Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le mataʻitu lona lua i se komepiuta / komepiuta (e ala ile telefoni HDMI)

Talofa

Ou te manatu e toatele tagata ua latou iloa ma ua faalogo o se mataala lona lua (TV) e mafai ona fesootai i se komepiuta (komipiuta). Ma i nisi tulaga e le mafai ona galue malosi e aunoa ma se mataala lona lua: faʻataʻitaʻiga, tausitusi, tupe, tagata taʻavale, ma isi mea faapena. E faigofie, e faigofie ona aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatusatusa le taʻavale (film) i luga o le mataʻitu, ma fai lemu le galuega i le isi :).

I lenei tusiga laitiiti, o le a ou talanoaina le fesili foliga faigofie o le sosooina o se vaaiga lona lua i se PC po o se komepiuta. O le a ou taumafai e paʻi atu i mataupu autu ma faafitauli e tulaʻi mai ma lenei.

O le anotusi

  • 1. Fesoʻotaʻiga Faʻatasi
  • 2. Auala e filifili ai se uaea ma fetuunaiga mo fesootaiga
  • 2. Faʻafesoʻotaʻi se mataʻitusi e ala ile HDMI ile komepiuta (komipiuta)
  • 3. Faatu se vaaiga lona lua. Ituaiga faʻaaliga

1. Fesoʻotaʻiga Faʻatasi

Faʻaalia! E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i fesoʻotaʻiga sili ona taatele i lenei tusiga:

E ui lava i le tele o fesoʻotaʻiga, o le sili ona lauiloa ma lauiloa i aso nei: HDMI, VGA, DVI. I luga o laptop computers i aso nei, e masani lava, ei ai le telefoni HDMI i luga o se tulaga faʻatagaina, ma o nisi taimi o le VGA (o se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le ata 1).

Fig. 1. Lisi Faʻaaliga - Samsung R440 Laptop

HDMI

O le atunuʻu sili ona lauiloa o loʻo i ai i luga o tekinolosi faʻaonaponei (siaki, komepiuta, televise, ma isi). Afai ei ai se port i luga o lau masini komepiuta ma le komepiuta, ona tatau loa lea ona alu le faagasologa atoa e aunoa ma se faʻaogaina.

I le auala, e tolu ituaiga o mea faʻapitoa o le HDMI: Standart, Mini ma Micro. I luga o komepiuta komepiuta, e masani lava, e masani lava, o se faʻamau fesoʻotaʻiga, pei o le fig. 2. Ae ui i lea, faʻalogo lelei i lenei mea (Fig 3).

Fig. 2. Vaʻalele HDMI

Fig. 3. Mai le agavale i le taumatau: Standart, Mini ma Micro (o se ituaiga o mea o le HDMI).

VGA (D-Sub)

O le tele o tagata e faʻaogaina lenei fesoʻotaʻiga eseese, o le VGA, ma o ai D-Sub (ma, e le gata i lea, e le agasala le au gaosi).

O le toʻatele o tagata e fai mai o le VGA o loʻo ola i lona olaga (atonu o le mea lea), ae e ui lava i lea, ae o loʻo i ai pea ni nai masini e lagolagoina le VGA. O lea, o le a ia ola i le isi 5-10 tausaga :).

I le auala, o lenei atinaʻe o loʻo i luga o le tele o siaki (e sili lava ona fou), ma le tele o faʻataʻitaʻiga o le komepiuta. Gaosiga, i tua o vaaiga, o loo lagolagoina pea lenei tulaga lauiloa.

Fig. 4. Uiga VGA

I le faatauina atu i le asō, e mafai ona e maua le tele o fesoʻotaʻiga e fesootaʻi ma le VGA Port: VGA-DVI, VGA-HDMI, ma isi.

DVI

Fig. 5. Vaʻalele DVI

O se faʻaoga masani. E tatau ona ou vave matauina e le o tupu i komepiuta lapoi nei, o loo i luga o PC (i le tele o siaki o loo i ai foi iina).

O le DVI e tele ona ituaiga:

  1. DVI-A - faʻaaogaina naʻo le naʻo le faʻamaoniga o le analog;
  2. DVI-I - mo le auina atu o le analog ma numera numera. Le ituaiga sili ona lauiloa i luga o siaki;
  3. DVI-D - e auina atu se faailoga numera.

E taua! O le tele o fesoʻotaʻiga, o la latou faʻatulagaga e fetaui ma le tasi ma le isi, o le eseesega e na o totonu lava o loʻo fesootai. I le ala, faʻalogo, i autafa o le taulaga, masani, e faʻaalia i taimi uma le ituaiga DVI o au masini.

2. Auala e filifili ai se uaea ma fetuunaiga mo fesootaiga

I le amataga, ou te fautuaina oe e siaki uma le komepiuta ma le mataʻituina, ma fuafua po o fea o loʻo i luga ia i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o laʻu komepiuta e na o le tasi le interface HDMI (o lea, e leai lava se filifiliga).

Fig. 6. Vaʻalele HDMI

O le mataʻituina o fesoʻotaiga na na o VGA ma DVI faʻaoga. O le mea e mataʻina ai, o le mataʻituina e foliga mai e le o se "muaʻi faʻafouina," ae leai se faʻatautaia o le HDMI ...

Fig. 7. Mataitu: VGA ma le DVI

I lenei tulaga, e lua ni laina (Fig 7, 8): tasi le HDMI, 2 mita le umi, o le isi o le adapter mai le DVI i le HDMI (o loo i ai moni lava ni nai tagata liliu mai faapena. fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi le tasi i le isi).

