Ae a pe afai e le galue le kiore? Faʻafitauli faʻapipiʻi

Faʻafetai i tagata uma!

E le o se taimi umi talu ai nei, na ou vaaia ai se ata fiafia tele (e oo lava i le malie): o le tasi alii i le galuega, ina ua le toe galue le kioo, na tu o ia ma sa le iloa le mea e fai - na te le iloa pe faapefea ona tape le PC ... I le taimi nei, ou te taʻu atu ia te oe, tagata faʻaogaina le faʻaaogaina o le kiore - e mafai ona faigofie ma vave faʻatinoina le faʻaogaina o le komepiuta. O le a ou fai atu atili - o le saoasaoa o le galuega e faʻatupulaʻia tele!

I le auala, sa vave ona ou toe teuteuina le fusi ia te ia - o le auala lea na fanau mai ai le autu o lenei tusiga. O lenei ou te manaʻo e tuʻuina atu ni fautuaga e mafai ona e taumafai e fai e toe faʻafoʻi ai le kiore ...

I le auala, o le a ou manatu e le aoga le kiore mo oe - o lona uiga e le mafai e le faʻailoga ona gaoioi. O le mea lea, o le a ou aumaia i laasaga taʻitasi ia kulie e manaʻomia ona paʻu i luga o le komepiuta ina ia mafai ai ona faia lenei mea poʻo lena gaioiga.

Numera numera 1 - o le koku o le kiona e le alu uma lava

O le mea sili lea ona leaga, masalo o le mea e ono tupu. Talu ai ona o nisi tagata faaaoga na le faigofie ona saunia mo lenei mea :). E toatele e le iloa pe faapefea i lenei tulaga ona o atu i le vaega e puleaina, pe amata se tifaga, musika. O le a tatou malamalama lelei.

1. Siaki laina ma fesoʻotaʻiga

O le mea muamua ou te fautuaina e fai, o le siakiina o le telefoni ma fesoʻotaʻiga. O pine e masani ona nutimomoia e peti (pusi, mo se faataitaiga, alofa e fai), e le o se mea faʻafuaseʻi, O le tele o isumu, pe a faʻafesoʻotaʻi i latou i le komepiuta, amata ona susulu (ua susulu le Lila i totonu). Faʻalogo lelei i lenei mea.

Ma siaki le port USB. A maeʻa ona faʻasaʻo le uaea, taumafai e toe faʻafou le komepiuta. I le auala, o nisi PC ei ai ports i le pito i luma o le iunite ma le pito i tua - taumafai e fesoʻotaʻi le kiore i isi ports USB.

I se tulaga lautele, o upumoni faavae na toatele ua le amanaiaina ...

2. siaki siaki

E faʻaaoga lenei i lauusiusi masini. Taumafai pe suia le paʻa poʻo le tauina, ona siaki lea.

Fusi (agavale) ma le lelei (taumatau).

3. Faʻafitauli faʻafitauli o le kiore e ala i se vaʻaloga ua fausia i totonu o Windows

I le Windows, o loʻo i ai se faʻapitoa faapitoa lea ua na ona mamanuina ina ia maua ma otometi le faʻaitiitia o le tele o faafitauli o le kusi. Afai e susulu le Uila i luga o le kio, pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi i le PC, ae e le galue lava - ona e manaʻomia lea e faʻaaoga le faʻaogaina o lenei meafaigaluega i Windows (aʻo leʻi faʻatau se kiore fou :)).

1) Muamua, tatala le laina e faʻataunuʻu ai: faʻapipiʻi i le taimi e tasi le ki Manumalo + R (po o le faamau Manumalope a iai ni pupuni 7).

2) I le laina e faʻataʻitaʻi ai le tusi Puleaina ma lolomi Ulufale.

Taumafai: faʻapefea ona tatala le laulau o le Windows Control Panel mai le komepiuta.

3) I le isi itu, oomi le faamau i ni nai taimi Taofi (i le agavale o le piano, i tafatafa o Loka tapuni). E mafai ona e fesoasoani ia te oe lava fana. O le galuega iinei e faigofie: e tatau ona e filifili le vaega "Meafaigaluega ma leo"O le ataata i lalo o loʻo faʻaalia ai le ala e foliga ai le vaega ua filifilia. A maeʻa filifili - na o le kiliki i le ki Ulufale (o lenei vaega o le a tatala i lenei auala).

Lisi Pulea - meafaigaluega ma leo.

4) Faʻaopoopo i le auala lava e tasi (TAB faʻamau ma uʻamea) filifili ma tatala le vaega "Meafaigaluega ma Lolomitusi".

5) Ma le isi, faʻaaogaina o le kī TAB ma fana faʻamaonia le kiore ona faʻasolo lea o le kulupu autu Shift + F10. Ona e tatau lea ona i ai le faamalama o meatotino, lea o le a avea ma lisi o mea "Faʻasalalau"(silasila i le ataata i lalo).

