopotoga autu (vaai Ata 12);

Opera: Ctrl + Shift + Aotelega autu

Fig. 12. Faʻaopoopoga i le Firefox browser

Laasaga 5 - siakiina talosaga faʻatulagaina i Windows

E faʻatusatusa i le laasaga muamua - ua fautuaina e siaki le lisi o polokalame ua faʻapipiʻi i Windows. Lapataiga faʻapitoa i polokalame e leʻi iloa e leʻi leva talu ai (tusa lava pe faʻatusatusa i le taimi na faʻaalia ai faasalalauga i le masini).

Mea uma e le masani ai - lagona le saoloto e faʻamalo!

Fig. 13. Faʻamasalaina talosaga e leʻi iloa

I le auala, e le o faʻaalia i taimi uma e le faʻapipiʻi masani Windows masini uma na faʻaaogaina i le polokalama. Ou te fautuaina foi e faaaoga le tusi talosaga ua fautuaina i lenei tusiga:

aveeseina o polokalama (tele auala):

Laasaga 6 - siaki le komepiuta mo mea leaga, mea faʻatau, ma isi.

Ma le mea mulimuli, o le mea e sili ona taua o le siakiina o le komepiuta ma fale faʻapitoa faapitoa e saili ai ituaiga uma o mea taufaasese "lapisi": malware, adware, ma isi. O le anti-virus, i le avea ai o se tulafono, e le maua se mea faapea, ma ua manatu o mea uma ua ogatasi ma le komepiuta, ae leai se mea e mafai ona tatalaina

Ou te fautuaina ni mea aoga se lua: AdwCleaner ma Malwarebytes (siaki lau komepiuta, sili atu i nei mea uma (e vave ona galue vave ma fai sina avanoa, e pei o le siiina mai o nei meafaigaluega ma siakiina ole PC e le umi!)).

Adwcleaner

Nofoaga: //toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Fig. 14. Faamalama autu o le polokalame AdwCleaner.

O se mea sili ona mama e vave ona vaʻai lau komepiuta mo soʻo se "otaota" (i le averesi, e 3-7 minute). I le auala, faʻamamā uma lauiloa taʻalo mai laina mama: Chrome, Opera, IE, Firefox, ma isi.

Malwarebytes

Upega Tafaʻilagi: //www.malwarebytes.org/

Fig. 15. O le faamalama autu o le polokalame Malwarebyte.

Ou te fautuaina le faʻaaogaina o lenei faʻaopoopoga i le faaopoopo i le muamua. E mafai ona siakiina le komepiuta i auala eseese: vave, tumu, vave (tagai i le Ata 15). Mo se suʻesuʻega atoa o se komepiuta (komepiuta), e oʻo lava i se kopi e leai se totogi o le polokalama ma o le a vave lava le faʻatinoina o le laʻasaga.

PS

Faasalalauga e le leaga, o le leaga o le tele o faasalalauga!

Ua ou maua uma lava. 99.9% avanoa e faʻaumatia ai faʻamatalaga i totonu o le masini - pe ae mulimuli i laasaga uma o loʻo faʻamatalaina i le tusiga. Le manuia