Galulue ma hyperlinks i le PowerPoint

I le taimi nei, ina ia mafai ai ona faia se ata tusi, e le toe aoga pe a alu ese po i luga o le pepa o ata tusi. I le tautua a tamaiti aoga, tusiata, tagata mamanu ma isi paaga, e tele polokalame mo le galulue faatasi ma vevela vevela, e mafai ai ona e faia lenei mea i le faiga faaeletoroni. E tofu i latou ma ona lava faila faila, ae atonu e tupu e iai se manaʻoga mo se poloketi na fatuina i le tasi polokalama e tatala i seisi. Ina ia faafaigofieina lenei galuega, na fausia le faatulagaga o le DXF (Drawing Exchange Format).

O le mea lea, afai o le faila o loʻo i ai le DXF faʻaopoopoga, o lona uiga o loʻo i ai ni ituaiga vevela ata. O a ni auala e te tatalaina ai, o le a talanoaina i lalo.

Auala e tatala ai se faila DXF

O le atinaʻeina o le DXF o se auala mo le fefaʻasoaʻiga o faʻamatalaga i le va o faʻataʻitaʻi taʻiala taʻitasi o loʻo manatu e tele auala e tatala ai sea faila ao iai polokalame mo le galulue faʻatasi ma veʻa vevesi. E matua faigata tele ona faʻamaonia, o le mea lea, o le laloga o le a na o mea sili ona lauiloa i polokalama faakomepiuta. Mo le faʻamaoniga, ave le faila DXF, lea o loʻo i ai se ata faigofie mo le faʻaolaina.

Metotia 1: Autodesk AutoCAD

O le fausiaina o le DFX format o Autodesk, lea na maua ai le lauiloa taʻutaʻua ona o lana polokalama AutoCAD, ua mamanuina e tusia ma fatufatu galuega 2D ma le 3D. O le mea lea, e talafeagai le manatu o le galue faʻatasi ma le DXF faʻapitoa i lenei oloa o loʻo faʻatinoina le tele o mea faʻapitoa. Faatasi ai ma le AutoCAD, e mafai ona e tatalaina ma faasaʻo faila DXF o soʻo se tele.

O le polokalame lava ia o se oloa taugofie tele, ae mo le toe iloiloga, ua tuʻuina atu i le aufaʻatasi se lomiga faʻataʻitaʻi, lea e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma se totogi mo le 30 aso.

Tikiake AutoCAD

Ina ia tatalaina se faila DXF e faʻaaoga ai le AutoCAD, e tatau ona e:

  1. I le lisi autū o le polokalama, kiliki i luga o le faʻamalo e tatala ai le faila.

    E mafai foi ona faia le mea lava e tasi i le faʻaaogaina o le faʻamaufaʻailoga masani Ctrl + O.
  2. I le faʻamatalama o le tagata suʻesuʻe, alu i le faila i le mea o loʻo i ai le faila matou te manaʻomia. E le mafai, e amataina e le polokalama faila DWG, ina ia mafai ai ona iloa se faila DXF, e tatau ona filifilia i le faasologa o le lisi o faatulagaga.

Mea uma, o la matou faila e tatala.

Faʻatasi ai ma le faila mo le tagata faʻaaoga ma tatala ma se malosiaga malosi e galulue ai ma ia, lea e tuʻuina atu e le polokalame Autodesk AutoCAD.

Metotia 2: Adobe Illustrator

O le faʻamatalaga vevela vete a le Adobe e lauiloa foi i lona fanua. E pei o isi oloa a le kamupani, o loʻo i ai se faʻatautaia faʻafesoʻotaʻi ma le tele o galuega ma mamanu e faafaigofie ai le faʻaaogaina o le tagata. E pei o AutoCAD, Adobe Illustrator o se polokalama mo tagata tomai faapitoa, ae sili atu le taulai i le fatuina o ata. E mafai foi ona maimoa ma faasaʻo ata tusi.

Ina ia faamasani i le mafai gafatia o le polokalama, e mafai ona e sii mai se kopi e aunoa ma se totogi. Ae paga lea, o lona aoga e tapulaʻa i na o le 7 aso.

