Suʻe MP3 i WMA

O nisi taimi e feagai ai tagata faʻapitoa ma le manaʻoga e suʻe nisi faʻamatalaga i totonu o faila. E masani lava, o pepa faʻasalalau poʻo isi faʻamaumauga volumetric e aofia ai le tele o laina, o lea e le mafai ai ona maua ma le lima ia faʻamatalaga talafeagai. Ona tuʻuina atu lea o se tasi o tulafono na fausia i totonu o Linux i le laveaʻi, lea o le a mafai ai ona e maua laina i totonu o ni nai sekone.

Faaaoga le grep command i Linux.

Ae mo eseesega i le va o tufatufa atu Linux, i lenei tulaga latou te le faia so latou sao, talu mai le poloaiga e te fiafia i ai grep I le lē mafai, e maua i le tele o fonotaga ma e faʻaaoga tutusa lava. O aso nei tatou te fia talanoa e le gata i le gaioiga grep, ae le gata i le faʻaitiitia o le finauga autu lea e mafai ona faigofie faʻafaigofie le faiga suʻesuʻe.

Vaʻai foi: O loʻo matou sailia ni faila i Linux

Galuega sauniuni

O isi gaioiga uma o le a faia e ala i se faʻamafanafanaga lelei, e mafai ai foi ona e tatalaina faila i le na o le faamaotiina o le auala atoa ia i latou pe afai "Terminal" faalauiloa mai le tusi e manaʻomia. E mafai ona e mauaina le faila matua o se faila ma alu i ai i le faʻamafanafanaga pei o lenei:

  1. Faʻataʻu le pule o le faila ma faʻafeiloaʻi i le pusa manaʻomia.
  2. Faʻasani-lelei i le faila manaʻomia ma filifili "Meatotino".
  3. I le lisi "Autu" faitau le laina "Faʻamaumauga matua".
  4. O lenei e tamoe "Terminal" auala talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le lisi poʻo le faʻasolo atu o le autu autu Ctrl + Alt + T.
  5. Vaʻai i le tusi faʻatasi e ala i le poloaigacd / home / user / folderfea tagata faʻaoga - igoa ole igoa, ma faila - igoa faila.

Auai le aucat + file filepe afai e te manaʻo e matamata i le anotusi atoa. O faʻamatalaga auʻiliʻiliga i le auala e galulue ai ma lenei 'au e mafai ona maua i totonu o la matou isi tusiga i le sootaga o loʻo i lalo.

Faitau atili: Faataitaiga o le pusi pule i Linux

E ala i le mulimuli i laasaga o loʻo i luga, e mafai ona e faʻaaoga grep, i le tusi talafeagai, e aunoa ma le faʻamalamalamaina o le ala atoa i le faila.

Faʻamaumauga Tulaga Faʻamau

Aʻo le i faia le iloiloga o faʻamatalaga uma e maua, e taua le maitau le suʻesuʻega masani e ala i le anotusi. O le a aoga i na taimi pe a manaʻomia ona e maua se tala faʻatusa faigofie ma faʻaalia uma laina talafeagai.

  1. I le poloaiga vave, ulugrep word testfilefea upu - faamatalaga manaʻomia, ma siaki suega - igoa faila. A fai se sailiga i fafo atu o le pusa, faʻamaonia le ala atoa e mulimuli i le faʻataʻitaʻiga./ home / user / folder / filename. A uma ona e ulufale i le poloaiga, kiliki le ki Ulufale.
  2. E totoe na o le faamasani i avanoa avanoa. O laina uma o loʻo faʻaalia i luga o le lau, ma o faʻataʻitaʻiga autu o loʻo faʻaalia i le mumu.
  3. E taua le amanaʻiaina o le mataupu o tusi, talu ai e leʻo faʻamalosia le Linux coding mo le sailiga e aunoa ma le amanaʻiaina o tagata tetele pe laiti. Afai e te manaʻo e pasi le faʻamatalaga o se tusi resitala, saugrep -i "upu" testfile.
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le isi sikolasipi e sosoo ai, ua suia le taunuuga ma ua faaopoopoina le isi laina fou.

Saili i le pueina o manoa

O nisi taimi e manaʻomia ai e le aufaʻatauvaʻaia e le gata i se faʻatusatusaga tutusa i laina, ae ia saili foi faʻamatalaga e mulimuli mai ia i latou, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a lipotia se mea sese. Ona lelei loa lea o le faʻaaogaina o uiga. Ulufale i le faʻamafanafanagagrep -3 "upu" testfileia aofia ai laina nei e tolu i le iuga pe a maeʻa. E mafai ona e tusitusi-A4, e fa laina o le a puʻeina, e leai ni tapulaa.

Afai e leai-Aoe faʻaaoga le finauga-B + numera o laina, o se taunuuga, o faʻamatalaga e oo atu i le mea e ulufale ai o le a faʻaalia.

Feteenaʻiga-Ci le isi itu, pueina laina faataamilo i se upu autu.

