Registry Life 4.01


O le tele o tagata Initaneti e faʻaaogaina se masini e pei o se uila ina ia mafai ai ona fausia la latou 'upega tafaʻilagi ma faʻamautinoa e mafai ona fesoʻotaʻi nisi o tagata faila i le faʻaogaina o se uaea poʻo se faʻamaoniga Wi-Fi. A maeʻa le fetuunaiga o le faʻalapotopotoga o le router, o le a manuia le galuega ma faʻatino lana galuega. Ae o nisi taimi o le tagata faʻaaoga mo faamoemoega eseese atonu o se manaoga faanatinati e sailia le tuatusi IP o lau telefoni. E faʻapefea ona faia lenei mea?

Matou te aʻoaʻoina le tuatusi IP o le uila

Mai le fale gaosimea, e alu ese atu le au malaga i se tuatusi IP ua uma ona faʻapipiʻi ona o le faaletonu. E masani lava i faʻataʻitaʻiga eseese o loʻo faʻaalia i tua o le uila. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo masini TP-Link, o le 192.168.0.1 poʻo le 192.168.1.1, o isi filifiliga e mafai. Ae o le a le mea e fai pe a fai o le faʻamaumauga i luga o le mataupu na le mafai ona faʻamaonia pe ua suia le IP i le faagasologa o le faʻatulagaga ma le faʻatinoina ma se manaoga faanatinati e ulufale ai i le initaneti o le masini?

Metotia 1: Faamatalaga Faʻatasi

Ina ia maua le IP o lau kamupanī, e manaʻomia ona e faʻaaogaina meafaigaluega o loʻo faʻaogaina i le polokalama faʻaoga. Seʻi tatou taumafai e suʻe faʻamatalaga talafeagai i luga o se komepiuta ma Windows 8 e fesoʻotaʻi atu i le uila. O gaioiga i luga o isi lomiga o le polokalama faʻatino a Microsoft o le a eseese lava.

  1. I le pito i lalo o le itu tauagavale o le Papamaa, kiliki i luga le ata "Amata" ma le logo a le Windows. I le lisi o loʻo faʻavaivai matou te maua ai le manoa "Lisi Pulea".
  2. I totonu o le Nofoaga Faʻatonutonu, filifili le poloka "Network ma le Initaneti"lea tatou te faia ai le suiga.
  3. I le faamalama "Network ma le Initaneti" kiliki i le vaega "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga".
  4. I luga o le laina o loʻo aliali mai, matou te manaʻomia se kalafi "Suiga o mea fetuunai".
  5. I le isi, kiliki PKM i luga o le faʻamaonia o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o loʻo i ai nei, i le lisi o pop-up, kiliki i luga o le kalafi "Setete".
  6. I luga o le fesoʻotaʻiga faʻapitoa o le kiliki i luga o le ata "Faamatalaga". E toetoe lava a tatou maua le faamatalaga o le fiafia ia i tatou.
  7. O lea la, o iinei, o faʻamatalaga uma matou te manaʻomia. I laina "Auala Lelei" matou te matauina le tuatusi IP o le uila lea e fesootai i ai le matou komepiuta po o le komepiuta. Ua faia!

Metotia 2: Poloaiga Faʻatonu

O se isi auala e mafai ona faʻaaogaina le laina o le Windows. I lenei tulaga, e le tatau ona i ai se faigata e oʻo lava i se tagata faʻapitoa. Mo se faataitaiga, ave se komepiuta patino i le Windows 8.

  1. Kiliki i luga le ki "Amata", i totonu o le mea e tatala ai tala, filifili le aitema "Lisi o laina (pule)".
  2. I le poloaiga faʻasolosolo, kiliki:ipconfigma kiliki Ulufale.
  3. I laina "Faitotoa Autu" matou vaʻaia le tuatusi IP o le uila. Ua manuia le foia o le galuega.


E tauaofai. O le sailia o le tuatusi IP o le uila e le faigata tele, e faʻaaogaina ai foliga o loʻo faʻaogaina ai le polokalama faʻaogaina o Windows. O le mea lea, pe a manaʻomia, e faigofie ona e mauaina faʻamatalaga saʻo e uiga i lau kamupanī.

Vaai foi: Toefaʻutuʻu laina taʻavale TP-Link