Faʻasoa le faʻasalalauga o le Windows 7

I se tasi taimi lelei, pe a faʻaofiina e le tagata faʻapipiʻi lana masini e teu ai faamaumauga i totonu o le taulaga USB, atonu e le tali mai le komepiuta. E oo mai lava i lenei itu, o mea uma lava na lelei: o le tino na fuafua ma le toʻa le mea e teu ai ma e mafai ona galue ai. Ae o le taimi nei o mea uma lava e ese ma ua le taliaina e le komepiuta e tusa lava pe faailoa atu ua latou faʻaaogaina se avega vave i totonu. I lenei tulaga, e le tatau ona e fefe, aua o mea uma lava e mafai ona faʻamautuina, o le mea taua o le iloa pe faapefea ona fai sao, ina ia aua neʻi faʻaleagaina le avega atoa.

I le tele o tulaga, e fesoasoani i le faʻasalaga. Afai ua e alu i tua ma toe faʻaleleia lau faʻamatalaga o faamaumauga, ae leʻi faʻaaogaina le faafitauli, o le a fesoasoani le matou taiala ia te oe.

E le o vaʻaia e le komepiuta le moliuila: o le a le mea e fai

E taua tele le tausisia o le faasologa lea o le a faʻamatala atili ai gaioiga uma. Afai e te filifili e faʻaaoga se metotia, o le a le mafai ona foia le faafitauli. I le taimi o le faʻamatalaga o metotia, o le a mafai ona matou siaki uma mafuaʻaga mafuaʻaga e le mafai ona iloa ai le masini eletise i le faiga faʻaogaina.

Metotia 1: Siaki le masini lava ia ma le komepiuta

Muamua e tatau ona e faia mea nei:

  1. Iloiloina pe o le aufaasālalau lava ia e galue. Ina ia faia lenei mea, faʻaofi i totonu o le taulaga USB ma vaai pe moli i luga le faailo. I nisi tulaga, e faʻaaogaina foi se leo faapitoa. I soo se tulaga, o nisi ituaiga o tali i luga o le ave taavale eletise e tatau ona.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le avega i se isi vaʻaia USB. E fautuaina e faʻaaoga se tasi e galue tonu (e mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, le fesoʻotaʻiga e te faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi ai se kusi poʻo se lomitusi).
  3. Vaʻaia ma le faʻaeteete lau uila afi. Masalo o loʻo i ai ni lapisi poʻo pefu i luga o lea mea e taofia ai mai le mauaina e le komepiuta.

Faʻafitauli i masini

Afai e iloa lau kiliva (o se mea e susulu pe o iai se leo tulagaese), ae leai se mea e tupu, ona i ai lea o le faafitauli i ports poʻo le komepiuta lava ia. Ae afai o le fesoʻotaʻiga e leai se tali mai le taavale, ona i ai lea o le faafitauli.

Ina ia vaʻai i lenei mea, ia mautinoa e taumafai e faʻafesoʻotaʻi i se isi fesoʻotaʻiga. Muamua, fufulu mama mai le pefu. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se pulumu ma le fuga i le ava malosi. Tuʻu le masini e faʻagogo ma faʻaaoga.

E lei mou atu le faafitauli? Ona mafai lea ona i ai le faʻalavelave i le masini lava ia, poʻo le, i ona fesootaiga. I lenei tulaga, e mafai ona afaina le toe faaleleia, ae o le toe faʻaleleia o taualumaga o le a matua taugata lava. E masani lava ona sili atu le lelei e faʻatau ai se taʻavale fou nai lo le totogi mo le toe faaleleia o le tuai.