Ina ia tatalaina le lisi autu e tasi: filifili le kiore (le TAB button), ona kiliki lea o le kesi Shift + F10.

6) O le isi, mulimuli i faatonuga a le vaitau. I le avea ai o se tulafono, o le suʻega faʻamalositino ma faʻafitauli e manaʻomia le 1-2 minute.

I le auala, pe a uma le siakiina e leai ni faatonuga mo oe atonu e le o, ma o le a faʻamautuina lou faafitauli. O le mea lea, i le faaiuga o le suʻega, kiliki i le tapuni maeʻa ma toe amata le PC. Masalo pe a maeʻa ona toe fai mea uma o le a aoga ...

4. Siaki ma faafou le avetaavale

E tupu e faʻamaonia saʻo e Windows le kio ma faʻapipiʻi le "avetaavale sese" (pe na o se avetaavale e feteenai.) I le ala, ao leʻi taofia le galuega, na e faʻapipiʻiina soʻo se masini? Atonu ua e iloa le tali?).

Ina ia iloa pe o le avetaʻavale e LELEI, e tatau ona e tatalaina pule o masini.

1) Faʻasalaga le ki Manumalo + Rona e ulufale lea i le poloaiga devmgmt.msc (faʻamalamalamaina i lalo) ma lolomi Ulufale.

2) E tatau ona tatala "pule o masini". Faʻalogo lelei pe iai ni faailo samasama, e faʻafeagai ma soʻo se ituaiga meafaigaluega (aemaise i le faʻafeagai ma le kiore).

Afai ei ai sea faʻailoga - o lona uiga e te le maua se avetaʻavale, pe o iai foi se faafitauli i ai (E masani ona tupu lenei mea i le tele o fuainumera fefaatauaʻiga a Samoa mai tagata e le o iloa.).

3) Faʻafou le avetaʻavale: faʻaaogaina uʻamea ma pāpā TAB faailoga lau masini, ona kiliki ai lea Shift + F10 - ma filifili "faʻafou le avetaʻavale" (screen i lalo).

4) I le isi itu, filifili le meli faʻamaumau ma faʻatali mo Windows e siaki ma faʻapipiʻi le avetaʻavale. I le auala, afai e le fesoasoani le faʻamatalaga, taumafai e aveese le masini (ma le avetaʻavale), ona toe faʻaaoga lea.

E mafai ona e mauaina lau tusiga ma le polokalama sili ona lelei mo le faʻafouina o le auto-aoga:

5. Siaki le kio i se isi PC, komepiuta

O le mea mulimuli o le a ou fautuaina mo se faafitauli talitutusa o le siaki lea o le kio i se isi PC, komepiuta. Afai e le faigaluega o ia iina, e foliga mai ua maeʻa. Leai, e mafai ona e taumafai e feaei i totonu i se iron soldering, ae o le mea ua taʻua "mamoe paʻu - e le aoga le laei".

Faʻafitauli # 2 - e faʻamalo le pointer poisisa, faʻavave vave pe faʻagesegese, vale

E tupu mo sina taimi le faʻataʻotoga o le kioti, aʻo faʻatatau, ona faʻaauau pea ona gaoioi (o nisi taimi e na o le sosoʻo solo). E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaaga se tele:

  • O le uta o le PPU e maualuga tele: i lenei tulaga, i le avea ai o se tulafono, o le komepiuta e faasolosolo malie i lalo, o le tele o talosaga e le tatalaina, ma isi. E faʻafefea ona taulimaina le PPU, na ou faamatalaina i lenei tusiga:
  • faiga e motusia ai "galuega", solia le mautu o le PC (o le sootaga lea i luga);
  • faʻafitauli i le puʻupuʻu, CD / DVD - e le mafai e le komepiuta ona faitau faʻamatalaga (Ou te manatu e toatele tagata na maitauina, aemaise lava pe'ā e aveesea le faafitauli media - ma le PC, pe a tautau). Ou te manatu o le toʻatele o tagata o le a latou maua le fesoʻotaʻiga e uiga i le iloiloga o le setete o la latou puʻupuʻu malosi:
  • O nisi o ituaiga o maunu "e manaomia" tulaga faapitoa: mo se faataitaiga, o se komipi komepiuta komipiuta //price.ua/logitech/logitech_mx_master/catc288m1132289.html - e mafai ona amio le mautonu pe afai e le aveeseina le siaki ma se saʻo maualuga faʻamaufaʻailoga. I le faʻaopoopoga, atonu e manaʻomia lou faʻaeʻeina o meafaigāluega e sau ma le kiore i luga o le pu. (e sili atu ona faʻapipiʻi uma pe a fai e iai ni faʻafitauli). Ou te fautuaina foi e alu i totonu o nofoaga o le kio ma siaki siaki pusa uma.

E faʻapefea ona siaki le faʻaoga o le kusi?

Tatala le vaega e pulea, ona alu lea i le vaega "Meafaigaluega ma le Leo". Ona tatala lea o le vaega "Mouse" (mataitusi i lalo).

