Faʻatulagaina o le Gmail i lau kalani imeli

Mo le tele o tagata, e faigofie ona faʻaaogaina faʻamatalaga faʻasalalau faapitoa e maua ai avanoa vave i le mail na manaʻomia. O nei polokalama e fesoasoani i le aoina mai o tusi i se nofoaga e tasi ma e le manaʻomia ai se uta uumi i luga o le upega tafaʻilagi, pe a tupu i se siaki masani. Faʻasaoina o fefaʻatauaʻiga, faʻapipiʻiina o tusi, suʻesuʻega faʻamatalaga ma tele atu avanoa mo tagata faʻaoga o le kalani.

O le fesili o le setiina o se imeli Gmail i lau kalani imeli o le a talafeagai i taimi uma i le amataga oe mananao e faaaoga atoatoa le polokalama faapitoa. O lenei tusiga o le a faʻamatala auʻiliʻili auiliiliga o faʻasologa, faʻasalalau ma faʻataʻotoga o tagata tafafao.

Tagai foi: Faʻasalalau Gmail i Outlook

Customize Gmail

A o leʻi taumafai e faʻaopopo le Gimail i lau keli o le imeli, e tatau ona e faia tulaga i totonu o le teugatupe lava ia ma filifili le maliega. O le a sosoo ai le talanoaina o foliga ma tulaga o le POP, IMAP ma le SMTP server.

Metotia 1: POP Protocol

POP (Post Office Protocol) - O le fesoʻotaʻiga televave o fesoʻotaiga, lea o loʻo i ai nei ituaiga eseese: POP, POP2, POP3. E i ai le tele o tulaga aoga e faʻaaogaina pea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e na te ave faʻamau saʻo i lau kesi. O le mea lea, o le ae le faʻaaogaina le tele o punaoa o meafaigaluega. E mafai lava ona e faʻasaoina sina tele o feoaiga, e leitioa a faʻaogaina lenei faʻasalalauga e i latou na faʻavave le saoasaoa o fesoʻotaʻiga. Ae o le sili ona taua o le faigofie lea o le seti.

O le le lelei o le POP o loʻo taoto i le tulaga vaivai o lau disiki, aua, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e malware ona maua le avanoa i lau faʻamatalaga imeli. O se algorithm simplified o le galuega e le maua ai na uiga o loʻo maua e le IMAP.

  1. Ina ia seti lenei konetineta, ia eu i totonu o lau komepiuta Gmail ma kiliki i luga o le afi. I le lisi matūua, filifili "Faʻatonu".
  2. Kiliki le lisi "Shipment ma POP / IMAP".
  3. Filifili "Enable POP mo emeli uma" poʻo "Enable POP mo uma imeli na maua mai le taimi nei", pe afai e te le manaʻo i imeli tuai na faʻamauina i lau keli meli e te leʻi manaʻomia muamua.
  4. Ina ia faʻaaoga le filifiliga, kiliki "Faasaoina Suiga".

O lenei e te manaʻomia se polokalama meli. O le tagata lauiloa ma leai se totogi e faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga. Thunderbird.

  1. Kiliki i le kiritaki i luga o le atigipusa e tolu pa. I totonu o le lisi, faʻafefe "Faʻatonu" ma filifili "Faʻamaumauga o Tausi".
  2. I le pito i lalo o le faamalama e aliali, saili "Gaoioiga Tau Tupe". Kiliki "Faaopopo le mekasini".
  3. Faʻamolemole ulufale mai i lou igoa, imeli ma le password Jimale. Faʻamaonia le faʻamaumauga o faʻamatalaga i le ki "Faaauau".
  4. A maeʻa ni nai sekone, o le a faʻaalia oe i faʻamaumauga avanoa. Filifili "POP3".
  5. Kiliki "Fai".
  6. Afai e te manaʻo e ulufale i lau faatulagaga, ona kiliki lea Seti Tusi. Ae o le mea moni, o tafaoga uma talafeagai e otometi lava ona filifilia mo le faʻamautuina.

  7. Faʻasinotonu i le tala a Jimale i le isi faʻamalama.
  8. Tuuina atu le faatagaga a Thunderbird e teu ai lau teugatupe.

Metotia 2: Protocol IMAP

IMAP (Faʻasalalauga o le Initaneti Telefoni) - meli meli, lea e faʻaaoga e le tele o auaunaga meli. O meli uma o loʻo teu i luga o le 'auʻaunaga, o lenei avanoa o le a fetaui ma tagata na manatu o le' auʻaunaga e sili atu le saogalemu nai lo le latou puʻupuʻu. O lenei maliega e sili atu ona fetuutuunai foliga nai lo le POP ma faafaigofieina le avanoa i le tele o pusa meli eletise. E mafai ai foi ona e sii maia tusi uma poo a latou mea i se komepiuta.

O le le lelei o le IMAP o le manaʻomia lea mo se fesoʻotaiga i luga ole Initaneti, o lea e tatau ai i tagata e faʻaaogāina le maualalo o le saoasaoa ma le faʻatapulaʻaina o femalagaiga e tatau ona mafaufau lelei pe tatau ona faʻatulagaina lenei maliega. E le gata i lea, ona o le tele o galuega faatino, o le IMAP e mafai ona sili atu le faigata ona fetuutuunai, lea e faʻateleina ai le avanoa o le a faʻalavelave ai le tagata faʻaaoga fou.

  1. Ina ia amata, e tatau ona e alu i le tala a Jimale i le ala "Faʻatonu" - "Shipment ma POP / IMAP".
  2. Togi ese "Enable IMAP". E le gata i lea o le ae vaai i isi filifiliga. E mafai ona e tuua i latou e pei ona i ai, pe faʻavasegaina i latou i lou fiafia.
  3. Faasaoina suiga.
  4. Alu i le polokalama meli lea e te manaʻo e fai ni faʻavae.
  5. Mulimuli i le ala "Faʻatonu" - "Faʻamaumauga o Tausi".
  6. I le faamalama e tatala, kiliki "Gaoioiga Tau Tupe" - "Faaopopo le mekasini".
  7. Ulufale au faʻamatalaga ma Gmail ma faʻamaonia.
  8. Filifili "IMAP" ma kiliki "Fai".
  9. Saini ma ulufale mai.
  10. O lea ua sauni le kalani e galulue faʻatasi ma le meli a Jimeil.

SMTP Information

SMTP (Meli Malie Meli Meli) - o se faʻamaumauga tusitusia o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga i le va o tagata faʻaoga. O lenei taʻiala e faʻaaoga ai faʻapitoa faapitoa ma e le pei o le IMAP ma le POP, e na o le tuʻuina atu o tusi i luga o le fesoʻotaiga. E le mafai ona ia pulea le meli a Jimale.

Faatasi ai ma se feaveai feaveai e sau mai fafo pe leai foi, atonu o le a makaina au imeli i le fuʻa pe poloka foi e le au faipisinisi e faʻaititia. O le lelei o le SMTP server o lona matagofie ma le mafai ona faia se kopi kopi o le lafoina o tusi i luga o le Google, lea o loʻo teuina i se nofoaga e tasi. I le taimi nei, o le SMTP e faatatau i lona faalauteleina tele. E faʻatulagaina i luga ole tuatusi meli.