Faʻafitauli i ports

Afai o le taavale o loʻo i ai se ituaiga o tali i le fesoʻotaʻiga, ae e le tali atu le komepiuta i mea uma, o le faafitauli o loʻo i ai i ports USB. Ina ia faamaonia lenei mea, ia faia lenei mea:

  1. Taumafai e faʻafesoʻotaʻi i se isi komepiuta (faigofie tele pe afai ei ai sau PC ma se komepiuta).
  2. Faʻaaogā le meafaigaluega faʻapipiʻi masini i lau komepiuta. Ina ia faia lenei mea, ia faʻasalalau i le taimi e tasi le ki luga o le komepiuta. "Manumalo" ma "R"e faʻalauiloa le faamalama o le polokalama. Ulufale i le poloaiga "diskmgmt.msc". Kiliki "Ulufale mai". Afai e amata le meafaigaluega tatou te manaʻomia, taumafai e suʻe ese ma toe faʻaleleia lau kiliva afi. Afai e leai se tali i le puleaina o le disk, ona oʻo loa lea o le faafitauli i totonu o ports. Ae afai ei ai se tali, e faigofie tele mea uma. Ona faʻaaoga lea o le faafitauli 2-7 o lenei taʻiala e foia ai le faafitauli.


O lea la, afai e mafai ona e fuafuaina o le faafitauli o loʻo i totonu o ports, fai lenei:

  1. Tatala le tapuni o le komepiuta PC poʻo le faʻasese le komepiuta. Siaki pe a fesoʻotaʻi le uaea mai ports USB i soo se mea. A leai, faʻafesoʻotaʻi i le laupapa. E tusa lava pe o lea, e aoga tele le taumafai e faaaoga le laupapa e galue ai i vaʻa. Fuafua le mea ma le mea e faʻafesoʻotaʻi e faigofie lava. Mai ports i totonu o le komepiuta e na o le tasi le kela e alu, aua e na o le tasi le fesootaiga i le "motherboard".
  2. Siaki pe a fesoʻotaʻi vaʻavaʻai tatou te manaʻomia i le BIOS (poʻo le UEFI). Ae mo le BIOS, e tatau ona e alu i totonu ma maua ai iina le mea e fesoʻotaʻi ma le USB, i le tele o tulaga o le a taʻua "Seti o le USB". Kiliki i luga. I le isi pusa, ia siaki i tafatafa o itu uma o le mea na tusia "Faʻamaonia" (pe'ā mafai). Matou te sili ona fiafia i le tafaoga "Pule USB". A leai, seti le tulaga "Faʻamaonia"o lona uiga "Faʻamaonia". E mafai, talu ai ona o nisi ituaiga o toilalo, o le tino o loʻo i ai pusa faʻaletonu.


E foliga mai a maeʻa nei gaioiga o le a amata ona aliali mai le kiliva afi i luga o le komepiuta, a itiiti mai i le mea e teu ai le pu. Afai e leʻi fesoasoani lenei faʻatonuga ma o le aufaasālalau e le mafai ona iloa, faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa ma faʻaogaina le komepiuta. E ono mafai o le faafitauli o se toilalo atoa o ports ma o le a sili atu ona lelei le suia o ia. E sili atu le leaga, pe afai ei ai ni faʻafitauli i totonu o le laupapa. Ae o nei mea uma e mafai ona faʻamaonia e ala i le auiliiliga auiliili e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa.

Metotia 2: Faaaoga le Windows USB Troubleshooter

O lea, faatasi ai ma ports USB, o mea uma lava e lelei, o le moli eletise ei ai le ituaiga o tali i le fesootai atu i se komepiuta, ma e aliali i totonu o le mea e teu ai le disk e pei o se masini e le o iloa. Ae leai se mea e tupu ma o faila, i le faasologa, e le mafai ona vaʻaia. I lenei tulaga, ia faʻaaogaina le faʻamaloiloina o meafaigaluega mai Windows. Masalo, o le faiga o le a mafai ai e le tagata lava ia ona fuafua pe o le a le faafitauli ma le auala e foia ai.

Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  1. Faʻasaʻo le polokalama i le 'upega tafaʻilagi aloaia a Microsoft. Faʻamolemole, kiliki "Lisi"e tamoe i le meafaigaluega.
  2. A maeʻa lena mea, e tumau pea le mataʻituina pe faapefea ona maua e le aoga mea sese ma faia mea sese. Ae ui i lea, e le mafai ona faasaʻo uma faafitauli, ae, i soo se tulaga, o le a e vaʻavaʻai i le mea e puipuia ai le komepiuta mai le vaʻaia o le pulou USB.
  3. O le taunuuga o le a faaalia ai se ata, e pei o le ata oi lalo. Afai e iloa se faʻalavelave, o le a tusia i tua atu. I lenei tulaga, na o le kiliki i le faafitauli ma mulimuli i faatonuga o le meafaigaluega. Ma afai e leai se faafitauli, o le a taʻuina lena "mea o loʻo misi".
  4. E tusa lava pe leai ni faafitauli, taumafai e aveese au faasalalauga mai le komepiuta ma toe faʻafouina. I nisi tulaga, e fesoasoani lenei fofo.