Download Adobe Illustrator

Tatala le faila ile faila DXF e ala ile Adobe Illustrator e le faigata. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Filifili e ala i le lisi "File" pe lolomi se faamau "Tatala" i le vaega "Lata mai nei".


    Faʻatasi Ctrl + O o le a galue foi.

  2. I le le mafai, e mafai e le polokalama ona filifilia uma faila o faila lagolago, o lea e te le manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o se mea, pei o le AutoCAD.
  3. Filifili le faila manaʻomia ma kiliki i le ki. "Tatala", matou te maua le iuga.

O se faila DXF e mafai ona maimoa, faʻataʻitaʻia, liua i isi faatulagaga ma lomia.

Metotia 3: Corel Ata

O le ata faʻataʻitaʻi Corel Draw o se tasi o taʻitaʻi i totonu o polokalama faʻapitoa o lenei ituaiga. Faʻatasi ai, e mafai ona e fatuina ata ma tusi ni ata se tolu. O loʻo i ai le tele o meafaigaluega mamanu eseese, e mafai ona liua fusi faʻataʻitaʻi i vele vevela ma sili atu. Ina ia faamasani i tagata faaaoga i se aso malolo e 15-aso.

Download Corel Draw

O le tatalaina o se faila DXF e ala i Corel Draw e maua mai i se ala masani, e le ese tele mai na o loʻo faamatalaina i luga.

  1. Kiliki le lisi "File"e ala i le kiliki i luga o le ata lea e fai ma sui o le pusa tatala, pe faʻaaoga le faʻatasi Ctrl + O pe saʻo mai le polokalama faʻafeiloaʻi o le polokalama.
  2. I totonu o le faʻamatalama e faʻamatala ai, tatala le faila ma kiliki le ki "Tatala".
  3. A uma ona faʻamalamalama nisi o filifiliga matamata, o le a tatalaina le faila.

E pei ona iai i mataupu talu ai, e mafai ona vaʻaia, teuteuina ma lomia.

Metotia 4: DWGSee DWG Viewer

Afai e manaʻomia lou vaʻavaʻai vave i se faila i se ata tusi e aunoa ma le faʻapipiʻiina o faʻataʻitaʻi taʻutaʻua, e mafai ona sau le polokalama DWGSee DWG Viewer i le laveai. E vave ma e faigofie ona faʻapipiʻi, e le o faʻamalosi i punaoa komepiuta ma e mafai ona tatala ata na faʻasaoina i le masani masani. Ua ofoina mai e le tagata faʻaoga le 21-day trial version.

Download DWGSee DWG Viewer

O le faʻatulagaina o le polokalame e faʻaogaina ma o le DXF faila ua tatalaina i se ala masani "File" - "Tatala".

O le polokalama e mafai ai e oe ona matamata, lolomiina le ata, liliu i isi ata.

Metotia 5: Faʻasalalau DWG Viewer

Viewer Free DWG Viewer mai OpenText Brava o se polokalama lea i lana galuega ma le atinaʻe e talitutusa ma le muamua. E i ai lona faʻatusatusaga, faigofie faigofie, ae aupito sili ona taua - matua saoloto.

E ui lava i le auai o le DWG i le ulutala, ae o le polokalama faakomepiuta e mafai ai ona e maimoa i faatulagaga uma o CAD-faila, e aofia ai le DXF.

Tikiake Free DWG Viewer

E tatala le faila i le auala lava lea e tasi pei o metotia muamua.

O vaaiga uma e matala, e aofia ai rotation, siakiina, ma le matamataina o fola. Ae e le mafai ona e faasaʻo le faila i lenei aoga.

I le tatalaina o le faila DXF i polokalama eseese e 5, matou te mautinoa o lenei faatulagaga e fetaui ma lona faamoemoega ma o se auala talafeagai e fefaasoaai ai i le va o faatonu eseese. Le lisi o polokalame e mafai ona tatala ai, e sili atu nai lo le mea ua tuuina mai i lenei tusiga. O le mea lea, e mafai e le tagata faʻaoga ona faigofie ona filifilia tonu le mea e maua ai le polokalama e fetaui ma ona manaʻoga.