OKI o se meaalofa i le isi tagata faʻaaoga i Odnoklassniki

I pepa a Microsoft Excel, lea e aofia ai se numera tele o fanua, e masani lava ona manaʻomia le sailia o faʻamatalaga patino, igoa o le manoa, ma isi. E matua faigata lava pe afai e tatau ona e vaʻavaʻai i se tele o laina e suʻe ai le upu sao poʻo le faʻaaliga. Faʻafefe taimi ma neura o le a fesoasoani i le Microsoft Excel sailiga suʻesuʻe. Seʻio tatou vaʻai pe faʻapefea ona aoga, ma faʻapefea ona faʻaaogaina.

Suʻesuʻe galuega i Excel

O le suʻesuʻega i totonu o Microsoft Excel e maua ai avanoa e maua ai le manaʻoga poʻo numera numera e ala i le Suʻe ma Suʻe le faamalama. I le faʻaopoopoga, o le talosaga o loʻo i ai le filifiliga o le toe maua o faʻamaumauga.

Metotia 1: Faʻamaumauga Faʻasalalau

O se sailiiliga faigofie o faʻamaumauga i Excel e mafai ai ona e mauaina uma sene na i ai le seti o tagata na tusia i le sailiga sailiili (tusi, fuainumera, upu, ma isi) mataupu-le mautonu.

  1. Avea i le tab "Aiga", kiliki le ki "Saili ma faailoga"lea o loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega Faʻasaga. I le lisi autu e aliali mai, filifili le mea "Saili ...". Nai lo o nei gaioiga, e mafai ona e faʻapipiʻi le pusa kesi Ctrl + F.
  2. A maeʻa ona e pasi atu i mea talafeagai i luga o le faʻamau, pe faʻapipiʻiina se 'tuufaatasiga o "ki vevela", o le a tatalaina le faamalama. "Saili ma sui" i le lisi "Saili". Tatou te manaʻomia. I totonu o le fanua "Saili" ulufale i le upu, amio, poʻo faʻamatalaga o le a suʻeina. Matou te taomi le faamau "Suʻe le isi"poʻo le faamau "Saili Uma".
  3. A e kilikiina se ki "Suʻe le isi" matou te o atu i le potu muamua lea o loʻo aofia ai vaega o tagata na tusia. O le poloka lava ia ua amata ona galue.

    Suʻega ma tuʻuina atu o taunuʻuga o loʻo faia laina i laina. Muamua, o siaki uma i le laina muamua o loʻo faʻaauau. Afai e le maua ia faʻamatalaga e fetaui ma le tulaga, e amata le sailiga o le polokalama i le laina lona lua, ma isi, seia oʻo ina maua se iuga lelei.

    O tagata sailiili e le tatau ona avea ma ni elemene eseese. O le mea lea, afai o le faaupuga "aia tatau" ua faʻamaonia mai o se talosaga, ona faʻaalia loa lea o laina uma o loʻo i ai le faasologa o faʻamaumauga e tusa ai ma le upu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le upu "Taumatau" o le a manatu e talafeagai i lenei mataupu. Afai e te faʻamaonia le numera "1" i le masini suʻesuʻe, ona aofia ai lea i totonu o le telefoni ia faʻataʻitaʻiga, le numera "516".

    Ina ia alu i le isi mea, toe kiliki le ki. "Suʻe le isi".

    E mafai ona e faʻaauau pea lenei auala seia oʻo i le faʻaalia o iuga i se lio fou.

  4. Afai i le amataga o le faʻasalaga e te kiliki i le ki "Saili Uma", o iuga uma o le lomiga o le a tuʻuina atu i se lisi ile pito i lalo o le sailiga saili. O lenei lisi o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo i totonu o sela ma faʻamaumauga e faamalieina ai le sailiga sailiili, o latou nofoaga o loʻo i ai, ma le pepa ma le tusi e faatatau i ai. Ina ia mafai ona e alu i nisi o auga o le lomiga, ia na o le kiliki i le faamaumatau i le itu taumatau. A maeʻa lena, o le a alu atu le fetuu i le Excel cell, i luga o le faamaumauga lea na faia ai e le tagata faʻaoga se kiliki.

Metotia 2: Suʻesuʻe e ala i se faʻamaumauga maʻoti o sela

Afai ei ai sau lau laulau tele, o lea i lenei tulaga e le faigofie i taimi uma ona suʻe le lisi atoa, aua o le sailiga e mafai ona liua e avea ma se tele o iuga e le manaʻomia i se mataupu faapitoa. E i ai se auala e faʻapulaʻa ai le avanoa suʻesuʻe e na o se vaega faapitoa o siama.

  1. Filifili le vaega o sosoʻo tatou te mananaʻo e suʻe i ai.
  2. Matou te taina le autu autu i luga o le komepiuta Ctrl + F, mulimuli ane ua amata le matala masani "Saili ma sui". O isi gaioiga e tutusa lava ma le auala muamua. Pau lava le eseesega o le a na o le vaega faʻamaonia o siama na faia.

Metotia 3: Avanoa Maualuga

E pei ona taʻua i luga, i se sailiga masani, o sē uma o loʻo i ai se faasologa faʻasologa o faʻamaumauga o suʻesuʻega i soʻo se ituaiga e le o se mea e aʻafia ai.

E le gata i lea, o le mea e mafai ona maua e le gata o mea o loʻo i totonu o se masini patino, ae o le tuatusi foi o le elemene o loʻo faasino i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cell E2 o loʻo i ai le fua faʻatatau, o le aofai o sela A4 ma le C3. O lenei aofaiga e 10, ma o lenei numera o loʻo faʻaalia i le cell E2. Ae, afai tatou te setiina le numera "4", ona oʻo mai ai lea i totonu o le iuga o le lomiga o le a tutusa lava le cell E2. E faapefea ona tupu lenei mea? I totonu o le cell E2, o le faʻavae o loʻo i ai le tuatusi i luga o le cell A4, lea e na ona aofia ai le numera manaʻomia 4.