Ae paga lea, e leʻo taimi uma e mafai ai e lenei polokalame ona faʻasaʻo mea sese. O le mea lea, afai o isi mea uma e le faia, fai ma le lima mea nei.

Tagai foi: E faʻapefea ona fatuina se masini komepiuta puʻepuʻe mai le Mac OS

Metotia 3: Faʻafou Avetaʻavale

E lua metotia mo le faia o lenei gaioiga: e ala atu i le Windows Device Manager ma e ala atu i polokalama faʻaopoopo. Ina ia faʻaaoga muamua, fai mea nei:

  1. I le lisi "Amata" (poʻo le lisi "Windows" faʻalagolago i le OS OS) tatala "Lisi Pulea" ma maua iina "Pule Sili". O le mea mulimuli e mafai ona faia i le faʻaogaina o le sailiga. Tatala.
  2. Faalautele le vaega "Isi meafaigaluega". O iina o le a e vaʻai ai i se masini e le o iloa pe o se masini foi i le igoa o lau uila afi. E mafai foi i le vaega "Pule o le USB" o le a le iloa pe leai foi "Mea e teu ai masini ...".
  3. Kiliki i luga ma le kiliki saʻo ma kiliki le mea "Faʻamaumau taʻavale ...". Filifili se filifiliga "Suʻeina aunoa ..." ma mulimuli i faatonuga a le masini.
  4. Afai e le fesoasoani lenei, toe fai laasaga 1 ma le 2 o lenei lisi. Filifili-lelei ma filifili. "Aveesea".
  5. Siaki pe a faigaluega lau masini e teu ai. Atonu e lava le fetaui.
    Le isi, filifili le lisi "Gaioiga" i le pito i luga o le faamalama matala ma kiliki i le filifiliga "Faʻafou le faʻalapotopotoga o meafaigāluega.
  6. Mulimuli i faʻamatalaga vaitau.

Metotia 4: Siaki le masini moli ma le komepiuta mo siama

O lenei metotia e talafeagai mo na tulaga pe a fuafuaina le taʻavale e le komepiuta, ae e le tatalaina. Nai lo lena, e tupu se mea sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tusia "Maua le avanoa" po o se mea faapena. E le gata i lea, e mafai ona tatalaina le pusa, ae leai ni faila. Afai e le o le tulaga lea i lau mataupu, na o le siakiina o lau komepiuta mo siama, ma, afai e leai se mea e iloa, faamisi lenei metotia ma faaauau pea i le isi.

Faʻaoga lau antivirus ia mautinoa e leai ni viruses i luga o le komepiuta. Afai ei ai sau polokalame anti-virus vaivai, faʻaaoga se tasi o falemauta faapitoa e aveese ai siama. O se tasi o mea silisili o le Kaspersky Virus Removal Tool. I le tulaga e leai se siama e maua, ia faia lenei mea:

  1. Tatala le lisi "Amata" ma le faʻaaogaina o le sailiga, saili se mea ua taʻua "Faaali atu faila na natia ma faila" (O le fesili lea e te manaʻomia e te ulufale ai i le pusa saili). Tatala i luga.
  2. I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Vaʻai" i luga. Faʻasaʻo le mea "Faʻamau faila faʻapipiʻi puipuia"pe afai o loʻo tu ai iina, ma tuʻu i tafatafa o le tusitusiga "Faaali atu faila na natia, faila ma taʻavale". Kiliki "Faaaoga"ona "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama matala.
  3. Tatala lau uila afi. Masalo i totonu o oe o le a vaʻai i se faila ua taʻua "Autorun.inf". Ave ese.
  4. Aveese ma toe faʻaleleia lau taavale. A uma lena, e tatau ona lelei mea uma.

