Faʻaopoopo se itulau i le Microsoft Word

A oʻo atu i le pito i tua o le itulau i le pepa, o le a faʻapipiʻiina lava e le Word Word le avanoa, ma vaeluaina ai pepa. E le mafai ona aveesea faʻamavae faʻafuasei, i le mea moni, e leai se manaʻoga mo lenei mea. Ae peitai, e mafai ona e vaevaeina ma le lima se itulau i totonu o le Upu, ma afai e tatau ai, e mafai ona aveesea ia avanoa i taimi uma.

Lesona: E faʻafefea ona aveese se itulau i le Upu

Aisea e te manaʻomia ai le vavaeina o itulau?

Ae e te leʻi talanoa pe faʻafefea ona faʻaopoopo i luga o itulau i se polokalama mai ia Microsoft, o le a le sili atu le faʻamatalaina pe aisea e manaʻomia ai. E le gata ina vaʻavaʻai mataʻese itulau o le pepa, faʻamalamalama manino le mea e gata ai le mea ma le mea e amata ai le isi, ae fesoasoani foi e vaevaeina le pepa i soʻo se nofoaga, lea e masani ona manaʻomia mo le lolomiina o se pepa ma le galulue saʻo i le siosiomaga o le polokalame.

Vaai faalemafaufau e iai lau palakalafa e tele i luga ole itulau ma e tatau ona e tuʻuina nei parakalafa taʻitasi ile itulau fou. I lenei tulaga, ioe, e mafai ona e suitulagaina le fetuu i le va o parakalafa ma le lolomiina Ulufale seia oʻo i le parakalafa e sosoo ai i luga o se itulau fou. Ona e toe manaʻomia lea ona toe faia, ona toe fai lea.

E faigofie lava ona fai pe ai ai sau tamai pepa, ae o le vaevaeina o mea tetele e mafai ona umi se taimi. E i ai i ia tulaga le tusi poʻo le, e pei ona taʻua ai, o le faʻamalosia o paʻu pepa e oʻo mai i le laveai. E uiga ia i latou ma o le a talanoaina i lalo.

Manatua: I se faʻaopoopoga i mea uma o loʻo i luga, o se itulau itulau o se auala vave ma faigofie e fesuiai ai i se itulau fou, leai se pepa o le Upu, pe a maeʻa lau galuega i le aso muamua ma ua e mautinoa e te manaʻo e sui i se mea fou.

Faʻaopoopoina se faʻamalosi o le itulau

O le malologa malosi o se vaevaega lea e mafai ona faʻaopopoina lima. Ina ia faaopoopo i le pepa, e tatau ona e faia laasaga nei:

1. Kiliki le faamau i le itu tauagavale i luga o le nofoaga e te manaʻo e vaevae ai le itulau, o lona uiga, amata se pepa fou.

2. Kiliki le tab "Faaofi" ma taomi le faamau "Itulau malo"i totonu o se vaega "Itulau".

3. O le a faʻapipiʻiina se itulau itulau i le nofoaga na filifilia. O le faʻamatalaga e mulimuli i le va o le a siitia atu i le isi itulau.

Manatua: E mafai ona e faʻaopopo se itulau ile vaevaega e faʻaaoga ai le kulupu autu - na o le taomi "Ctrl + Ulufale".

O loʻo i ai se isi filifiliga mo le faaopoopoina o paʻu itulau.

1. Tuu le mala i le nofoaga e te manaʻo e faʻaopopo ai se va.

2. Suʻe i le lisi "Tapenaga" ma kiliki "Faiva" (vaega "Itulau Faʻasologa"), i le mea e faʻalautele ai le lisi e te manaʻomia e filifili ai le meataitasi "Itulau".

3. O le va o le a faaopoopo i le nofoaga tonu.

O se vaega o le tusiga pe a uma le malologa o le a agai atu i le isi itulau.

Motugaafa: Le vaʻaia o itulau uma o loʻo momotu i totonu o le pepa aloaia mai le tulaga faʻataʻitaʻiga ("Taiala Lisi") e tatau ona e sui i le ata faataitai.

E mafai ona faia lenei mea i le lisi "Vaʻai"i le kilikiina o se ki "Faʻataʻitaʻiga"i totonu o se vaega "Faataitaiga". O itulau taitasi o tusitusiga o le a faʻaalia i se isi poloka.

Faʻaopoopoina o le malepe i le Upu e ala i se tasi o auala ua taua i luga o loʻo i ai se faʻatonuga matuia - e matua manaomia lava e faʻaopopo i latou i le mea mulimuli o le galulue faatasi ma le pepa. A leai, o isi gaioiga e mafai ona suia le tulaga o vaʻa i totonu o le tusitusiga, faʻaopoopo mea fou ma / poʻo le aveesea ia mea e tatau ai. Ina ia aloese mai lenei mea, e mafai ma tatau ona muaʻi setiina le faasologa mo le otometi o le faapipiiina o vaevaega itulau i nofoaga e manaomia ai. E taua foi le faʻamautinoa o nei nofoaga e le suia pe sui naʻo le tusa ai ma tuutuuga na e faʻatulagaina.

