Fesoʻotaʻiga papaʻa Pinout


I luga o le laupapa e tele ituaiga o fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga. O le asō matou te fia taʻu atu ia te oe e uiga io latou tino.

Vaitafe autu o le laupapa ma o latou tino

O faʻafesoʻotaʻiga o loʻo i luga o le laupapa e mafai ona vaevaeina i ni vaega: fesoʻotaʻiga eletise, fesoʻotaʻiga mo kata i fafo, pitonuʻu, ma tagata e faʻaleleia le toʻa, faʻapea foʻi ma le faʻafesoʻotaʻi o le kulupu. Mafaufau i ai i le faasologa.

Mana

E tuʻuina atu le eletise i le motherboard i luga o le eletise, lea e fesoʻotaʻi atu i se fesoʻotaʻiga faapitoa. I ituaiga nei o tina mamanu e lua ituaiga: 20 pin ma 24 pin. E foliga mai i latou.

I nisi tulaga, e fa isi faʻaopoopoga i fesoʻotaʻiga taʻitasi, mo le faʻatasia o iunite ma matāʻupu eseese.

O le filifiliga muamua o se matua matua, o lea ua mafai nei ona maua i luga o faletupe na gaosia i le ogatotonu o le 2000. O le lona lua i aso nei e talafeagai, ma e toetoe lava o mea uma e faʻaaogaina. Pinout o lenei fesoʻotaʻiga foliga.

I le auala, o le tapuni o fesootaiga PS-ON ma Com E mafai ona e siaki le faʻatinoina o le eletise.

Tagai foi:
Tuʻuina o le eletise i le laupapa
Auala e liliuina ai le eletise e aunoa ma se motherboard

Potu faʻapitoa ma mea i fafo

O fesoʻotaʻiga mo pitonuʻu ma masini i fafo e aofia ai fesoʻotaʻiga mo le puʻupuʻu, ports mo kata o loʻo i fafo (ata vitio, leo ma fesoʻotaiga), LPT ma le COM, ma faʻapea foʻi ma le USB ma le PS / 2.

Hard drive
O le fesoʻotaʻiga autu o le komepiuta o loʻo faʻaaogaina nei o le SATA (Serial ATA), ae o le tele o matai e iai foi le port IDE. O le eseesega tele i le va o nei fesoʻotaʻiga o le saoasaoa: o le muamua e vave ona vave iloa, ae o le lona lua e aoga ona o le fetaui. O fesoʻotaiga e faigofie ona iloagofie foliga vaaia - latou te foliga i lenei mea.

O le tino o nei ports taitasi e ese lava. O le mea lea e foliga mai ai foliga o le IDE pinout.

Ma o le SATA lenei.

I le faaopoopo atu i nei filifiliga, i nisi tulaga e mafai ona faʻaaogā le input a le SCSI e faʻafesoʻotaʻi ai pepese, ae o se mea faigata i komepiuta fale. E le gata i lea, o le tele o masini faʻaonaponei faʻaonaponei ma masini e mafai ona faʻaaogaina nei ituaiga o fesoʻotaʻiga. Matou te talanoa e uiga i auala e faʻafesoʻotaʻi saʻo ai i le isi taimi.

Pepa fafo
I aso nei, o le fesoʻotaʻiga autu mo le faʻaogaina o kata i fafo o le PCI-E. Kata leo, GPUs, kata o fesoʻotaiga, ma faʻamaonia POST-kata e talafeagai mo lenei pusa. Pinout o lenei mea e pei o lenei.

Nofoaga faʻapitoa
O vaʻa pito sili ona tuai mo masini faʻafesoʻotaʻi mamao o le LPT ma le COM (i se isi itu, o laina faʻapipiʻi ma tutusa). O nei ituaiga e lua ua manatu ua le toe i ai, ae o loo faaaogaina pea, mo se faataitaiga, e faafesootai mea tuai, lea e le mafai ona suitulaga i se mea faʻaonapo nei. Pinout fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga.

Keyboardards ma mice fesootai i pusa PS / 2. O lenei tulaga faʻapena foi e le o iai, ma ua matua suia lava e le USB sili atu, ae o le PS / 2 ua maua ai nisi avanoa mo le fesoʻotaʻiina o masini e pulea ai e aunoa ma le auai i le polokalama faʻaoga, aua o loʻo faʻaaoga pea. O le tino o lenei taulaga e pei o lenei.

Faamolemole ia maitauina le tele o mea e faʻaaogaina i luga o le piano ma le kiona!

O le isi ituaiga o fesoʻotaʻiga o FireWire, faʻapitoa foi o le IEEE 1394. O lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga o se ituaiga o faʻavaomalo o loʻo faʻapipiʻiina pasi ma e faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi nisi masini faʻapitoa e pei o ata vitio poʻo le au DVD. I luga o mamanu faʻaonapo nei, e seasea lava, ae o le mea tonu lava, matou te faʻaali atu ia te oe lona tino.

Faʻalogo! E ui lava i foliga tutusa, o USB ma FireWire ports e le fetaui!

USB i aso nei o le fesoʻotaʻiga aupito sili ona faigofie ma lauiloa mo le fesoʻotaʻiga o masini komepiuta, e ala mai i le masini faʻaleleia ma faʻauʻu ai i le numera telefoni-i-analog fafo. I le avea ai o se tulafono, i luga o le laupapa o loʻo i ai mai le 2 i le 4 ports o lenei ituaiga ma le mafai ona faateleina le numera e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le pito i luma (silasila i lalo). O le ituaiga taatele o YUSB ua faʻaaogaina nei le A 2.0, ae o le faifai malie o le gaosiga o loʻo fesuiaiga i le tulaga 3.0, o lona faʻafesoʻotaʻiga e ese mai le itulau muamua.

Laasaga muamua
E ese lava, o loʻo i ai fesoʻotaʻiga mo le faʻafesoʻotaʻi o le pito i luma: gaioiga i le pito i luma o le iunite o nisi o ports (mo se faʻataʻitaʻiga, o se gaosiga faʻaletoroni poʻo le 3.5 mūmū). Ua maea ona toe iloiloina le auala mo fesoʻotaʻiga ma paʻu i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Lesona: Tatou te faʻafesoʻotaʻi i luma o le laupapa

Faaiuga

Ua matou iloiloina le uiga o le sili ona taua i luga o le laupapa. I le faaputuputuina, matou te maitauina o faamatalaga o loʻo i totonu o le tusitusiga ua lava lea mo se tagata masani.