Metotia 5: Suia le igoa o le aufaʻasalalau e mafai ona faʻaaoga i totonu o le polokalama

E mafai ona tulai mai se feeseeseaiga ona o igoa o le tele o masini i totonu o le polokalama. Afai e sili atu ona faigofie, o lona uiga o le tino ua i ai se disk i le igoa lea e tatau ai ona iloa lau USB-drive. Ae ui i lea, o le a tumau pea ona faʻamoemoe i le polokalama o le puleaina o le pu. Auala e tamoe ai, matou te mafaufau i luga, i le auala muamua. O le mea lea, tatala le meafaigaluega faʻafoega o le pipisi ma fai taga nei:

  1. I luga o le masini e mafai ona aveeseina, kiliki le ki o le kuki saʻo (e mafai ona faia uma i le poloka i luga ma luga o le lisi i lalo). Filifili se mea "Suʻe le ave taavale ..." i le matāua lalo menu.
  2. I le isi siata, kiliki "Suiga ...". A maea lenei, ona tatala lea o se tasi, siaki le atigipusa "Tofi le tusi ave taavale ...", laitiiti i le taumatau filifili se igoa fou ma kiliki "Lelei".
  3. Aveese ma faʻaofi le kila USB i le komepiuta. O lenei e tatau ona fuafua i lalo o le tusi fou.

Metotia 6: Faʻatulagaina le mea e teu ai

I nisi tulaga, a e taumafai e tatala le avega, o se lapataiga e aliali mai e tatau ona faatulaga le disk ae leʻi faʻaaoga. Ona sili atu lea ona lelei le faia o lenei mea. Tau lava oomi le ki "Faatulaga le Disk"e amata le faagasologa o le tapeina o faʻamatalaga uma.

E tusa lava pe le o iai le lapataiga i luga, e sili atu le lelei i le faatulagaina o le kiliva USB flash.

  1. Mo lenei i totonu "Komipiuta" kiliki i luga (o le mea lava lea e tasi e mafai ona faia i le mea e teu ai le pu) ma filifili "Meatotino". I le lisi faʻaiʻu, kiliki i luga "Faatulagaina".
  2. I totonu o le fanua "Faiga Faʻamaumauga" Ia mautinoa ia tuʻuina tutusa le mea lea e faʻaaogaina i lau komepiuta. Togi le pusa "Anapogi ..." i poloka "Faatulaga auala". Ona mafai lea ona e faasaoina uma faila. Faasolo le faamau "Amata".
  3. Na le fesoasoani? Ona faia lea o le mea lava e tasi, ae ia le siaki "Anapogi ...".

Le siakiina le faila i totonu "Komipiuta"kiliki le kiliki i luga o le malo malo.

I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Aoao" ma gauai atu i le tusiga "Faiga Faʻamaumauga". E taua tele le faʻapipiʻiina o le ave taavale i le faiga lava e tasi.

Afai e leai se mea e faʻaalia i luga o le avega, o le a tumau pea e faʻaaoga se tasi o meafaigaluega e toe faʻaleleia ai.

Metotia 7: Toe faʻaleleia lau avega

E mafai ona e faia lenei galuega e faʻaaoga ai le meafaigaluega faʻapitoa Windows. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. I luga o le masini e manaʻomia, kiliki-saʻo ma filifili mai le lisi pa'ū "Meatotino".
  2. I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Auaunaga". Kiliki le ki "Faʻaalia le faʻamaonia".
  3. Togi le pusa siaki "Faʻasaʻo saʻo mea sese" ma "Siaki ma toe faaleleia vaega leaga". Faasolo le faamau "Tamoe".
  4. Mulimuli i laasaga o le toe faʻaleleia o le togafiti.

E le gata i lea, o loʻo i ai polokalame faʻapitoa mo le toe faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e pei o Transcend, Kingston, Silicon Power, SanDisk, Verbatim ma A-Data. Ae o masini mai isi gaosi oloa, ona faʻalogo ai lea i faatonuga a le Kingston i le auala 5. O loʻo faʻamatalaina le auala e faʻaaoga ai le iFlash o le laumei. E mafai ai e oe ona maua polokalama faʻapitoa mo masini faʻavave o kamupani eseese.

Tagai foi: Faʻafefea ona aveese le tusi puipui mai se taavale afi