Le isi, kiliki i le Pointer Parameters tab ma faʻaaliga:

  • Taʻiala faʻamalosi: taumafai e sui, o le masani ona vave faʻaaogaina le faʻaogaina o le kioti e aʻafia ai lona saʻo;
  • Faʻateleina le faʻauiga saʻo: siaki pe tatala le pusa ma siaki le kio. O nisi taimi, o lenei siaki o se mea e tautevateva ai;
  • Faʻaali atu le faʻataʻitaʻiga o le kiona: afai e mafai ona e faia lenei pusa, o le ae matauina pe faʻapefea ona tumau pea le tulaga o le kio i luga o le mata. I le tasi itu, o nisi tagata faaaoga o le a faʻalelei. (mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona vave maua le faʻailoga, pe afai o loʻo e fanaina mo se tasi se vitio mai le lau - faʻaali atu pe faapefea ona faʻataʻitaʻi le faʻailoga)i le isi itu, e toatele tagata e manatu o lenei nofoaga e avea ma "taofi" o le kiore. I se tulaga lautele, taumafai e liliu / alu.

Faʻamaumauga: Mouse

Naʻo le tasi le isi faʻamatalaga. O nisi taimi o le kusi e fesoʻotaʻi i le uaea USB e tautau. Afai ei ai lau PS / 2 i luga o lau komepiuta, ona e faʻaaoga lea o se mea fai laititi ma faʻafesoʻotaʻi le USB.

Faʻafesoʻotaʻi mo le kiore: usb / ps

Numera numera 3 - lua (faalua) kiliki e amataina (po o le 1 e le galue)

O lenei faafitauli, o le tele o taimi, e aliali mai i le kusi tuai, lea ua uma ona galue. Ma o le mea sili o mea uma, e tatau ona ou fai atu, e tupu i le 'aufaʻatasi o le kuki - ona o le mamafa atoa o le pa'ū i luga (a itiiti mai i taʻaloga, a itiiti ifo pe a faigaluega i Windows).

I le auala, ua uma ona ou maua se tusi i lenei blog i luga o lenei autu, lea na ou fautuaina ai le faigofie o le aveesea o lenei maʻi. E tusa o se auala faigofie: vavave lima tauagavale ma taumatau i luga o le kiore. E vave ona faia lenei mea, aemaise lava pe afai na e faia se uʻamea uʻamea i lou lima.

Lisi i le tusiga e uiga i le toe faaleleia o le kiore:

I le ala, afai ei ai ni nai faʻaopoopoga faʻaopoopoga i lau kiore (o loʻo i ai ia manoa) - ona mafai lea ona e toe faʻamaonia le faamau o le kio (o loʻo i ai le kiliki faalua) i se isi faamau. Faʻaaogaina mo le toefaʻailogaina o ki o loʻo faʻaalia iinei:

Suia le itu taumatau i le itu taumatau agavale.

Afai latou te leʻi faia, e lua filifiliga: fesili i se tuaoi poʻo se uo o loʻo faia se mea e uiga i ai; pe alu i le faleoloa mo se mea fou ...

I le auala, e pei lava o se filifiliga, e mafai ona e faʻasese le kulutiti o le kusi, ona ave lea o le apa apamemea, faʻamamā ma punou. Auiliiliga e uiga i lenei mea o loʻo faʻamatalaina iinei (e ui o le tusiga o loʻo i le Igilisi, ae o mea uma e manino mai ata): //overover.govt.nz/mouse-clicking-troubles-diy-repair/

PS

I le ala, afai e te suʻeina ma le faʻaaogaina le kiore (e le o se mea e masani ai, i le ala) - 99% o le faafitauli o loʻo i le uaea, lea o le taimi e alu ese ma ua leai se fesoʻotaʻiga. Taumafai e faʻapipiʻi i le faʻamau (mo se faʻataʻitaʻiga) - o le a sili atu ma le tasi le tausaga o le a auauna atu ai le kiore ia te oe.

E mafai foʻi ona e feʻaʻei i le uʻamea, pe a uma ona tipi le 5-10 cm o le uaea i le "mea sao" (pe a fai le paʻu), ae ou te le fautuaina, talu ai mo le tele o tagata e faʻaaogaina lenei faiga e sili atu le faigata nai lo le alu i le faleoloa mo se kiore fou ...

Fautuaga e uiga i le puao fou. EAfai o oe o se tagata e fiafia i fasia fou, taʻiala, taʻaloga gaioiga - o le a fetaui lelei oe i se tafaoga faʻaonapo nei. O le faʻaopoopoga i luga o le tino o le kusi o le a fesoasoani e faaleleia atili le micro-control i le taaloga ma sili atu le tufatufaina atu o tulafono ma pulea au uiga. E le gata i lea, afai o le tasi le faamau e "lele" - e mafai lava ona e suia le galuega o le tasi le faamau i le isi (e pei o le toe faaupuina o le faamau (tusia e uiga i lenei mea i luga o le tusitusiga).

Le manuia!