Faʻafefea ona suia le fofo mata mata matala? Filifilia le iuga sili ona lelei

Le aso lelei! E toatele tagata e malamalama i mea uma e pei o soo se mea e ala i le faatagaga, o lea ao leʻi amata ona talanoa e uiga i ai, ou te manao e tusi ni nai upu amata ...

Faʻamatalaga o le mata - pe a tautala, o le numera o faʻamatalaga ata i se vaega patino. Le tele o mea - o le manino ma sili atu le foliga. O le mea lea, o mataʻitu taʻitasi e iai lana fofo aupito sili ona lelei, i le tele o tulaga, e tatau ona setiina mo ata maualuga i luga o le lau.

Ina ia suia le iugafono a le mata mata, o nisi taimi e tatau ona faʻaalu sina taimi (i luga o le seti o taʻavale, Windows, ma isi). I le auala, o le soifua maloloina o ou mata e faalagolago i le fofo o le lau - pe a uma, pe afai o le ata i luga o le matapiuta e le maualuga, o le a lelavava vave mata (sili atu i lenei mea:

I lenei tusiga o le a ou talanoaina le mataupu o le suia o le iugafono, ma faafitauli masani ma a latou fofo i lenei gaioiga. O lea ...

O le anotusi

  • O le a le faatagaga e faʻaalia
  • Filifiliga o faaiuga
    • 1) I avetaavale vitio (mo se faʻataʻitaʻiga, Nvidia, Ati Radeon, IntelHD)
    • 2) I le Windows 8, 10
    • 3) I le Windows 7
    • 4) I Windows XP

O le a le faatagaga e faʻaalia

Masalo o se tasi lenei o mataupu pito sili ona lauiloa pe a suia suiga. O le a ou tuʻuina atu se fautuaga se tasi, pe a faʻatulagaina lenei tulaga maualuga, muamua lava, o loʻo taʻitaʻia au e le faʻaogaina o le galuega.

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona maua lenei avanoa e ala i le faatulagaina o le iugafono sili ona lelei mo se mataʻituina faapitoa (e tofu lava ma ana mea). E masani lava, o le iuga sili ona lelei o loʻo faʻaalia i totonu o tusitusiga mo le mataʻituina (O le a ou le nofo i lenei :)).

E faʻapefea ona sailia le iuga sili ona lelei?

1. Faʻaaogā ata avetaavale mo lau kata vitio. Na ou taʻua polokalame mo le faʻafouina o le auto i totonu nei:

2. I le isi itu, kiliki i luga o le komepiuta i soo se mea, ma filifili tulaga o mata (fofo o le screen) i le lisi autu. O le mea moni, i tulaga o le mata, o le ae iloa ai le avanoa e filifili ai se iugafono, o le tasi o le a makaina e pei ona fautuaina (faʻaalia i lalo).

E mafai foi ona e faʻaaogaina le tele o faatonuga i luga o le filifiliga o le iuga sili ona lelei (ma laulau o latou). Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻasologa mai se tasi o ia faatonuga:

  • - mo le 15-inisi: 1024x768;
  • - mo le 17-inisi: 1280 × 768;
  • - mo le 21-inisi: 1600x1200;
  • - mo le 24-inisi: 1920x1200;
  • 15.6 inisi le komepiuta: 1366x768

E taua! I le auala, mo VTT tuai, e taua le filifili e le gata i le sao saʻo, ae faʻapea foi i le numera o le numera (faʻaauau le tautala, pe faafia ona moli le mata ile lua). O lenei tulaga maualuga e fuaina i le Hz, e masani ona siaki ia metotia lagolago ile: 60, 75, 85, 100 Hz. Ina neʻi aua le vaivai mata - seti ia le itiiti ifo ma le 85 Hz!

Filifiliga o faaiuga

1) I avetaavale vitio (mo se faʻataʻitaʻiga, Nvidia, Ati Radeon, IntelHD)

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e sui ai le iuga o le lau (ma le mea moni, fetuunai le susulu, vavalalata, uiga ata, ma isi vaega) o le faʻaaogaina lea o le taʻavale avetaavale. I le faʻataʻitaʻiga, ua uma ona faʻatulaga uma i le auala lava e tasi (O le a ou faʻaalia nisi faataitaiga o loʻo i lalo).

IntelHD

Pepa vitio sili ona lauiloa, aemaise lava talu ai nei. Toeititi lava i le afa o api tala faʻatatau tupe e mafai ona e mauaina se kata tali tutusa.

A maeʻa ona tuʻuina avetaavale, ia na o le kiliki i le atigipusa (i tafatafa o le uati) e tatala ai le tulaga o le Intel HD (silasila i le ataata i lalo).

Ma le isi, e tatau ona e alu i le faʻaaliga faʻaali, ona tatala lea o le vaega "Faʻatulagaga Faʻatonu" (o le faaliliuga atonu e ese siʻitia, e fuafua i le version avetaʻavale).

O le mea moni, i lenei vaega, e mafai ona e seti le tali talafeagai (silasila Ata i lalo).

