Matou te tuufaatasia ni komepiuta se lua i totonu o se upega tafaʻilagi

O le iloa o le tele o faʻamatalaga e uiga i le polokalama, o le a mafai ai e le tagata faʻaaoga ona sili atu ona faigofie ona fuafua uma faʻaaliga o lana galuega. E taua foi le iloa o faʻamatalaga e uiga i le tele o laupepa i Linux, ae muamua e tatau ona e filifili pe faapefea ona maua lenei faʻamatalaga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona iloa le faʻasalalauga o le tufatufaina o Linux

Auala e fuafua ai le lapisi o le lapisi

E faʻaaogaina e le faʻaaogaina o polokalama faʻavaomalo e Linux, o le tele lava o mea e fai i ai e foia i le tele o auala. O lea i le tulaga o le fuafuaina o le tele o le faila. O se galuega e foliga mai e le taua le folasia o se "amataga" i se vale, ae o le faatonuga o le a tuuina atu i lalo o le a fesoasoani ia malamalama lelei i mea uma.

Metotia 1: Terminal

Mo faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le tele o laupepa i Linux, e sili atu le faʻaogaina o le poloaiga du i le "Terminal". E ui lava o lenei metotia e ono fefefe ai se tagata e leai se poto masani e faatoa suia i Linux, e lelei atoatoa mo le sailia o faʻamatalaga talafeagai.

Faʻailoga

Le faatulagaga atoa o le aoga du foliga faapenei:

du
o le folia igoa
du [filifiliga] igoa fafautusi

Vaʻai foi: E masani ona faʻaaogaina tulafono i le "Terminal"

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e mafai ona fausia lona faʻailoga i auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaogaina se poloaiga du (e aunoa ma le faʻamaoniaina o se faʻailoga ma se filifiliga) o le ae mauaina se puipui o le lisi o lisiina le tele o laupepa uma i le tusi o loʻo iai nei, lea e matua le talafeagai mo le iloa.

E sili atu le faʻaogaina o filifiliga pe afai e te manaʻo e maua ni faʻamaumauga, lea o le a talanoaina atili i lalo ifo.

Filifiliga

Aʻo leʻi faia ni faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le 'au du E taua tele le lisiina o ana filifiliga ina ia mafai ai ona faʻaaoga uma mea e mafai ona maua pe a aoina faʻamatalaga e uiga i le tele o laupepa.

  • -a - faʻaali atu faʻamatalaga e uiga i le tele o faila na tuʻuina i totonu o le lisi (i le pito o le lisi o loʻo taʻu mai ai le numera o faila uma i le faila).
  • - faʻapitoa-tele - faʻaalia le voluma moni o faila na tuʻuina i totonu o le tusi. O faʻasologa o nisi faila i totonu o le faʻailoga o nisi taimi e le aoga, o le tele o aʻafiaga e aafia ai lenei, o le faʻaaogaina o lenei filifiliga e fesoasoani e faʻamautinoa ai e sao le faʻamatalaga.
  • -B, --plock-size = SIZE - faʻaliliu iuga i kilobytes (K), megabytes (M), gigabytes (G), terabytes (T). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le poloaiga ma le filifiliga -BM o le a faʻaalia le tele o laupepa i megabytes. Manatua pe a faʻaaogaina tulaga eseʻese, o lo latou aoga e i ai se mea sese, ona o le lapotopoto i se numera numera tele.
  • -b - faʻaalia ata i bytes (tutusa ma - faʻapitoa-tele ma --tele poloka = 1).
  • -a - faʻaalia le aofaiga atoa o le lapisi.
  • -D - se poloaiga e mulimuli ai na o na fesoʻotaʻiga o loʻo lisiina i le faʻamafanafanaga.
  • --files0-mai = FILE - faʻaalia se lipoti e uiga i le faʻaogaina o le disk, o lona igoa o le a tusia e oe i le koluma "FILE".
  • -H - tutusa ma le ki -D.
  • -a - liliu uma tulaga taua i le faʻaaogaina o tagata e faʻaaogaina ia iunite faʻamaumauga talafeagai (kilobytes, megabytes, gigabytes, ma teratete).
  • --si - toetoe tutusa ma le filifiliga mulimuli, sei vagana ai e faʻaaogaina se tufatufa tutusa ma le tasi le afe.
  • -k - faʻaalia ata i kilobytes (tutusa ma le poloaiga --plock-size = 1000).
  • -l - O se faʻatonuga e faʻaopoopo ai faʻamatalaga uma i le mataupu pe afai e silia ma le tasi vaefaamatalaga i luga o le mea lava e tasi.
  • -m - faʻaalia faʻamatalaga i megabytes (tutusa ma le poloaiga --block-size-1000000).
  • -L - mulimuli faʻamaoni i fesoʻotaʻiga faʻatusa.
  • -P - faʻalēaogaina le filifiliga muamua.
  • -0 - faʻauʻu laina laina taʻitasi o faʻamatalaga ma le zero octet, ae le amataina se laina fou.
  • -S - pe a faʻatusatusa le nofoaga o nofo ai, aua le amanaʻia le tele o lautusi lava ia.
  • -s - Faʻaalia le tele o le lapisi na e faʻamaonia o se finauga.
  • -x - aua e te alu i tua atu o le faila faʻamaumauga.
  • - e aofia ai = SAMPLE - le amanaia faila uma e fetaui ma le "Mamanu".
  • -d - seti le loloto o le mulimuli i laupepa.
  • - taimi - faaali atu faʻamatalaga e uiga i suiga lata mai i faila.
  • --vili - faʻamaonia le faʻamatalaga aoga du.