Ae, pe faʻapefea ona vavaeeseina ia ituaiga ma isi o le mea e le taliaina o taunuuga o sailiga? Mo nei faʻamoemoe, o loʻo i ai se suʻesuʻega maualuga Excel.

  1. A uma ona tatala le faamalama "Saili ma sui" soʻo se auala e faʻamatalaina i luga, kiliki i luga le ki "Filifiliga".
  2. O le tele o meafaigāluega faaopoopo mo le puleaina o le suʻega o loʻo i totonu o le faamalama. I le le mafai, o nei mea faigaluega uma lava i le tulaga tutusa e pei o se sailiga masani, ae e mafai ona e faia fetuunaiga pe a manaʻomia.

    E ala i le le mafai, galuega tauave "Tulaga maʻaleʻale" ma "Ola uma" ua le atoatoa, ae afai matou te siaki atigipusa e fetaui, ona i lea tulaga, o le tusi ulufale ma le fetaui tonu o le a mafaufauina pe a faia le iuga. Afai e te tusia se upu i se tamai tusi, ona oʻo lea i le sailiga o taunuuga, o sela ei ai le sipelaga o lenei upu ma se mataitusi laupepa, e pei ona le mafai, o le a le toe pau. I le faʻaopoopoga, pe a mafai ona faʻaalia le faʻailoga "Ola uma", ona naʻo elemene o loʻo aofia ai le igoa saʻo o le a faaopoopo i le mataupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻamaonia le sailiga sailiili "Nikolaev", ona le mafai lea ona faʻaopopo i le mea na gaosia ai le "Nikolaev A.D.".

    Ona o le lē mafai, o le suʻesuʻega na o le pepa Excel o loʻo galue ai. Ae, pe afai o le parakalafa "Saili" o le ae siitia atu i le tulaga "I totonu o le tusi", o le suʻesuʻega o le a faia i luga o laupepa uma.

    I le parakalafa "Vaʻai" E mafai ona e suia le itu o le sailiga. I le lē mafai, e pei ona taʻua i luga, o le suʻesuʻega e faia le tasi i le isi laina i laina. E ala i le siitia o le fesuiaiga i le tulaga "I koluma", e mafai ona e setiina le faasologa o le fausia o taunuuga o le tuʻuina atu, amata i le koluma muamua.

    I le kalafi "Suʻega suʻesuʻe" ua fuafuaina i le fea elemene patino o loʻo faia ai le sailiga. I le lē mafai, o faʻatulagaga nei, o lona uiga, o faʻamatalaga e faʻaalia pe a kiliki i luga o se masini i le faʻasologa o le pa. E mafai ona avea lenei upu ma se upu, fuainumera, poʻo se faʻamaumauga. I le taimi lava e tasi, o le polokalame, faia o se suʻega, e naʻo le sootaga, ae le o le taunuʻuga. O lenei aafiaga na talanoaina i luga. Ina ia mafai ona sailia tonu ia taunuuga, e tusa ai ma faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i totonu o le cell, ae le o le palota faʻatulagaina, e tatau ona e toe fetuunai le fesuiaiga mai le tulaga "Faatulagaga" i le tulaga "Taua". Ma le isi, o loʻo i ai le tomai e suʻe ai faʻamatalaga. I lenei tulaga, o le ki e toe faʻaleleia i le tulaga "Faamatalaga".

    E sili atu ona sili atu le saʻo sailiiliga e ala i le kiliki o le ki. "Faatulaga".

    O lenei mea e tatalaina ai le fenumiai o le fenumiai. E mafai ona e setiina le faatulagaga o sulu o le a auai i le sailiga. E mafai ona e setiina ni tapulaa i luga o le numera numera, faʻaogaina, faʻataʻitaʻi, tuaoi, faʻatumu ma puipui, tasi o nei laina, poʻo le tuʻuina faʻatasi.

    Afai e te manaʻo e faʻaaoga le faatulagaga o se puʻupu patino, ona i lalo o le faamalama, kiliki le ki "Faaaoga le faatulagaga o lenei cell ...".

    A maeʻa lena, o le meafaigaluega e aliali mai i le pepa o se pipette. I le faʻaaogaina, e mafai ona e filifili le masini o lona faatulagaga o le ae faʻaaogaina.

    A maeʻa faʻatulagaina le faatulagaga o le sailiga, kiliki le ki "Lelei".

    E i ai ni mataupu pe ae manaʻomia le suʻeina e aunoa ma se fuaitau patino, ae ia maua ni sene ei ai upu suʻesuʻe i soo se poloaiga, tusa lava pe vavaeeseina e isi upu ma faailoga. Ona tatau lea ona iloa nei upu i itu uma e lua i le faailoga "*". O le taimi nei o le suʻega o le a faʻaalia ai laina uma o loʻo i ai nei upu i soʻo se poloaiga.

  3. A uma loa ona faatulaga ia tulaga sailiili, kiliki le faamau. "Saili Uma" poʻo "Suʻe le isi"e alu i taunuuga o sailiga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, Excel e faigofie, ae i le taimi lava e tasi o le tele o meafaigaluega suʻesuʻe. Ina ia mafai ona tuʻuina se faʻailoga faigofie, tau lava o le sailiga o le sailiga, faʻafesoʻotaʻi se fesili i totonu, ma kiliki le ki. Ae i le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻasalalau se sailiga a le tagata lava ia ma se tele o numera eseese ma faʻalautele tulaga.