AMD (Ati Radeon)

E mafai foi ona e faʻaaoga le faʻamaufaʻailoga (peitaʻi e le oi totonu o faʻataʻitaʻiga uma avetaʻavale), pe naʻo le pā-sologa i luga o le komepiuta. Ona i ai lea i le lisi o mea iloga autu e tatala ai le laina "Nofoaga Tutotonu o le Puleaina o Mala" (faʻamatalaga: tagaʻii le ata i lalo. I le auala, o le igoa o le nofoaga autu e mafai ona fesuisuiai, e faalagolago i le polokalama o le polokalama).

E le gata i meatotino o le tekonolosi, e mafai ona e setiina le iugafono o le screen manaomia.

Nvidia

1. Muamua, kiliki i luga o le komepiuta i soo se mea.

2. I le lisi o mea e tutupu i luga o le pop-up, filifili le "Nvidia Control Panel" (mataitusi i lalo).

3. I le isi, i le "Faʻaali" tulaga, filifili le "Suiga Suiga" mea. O le mea moni lava, mai le tuʻuina atu o le a tatau ai ona na o le filifilia o le mea talafeagai (folasia o loʻo i lalo).

2) I le Windows 8, 10

E tupu e leai se faʻauluʻaina avetaavale vailaau. E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaaga se tele:

  • toe faʻaofi Windows, ma ua e faʻapipiʻi se avetaʻavale masani (lea ua faʻapipiʻiina ma le OS). Ie e leai se avetaavale mai le gaosimea ...;
  • E i ai nisi o kopi o avetaavale vitio e le otometi ona "aveese" le faʻamaonia i totonu o le fata. I lenei tulaga, e mafai ona e maua se fesoʻotaʻiga i le avetaavale i le komipiuta Windows.

Ia, ina ia suia le iugafono, e mafai foi ona e faʻaaogaina le laulau faʻalogo. I totonu o le pusa sailiili, kiliki "Mata" (e aunoa ma ni upusii) ma filifili le sootaga faapelepele (mataitusi i lalo).

O le a e vaʻaia se lisi o faʻatagaga uma e avanoa - na o le filifili le tasi e te manaʻomia (faʻamatalaga lalo)!

3) I le Windows 7

Faʻasua-saʻo i luga o le laupepa ma filifili le "Resolution Screen" (o lenei mea e mafai ona maua i totonu o le vaega o loʻo pulea).

E le gata i lea o le a e vaʻai i se lisi o mea uma e mafai ona faʻaalia mo lau mata. I le auala, o le a faʻamaonia le faʻataʻitaʻiga e pei ona fautuaina (pei ona uma ona taʻua, i le tele o mataupu e maua ai le ata pito sili ona lelei).

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le mata 19-inisi, o le faʻavae moni o le 1280 x 1024 pika, mo le 20-inisi le mata: 1600 x 1200 pika, mo se 22-inisi le mata: 1680 x 1050 pika.

O matai matutua CRT e mafai ai ona e seti maualuga le maualuga o le iuga nai lo le mea ua fautuaina mo i latou. E moni, latou te taua tele - o le tele, fuaina i le hertz. Afai e i lalo ifo o le 85 Hz - e amata ona e togi i mata, aemaise i lanu susulu.

A uma ona suia le iuga, kiliki "OK". Ua tuʻuina atu ia te oe 10-15 sekone. taimi e faʻamaonia suiga i tulaga. Afai o le taimi lenei e te le faʻamaonia - o le a toe faʻaleleia i lona tau muamua. Ua faia lenei mea ina ia e faʻasese le ata ina ia e le mafai ona e iloa se mea - toe foʻi mai le komepiuta i lona toe faʻatulagaina galuega.

I le ala! Afai e itiiti ni au filifiliga i tulaga mo suiga o le iugafono, poʻo le leai foi o se filifiliga fautuaina, atonu e te le o faia ni avetaavale vili (faʻavasega le PC mo le i ai o avetaavale -

4) I Windows XP

E leai lava se eseesega mai tulaga o loʻo i totonu o le Windows 7. Kiliki i le mea tonu i luga o le komepiuta ma filifili le mea "meatotino" mea.

Ona alu lea i le tab "Seti" ma o le a e vaʻai i se ata, e pei o le ataata i lalo.

O iinei e mafai ona e filifilia le fofo o lau, lanu lanu (16/32 pauna).

I le auala, o le lanu lanu e masani lava mo matai matutua e faʻavae i CRT. I aso nei o le faaletonu e 16 tiketi. I le tulaga lautele, o lenei paramita e nafa ma le numera o lanu o loʻo faʻaalia i le mata mata. Naʻo iinei e le mafai e se tagata, i le faʻatinoga, ona iloa le eseesega i le va o le 32-lanu lanu ma le 16 (atonu o ni faatonu faʻapitoa poʻo ni tagata taaalo, oe masani ma masani ona galulue ma ata). Ae o se pepe ...

PS

Mo faʻaopoopoga i luga o le autu o le tusiga - faʻafetai muamua. I lenei mea, o loʻo ia te aʻu mea uma, o le autu ua faʻaalia uma (ou te manatu :)). Le manuia!