I le taimi nei, ma le iloa o filifiliga uma du, o le a mafai ona e faʻatinoina i latou i le faiga masani, faia ni fetuutuunaiga mo le aoina o faʻamatalaga.

Faataitaiga o le faʻaaoga

I le mea mulimuli, ina ia faʻamalosia faʻamatalaga na maua, e aoga le mafaufau i nai faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le poloaiga du.

A aunoa ma le ulufale atu i nisi filifiliga, o le a faʻaalia e le aoga igoa ma le tele o laupepa o loʻo i luga o le auala ua faʻamaonia, faʻaalia i le taimi lava e tasi le faʻaalia o failautusi.

Faataitaiga:

du

Ina ia faʻaalia faʻamatalaga e uiga i le pusa o le fiafia ia te oe, ia tusia lona igoa i le uiga o le poloaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

du / home / user / Downloads
du / fale / tagata e faaaogaina / Ata

Ina ia faafaigofie ona iloa uma faamatalaga o galuega faatino, faaaoga le filifiliga -a. O le a fetuunai le tele o pepa uma i iunite masani o le fuaina o faʻamatalaga numera.

Faataitaiga:

du -h / home / user / Downloads
du -h / home / user / Images

Mo se lipoti atoa e uiga i le voluma o lo o nofo ai se faila patino, faʻamautinoa faʻatasi ma le poloaiga du se filifiliga -s, ma mulimuli ane - o le igoa o le pusa e te fiafia i ai.

Faataitaiga:

du -s / home / user / Downloads
du -s / home / user / Images

Ae o le a sili atu ona faigofie le faʻaogaina o filifiliga. -a ma -s faatasi

Faataitaiga:

du -hs / home / user / Downloads
du -hs / home / user / Images

Filifiliga -a faʻaaoga e faʻaalia ai le aofaiga atoa o le avanoa o loʻo faʻaogaina e faila (e mafai ona faʻaaoga faatasi ai ma filifiliga -a ma -s).

Faataitaiga:

du -chs / home / user / Downloads
du -chs / home / user / Images

O le isi mea e sili ona aoga "togafiti," lea e leʻi taʻua i luga, o le filifiliga lea ---- loloto-loloto. Faʻatasi ai, e mafai ona e setiina le loloto e faʻaaoga ai le aoga du o le a mulimuli i laupepa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻamalamalamaga loloto o le tasi le iunite, o faʻamatalaga i luga o le tele o pepa uma o loʻo faʻamatalaina i lenei vaega o le a matamata, ma o le a le amanaiaina ia laupepa.

Faataitaiga:

du -h -max-loloto = 1

O luga na tuuina atu i ai le aoga sili ona lauiloa. du. I le faʻaaogaina o nei mea, e mafai ona e ausia le mea e manaʻo i ai - saili le tele o le faila. Afai o foliga e faʻaaogaina i faataitaiga e foliga mai ia te oe i se mea itiiti, e mafai ona e faia faʻatasi ma isi, faʻaaogaina i le faiga.

Metotia 2: Pule Faʻatonu

O le mea moni, o le "Terminal" e mafai ona tuʻuina atu na o se faleteuoloa o faʻamatalaga e uiga i le tele o laupepa, ae o le a faigata mo le augatatau o le tagata ona faʻaogaina. E sili atu ona taatele le matamata i se ata faʻafefiloi, nai lo se seti o tagata i luga o se tala pogisa. I lenei tulaga, afai e na ona e manaʻomia le iloa o le tele o se tasi o faila, o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o le pule o le faila, lea e faʻapipiʻiina i luga ole Linux.

Faʻaaliga: O le a faʻaaogaina e le tusitala le pule o faila faila a Nautilus, o le tulaga laugatasia mo Ubuntu, ae o le faatonuga o le a fetaui i isi pule, na o le faatulagaina o nisi elemene atinaʻe ma a latou faʻaaliga e eseese.

Ina ia iloa le tele o se pusa i Linux e faʻaaoga ai le faila faila, mulimuli i laasaga nei:

  1. Tatala le faila faila i le kilikiina o le ata i luga o le galuega poʻo le sailia o le polokalama.
  2. Faʻasaga i le tusi o loʻo i ai le pusa.
  3. Faʻasua-saʻo (RMB) i luga o le pusa.
  4. Mai le talafaʻasolopito menu filifili le mea "Meatotino".

A maeʻa le manipulations na e faia, o le a oʻo mai se faamalama i ou luma lea e te manaʻomia e maua ai le manoa "Initaneti" (1), faʻafeagai o le a tele le lapisi. I le auala, o loʻo i lalo o le a avea ma faʻamatalaga e uiga i le mea o totoe avanoa avanoa avanoa (2).

Faaiuga

O le iʻuga, e lua auala e mafai ona e iloa ai le tele o se faʻailoga i polokalama faʻavae faʻavae Linux. E ui lava ina latou maua le faʻamatalaga tutusa, o filifiliga mo le mauaina o se faʻamatalaga ese. Afai e manaʻomia lou vave iloa le tele o se tasi faila, o le a sili atu le fofo o le faʻaaogaina lea o le faila faila, ma afai e te manaʻomia le tele o faʻamatalaga pe a mafai, ona maeʻa lea o le Terminal with the utility du ma ana filifiliga.