I lalo e mafai ona e vaʻaia ni faʻataʻitaʻiga o le tuʻuina atu o faʻamatalaga manino. Faamolemole ia matau e tatau ona e mafaufau i mataupu ma tuu faalua faamatalaga.

grep -B3 "upu" testfile
grep -C3 "upu" testfile

Saili faʻamatalaga i le amataga ma le pito o laina

Le manaʻoga e faʻamatalaina se fuaitau, lea o loʻo i le amataga po o le pito i tua o se laina, e masani ona tupu i le taimi o galuega ma faila faila, pe a fai o laina taʻitasi e nafa ma le tasi parakalafa. Ina ia mafai ona e vaʻai saʻo i le amataga, e tatau ona e lesitalagrep "'upu" testfile. Saini ^ naʻo le nafa ma le faʻaaogaina o lenei filifiliga.

O le sailiga o mea i le faaiuga o laina e tupu i luga o le mataupu faavae lava e tasi, na o na upusii e tatau ona e faaopoopo i ai le uiga $, ma o le a maua e le 'au lenei pepa:grep "upu $" testfile.

Saili mo numera

Aʻo suʻesuʻe mo faʻataunauga e manaʻomia, e le o iai i taimi uma le faʻamatalaga e uiga i le saʻo o le upu o loo i ai i le manoa. Ona mafai loa lea ona faia le suʻega e ala i numera, o nisi taimi e faʻafaigofie ai le galuega. E naʻo le tatau ona faʻaaoga le poloaiga o loʻo fesiligia i le pepagrep "[0-7]" siatafilenifea «[0-7]» - vaʻaia o tulaga faatauaina, ma siaki suega - faila faila e faʻataʻitaʻi.

Analysis o faila uma faila

O le viliina o mea faitino uma lava i le pusa lava e tasi e taua o le toe faʻaaogaina. E manaʻomia e le tagata faʻaaoga se tasi o finauga, lea e iloilo ai faila uma i totonu o le pusa ma faʻaalia laina talafeagai ma o latou nofoaga. E tatau ona e ulufalegrep -r "upu" / home / user / folderfea / home / user / folder - auala i le lisi mo le suʻesuʻeina.

O le nofoaga e teuina ai le faila o le a faʻaalia i le lanumoana, ma afai e te manaʻo e maua laina e aunoa ma lenei faʻamatalaga, ia tuʻuina atu se isi finauga e faia ai le poloaigagrep -h -r "upu" + auala faila.

Saili saʻo upu

I le amataga o le tusiga ua uma ona tatou talanoa e uiga i le masani masani sailiiliga. Ae ui i lea, o lenei metotia o faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le a faʻaalia iʻuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te mauaina le upu Tagata faʻaaoga, ae o le poloaiga o le a faʻaalia ai foi le Tagata faʻaaoga123, MotugaafaTagata faigaluega ma isi matata, pe afai ei ai. Ina ia aloese mai lenei taunuuga, ia tuu atu se finauga-w(grep -w "upu" + igoa faila po o le nofoaga).

O lenei filifiliga e faia e tusa lava pe e te manaʻomia e suʻe ni faʻamatalaga sao i le taimi e tasi. I lenei tulaga, ulufaleegrep -w 'word1 | word2' testifile. Faamolemole ia matau o le tulaga lea i grep ua faaopoopo se tusi u, ma o upusii e tasi.

Saili mo manoa e aunoa ma se upu patino.

O le faʻaaogaina o mea aoga e le gata ina mafai ona maua ai upu i faila, ae ia faʻaalia foi laina ia e leai se mea e faʻamaonia e le tagata. A o leʻi ulu atu i le tau taua ma faʻaopoopoina le faila-v. Faʻafetai ia te ia, pe a faʻagaoioia le poloaiga, o le a na o le faʻamatalaga talafeagai e te vaʻai ai.

Faʻailoga grep faʻapotopoto nisi nai finauga, lea e mafai ona talanoaina puupuu:

  • -I- faaali naʻo igoa o faila e fetaui ma le taiala suʻesuʻe;
  • -s- faʻamaonia faʻamatalaga e uiga i mea sese na maua;
  • -n- faʻaalia laina numera i le faila;
  • -b- faʻaalia le numera poloka i luma ole laina.

E leai se mea e taofia ai oe mai le faʻaaogaina o ni finauga i se tasi sailiiliga, na ona e ulufale atu i totonu o le avanoa, ae le galo e fai se mataupu.

O le taimi nei, ua tatou vaeluaina atoa le au grepavanoa i luga o faʻasalalauga Linux. O se tasi o tulaga masani ma masani ona faʻaaogaina. E mafai ona e faitau e uiga i isi mea lauiloa ma la latou faʻailoga i a tatou mea eseese i le fesoʻotaʻiga lea.

Vaʻai foi: Faʻasologa o Taʻaloga Faʻaaoga i Linux Terminal