Fig. 8. Telefoni HDMI

Fig. 8. DVI i le HDMI adapter

O le mea lea, i le i ai o ni nai laina faapena, e mafai ona e faafesootai se komepiuta i soo se mataʻituina: o se mea tuai, fou, ma isi.

2. Faʻafesoʻotaʻi se mataʻitusi e ala ile HDMI ile komepiuta (komipiuta)

I le faʻamuamua, fesoʻotaʻi le mataʻitū i le komepiuta poʻo le komipiuta komepiuta - o le ae le iloa se eseesega tele. Soo se mea e tutusa lava le mataupu faavae o le faatinoga, o le mea lava e tasi.

I le auala, matou te manatu ua uma ona e filifilia le uaea mo le fesoʻotaʻiga (silasila i le mea oi luga).

1) Ave ese le komepiuta ma le mataʻitu.

I le auala, e toatele tagata ua le amanaiaina lenei gaioiga, ae leai se aoga. E ui i fautuaga foliga mai o ia, e mafai ona puipuia au masini mai mea leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, na ou maua i le tele o taimi ma mataupu pe a le manuia le pepa komipiuta komepiuta, ona o le mea moni na latou taumafai e "vevela", e aunoa ma le tapeina o le komepiuta ma le televise, e faafesootai i latou i le telefoni HDMI. O le mea moni, i nisi tulaga, o le eletise tumau, "lave" ma le tosoina o le uʻamea. E ui lava, o le masani ma le televise, tutusa uma, o mea eseese eseese :). Ae peitai ...

2) Faʻafesoʻotaʻi le uaea i pusa HDMI o le siaki komepiuta.

Ona faigofie lea mea uma - e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi le mataʻituina ma pona komepiuta ma se uaea. Afai e saʻo le filifili (faʻaaoga faʻapipiʻi pe a manaʻomia, ona leai lea o ni faʻafitauli.

Fig. 9. Faʻapipiʻi le uaea i le telefoni HDMI o le komepiuta

3) Liliu le mataʻitū, komepiuta.

A fesoʻotaʻi mea uma, matou te faʻaogaina le komepiuta ma mataʻitū ma faʻatali mo Windows e lafo. E masani lava, pe a le mafai ona tupu, o le ata lava lea e tasi e aliali mai i luga o se mataʻitipi e fesoʻotaʻi atu, o loʻo faʻaalia i luga o lau laupepa autu (vaai Ata 10). O le mea sili, e tusa lava i luga o ata fou o le Intel HD, o le mea lea e tupu (i le Nvidia, AMD - o le ata e tutusa, e toetoe lava a le alu i totonu o le taʻavale eletise). O le ata i luga o le mataala lona lua e mafai ona faasaʻo, e uiga i lenei i le tusiga o loʻo i lalo ...

Fig. 10. O se mataituina faaopoopo (i le itu tauagavale) e fesootai i se komepiuta.

3. Faatu se vaaiga lona lua. Ituaiga faʻaaliga

E mafai ona "faia" se mataʻitusi lona lua e fesoʻotai atu i auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaalia le mea lava lea e tasi o le autu autu, poʻo se isi lava mea.

Ina ia fetuunai lenei taimi - kiliki i luga o le komepiuta i luga o le komepiuta ma filifili le "Faʻaali Faʻaali" i le lisi autu (pe'āfai e iai sau Windows 7, ona "Faʻaalia le Tali"). I le isi itu, i totonu o taʻavale, filifili le auala suʻesuʻe (e uiga i lenei mea mulimuli ane i le tusiga).

Fig. 11. Windows 10 - Faʻamatalaga faʻaali (I le Windows 7, le iugafono mata).

O se filifiliga sili atu ona faigofie o le faʻaaogaina lea o ki faapitoa i luga o le komepiuta (afai ei ai lau komepiuta, ioe) - . I le avea ai o se tulafono, o le a tusiina se mataʻitusi i luga o se tasi o ki o galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o laʻu piano o le kī F8, e tatau ona patipati faʻatasi ma le ki o le FN (silasila i le fig 12).

Fig. 12. Valaauina o le faatulagaga lona lua.

O le isi, o se faamalama e tatau ona i ai faatasi ai ma nofoaga e vaʻaia. E na o le 4 filifiliga:

  1. Na o le komepiuta komepiuta. I lenei tulaga, na o le tasi le komepiuta komepiuta autu (PC) o le a galue, ma o le lona lua o loʻo fesoʻotaʻi o le a tapeina;
  2. Toe faia (tagai i le fig 10). O le ata i luga o siaki e lua o le a tutusa lava. Faʻafeiloaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaalia i luga o se mataʻetaʻa tele e pei o luga o se komepiuta komepiuta pe a faia se faʻataʻitaʻiga (mo se faʻataʻitaʻiga);
  3. Faalautele (tagai i le fig 14). O se filifiliga sili ona lauiloa. I lenei tulaga, e tatau ona e faateleina le avanoa faigaluega, ma e mafai ona e tulieseina le kusi mai le laulau o le tasi mataʻitusi i le isi. E faigofie lava, e mafai ona e tatalaina le tifaga i le tasi ma galue i le isi (pei o le Ata 14).
  4. Na o le isi lona lua. I lenei tulaga, o le a faʻaaogaina le mata o le komepiuta, ma o le a e galue i luga o le fesoʻotaʻiga (i se isi itu, o le tutusa o le suiga muamua).

Fig. 13. Faʻatinoga (faʻailoga lona lua). Windows 10.

Fig. 14. Faalautele le lau i le 2 siaki

I lenei fesoʻotaʻiga ua maeʻa le faagasologa. Mo faʻaopoopoga i le autu o le a ou lotofaafetai. Le manuia tele i tagata uma!