Pulea paginia faʻapitoa

E faʻavae i luga o nei mea, i le faʻaopoopoga i le faaopoopoina o vaevaega itulau, e tatau foi ona faʻatulaga nisi o aiaiga mo i latou. Pe o le a faasaina pe faatagaina e faalagolago i le tulaga, faitau uma mea nei.

Puipui le paʻu itulau i le ogatotonu o se parakalafa

1. Filifili le palakalafa lea e te manaʻo e puipuia le faaopoopoina o se paʻu itulau.

2. I se vaega "Parakalafa"i totonu o le lisi "Aiga", faʻalautele le 'upega taʻavale.

3. I le faamalama e aliali, alu i le lisi "Tulaga ile itulau".

4. Siaki le pusa i autafa o le mea. "Aua e te solia le palakalafa" ma kiliki "Lelei".

5. I le ogatotonu o le parakalafa, o le a le toe i ai se itulau o le itulau.

Puipui itulau vaeluaga i le va o parakalafa

1. Faʻamalamalama na parakalafa e tatau ona i luga o le itulau e tasi i lau tusitusiga.

2. Faʻalautele le pusa talanoaga o le kulupu. "Parakalafa"i totonu o le lisi "Aiga".

3. Siaki le pusa i autafa o le mea. "Aua e te vavaeeseina mai le isi aso" (tab "Tulaga ile itulau"). Ina ia faʻamaonia le kiliki "Lelei".

4. O le va i le va o nei palakalafa o le a faasaina.

Faaopopo le itulau muamua i luma ole parakalafa

1. Kiliki le faamaumatau i le itu agavale i luga o le parakalafa i luma o le mea e te manaʻo e faʻaopopo i ai se paʻu itulau.

2. Tatala le talanoaga a le kulupu "Parakalafa" (Aiga tab).

3. Siaki le pusa i autafa o le mea. "Mai se itulau fou"i totonu o le lisi "Tulaga ile itulau". Kiliki "Lelei".

4. O le a faaopoopo le avanoa, o le parakalafa o le a alu i le isi itulau o le pepa.

E faʻapefea ona tuʻuina ia le itiiti ifo ma le lua palakalafa laina i le pito i luga poʻo le pito i lalo o le tasi itulau?

O manaoga faʻapitoa mo le mamanu o pepa aloaia e le mafai ona faʻauʻu le itulau ma le laina muamua o se palakalafa fou ma / poʻo le amataina o le itulau i le laina mulimuli o se palakalafa na amata ile itulau muamua. E taʻua lenei mea o laina uila. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona e faia laasaga nei.

1. Filifili parakalafa ia e te manaʻo e teu ai laina laina.

2. Tatala le talanoaga a le kulupu "Parakalafa" ma fesuiai i le tab "Tulaga ile itulau".

3. Siaki le pusa i autafa o le mea. "Puipui laina e tautau ai" ma kiliki "Lelei".

Manatua: O lenei faiga e mafai ona le mafai, lea e taofia ai le vaeluaina o itulau ile Upu i laina muamua ma / poo laina mulimuli o parakalafa.

E faʻapefea ona taofia le malepe o laulau pe a oʻo i le isi itulau?

I le tusiga o loʻo tuʻuina atu e le sootaga i lalo, e mafai ona e faitau e uiga i le vaeluaina o se laulau i le Upu. E taua foi le taua pe faʻafefea ona faasaina le gase pe faʻafeiloaʻi se laulau i se itulau fou.

Lesona: Auala e momotu ai se laulau i le Upu

Manatua: Afai o le telē o le laulau e silia ma le tasi le itulau, e le mafai ona faʻasaina lona fesiitaiga.

1. Kiliki i le laulau o le laulau e tatau ona faasaina le va. I le tulaga e te manaʻo e fetaui ma le laulau atoa i luga o le itulau e tasi, filifili atoa i le kiliki "Ctrl + A".

2. Alu i le vaega "Galulue faatasi ma laulau" ma filifili le tab "Tapenaga".

3. Valaau le lisi "Meatotino"i totonu o se vaega "Laulau".

4. Tatala le lisi. "Faʻailoga" ma faʻamalo "Faʻataga le laina e momotu i le isi itulau"kiliki "Lelei".

5. O le malologa o le laulau poo lona vaega e tasi o le a faasaina.

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e fai ai se itulau i lalo i le Upu 2010 - 2016, faʻapea foi i ona uluai lomiga. Na matou taʻuina atu foi ia te oe le auala e suia ai itulau o vaeluaga ma faatulaga tuutuuga mo o latou foliga vaaia, pe, i se isi itu, faʻasaina. Gaoioiga aoga ma e ausia ai naʻo taunuuga lelei.